De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Orizonturi rosii...

906 posts, 131317 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 65
 
 

📖 Pagination options
Re: Orizonturi rosii... PTMZ

Compania de cale ferată din Republica Moldova a anunțat că trenul Chișinău – Iași – Chișinău va circula zilnic pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina, precum și a celor care au avut de suferit în urma închiderii spațiului aerian din Moldova: mai multe zboruri de la Chișinău au fost mutate la Iași.

Sursa: Club Feroviar

 


Re: Orizonturi rosii... aztec

Cu un tren nu se face primavara ..dar conteaza
CFR ar trebui sa puna la punct trenuri catre Ucraina .
Stiu, e mai complicat, ca ...linii diferite, dar se pot gasii metode .

Si alt banc...

Întrebare la Radio Erevan: „Cu ce slogan ar trebui promovat turismul în Marea Uniune Sovietică?”. Răspuns: „Vizitaţi URSS până nu vă vizităm noi!”

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Orizonturi rosii... Utilizator anonim 2

ByOnu, scoti din context o afirmatie a mea si ma incluzi subtil si jigntor in multimea patriotilor de duzina fara minte care  "nu cunosc ordinea culorilor pe drapel".

E adevarat, nu Ucraina ne-a furat teritorii insa nici nu s-a grabit sa le inapoieze. Ba mai mult, ne-a facut tot felul de sicane (canalul Bistroe, insula Serpilor, etc.) Eu am avut de-a face cu ei si in domenii mai putin cunoscute marelui public si va pot spune ca se comporta la fel de sfidator si brutal ca vecinii lor de la est, nesocotind orice conventie internationala.

Daca e vina noastra ca nu am votat ministrii de externe potriviti, de ce nu ar fi si vina ucrainienilor si rusilor obisnuiti ca au votat politicienii lor care i-au adus aici?

Bucovina nu e totuna cu Cadrilaterul; comparatia cu Bulgaria e prost aleasa.

Sigur ca vecinatatea cu Ucraina e preferabila celei cu Rusia insa diferenta intre cele doua natii e ca Ucraina nu mai are arma nucleara; in rest, sint o apa s-un pamint.

 



Re: Orizonturi rosii... Linia 43

Desi inca de dimineata se anunta blocarea siteurilor pro ruse: sputnik ,rt.com acestea  inca se pot accesa fara probleme.
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucra ... ului.htm

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Orizonturi rosii... Utilizator anonim 2

Asta nu prea e in regula din doua motive:

1. se creeaza un precedent periculos;
2. propaganda ruseasca e mult mai extinsa si mai subtila, pe foarte multe situri si retele.

Sub pretexul blocarii propagandei rusesti, se pot cenzura multe lucruri care nu convin "cuiva".
Oamenii nu sint chiar atit de timpiti si pot discerne singuri ce e influenta ruseasca si ce nu. Nu e nevoie sa decida altii pentru ei.

 


Re: Orizonturi rosii... andrei11

Un articol în cazul în care  Rusia ar fi câştigat războiul cu Kievul în două - trei zile. Articolul a fost retras între timp de pe net.
ATENŢIE ! Articol  din partea Moscovei !

Sursa
Ofensiva Rusiei și a lumii noi

Autor: Petr Akopov

O lume nouă se naște în fața ochilor noștri. Operațiunea militară a Rusiei în Ucraina a inaugurat o nouă eră – și în trei dimensiuni simultan. Și bineînțeles, în a patra, rusă internă. Aici începe o nouă perioadă atât în ideologie, cât și în însuși modelul sistemului nostru socio-economic – dar despre asta merită să vorbim separat puțin mai târziu.

Rusia își restabilește unitatea – tragedia din 1991, această catastrofă teribilă din istoria noastră și dislocarea ei nefirească au fost depășite. Da, cu mare preț, da, prin evenimentele tragice ale unui război civil, pentru că acum frații, despărțiți de apartenența la armatele ruse și ucrainene, încă trag unul în altul, dar nu va mai exista o Ucraina anti- Rusia. Rusia își împlinește integritatea istorică, adunând lumea rusă, poporul rus laolaltă – în toată deplinătatea sa de mari ruși, beloruși și mici ruși. Dacă am fi abandonat acest lucru, dacă am fi lăsat divizarea temporară să se așeze timp de secole, atunci nu numai că am fi trădat memoria strămoșilor noștri, dar am fi fost blestemați de urmașii noștri pentru că am permis dezintegrarea pământului rusesc.

Vladimir Putin și-a asumat, fără un strop de exagerare, o responsabilitate istorică, hotărând să nu lase soluția problemei ucrainene în seama generațiilor viitoare. La urma urmei, nevoia de a o rezolva ar rămâne întotdeauna principala problemă pentru Rusia – din două motive cheie. Iar problema securității naționale, adică crearea unei Ucraine antirusești și un avanpost pentru ca Occidentul să facă presiuni asupra noastră, este doar a doua ca importanță dintre ele.

Primul ar fi întotdeauna complexul unui popor divizat, complexul umilinței naționale – când casa rusă și-a pierdut mai întâi o parte din fundație (Kiev), apoi a fost forțată să se împace cu existența a două state, nu a unuia, ci două popoare. Adică fie să-și abandoneze istoria, fiind de acord cu versiunile nebunești că „doar Ucraina este adevărata Rusia”, fie să strângă neputincios din dinți, amintindu-și vremurile când „am pierdut Ucraina”. Întoarcerea Ucrainei, adică întoarcerea ei înapoi în Rusia, ar fi fost din ce în ce mai dificilă cu fiecare deceniu – doar să ne imaginăm, derusificarea rușilor și incitarea rușilor mici ucraineni împotriva rușilor ar câștiga avânt.

Însă în cazul consolidării controlului geopolitic și militar deplin al Occidentului asupra Ucrainei, întoarcerea sa în Rusia ar fi devenit complet imposibilă – ar fi trebuit să luptăm pentru ea cu blocul atlantic.

Acum această problemă a dispărut – UCRAINA S-A INTORS LA RUSIA. Aceasta nu înseamnă că statalitatea sa va fi lichidată, ci va fi reorganizată, restabilită și revenită la starea sa naturală de partea lumii ruse. În ce granițe, sub ce formă se va stabili alianța cu Rusia (prin Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă și Uniunea Eurasiatică sau o Uniune cu Rusia și Belarus)? Acest lucru va fi decis după ce vom pune punct în istoria Ucrainei ca stat anti-Rusia. În orice caz, perioada despărțirii poporului rus se apropie de sfârșit.

Și aici începe a doua dimensiune a noii ere viitoare – se referă la relațiile Rusiei cu Occidentul. Nici măcar Rusia, ci lumea rusă, adică trei state, Rusia, Belarus și Ucraina, acționând în termeni geopolitici ca un întreg. Aceste relații au intrat într-o nouă etapă – Occidentul vede revenirea Rusiei la granițele sale istorice în Europa. Chiar dacă acesta este profund indignat, deși în adâncul său trebuie să recunoască în că altfel nu se putea.

Oare cineva din vechile capitale europene, la Paris și Berlin, a crezut serios că Moscova va renunța la Kiev ? Că rușii vor fi pentru totdeauna un popor divizat? Și, în același timp, când Europa se unește, când elitele germane și franceze încearcă să preia controlul integrării europene de la anglo-saxoni și să construiască o Europă unită? Uitând că unirea Europei a devenit posibilă numai datorită unificării Germaniei, ceea ce s-a întâmplat după voința bunului rus (deși nu foarte deștept). A trece după aceea și pe pământurile rusești nu este nici măcar culmea un act de binefacere, ci o prostie geopolitică. Occidentul în ansamblu, și cu atât mai mult Europa în special, nu a avut puterea să mențină Ucraina în sfera sa de influență și cu atât mai mult să ia Ucraina pentru sine. Ca să nu înțelegi asta, trebuia să fii doar prost în ale geopoliticii.

Mai precis, a existat o singură variantă: să pariezi pe prăbușirea în continuare a Rusiei, adică a Federației Ruse. Dar faptul că nu a funcționat ar fi trebuit să fie clar acum douăzeci de ani. Chiar și în urmă cu cincisprezece ani, după discursul lui Putin de la Munchen, până și autiștii puteau auzi – Rusia se întoarce.

Acum Occidentul încearcă să pedepsească Rusia pentru faptul că s-a întors, pentru că nu și-a justificat planurile de profit pe cheltuiala sa, pentru că nu a permis extinderea spațiului vestic spre est. Căutând să ne pedepsească, Occidentul crede că relațiile cu el sunt de o importanță vitală pentru noi. Dar că acest lucru de mult nu mai e astfel – lumea s-a schimbat și asta o înțeleg foarte bine nu doar europenii, ci și de anglo-saxonii care conduc Occidentul. Nicio presiune occidentală asupra Rusiei nu va duce la nimic. Pierderi în confruntare vor fi de ambele părți, dar Rusia este pregătită pentru ele moral și geopolitic. Dar pentru Occident însuși, o creștere a gradului de confruntare atrage costuri uriașe – iar principalele pierderi nu sunt cele economice.

Europa, ca parte a Occidentului, dorește autonomie – proiectul german de integrare europeană nu are sens strategic menținând în același timp controlul ideologic, militar și geopolitic anglo-saxon asupra lumii vechi. Da, și nu poate avea succes, pentru că anglo-saxonii au nevoie de o Europă controlată. Dar Europa are nevoie de autonomie și din alt motiv – în cazul în care statele intră în autoizolare (ca urmare a conflictelor și contradicțiilor interne tot mai mari) sau se concentrează asupra regiunii Pacificului, unde geopolitic se mută centrul de greutate.

Dar confruntarea cu Rusia, în care anglo-saxonii trag Europa, îi privează pe europeni chiar și de șansa independenței – ca să nu mai vorbim de faptul că, în același mod, Europa încearcă să impună o ruptură cu China . Dacă acum atlantiştii sunt fericiţi că „ameninţarea rusă” va uni blocul occidental, atunci la Berlin şi Paris nu pot să nu înţeleagă că, pierzându-și speranţa de autonomie, proiectul european pur şi simplu se va prăbuşi pe termen mediu. De aceea, europenii cu mentalitate independentă sunt acum complet neinteresați să construiască o nouă cortină de fier la granița lor de est – realizând că aceasta se va transforma într-un padoc pentru Europa. Al cărui secol (mai precis, o jumătate de mileniu) de conducere globală s-a încheiat în orice caz – dar mai sunt posibile diferite opțiuni pentru viitorul său.

Pentru că construcția unei noi ordine mondiale – și aceasta este cea de-a treia dimensiune a evenimentelor actuale – se accelerează, iar contururile ei sunt din ce în ce mai clar vizibile prin acoperirea răspândită a globalizării anglo-saxone. O lume multipolară a devenit în sfârșit o realitate – operațiunea din Ucraina nu este capabilă să mobilizeze pe nimeni decât Occidentul împotriva Rusiei. Pentru că restul lumii vede și înțelege perfect – acesta este un conflict între Rusia și Occident, acesta este un răspuns la expansiunea geopolitică a atlantiștilor, aceasta este întoarcerea Rusiei a spațiului său istoric și a locului său în lume.

China și India , America Latină și Africa, lumea islamică și Asia de Sud-Est – nimeni nu crede că Occidentul conduce ordinea mondială, cu atât mai puțin stabilește regulile jocului. Rusia nu numai că a provocat Occidentul, ci a arătat că epoca dominației globale occidentale poate fi considerată complet și definitiv încheiată. Lumea nouă va fi construită de toate civilizațiile și centrele de putere, în mod firesc, împreună cu Occidentul (unit sau nu) – dar nu în condițiile lui și nici după regulile sale.

 


Re: Orizonturi rosii... ByOnu

Utilizator anonim 2 wrote here:
Oamenii nu sint chiar atit de timpiti si pot discerne singuri ce e influenta ruseasca si ce nu.


Inseamna ca n-ai idee cat de eficient este fake news-ul printre cei din anumite categorii sociale si demografice........

 


Re: Orizonturi rosii... orex

Doi cunoscuți oligarhi ruși, Oleg Deripaska și Mihail Fridman, cer pace în Ucraina: "Războiul nu poate fi niciodată răspunsul"
Cei doi oligarhi ruși, cândva cu o influență puternică asupra președintelui Boris Elțîn, în anii 1990, se confruntă acum cu un dezastru economic după ce Occidentul a impus sancțiuni severe Rusiei în urma războiului declanșat Ucrainei.

"Această criză va costa vieți și va afecta două națiuni care s-au avut ca frații timp de sute de ani”
Într-o scrisoare adresată angajaților săi și citată pentru prima dată de către Financial Times, Mihail Fridman, născut în vestul Ucrainei, spune că acest conflict creează o prăpastie între cele două popoare slave din est, rușii și ucrainenii, care au fost "frați” timp de secole.

"M-am născut în vestul Ucrainei și am trăit acolo până la vârsta de 17 ani. Părinții mei sunt cetățeni ucraineni și locuiesc în Lvov, orașul meu preferat
Dar mi-am petrecut, de asemenea, o mare parte din viață ca cetățean al Rusiei, construind și dezvoltând afaceri. Sunt profund atașat de popoarele ucrainean și rus și văd conflictul actual ca pe o tragedie pentru ambele națiuni”, arată Fridman în scrisoarea citată de Reuters.
El mai spune în document că "această criză va costa vieți”:
"Nu fac declarații politice, sunt un om de afaceri cu responsabilități față de miile mei de angajați din Rusia și Ucraina. Sunt convins, totuși, că războiul nu poate fi niciodată răspunsul.
Această criză va costa vieți și va strica două națiuni care au fost frați de sute de ani.
În timp ce o soluție pare înfricoșător de îndepărtată, nu pot decât să mă alătur celor a căror dorință fierbinte este ca vărsarea de sânge să se termine. Sunt sigur că partenerii mei îmi împărtășesc vedere”.
"Pacea este foarte importantă”
La rândul său, oligarhul rus Oleg Deripaska - fondatorul gigantului rus al aluminiului Rusal - a transmis un mesaj pe Telegram prin care îndeamnă la începerea negocierilor de pace "cât mai repede posibil”.
"Pacea este foarte importantă”, spune Deripaska.
Lunea trecută, el se arăta încrezător că nu va exista un război între Ucraina și Rusia.
Washingtonul a impus sancțiuni împotriva lui Deripaska și a altor oligarhi din cauza legăturilor lor cu Putin, după presupusul amestec al Rusiei în alegerile americane din 2016.
Un alt miliardar de la Moscova a declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că războiul va fi o catastrofă: "Va fi o catastrofă în toate sensurile: pentru economie, pentru relațiile cu restul lumii, pentru situația politică”.


Astazi se mai bagară 4(patru)
Patru puternici oligarhi ruși care controlează afaceri evaluate la miliarde de dolari, s-au poziționat luni împotriva războiului declanșat de liderul autocrat Vladimir Putin în Ucraina, transmite publicația economică rusă RBC. Duminică, alți doi afaceriști de top, Oleg Deripaska și Mihail Fridman, ceruseră la rândul lor încheierea rapidă a războiului.

Oleg Tinkov este fondatorul Tinkoff Bank , evaluată în 2021 la 4,7 miliarde de dolari: ”Acum, în Ucraina, oameni nevinovați mor în fiecare zi, acest lucru este de neconceput și inacceptabil! Statele ar trebui să cheltuiască bani pentru tratarea oamenilor, pentru cercetarea medicală împotriva cancerului. Suntem împotriva acestui război!”, a scris acesta pe Instagram.

David Yakobavșvili, fondatorul celei mai mari companii de lactate din Rusia (JSC Wimm-Bill-Dann): „Sunt pacifist și fac lucrări de caritate. Sunt sigur că oamenii pot să se pună de acord. Afacerile și diplomația au câștigat întotdeauna în fața războaielor, luați exemplul bătălia de la Poltava. În timpul acesteia, un grup de comercianți ruși s-a dus în Suedia, iar comercianții suedezi au ajuns la Moscova și părțile au găsit un limbaj comun. Așa cum spuneam în copilărie, pace în lume!”, a spus el pentru RBC.

Alexander Tynkovan, fondator al rețelei M.Video: „Premiul Nobel nu se dă în zadar. Este necesar să se tragă o linie între autoritățile ruse și poporul rus”.

Igor Rybakov , coproprietar al grupului TechnoNIKOL, evaluat la 2 miliarde de dolari: „Ieri mi s-a părut că va fi tam-tam politic dur, presiune etc., iar astăzi înțeleg că punctul fără întoarcere a fost depășit și aceasta va fi o chestiune care va atinge viața a milioane de oameni. Este trist”.

Poate se mai adauga si altii sa-l scoata din hipnoza pe satrapul asta!

 


Re: Orizonturi rosii... Costin

andrei11 wrote here:
ATENŢIE ! Articol  din partea Moscovei !

Sursa

De ce nu spui si ca a fost publicat din greseala, acesta reprezentand varianta in cazul in care Rusia ocupa Ucraina cu succes (ceea ce evident nu s-a intamplat pana acum)?

 


Re: Orizonturi rosii... andrei11

Pentru că mi s-a părut important ce se spune în articol ( l-am citit ) şi nu că a fost între timp retras de pe net.
Am făcut totuşi precizarea. Oricum am indicat sursa unde se  spune  acest lucru.

 


Re: Orizonturi rosii... messe

Observ ca nimeni nu tine cont de faptul ca marea solutie a acestui razboi ar putea veni din China. Din cele expuse si anume de aceasta izolare economica a Rusiei, practic au cam ramas fara o piata de desfacere, repet, din cele afirmate pe diferite canale media, daca Beijingul spune "niet" tranzactiilor economice cu Rusia atunci rusii sunt cam in aer, dispui de resurse economice insa nu mai ai carui partener economic, potent financiar sa le vinzi si e cam greu fara bani in zilele astea mai ales cand esti agrenat intr-un razboi, parerea mea.

 


Re: Orizonturi rosii... Costin

andrei11 wrote here:
Pentru că mi s-a părut important ce se spune în articol ( l-am citit ) şi nu că a fost între timp retras de pe net.
Am făcut totuşi precizarea. Oricum am indicat sursa unde se  spune  acest lucru.

Felul in care e scris si faptul ca a fost retras mie mi se pare esential, mai important decat articolul in sine. Pentru ca ne arata ce planuri aveau rusii (si cat de greu trebuie sa le pice faptul ca Ucraina inca rezista).

 


Re: Orizonturi rosii... subway guru

Fake news demontate


 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 65
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2454 forum members have written 436962 posts in 5455 topics and 520 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use