Transportul în lumeAmericaStatele Unite ale Americii

 

Topic: Detroit

2 posts, 1742 views
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Detroit ADY881

Posbili ca unii au auzit de faptul ca orasul Detroit in ultimii 20 de ani a devenit aproape abandonat, cauze acestui fenomen au fost mai multe , printre care a fost si ignorearea practicilor ilegale in domeniul auto(in care cele 3 mari corporatii(GM, Ford si Chrysler) folosindu-se de sursele financiare, au cumparat sau falimentat orice firma mai mica  => astfel au nimict concurenta din cauza careia domeniul asta a stagnat si respectiv masinile produse de acele corporatii din anii 70 au inceput sa nu mai fie cumparate pe piata internationala) de catre insititiile abilitate => vanzarile au scazut, fabricile au inceput sa se inchida(iar in Detroit au fost multe fabrici de masini, ce asigurau din taxe o buna parte din bugetul orasului).
A doilea motiv a fost aplicarea unei politici stupide in domeniul transporturilor, cand reteaua de transport public a o fost redusa(liniile de tramvai fiind desfiintate), iar in loc banii au fost redirectionati spre domeniul rutier. Din acei bani au fost demolate cartiere, iar in loc au fost construite autostrazi urbane. Ca rezultat orasul s-a transformat in o parcare mare. Inoxe poluare fonica.... este normal ca toti oamenii educati (care atunci erau in majoritate albi) au preferat sa se mute din acest oras in suburbii, iar unii in alte orase.
Cam asa megapolisul Detroit din anii 60, a ajuns astazi sa fie o epava.
Insa primarii nu isi pierd speranta si incearca sa faca ceva ca sa revitalizeze orasul. Deoarece ei nu au cum sa influentele calitatea produciei masinilor americane, ei s-au apucat de reformarea sistemului de transport. Si anume au hotarat sa refaca pe unul dintre bulevardele centrale(Woodward Avenue) o linie de tramvai.
http://vimeo.com/106327746
Sursa:http://m-1rail.com/  

PS Asemenea solutii au dat rezultate pozitive in multe orase americane, care au suferit de fenomenul de depopulare ale oraselor(San Francisco, Portland, Saint Louis, New Orleans.....).

 


Home page  • 
Parent forum: Statele Unite ale Americii  • 
Choose destination

Since our 2094 forum members have written 398767 posts in 4927 topics and 483 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use