Regiunile RomânieiBucovinaJudețul Suceava

 

Topic: Autobuz electric in probe

3 posts, 3023 views
Autobuz electric in probe ByOnu

http://adevarul.ro/locale/suceava/polit...index.html

Situaţie ilară la Suceava. Autobuzul electric aflat în probe pentru câteva zile la societatea de transport public local a fost interzis de poliţişti pe motiv că nu este înmatriculat în România.

Un autobuz propulsta de un motor electric se află în probe de o săptămână la societatea de transport public local din municipiul Suceava. Autobuzul a fost utilizat pe traseele TPL Suceava pentru a se vedea dacă o astfel de soluţie se poate dovedi viabilă pentru transportul local din oraş. Joi dimineaţă, autobuzul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră, pe strada Traian Vuia, în zona sensului giratoriu. În timpul controlului, poliţiştii au constata că autovehiculul nu deţine licenţă de transport şi nici copie conformă, motiv pentru care nu poate efectua servicii de transport public local în municipiul Suceava. Poliţie Rutieră a permis circulaţia autobuzului doar în cursul zilei de joi, până la epuizarea acumulatorilor. Începând de vineri, autobuzul va rămâne în garaj până când va fi reprezentanţii firmei furnizoare în vor lua înapoi. Directorul societăţii de transport public local s-a arătat deranjat de atitudinea poliţiştilor. "Sunt 70 de maxi-taxi care circulă ilegal în Suceava, dar singura maşină pe care o văd este autobuzul electric. L-am adus în probe, suntem mulţumiţi de el şi pentru noi ar fi mană cerească dacă am reuşi să cumpărăm câteva autobuze electrice", a precizat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.

 


Re: Autobuz electric in probe bercenicity

Pe alte meleaguri cei ce au in flota autobuze/tramvaie/troleibuze pe baterii cam regreta, problema fiind durata relativ scurta de viata a acumulatorilor si costul unora noi + deseul toxic rezultat (acumulatorii uzati).

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Autobuz electric in probe ADY881

Hai pe bune, au tobuz electric in Suceava, dar poate idilii destepti vor dori in curand o linie de metrou?
De ce i-a razbit acum pe idili ecologia peste noapte, de ce nu ii durea ecologia cand au desfiintat reteaua de troleu?
Stiti cat costa un BYD de ala?
~700.000 euro (iar un autobuz Citaro full option cum se spune pe la noi(AC, sisteme dastepte) a costat 250.000euro), nu e usor cam scump sa fii  ca ecologist? Mai ales pentru un oras muritor de foame ca Suceava. Eu i-as intui primarului sa lase jucariile scumpe, si sa acceseze niste fonduri UE sa  refaca troleul in oras. (Asta daca vrea sa o arda ECOPrimar).

 


Home page  • 
Parent forum: Județul Suceava  • 
Choose destination

Since our 2339 forum members have written 426107 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use