Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Izolarea termică a blocurilor de locuințe

66 posts, 26770 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Mircea G

George wrote:
Un profesor neamt mi-a spus ca la ei cand se asfalteaza o strada mica, cu interes pentru riverani, acestia sunt poftiti la casierie, urmand sa contribuie cu anumite sume de bani la lucrare.
Chiar daca nu e foarte mult, e o chestiune de principiu. Mi se pare corect.
N-ati inteles despre ce este vorba! "Cestiunea " se refera la drumurile de acces particulare ale riveranilor . Pt a nu fi lasate in paragina si a iesi in drumul public cu mizerie sau sa faca nota discordanta , primaria se ocupa de ele , dar pe bani . La noi se lasa de izbeliste si iese tirtanul de pe drumeagul ce duce la "complexului rezidential " :lol: cu tot noroiul pe " susea "!
George wrote:
In viitor, in Bucuresti proprietarii de case trebuie obligati sa respecte anumite norme privind vopsirea caselor (culori pastelate, anumite materiale), mai ales in zonele vechi dar nu numai, si sa fie sanctionati daca le lasa in paragina, nu le renoveaza etc. Adica sanctionati efectiv.

Aici deja  :evil: ....
Exprimarea dvs se traduce asa : " NOI avem blocuri frumos colorate , proaspat reabilitate , ia sa  obligam si pe fraierii cu case sa-si zugraveasca peretii , ca ne strica imaginea !!! " O gindire total gresita , superioara si infantila ! Nu uitati ca tot ce inseamna bloc zugravit si reabilitat este facut din bani publici , adica si din ai proprietarilor de case carora nu li se ofera nimic in schimb ! Daca trebuia ca cei de la blocuri sa-si faca pe banii lor ceva , ii minca ciinii si paduchii . Nici in anul 3000 nu reuseau sa " miste " . Deci nu va dati cocos , ca nu aveti niciun merit .

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte telvanni

Mircea G wrote:
! Daca trebuia ca cei de la blocuri sa-si faca pe banii lor ceva , ii minca ciinii si paduchii . Nici in anul 3000 nu reuseau sa " miste " . Deci nu va dati cocos , ca nu aveti niciun merit .


:lol:  :lol: Mare dreptate mai ai. Te invit la o sedinta de partid....scuze, de bloc sa vezi cum e fiecare sa aibe parerea lui...si intotdeauna cea mai buna.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Tom

Pana la urma, daca tot domniile voastre mai in varsta au strigat "jos comunismul" in 1989, de ce sa aplicam masuri comuniste impotriva proprietarilor, care si asa si-au tocat banii pe avocati ca sa dea afara ocupantii abuzivi de prin case, pe care nu le mai renovase "proprietarul popular" de prin 1948? Daca ati dorit capitalism, atunci proprietarul poate sa-si vopseasca cladirea in ce culoare ii vrea muschiul, daca nu va place, nu va uitati. Ii puteti pune bete'n roate cu regim de inaltime si poate ceva arhitectonic, sa nu-si tranteasca OZN-uri sau Godzille in cartiere vechi, dar cu restul ce facem cu dreptul de a dispune de proprietate? Sa-si puna si felinar rosu la intrare, daca vrea... Problema lui e cu avizul de functionare pentru asa ceva :twisted:

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Goldmund

tom,
lucrurile nu stau chiar asa cum credem noi.
Da, multi au luptat pentru democratie si capitalism(piata libera, economie libera, dezvoltarea libera si neconstransa a propriilor idei si proiecte, etc.), dar asta nu inseamna doar libertati castigate, dobandite...Mai inseamna si obligatii, reguli, regulamente, mai inseamna si Planul Urbanistic Local si cel General(PUG - v. si adresa: http://www.mdlpl.ro/_documente/dezvolta...ru_PUG.pdf )

Asta inseamna ca nimeni nu poate construi unde vrea si cum vrea - daca este altfel, e vorba doar de un control deficitar, de coruptie si prostie. Gandeste-te ca langa casa ta, intr-un cartier de case cineva construieste un bloc urias.

Gandeste-te ca langa blocul tau inghesut intre alte blocuri, fara prea multe locuri de parcare, mai apare inca un bloc, pentru ca cineva a actionat impotriva legislatiei in viguare

Gandeste-te ca fiecare isi vopseste casa din centrul unui oras cu un city istoric, cum 'vrea' muschii lui...Nu-i chiar asa. Libertatea este fantastica, dar si indatoririle si constiinta cetatenilor trebuie sa fie pe masura.

Una este dreptul la proprietate si alta este ca cineva care mosteneste(sau o cumpara) o casa cu o arhitectura deosebita care face parte din Patrimoniul National, o lasa in paragina pentru a o demola si constri altceva in locul ei. Materia asta nu e deloc simpla, recunosc si exista o legislatie stufoasa, multa coruptie si sete de imbogatire rapida pe seama oraselor noastre, ale tuturor...

Gandeste-te ca pe strada ta construieste cineva un imobil care intr-un fel ingusteaza nu numai trotuarul pe care copiii tai ar trebui sa mearga la scoala, dar si strada ta, astfel incat nu mai pot intra acolo Pompierii...Exista sute de strazi 'planificate' de criminali care doreau doar o imbogatire rapida si care au construit strazi de 4 m. latime, fara trotuare! Aceste 'cartiere' nu intra in nici un PUG - ele sunt tocmai expresia concreta a spagii, lacomiei, prostiei si 'libertatii' prost inteleasa, fara sa tina cont de cetateni, de oamenii care chiar acolo si-au gasit o casuta, fara sa tina seama de estetica localitatii lor.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Utilizator anonim 2

Ia uitati cam cum arata placile comuniste:

Placa sandwich.jpg (211.25 KB; downloaded 3992 times)


Eu ma asteptam sa aiba izolatia mai subtire sau deloc. A propos, exista blocuri din placi de beton ne-sandwich? Adica beton chior.

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte ByOnu

Nu inteleg, ce vad in poza?

O bucata dintr-o prefabricata folosita la blocurile pre-89? Nu inteleg cum a ajuns acel polistiren acolo, ca doar atunci prefabricatele erau doar beton (mai subtire decat tot ce se vede in poza).

Plus, bucata aceea a rezultat mai mult ca sigur dintr-o nelegiure, ar trebui dat de urma provenientei - de catre autoritati (nu-i asa greu, te uiti dupa culoare si mod de constructie si gasesti imediat). Cineva a spart la propriu zidul exterior pentru a-si face o usa (de balcon, sau poate un magazin la parter). Asta nu-i ok...

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Utilizator anonim 2

Eu zic ca e de dinainte de '89 :) Sigur a provenit de la un balcon - sufragerie dar nu stiu daca e neaparat in neregula. Multe blocuri din astea de placi sunt de fapt pe cadre de beton armat si numai zidurile exterioare sunt prefabricate. E posibil ca si placile astea sa aiba un rol de rigidizare, nu stiu ce sa zic. Sa vedem la urmatorul cutremur serios...Mie sincer mi-e cam frica, sunt prea multi idioti care au facut modificari de capul lor in blocuri dupa principiul "e casa mea si fac ce vreau cu ea! De aia l-am dat noi jos pe Ceausescu?! Acum e democratie, dom'le!"

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte DocOctavius

Se încearcă un cutremur serios, dar nu prea reușesc decât d-astea mici ;)
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=339296

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte adila

ByOnu wrote:
Nu inteleg, ce vad in poza?

O bucata dintr-o prefabricata folosita la blocurile pre-89? Nu inteleg cum a ajuns acel polistiren acolo, ca doar atunci prefabricatele erau doar beton (mai subtire decat tot ce se vede in poza).

Plus, bucata aceea a rezultat mai mult ca sigur dintr-o nelegiure, ar trebui dat de urma provenientei - de catre autoritati (nu-i asa greu, te uiti dupa culoare si mod de constructie si gasesti imediat). Cineva a spart la propriu zidul exterior pentru a-si face o usa (de balcon, sau poate un magazin la parter). Asta nu-i ok...


Din pacate o practica tot mai intalnita in randul celor care vor sa-si "modernizeze" apartamentele. Aceste lucrari de constructie sunt de domeniul penalului.

Au existat placile prefabricate cu polistiren la mijloc si inainte de 89. De exemplu blocul de 4 etaje din Drumul Taberei in care am locuit in copilarie avea astfel de prefabricate. Blocul era construit in 72. Bucata de perete are o grosime absolut normala, de perete de exterior, si se potriveste asa cum ai remarcat si tu cu un gol de usa. Cel mai probabil un apartament la parter.

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte misterr

Blocuri stricate de firmele care trebuiau să le reabiliteze. “Nu ştiu meserie”

Click pe imagine pentru video:





În loc să intre în iarnă cu apartamentele izolate, numeroși proprietari din București s-au trezit că trebuie să facă reparații capitale după reabilitarea blocurilor.

Unele firme care preiau aceste contracte fac lucrări de mântuială, se plâng oamenii, revoltați că au locuințele inundate și distruse.

În România există constructori care mai repede îți distrug casa decât ți-o repară. Se întâmplă frecvent în domeniul reabilitărilor de blocuri, unde nimeni nu se îngrijește de banul public.

Izolările se fac pe cheltuiala statului, iar oamenii nu se aleg cu lucrări trainice. Câștigătorii licitațiilor, deseori apropiați ai primarilor, externalizează reparațiile, iar firmele de mâna a doua ajung să anvelopeze blocurile cu muncitori necalificați.

Prima ploaie mai serioasă, din această toamnă, a fost suficientă ca să arate cât de prost a fost reabilitat un bloc din Sectorul 2 al Capitalei, aflat la 2 pași de primărie. Apa s-a infiltrat prin tavan și pereți și a inundat apartamentele de la etajele superioare.

Nici nu e nevoie să fii meșter mare ca să-ți dai seama în ce hal s-a lucrat. Doamna Maria povestește că a trecut prin același calvar și la prima reabilitare a blocului.

Vina o poartă firma care a izolat imobilul. Muncitorii au uitat să pună țevile de scurgere, așa că toată apa de ploaie se duce acum prin pereți, în apartamente.

Lucrarea ar fi trebuit să fie gata de aproape un an. De atunci și până acum, nimeni nu a fost tras la răspundere. Abia după ce Inspectorul Pro a cerut explicații, edilii au trimis specialiști să facă verificări.

Într-o discuție înregistrată cu camera ascunsă, meseriașii trimiși de primărie confirmă că se lucrează cu oameni complet nepregățiți.

Meșter: „Totul pornește de acolo. De la primărie. De acolo, de acolo pornește. Dacă nu-ți dă banii, de unde dracu-i scoți? De ce se face prost, că nu de banii. Aduc holenderi de ăștia care habar nu au de meserie.”

Fix acum, în al 12-lea ceas, au ieșit și edilii din birouri ca să vadă ce se întâmplă. Răspunsurile funcționarilor sunt halucinante.

Dan Coveșeanu: „Da, haideți că vă explic eu. Realitatea e că au fost câteva probleme tehnice. A fost și o sincopă, să pot spune așa, cu colaborarea cu această firmă de construcții. Domnul administrator mi-a comunicat că această firmă este o firma de apartament care nici măcar nu are muncitori. Deci eu nu mă ocup decât de monitorizarea contractului.”

Dan Coveșeanu, șeful Serviciului Reabilitare al Primăriei Sector 2 și Ștefan Tucan, inspector Serviciu Monitorizare Execuție Contracte Edilitare sunt chiar funcționarii plătiți de stat să verifice și să garanteze calitatea reabilitărilor din Sectorul 2. După cum vedeți, nu par afectați că se lucrează prost.

Cu astfel de declarații, inspectorul de Reabilitări, delegat responsabil pentru acest bloc, încearcă să se absolve de orice vină. Iar șeful Serviciului de Reabilitări recunoaște nonșalant că uneori se muncește și cu oameni plătiți la negru.

Dan Coveșeanu: „Sunt tot în antrepriză la asta mare, dar nedeclarați. ”

Președintele și administratorul blocului aduc și ei acuzații: nimeni nu le-ar fi dat vreodată detalii despre societatea care urma să facă reparațiile.

Reporter: „Cum se numește firma care a venit?”

Președintele blocului: „Nu știu! Nu mi-a spus nimeni nimic!”

Reporter: „Și au venit așa fără să vă spună cine sunt?”

Președinte: „Nu!”

Reporter: „Și dumneavoastră ați acceptat să se urce pe bloc?”

Președinte: „Păi dacă au venit cu reprezentantul primăriei.”

Reporter: „Aici s-au încasat sume mari. Dumneavoastră nu realizați ce sume s-au încasat aici!”

Președinte: „Cât?”

Reporter: „Câteva milioane de euro!”

Primarul a refuzat să facă orice comentariu. Ne-a vorbit însă viceprimarul. Cristian Popescu admite că se lucrează prost. Nu numai aici, în tot sectorul. Și vinovați ar fi toți primarii din ultimii 9 ani.

Dan Cristian Popescu, viceprimar Sector 2: „S-a făcut prost, s-a lucrat de mântuială cu muncitori necalificați, se fac licitații organizate prost. Se fac proiecte în birou. Zeci de blocuri începute în 2010-2011 care nu au fost terminate. ”

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România ne confirmă și el că asistăm la un fenomen. Radu Opaina dezvăluie schema prin care banii statului ajung mai întâi pe mâna unor firme preferate, pentru ca mai apoi, doar o parte din ei să se regăsească în lucrările de reabilitare.

Radu Opaina: „E umflat devizul, e umflată notă de plată.”

Reporter: „Cine umflă?”

Radu Opaina: „Primăria! Și costă pe un bloc o reabilitare cât ar însemna să demolăm blocul și să facem unul nou. Au făcut niște măgării! Cum adică să subcontractezi o lucrare? Se ocupă de șmecherii. Banii aia și toate șmecheriile fac între ei, neamuri, cumetrii. Știți câte firme din reabilitare au fost clienții Primăriei înainte de reabilitări? Aproape toți.”

Ținta este profitul, spune Opaina. Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România susține că cele mai grave efecte ale lucrărilor de proastă calitate nici nu au ieșit încă la iveală și că Ministerul Dezvoltării ar trebui să înceapă imediat să verifice modul în care se cheltuiesc, an de an, zeci de milioane de euro, pe reabilitări care se dovedesc a fi reparații de mântuială.

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420539 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use