Transportul în lumeAsia

 

Topic: China

19 posts, 12548 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
 • Mrs
 • Posted:
 •  

China Mrs

Autobuzul viitorului, proiectat de chinezi: Va trece pe deasupra maşinilor şi va funcţiona cu energie solară
Chinezii susţin că au descoperit o modalitate eficientă şi inedită de a proteja mediul şi, în acelaşi timp, de a decongestiona traficul. Compania Shenzhen Huashi Future Parking Equipment intenţionează să construiască un autobuz special. Mai exact, este vorba despre un vehicul mult mai înalt decât cele tradiţionale pe sub care vor putea circula maşinile.

Potrivit Huffington Post, autobuzul a fost proiectat pentru a semăna cu un metrou care va circula peste celelalte maşini aflate în trafic. Autobuzul, cu o înălţime cuprinsă între 4 şi 4,5 metri, va dispune de două nivele.
Autobuzul  va funcÅ£iona cu ajutorul energiei solare ÅŸi va putea transporta
până la 1.400 de pasageri într-o singură cursă, fără a fi condiţionat de traficul rutier.Costurile întregului proiect, care include şi construirea a 40 de kilometri de cale ferată specială, se ridică la aproximativ 75 de milioane de dolari. Autobuzul viitorului, susţin constructorii chinezi, ar putea reduce cu până la 30% blocajele din trafic.


IMAGINI la http://www.antena3.ro/high-tech/autobuz ... 04767.html

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: CHINA Tom

Par'ca si vad asa ceva manevrat prin capitala. La prima groapa, cei de sub autobuz vor fi pregatiti sa faca pe ei.
Inca ceva, par'ca la moda e low floor, nu high floor. Sau poate statia viitorului e de genul: suni la interfon la bloc, iei liftul pana la etajul 2 si iesi pe terasa unde scrie mare.
RATB
 PIATA TSUNAMI
Linii: 187,191,291

 


Re: CHINA bercenicity

Unde duce o crestere necontrolata a numarului de vehicule:

Chinese Traffic Jam Extends 60 Miles and Nine Days - http://inhabitat.com/2010/08/23/chinese ... nine-days/

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: CHINA Utilizator anonim

Nou ambuteiaj record în China: Peste 10.000 de maşini stau la o coadă de 120 km

Nou ambuteiaj record pe şoselele Chinei. O coadă de peste 120 de kilometri s-a format la ieşire din capitala Beijing. Peste 10.000 de maşini sunt blocate pe autostrada care duce spre Tibet, iar autorităţile spun că o parte a oamenilor vor ajunge acasă numai peste 3 săptămâni.

Coada de maşini a început să se formeze în urmă cu 2 zile din cauza lucrărilor de reconstrucţie a şoselelor.

Săptămâna trecută s-a format un alt blocaj de 100 de kilometri care a durat 9 zile.

Antena 3
http://www.antena3.ro/externe/nou-ambut ... 06358.html

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: CHINA Tom

Nu ma mira ca drumul spre Tibet e aglomerat, masinile blindate si tancurile tot pe el merg. Oricum e specific filosofiei chineze: "vor ajunge acasa peste 3 saptamani". Nu e nicio problema, vor ajunge deci tot in aceasta luna. E bine. In secolul urmator, vor ajunge pe Marte. Tot cu tancurile si cu masinile blindate :lol: :twisted:

 


 • Gabi23
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Re: CHINA Gabi23

Cel mai lung pod din lume e gata!

La sfârşitul anului trecut, pe 27 decembrie, au fost finalizate lucrările principale ale celui mai mare şi spectaculos pod din lume, în urma eforturilor depuse timp de patru ani.
Recent, autorităţile din China au anunţat că au fost finalizate lucrările la cel mai lung pod din lume, acesta urmând a fi inaugurat curând. Construcţia uneşte oraşul Qingdao, situat în provincia Shandong, cu districtul Huangdao.
Dimensiunile acestui pod sunt enorme, el având lungimea totală de aproximativ 42 kilometri, adică de 174 de ori mai mult decât Tower Bridge, care traversează râul Tamisa, din Londra, conform Daily Mail.
La realizarea acestei structuri uriaşe au lucrat, începând din anul 2006, două echipe distincte, care au demarat construcţia din două extremităţi. Unul dintre constructori a exultat la final: "Calculul şi proiectul amănunţite au fost perfecte. Dacă lipseau câţiva centimetri ar fi fost un dezastru. S-au prins la fix".
Cu ajutorul acestui pod, distanţa dintre Qingdao şi Huangdao va fi redusă cu 30 de kilometri, iar timpul de călătorie va fi scurtat cu 20 de minute. În prezent, Qingdao Haiwan Bridge este cel mai lung pod din lume, el devansându-l pe anteriorul deţinător al acestui titlu, Lake Pontchartrain Causeway, din Statele Unite, care măsoară "doar" 38,42 de kilometri.
Construcţia a costat guvernul chinez nu mai puţin de 5,5 miliarde de dolari. Însă, autorităţile din China au anunţat deja că vor începe lucrările la o altă structură colosală, care va avea mai mult de 42,5 kilometri lungime. Acest nou proiect va lega Macao de Hong Kong.

Se va circula cu 80 km/h
Podul are o lungime de 41,58 de kilometri şi leagă Qingdao şi Huangdao. Lăţimea sa este de 35 de metri şi autostrada care îl traversează are şase benzi.
Viteza de circulaţie a autovehiculelor pe pod este de 80 de kilometri pe oră. Podul va fi dat în funcţiune în prima jumătate a anului.

Sursa: Click.ro
http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/lu ... 90087.html
a.jpg (29.2 KB; downloaded 6467 times)
b.jpg (10.6 KB; downloaded 6441 times)

 


Re: CHINA bercenicity

Mai sus e vorba de cel mai lung pod peste apa.

Cel mai lung "pod" din lume tot in China este: 165km - parte din linia de mare viteza Beijing - Shanghai. 80% din cei 1318km ai liniei sunt fie pe estacade, fie in tunel.

http://news.xinhuanet.com/politics/2008 ... 025633.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bridges_by_length

 


Re: CHINA bercenicity

Un alt accident asemanator cu cel de mare viteza:

27 septembrie 2011. Pe linia de metrou 10 din Shanghai un tren a intrat in spatele altuia. 284 raniti.
Cauza: o pana de curent a dezactivat semnalizarea si dispecerul de serviciu nu a instituit mersul la cale libera prin radio-telefon
http://www.railjournal.com/newsflash/sh ... -1336.html

 


Re: CHINA Dominatrix

Cu ce a revoluţionat China infrastructura: mega-construcţiile cu care se laudă

O vorbă chinezească veche spune că "dacă vrei să fii bogat trebuie mai întâi să construieşti drumuri". Şi s-ar părea că statul chinez a respectat această vorbă pentru că se poate lăuda cu peste 100 de proiecte de infastructură care au remodelat lumea.

Numai în ultimul an, chinezii au inaugurat cel mai lung pod peste mare, cea mai lungă conductă de gaz din lume şi o cale ferată de mare viteză, ce s-au adăugat listei de super proiecte chinezeşti, ce numără 108 construcţii.

De la autostrăzi care traversează continentul, la cea mai mare staţie eoliană din lume, la Drumul Mătăsii modernizat care leagă Europa de India, la noi oraşe în deşert, China a reuşit să arate lumii ce înseamnă cu adevărat să faci lucruri la scară mare.


Continuarea: http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 57662.html

 


Re: CHINA Marian Sirbu

Circular Pedestrian Bridge in Lujiazui, China

http://www.amusingplanet.com/2012/12/ci ... iazui.html
image.jpg (104.98 KB; downloaded 6997 times)

 Re: CHINA bercenicity

Este un Skoda 15T sub licenta (mai putin partea de propulsie pe hidrogen).

 


Re: CHINA Florinds

Eu din cate stiu hidrogenul este foarte-foarte periculos (pericol de explozie si nu numai), cam ciudat.

"Hidrogenul poate forma amestecuri explozive cu aerul și reacționează violent cu oxidanții. În cazul inhalării în cantități foarte mari, poate produce asfixierea, pierderea mobilității motrice și a cunoștinței. Scurgerea hidrogenului gazos în atmosferă poate cauza autoaprinderea sa. Flacăra de hidrogen este invizibilă, acest lucru putând produce arsuri accidentale".

http://ro.wikipedia.org/wiki/Hidrogen

 


Re: CHINA bercenicity

Monorai in Chongqing: 


 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Asia  • 
Choose destination

Since our 2094 forum members have written 398694 posts in 4926 topics and 483 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use