Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 2

476 posts, 175408 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 34
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 2 alchimistul

Ce semnificatie (daca exista vreuna clara) are denumirea statiei lui 143/243, "Scut Gherase" ?

 


Re: Sectorul 2 ByOnu

Ce capacitate are parcarea subterana din Piata Obor (cea dinspre Ziduri Mosi, nu cea din pasaj)? Este nou-construita? Ce intindere are? Incerc sa-mi dau seama de niste puncte de reper la suprafata pentru a-mi imagina limitele ei. Ati folosit-o? Care este tariful? :D

 


Re: Sectorul 2 andrei11

E noua si e construita odata cu hala. E sub hala, dar usor mai mare decat hala. Are dimensiunile 140 m / 50 m, rezulta dupa formula de calcul 280 masini.
Formula de calcul o prezint de orisicate ori  pot, nu e secreta.
Tinand cont de toate constrangerile - cai de acces, structura de rezistenta, scari, lifturi, etc, se imparte suprafata la 25 si ne da numarul de masini / nivel.
Da, o folosesc de fiecare data cand sunt cu masina acolo, e 1,5 sau 2 lei / ora, cica primele 15 minute gratuite. Ca si pieton ai acces direct in mijlocul pietei, sunt doua sau trei accese. Fix in piata. E si lift. Nu stiu exact  cat e tariful pentru ca pur si simplu nu tin minte, parchez in Bucuresti si nu numai in multe locuri cu plata si le incurc.
p.png (1.23 MB; downloaded 9176 times)

 


Re: Sectorul 2 PinkyHog

Calea Floreasca



2015-10-08 12.25.38 by Pinkyhog, on Flickr


2015-10-08 12.33.43 by Pinkyhog, on Flickr


2015-10-08 12.36.13 by Pinkyhog, on Flickr

 


Re: Sectorul 2 URANUS

Sursa: B365.RO

Se asfaltează 15 noi străzi din Sectorul 2. Când vor fi gata lucrările

http://www.b365.ro/se-asfalteaza-15-noi...40055.html

15 străzi din cartierul Steaua Roşie - Plumbuita din Sectorul 2 urmează să fie asfaltate în totalitate până la sfârşitul lunii viitoare, în cadrul unui proiect cu fonduri europene accesat de administraţia locală. Astfel, la finalul lucrărilor de modernizare, toate străzile din Sectorul 2 vor fi numai din asfalt şi nu vor mai exista artere de pământ, a anunţat primarul Neculai Onţanu.

15 noi străzi din Sectorul 2 al Capitalei sunt în curs de asfaltare, lucrările urmând să fie finalizate luna viitoare, a declarat joi, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, cu prilejul unei conferinţe de presă care anunţă implementarea proiectului de modernizare a străzilor din cartierul Steaua Roşie-Plumbuita, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR).

Conform sursei citate, după ce vor fi asfaltate cele 15 străzi, nu vor mai exista în Sectorul 2 străzi de pământ. "Acestea sunt ultimele 15 străzi din cele 820 de străzi din Sectorul 2 ce vor fi modernizate. Prin finalizarea acestui proiect, toate străzile din Sectorul 2 vor fi de asfalt, nu va mai exista niciuna de pământ", a precizat primarul Neculai Onţanu.

Partea de utilităţi (introducerea de reţele de apă şi canalizare) a fost finanţaţă şi executată de Primăria Sectorului 2, urmând ca modernizarea rutieră să fie realizată cu ajutorul fondurilor europene accesate pe baza proiectelor promovate de administraţia locală. În data de 22 iulie 2015, Primăria Sectorului 2 a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru cele 15 străzi din cartierul Steaua Roşie - Plumbuita, lucrări ce urmează să fie finalizate în termen de patru luni, respectiv până la finele lunii noiembrie 2015.

Cele 15 străzi ce vor fi modernizate de Primăria Sectorului 2 sunt: Aristotel, Culmea Făgăraşului, Elevatorului, Ghimbav, Ivărului, Linotipului, Plumbuita, Porumbăceanu Ion, Ricinului, Tămâioarei, Intr. Gherghiţei, Litoralului, Polixenia Rădulescu, Tudor Mihai şi Mică.

Proiectul de modernizare a celor 15 străzi din cartierul Steaua Roşie-Plumbuita se întinde pe o lungime de 3,956 km, suprafaţa totală de lucrări fiind de aprox. 37.116 mp.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 15 străzi din cartierul Steaua Roşie-Plumbuita este în sumă de 13,85 milioane lei, din care 8,73 milioane lei finanţare de la Uniunea Europeană.

"Pe toate străzile din proiect, cu excepția străzilor Tudor Mihai, Litoralului, strada Rădulescu Polixenia, strada Mică și Ricinului, preluarea apelor pluviale se va face prin rigola prefabricată din beton. Pentru eliminarea excesului de apă din corpul străzilor sunt prevăzute guri de scurgere noi și cămine de vizitare care vor fi racordate la rețeaua existentă de canalizare pluvială, ce asigură colectarea și evacuarea controlată a apelor de suprafață", a menţionat Cristian Lemnaru, directorul general al Administraţiei Domeniului Public Sectorul 2, managerul acestui proiect care a adăugat că, pe lângă asfaltarea străzilor, se vor amplasa borduri noi, marcaje și semnalizări rutiere (inclusiv sisteme de semaforizare automate pentru semaforizarea trecerilor de pietoni, comandate prin buton pietonal).

Totodată, în zonă va fi amenajată și o intersecție între străzile Plumbuita și Ricinului în suprafaţă de 1200 mp.

La finalul lucrărilor de modernizare a străzilor, vor fi efectuate acțiuni de protecția mediului prin reamenajarea spațiului verde şi refacerea cadrului natural acolo unde va fi cazul prin umplere cu pământ vegetal, plantare arbuști și semănare de gazonul, spun oficialii administraţiei locale.

 


Re: Sectorul 2 URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/reabilitarea-podului...41263.html

Reabilitarea Podului Ostrov, aproape GATA. Podul de pe Colentina, finalizat mai repede

Podul Ostrov, aflat în prezent în reabilitare, urmează să fie finalizat mai repede, anunţă autorităţile locale care au făcut o vizită de lucru pe şantier. Podul peste râul Colentina face legătura între cartierele Pantelimon şi Fundeni, din Sectorul 2.

 


Re: Sectorul 2 URANUS

Sursa: B365.RO

Bazinul de înot din Complexul "Lia Manoliu" va fi modernizat

Bazinul de înot descoperit din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" va fi modernizat. Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a semnat joi Certificatul de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea reabilitării și modernizării bazinului de înot. Investiția va fi realizată de Primăria Capitalei.

"Ca urmare a cererii adresate de reprezentanții Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, primarul Neculai Onțanu a semnat joi, 17 decembrie, „Certificatul de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea reabilitării și modernizării bazinului de înot descoperit și a anexelor aferente”, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de antrenament și de concurs pentru tinerii sportivi", anunță Primăria Sectorului 2.

Potrivit documentației depuse, pe terenul în suprafață de 28.928 mp, situat în intravilanul Municipiului București, este situată construcția reprezentând bazinul de înot descoperit și construcțiile adiacente anexe
ale acestuia - cabină tabelă electronică, tribună pentru spectatori – toate acestea constituind domeniul public al statului. Pentru respectarea prevederilor normelor legale în vigoare și a HCGMB nr. 66/2006 privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru noile construcții și amenajări, parcarea, gararea și staționarea auto se va asigura în incinta proprietății, fără a afecta circulația pe domeniului public și proprietățile învecinate.

Pentru asigurarea ponderii spațiului verde în incintă, spațiul dintre aliniament și alinierea principală a clădirilor va fi tratat în mod obligatoriu ca spațiu verde sau spațiul liber circulației pietonale, iar spațiile neconstruite și neocupate de acces și trotuare de gardă vor fi plantate cu gazon și cu un arbore la fiecare 100 mp.

În bazele sportive de la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” își desfășoară activitatea loturile naționale și olimpice ale României de seniori, tineret și juniori, dar și sportivii cluburilor bucureștene.

În vederea îmbunătățirii condițiilor de antrenament, se va elabora Studiul de Fezabilitate având ca scop final reabilitarea și modernizarea bazinului de înot, iar investiţia va fi realizată de către Primăria Municipiului Bucureşti.

În noimebrie 2014, fostul primar general Sorin Oprescu spunea că va cere cere "sprijinul Guvernului pentru transferarea bazinelor de inot si a hotelului destinat sportivilor, in vederea reabilitarii acestora." "Ne propunem construirea a 2 bazine interioare si 2 bazine exterioare, olimpice si semiolimpice, care sa aiba cel putin 4 500 de locuri pentru public in interior si 800 in exterior. Si aici ne propunem sa construim 300 de locuri de parcare, care sa se adauge celor 3 100 existente deja la Arena Nationala. Valoare estimata a investitiei este 8 milioane EURO si se poate realiza in 14 luni, de la momentul inceperii lucrarii" , spunea atunci Sorin Oprescu.

http://www.b365.ro/bazinul-de-inot-din-...dwcDd.dpuf

 


Re: Sectorul 2 URANUS

B365.RO

http://www.b365.ro/lucrarile-de-reabili...42899.html

Lucrările de reabilitare de la Podul Ostrov, FINALIZATE cu 3 luni mai devreme

Lucrările de reabilitare de la Podul Ostrov, care face legătura între cartierele Ostrov şi Pantelimon, au fost finalizate cu trei luni mai devreme.

Lucrarea a fost astfel finalizată în şapte luni de zile, deşi era programată să dureze cu trei luni mai mult.

Podul Ostrov, care face legătura dintre cartierele Ostrov și Pantelimon, este singura artera de circulaţie care rămăsese nemodernizată, aminteşte primarul pe Facebook.

Lucrările de reabilitare integrală au cuprins refacerea şi reconsolidarea zidurilor întoarse de la elementele de sprijin ale podului, consolidarea grinzilor deteriorate, refacerea în totalitate a căii de pe pod, respectiv calea de rulare pentru autovehicule, cât şi cele două trotuare pietonale. Totodată, au fost refăcute protecţiile de maluri şi elementele de siguranţă ale podului în formă de sferturi de con, asigurându-se astfel protecţia fundaţiilor podului.

Au fost schimbate şi elementele de siguranţă pietonală, respectiv parapeţii şi a fost reamenajat circuitul de preluare şi dirijare a apelor pluviale de pe pod către reţelele de canalizare din zonă.

După sărbătorile de iarnă, Primăria anunţă următoarele lucrări:

- finalizarea amenajări exterioară a fundaţiilor podului,
- mutare de către ENEL a doi stâlpi de iluminat de pe trotuar în exteriorul acestuia,
- refacerea semnalizării rutiere şi montarea restricţiilor de tonaj,
- desfiinţarea digurilor de deviere a apelor şi reluarea cursului normal a râului Colentina.

 


Re: Sectorul 2 andrei11

cobradinberceni wrote:
Hala veche de la Obor e in paragina, un dezastru, aproape o ruina. Nu cred ca au renovat macar o parte din ea dupa 1989. Dotata cu spatii unde puteau fi amplasate vitrine frigorifice (vezi si etajul), cu foarte mult spatiu pe platforma centrala, putea fi renovata si ar fi fost extrem de utila. Tigania aia din hala nu e comert civilizat. Au preferat sa faca o hala de la zero si sa lase sa moara in mizerie un lucru bun, care trebuia pus pe picioare. Pacat. Hala veche s-ar fi intersectat cu hala noua mai ales in ceea ce priveste magazinele de carne/branza etc. Iar jos, pe platoul central, puteau fi puse si tarabe pentru legume-fructe. Si se facea si hala noua, dar doar cu parter, nu si cu etaj, ca sa mai bagi samsari, pardon, vanzatori de legume-fructe si acolo, ca nu aveau loc toti in hala veche. Pacat ca administratorul pietei nu e interesat de refacerea halei vechi.
Nu stiu care e zona 6, poti explica, te rog?

Iarasi te contrazic, hala veche nu e o ruina, nu ploua in ea.
Ca s-ar fi putut altfel reorganiza, da, de acord, dar nici acum nu mi-e rusine, trec pe acolo mai mult decat odata pe saptamana.
Zona 6 e cea dinspre Colentina, cea cu diverse. Rulmenti, conducte, robineti, fierastraie, lacate, electrozi, etc, etc.

 


Re: Sectorul 2 cobradinberceni

Ai dreptate, dar cel putin vizual arata ca o ruina, deplorabil. :) Mi-e ciuda ca exista spatii special construite pentru magazine/standuri de vanzare a carnii si lactatelor, unde se puteau pune si vitrine frigorifice etc., iar Ontanu a ales sa faca o hala de la zero, fara ca macar sa se atinga de asta veche. Existau usi pe role, lucruri facute pentru a fi practice, dar nimeni nu a bagat bani in renovare sau intretinere. Vezi si canalizarea din "pescarie", unde te plimbi prin apa daca vrei sa cumperi ceva... Pacat, ar fi putut fi utilizata muuuult mai bine si ar fi imbunatatit masiv imaginea zonei.

Pentru Zona 6 trebuia o hala precum cea de la Piata Sudului (aia verde), aspectul de talcioc de acolo e oribil.

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 133 313

Perdea de aer cald? Nu, perdea de gainatz.  :lol:
IMG033.jpg (75.94 KB; downloaded 8593 times)
Domn' primar va promite solemn ca daca il mai votati trei mandate (poate) termina si fantana asta.
IMG034.jpg (142.46 KB; downloaded 8592 times)

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 133 313

De prin sector.
IMG133.jpg (104.68 KB; downloaded 9356 times)
IMG134.jpg (94.9 KB; downloaded 9355 times)
IMG136.jpg (96.36 KB; downloaded 9357 times)
IMG138.jpg (79.82 KB; downloaded 9359 times)
IMG139.jpg (75.65 KB; downloaded 9358 times)

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 133 313

Obor.
IMG258.jpg (103.81 KB; downloaded 9440 times)
IMG259.jpg (92.12 KB; downloaded 9439 times)

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 133 313

Fuse si se duse. Odata cu zapada. Au "incoltit" armaturile precum graul!  :lol:
IMG436.jpg (89.11 KB; downloaded 9361 times)
IMG437.jpg (78.65 KB; downloaded 9359 times)

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 34
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2406 forum members have written 432394 posts in 5381 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use