MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 584479 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 171

📖 Pagination options
Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor shoppy

RATB plimba pensionari 2-3 statii, chiar daca ar avea metrou tot RATB ar lua ca este mai greu sa cobori/urci la metrou.
Asa concurent incompetent ca RATB si-ar dori oricine.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor survola

Nu e vorba de "mai greu" de coborât la metrou, ci de "gratis" cu RATB.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor shoppy

Asta in situatia de pret egal intre Metrorex si RATB.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Goldmund

Iata si primele anunturi cu mari dezvoltari imobiliare in zona metroului ce va fi...
http://www.zf.ro/companii/companiile-de...a-16756533

15 mii de locuinte (aprox. 35mii de locuitori) pentru o singura statie de metrou?! Azi pare pustiu acolo, la viitoarea statie M6 Washington...Sper ca locuintele sa nu fie toate gata inainte ca aceasta magistrala sa fie in functiune.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor alex230ro

sab wrote:
Daca nici Otopeniul nu are acces bun catre Bucuresti, cand este lipit de Bucuresti si are sosea cu 3 benzi pe sens, nu am ce sa mai zic...
S-a discutat de atatea ori si nu s-a ajuns la o concluzie privind oportunitatea acestei linii. Nu are rost sa redeschidem o discutie care nu duce la nimic fara argumente noi. Iar o crestere de 3000 de oameni in 10 ani chiar nu este un argument care sta in picioare. Cred ca sunt localitati in jurul Bucurestiului care si-au dublat populatia in ultimii ani. Ghinionul lor este ca nu au un aeroport prin preajma.

Probabil ca nu ai incercat de mult sa faci traseul Otopeni - Piata Victoriei sa zicem,accesul e bun da daca te opresti la Piata Presei Libere, mai departe cam greu, mai ales in ultimele 3 sapt.
@Goldmund nu te mai chinui din motive care imi scapa colegii nu prea vad utila treaba asta cu metrou pana la Otopeni.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor subway guru

Si ce, daca unii sunt ‘visualy impaired’ trebuie si noi ceilalti vazatori sa ne prefacem a fi orbi???
Goldmund are un avantaj, vede lucrurile de la mai mare distanta din RFG si de acolo se vede mai limpede...ca de aici de apropape nu prea se mai vede padurea din cauza de boscheti si boschetari...
:bere:

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor andrei11

Hai să nu ne mai pierdem în amănunte. Simplu, trei întrebări :
a) Când prima sapă.
b) Unde.
c) În câte tronsoane e împărțit proiectul.
Sper că m-am făcut înțeles.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor subway guru

A) cand se obtine finantarea UE si se finalizeaza licitatia
B) in locul predestinat
C) doua
Alta intrebare!
Ca astea au fost de Gaga...

subway guru wrote:
Stie oare RATB - ul ce e ala un studiu de trafic? Are cu ce? Are cu cine ???

Chiar m-ar interesa studiile de trafic* pentru următoarele stații de metrou M 6 :
Stația Expoziției / Gara Băneasa / Tokyo / Washington / Paris / Bruxeless.
Sunt jumătate  din totalul de 12 stații până la 1 Mai.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Goldmund

Parca as fi scris la garduri...Nu exista alternativa la M6, dar inteleg si curiozitatea oamenilor de a cunoste detalii in privinta transportului in comun din capitala si imprejurimi.

Odata am avut curiozitatea sa citesc Bugetul de Stat pe(daca nu ma insel) 2014/15 si "la alte cheltuieli" pt. un domeniu intr-un anumit minister(nu-l spun, poate e secret de stat) erau date cateva miliarde de lei(noua zerouri si cel putin o cifra), o cifra care apare aproape constant in calculele unui buget, pt. multe ministere. Miliarde pe ...ceva ce poate sa apara, pe "poate si cu parca"...pe "alte cheltuieli"(am calculat atunci mai multe zeci de miliarde de lei bani la "alte cheltuieli" - cate statii sau tronsoane de metrou se pot construi doar cu banii aceia, domnule  curios? doar pt. un buget de stat pe an!)

Transparenta nu duce de multe ori la o mai buna cunoastere, asta am dorit sa spun...

http://www.digi24.ro/stiri/economie/met ... eni-820973
t530 wrote:
Imobilele, prorietate privată, supuse exproprierii se află în Sectorul 1 şi în oraşul Otopeni.
Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei şi reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafaţă de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Eu tot nu pricep care-s alea 42 de imobile. Adică dărâmă niște case / birouri ? Dar de unde, că M 6 nu e practic în oraș, e mai mult pe  unde clădirile sunt răsfirate.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor survola

Imobil = proprietate.
Nu neapărat construcție.
Si matematic dacă te uiți,  39.000/42 = cca 1000 mp. Cam mult pentru o construcție.

Cred că terenurile acele aparțin lui Becali, Țiriac, Popviciu, etc.
O fi vorba de prizele de aer ale CV - urilor  interstații și de căile de acces în stații.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor sab

Nu neaparat. Traseul intre 1 Mai si Expozitiei nu trece pe sub strazi, deci sunt necesare ceva exproprieri. Chiar si statia Expozitiei nu pare a fi pe domeniul public.

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463849 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”