MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736322 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 189

📖 Pagination options
Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou mradulescu

Discutiile despre alternativele de traseu pentru M6 au fost MUTATE aici... pentru ca pe topicul dedicat s-a convenit sa se discute exclusiv despre proiectul oficial.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Slasher1985

Cum spuneam, nu sunt suficient de "vechi" pe forum sa emit pretentii, dar consider ca nici aici nu le este locul. Un thread numit "Idei, propuneri, etc..." ori acolo, ori unul in intreaga rubrica de "Dezvoltare a metroului" ar fi mult mai indicat. Pe bune, deja este incredibil de poluat threadul asta. Cred ca mai e putin si acoperim intreaga discutie pre-propunere M6. Nu stiu cati mai au rabdare, eu nu... Sincer, ti-am spus si iti spun in continuare ca iti inteleg punctele de vedere, chiar daca o parte din ce zici este contrar cu ceea ce cred, nu vreau sa crezi ca sunt rautacios, dar cum se zice in popor: "Ce e prea mult, strica."

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

1) Aici vorbim despre "Planuri  de dezvoltare M Bucuresti"altele , repet , altele decat planurile de dezvoltare oficiale ale luiM 4 ( M 6 ) --> ca e tot una, in mod pompos Metrorex denumeste 2 magistrale care de fapt este o magistrala ( M 6 ) si o retragere la depou ( Jiului - Parc Bazilescu - Laminorului - Strand Straulesti ), M 5, M 7 - care au rubrici dedicate in exclusivitate.
2) Nu mai insistati pe idei trasnite pentu ca unele argumente devin ridicole. Este clar ca statii precum "Nicolae Teclu" "Anghel Saligny" - "Laminorului" - respectiv "Lac Straulesti" sunt un fiasco din punct de vedere logico - financiar. Chiar ''greii" acestui forum au recunoscut ca daca tunele nu erau sapate de mult de tot, nici nu se gandeau sa faca ceva pe aceste trasee.
Caz inchis pentru vecie.
3) Planurile oficiale de dezvoltare ale metoului bucurestean sunt de-a dreptul fanteziste - ( topice dedicate ) pentru ca Romania nu va putea sustine niciodata constructia a mai  mult de 6 km / 4 - 5 ani.
Asadar se bate apa in piua cu ce mari realizari vom avea noi in 10 - 20 ani. Imposibil.
Uitati-va numai la amarata asta de M 5, oficial prin Noiembrie 2011 s-au apucat de lucru.
In 7 luni nu s-a inceput nici o groapa, nimic, numai pereti mulati. OK, evident ca fara ei nu se poate, dar in loc sa aiba fiecare statie 2 - 3 instalatii Kelly care sa mearga non stop, se plimba 6 instalatii pe tot santierul.
Insusi Udriste ne ameninta ca in 31 Martie 2012 primii metri de tunel vor fi sapati.
Nu trag nici o concluzie, ma gandesc in mod serios la o magistrala pe sub Dorobanti, o sa va faca bine, va spun eu.
Cine nu vrea / nu e interesat de subiect, nu are decat sa treaca la planurile pur fanteziste ale lui M 4 / M 6 - M 5 - M 7. Oricum Studiul de Fezabilitate nu valoreaza 2 bani, cand vor avea fonduri sa le execute se vor comanda alte studii de fezabilitate, nu va e clar ?

Ca oricum SF-urile expira.. si trebuie refacute.... cel putin.
Si pana atunci se mai schimba guverne, ministrii, directori Metrorex... se pot intampla multe.

metrou subway guru

Banii vorbesc:
http://www.railwayinsider.eu/wp/archives ... ?lang=ro
Pentru extinderea metroului, Moscova ar putea investi 33 mld dolari
15/05/2012
Moscova intenţionează să investească 33 mld dolari până în 2020 pentru extinderea reţelei de metrou, a anunţat Andrei Bochkaryov, directorul departamentului de construcţii din cadrul primăriei, scrie RIA Novosti. „Totalul finanţării investiţiilor a fost stabilit la un trilion de ruble (n.r.33 mld dolari ), ceea ce include planificarea şi construcţia (sistemului feroviar) până în 2020”, a declarat Bochkaryov.
Sistemul de metrou din capitala rusă este unul din cele mai mari reţele din lume şi va fi extinsă cu încă 145,5 km de linie, deserviţi de 67 de noi staţii.
În prezent, lungimea totală a reţelei de metrou din Moscova este de 305,5 km (12 linii) şi are 185 de staţii.

Asta inseamna ca merg tot cu distante "kilometrice" intre statii. Oare de ce ? Unde-i logica ? Doua intrebari foarte serioase, astept raspunsuri argumentate ( daca se poate ).

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou subway guru

Am mai explicat ca fiecare oras are propria lui 'logica interna' de dezvoltare urbanistica...la bulevardele staliniste...se potrivesc interstatiile 'dublu-kilometrice'...

Dupa cum am justificat cu date... densitatea populatiei din bucuresti este la nivelul Parisului si Atenei... fiind oricum printre CELE MAI MARI din Europa...

Chiar nu am nicio grija de ce fac fostii nostri prieteni sovietici in capitala lor... pe mine de Bucuresti ma doare....

Densitatea populatiei in Bucuresti este extrem de neuniforma...
Nu te-ai 'prins' ca era un raspuns 'indirect' adresat tie?...ca sa nu ne mai 'ametzesti' cu modelul parizian...la fel de inadecvat ca si modelul moscovit?... ;)
dar e bine sa ne raportam la 'strainatatzi' ca sa ne dam seama unde ne situam... :ugeek:
Toate cele bune! :mrgreen:

Pai densitatea de care vorbeam, este una MEDIE.... ceea ce inseamna ca in anumite zone este mult mai mare...

Vezi ca chiar SF-ul japonezilor, la care si METROUL S.Aa este parte, a recomandat (cf. onor dl. Udriste, in recente declaratii de presa) indesirea statiilor de la 10 la 12, respectiv doua statii intre PPL si 1 Mai.... asa ca nu sunt singurul nebun sa recomand o densitate mai mare de statii, dar macar in zone DEJA locuite, nu in cele cu DOAR PERSPECTIVE de dezvoltare...?

Tot nu mi-ai justificat cum din 2007 ona in 2011 oferta de transport a Metrorex a crescut cu JUMATATATE (50%..) iar numarul de pasageri a ramas practic constant... Buna proiectare ?

Ia citeste matale ce ziceau pe aici si pe alte forumuri 'userii' de metrou prin 2007 despre nivelul de calitate al serviciului asigurat...si 'justifica-ti' singur...
Tu te-ai nascut in 2012?...din 'spuma marii'???
In alta ordine de idei...daca tu mananci doua fripturi si eu niciuna...pe MEDIE...suntem amandoi 'satui'???...'statistic' vorbind...ca 'densitate'...de hranire...
Si ce treaba are asigurarea nivelului 'minim decent' de servicii cu 'proiectarea'...hai ca ai deraiat-o total...
Daca tu iti permiti sa compari o situatie total nesatisfacatoare cu una cat de cat acceptabila concluzionand ca situatia 'nesatisfacatoare' era mai buna...n-ai decat...inseamna ca cele mai 'efciente' transporturi nu se regasesc decat in India si-n Congo...

subway guru wrote:
Ia citeste matale ce ziceau pe aici si pe alte forumuri 'userii' de metrou prin 2007 despre nivelul de calitate al serviciului asigurat...si 'justifica-ti' singur...
Tu te-ai nascut in 2012?...din 'spuma marii'???
In alta ordine de idei...daca tu mananci doua fripturi si eu niciuna...pe MEDIE...suntem amandoi 'satui'???...'statistic' vorbind...ca 'densitate'...de hranire...
Si ce treaba are asigurarea nivelului 'minim decent' de servicii cu 'proiectarea'...hai ca ai deraiat-o total...
Daca tu iti permiti sa compari o situatie total nesatisfacatoare cu una cat de cat acceptabila concluzionand ca situatia 'nesatisfacatoare' era mai buna...n-ai decat...inseamna ca cele mai 'efciente' transporturi nu se regasesc decat in India si-n Congo...

Pai din 2007 in 2011,, investitiile VIZIBILE au fost in zona NG- Linia de Centura si in M4... pana la ParcStraulesti... faptul ca NUMARUL de  pasageri nu a crecut vorbeste de la sine.... (ba chiar in 2011 a scazut...) deci N-AI raspuns NIMIC.. este vorrba de o crestere de 50%, nu de una de cateva procente...
Se vede bine ca sunt nascut in 1974...  deci nu sunt chiar "greiere'''
Sigur ca proiectarea are o influenta mahora... ce iti spune corespondenta absolut nefericita intre Unirii1 si Unirii 2... sau supratraversarea de la Victoriei (asta sa- rezolvat, din fericire)... astia nu au fost proiectanti, ci zugravi...??

Treceti va rog pe M 6 si vedeti ce statii "trasnet" propun japonezii pentru M 6 prin campii / paduri. Daca statii de genul semnalate de mine se justifica pentru o mana de oameni care eventual o folosesc de 2 ori intr-o zi, apoi jos palaria, ne-au tras-o japonezii. Inclin sa cred pana la urma ca M 7 era mai necesara pentru oras decat M 6. Si atentie, M 7 conform lui Domix nu se justifica din punctul de vedere al densitatilor. Asta apropo de densitatile de la statiile Washinton, Paris ( geniala statia, absolut fabuloasa ), Otopeni Sud ( pe centura, la fetite ). Stiu, planuri de viitor, dezvoltare, strategie pe termen lung, bla bla bla.
Pe cuvant de onoare ca  Rahova / Colentina mi se par mai de bun simt decat Jandarmeriei / Aleea Padina. Hai lasati-o in colo de treaba, de JICA, de japonezi, prea macane si chiar strident. Si nu ma mai enervati atat ca iar imi amintesc de genialele A.S. Nic. Teclu. Da stiu, dezvoltare, strategie, termen lung. Oricum mai lung decat Piata Rahova / Obor / Doamna Ghica / Fundeni, etc, etc.
Da, stiu, dezvoltare, strategie, termen lung.
Alo, Metrorex SA, ai niste explicatii de dat. Serioase si argumentate cu statiile astea de campie / padure. SIFONARE DE BANI, E CLAR CA INTUNERICUL NOPTII. V-am pupat  copii, pana nu mi se aduc niste argumente logice o sa rad cu gura pana la urechi de planurile magistrale ale lui nenea Udriste.

@mradulescu:
N-ai intzeles tu nimic din indicatoriii pe care incerci sa-i analizezi...
Daca ai sa faci o 'recapitulare' a numarului de 'trenuri' supra lungimea retelei...mai vorbim...altfel...esti 'pe dinafara'...si n-ai priceput nimic din ce spui...
Baga in 'ecuatie' si criza economica...si mai discutam...dar nu la modul 'habarnist'...
Restul...sunt...'flapsuri' de campanie...care ma lasa absolut 'rece'...

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463842 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”