Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovDiverse vehicule în teste în București / Ilfov

 

Topic: Autobuze electrice BYD in teste (2015)

79 posts, 42203 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti georgica2704

Deci pana la urma , dupa ce se termina perioada de testatre pa pa autobuze electrice . Un articol pe aceasta tema.

De vorba cu reprezentantii RATB: ce parere au despre autobuzele electrice si cand vor fi acestea achizitionate.

Primaria Municipiului Bucuresti si RATB au demarat la inceputul anului un proiect de testare a unor autobuze electrice pe strazile Bucurestiului.

Ele au circulat prima data pe linia lui 104, iar mai apoi au fost introduse si pe linia lui 381.

Noi am vrut sa aflam daca aceste vehicule vor fi achizitionate de Primarie, asa ca am stat de vorba cu reprezentantii RATB despre aceste autobuze.
Este transportul electric o alternativa pentru Bucuresti?
Faptul ca transportul electric este o solutie viabila pentru marile aglomerari urbane nu mai constituie o indoială pentru operatorii de transport. Specialistii in domeniu au aratat ca, pentru operatorii de transport, dar si pentru autoritatile locale, castigul folosirii mijloacelor de transport electrice este dublu, caci se reduce atat costul de operare, cat si impactul asupra mediului inconjurător.

Care au fost rezultatele testarii unor astfel de autobuze?
Autobuzele electrice au fost testate pentru a vedea modul cum se comporta  in conditiile de trafic din Bucuresti, ce modificari ar fi necesare in infrastructura de transport, daca aceste vehicule pot fi introduse in transportul de linie sau sunt mai degraba justificate pentru anumite scopuri: turistic, transport de noapte etc.

Rezultatele testarii autobuzului electric in traficul bucurestean sunt promitatoare, in sensul confirmarii avantajelor economice ale acestei solutii. Comparativ cu autobuzele clasice, consumul energetic este cu 20% mai redus fata de cazul in care se foloseste carburant fosil, sunt mai silentioase si mai usor de intretinut, singura lor problema fiind autonomia, intrucat un autobuz electric poate circula maximum 200 km pe zi in conditiile in care liniile RATB acopera intre 200 si 250 dekm/zi, in functie de traseu.
Veti achizitiona astfel de autobuze pentru parcul auto RATB?
Noi suntem interesati de aceste proiecte, prin intermediul carora putem testa cat mai multe tipuri de vehicule, electrice sau clasice, de mai mica sau mai mare capacitate, cu dotari clasice sau moderne, astfel incat, impreuna cu toti factorii de decizie si cu specialistii in domeniu, sa putem identifica, in  cunostinta de cauza, cea mai buna solutie pentru necesitatile si structura retelei de transport din Bucuresti.

Pentru proiectele de investitii de anvergura, care implica eforturi financiare deosebite, cum ar fi achizitionarea acestor autobuze, decizia apartine autoritatilorlocale, care pot sprijini RATB prin alocarea fondurilor necesare investitiei sau prin contractarea ori garantarea unor imprumuturi, necesare realizarii programelorde investitii.

In acest sens, RATB face propuneri de investitii, care sunt incluse in Planul de Investitii al Primariei Municipiului Bucuresti, apoi sunt analizate sisupuse aprobarii CGMB. In functie de fondurile existente la buget, de posibilitatile de imprumut si de prioritatile fiecarui exercitiu financiar, aceste investitii sunt aprobate sau amanate.

Cu siguranta, atunci cand va fi posibil sub aspect financiar si logistic, atunci cand vom dispune si de infrastructura necesara,autoritatile locale vor lua decizia achizitionarii unor astfel de mijloace de transport, importante pentru cresterea calitatii serviciilor noastre.

Asadar, se pare ca mai avem de asteptat mult si bine pana cand aceste autobuze vor fi cumparate de Primarie. Daca e sa ne uitam la bugetul acestui an, PMB nu sta deloc bine la capitolul datorii, asa ca nu se stie daca institutia va dori sa aloce bani pentru a reinnoi parcul auto RATB.
Sursa :http://metropotam.ro/Utile/de-vorba-cu-reprezentantii-ratb-cum-au-fost-primite-autobuzele-electrice-si-cand-vor-fi-acestea-achi-art9721575118/

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti 133 313

Segmentul 2 (din 3 segmente) al afisajului din parbrizul lui IF01BYD are o nuanta inconfundabila de rosu foarte stridenta langa portocaliul segmentelor 1 si 3.  :P

 


Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti Rathgeber2523

Unul din BYD-uri are un geam spart

 


Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti DAF SB220

Haide sa numai aruncam cu vorbele aiurea din tot ce se aude la orice colt de strada!
Reformulez eu: DATORITA calatoriilor bucuresteni, mult prea invidiosi pe inventiile altora, nestiind pretul unui astfel de autobuz, un calator s-a gandit sa sparga un geam al unui astfel de autobuz electric BYD adus in teste. Acela este IF 02 BYD...

Iata-l pe celalalt autobuz BYD - IF 01 BYD, acum cateva zile in statia ,,Bd. Alexandru Obregia". Facand schimb de rol cu duba. El ramanand pe B1 iar duba in alveola.


Autobuzul electric BYD - IF 01 BYD in statia ,,Bd.Alexandru Obregia" by kaba_adrian97, on Flickr

@133 313 - Este posibil ca acel autobuz sa fie 02 BYD fiind parcat probabil dupa ce i s-a spart geamul, in zona aflandu-se sectia 16 de politie.

 


Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti Robert24

"Haide" sa nu mai facem pe atotstiutorii Mr. Kaba....
PS: ca teoretic peste cativa ani te asteapta bac-ul... - "datorita" are conotatie pozitiva. In acest caz se foloseste "din cauza"! Clar?...

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti 133 313

DAF SB220 wrote:
@133 313 - Este posibil ca acel autobuz sa fie 02 BYD fiind parcat probabil dupa ce i s-a spart geamul, in zona aflandu-se sectia 16 de politie.


Probabil ca daca "avea treaba" la politie mergea la Sectia 1, pe Lascar Catargiu sau cel mult la 14, pe Oitelor.

 


Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti Andrei

Imi pare rau ca nu mi-am facut cont la acest forum.
O poza si de la mine in luna iunie la Piata Unirii.
Va rog sa ma scuzati!
Image00002.jpg (457.37 KB; downloaded 5088 times)

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti Mircea G

Modificam un pic unghiul de vizualizare , si vedem ca arata ca o duba de carat detinuti ...
Untitled 3.jpg (137.21 KB; downloaded 4113 times)

 


Re: Autobuze electrice BYD in teste la Bucuresti zapacitu

Arata ca orice autobuz cu reclame. ;)

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diverse vehicule în teste în București / Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2333 forum members have written 425668 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use