Regiunile RomânieiMaramureșJudețul Maramureș

Topic: Achiziții vehicule electrice prin PNRR

33 posts, 7015 views

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Re: Achiziții vehicule electrice prin PNRR PTMZ

Data aia nu arată că procedura este în deliberare, ci faptul că deja a fost selectat câștigătorul pentru trolee, anume, evident, Solaris.

Re: Achiziții vehicule electrice prin PNRR ghermanlucadanny

Contractul a fost semnat pe 11 Iulie cu SOLARIS BUS & COACH, valoarea totală a acestuia fiind de 15.500.000 RON.

Am început deja procesul de reînnoire a parcului auto pentru transportul public cu vehicule moderne. Anul acesta am semnat contractul de achiziție pentru 11 autobuze electrice și stații de încărcare aferente, care urmează să ne fie livrate până la începutul anului viitor. Totuși, nu este suficient să modernizăm doar transportul public. Trebuie să-i încurajăm și pe șoferii băimăreni să opteze pentru vehicule ecologice, cum sunt mașinile electrice, iar dezvoltarea infrastructurii de alimentare a acestor vehicule este o necesitate.

Link: Facebook - Dancus Ioan Doru

Primăria Baia Mare a semnat un contract cu firma poloneză Solaris Bus&Coach pentru achiziția a 5 troleibuze articulate de 18 metri, destinate URBIS. Troleibuzele vor avea podea complet coborâtă pentru accesibilitate, parte din proiectul de modernizare a transportului public.

Valoarea contractului este de 15,5 milioane lei, plus TVA de 2,94 milioane lei. Livrarea troleibuzelor va fi făcută în maximum 365 de zile de la emiterea ordinului de livrare.

Link: BunaziuaMaramureș

Achiziții vehicule electrice prin PNRR ghermanlucadanny

În 2024, Primăria Baia Mare nu avea bani în buget pentru autobuzele electrice

Administrația locală are în derulare proiectul “Creșterea mobilității urbane durabile în Municipiul Baia Mare prin modernizarea parcului auto de transport public” – etapa I.
Investiția presupune achiziționarea a 5 troleibuze, 8 autobuze electrice de 12 m lungime și 3 autobuze electrice de 18 m lungime. De asemenea, urmează să se construiască 11 stații lente de încărcare electrică, plus încă 6 stații de încărcare rapidă pentru aceste autobuze electrice. Valoarea eligibilă a investiției este de 52.628.573 lei. Valoarea neeligibilă din proiect, ce trebuie suportată din bugetul local, este de 6.816.158 lei, plus încă circa 7 milioane (valoare estimativă) pentru infrastructură.
Contractul de furnizare a autovehiculelor electrice a fost semnat, cu termen de finalizare, conform contractului, luna decembrie 2025. Primele autobuze puteau sosi încă de anul trecut, dar primăria nu a avut bani să le plătească, așa că vor veni doar luna viitoare.
„Contractul de livrare este în derulare și până în luna martie 2025, practic, cele 11 autobuze trebuie să fie recepționate. Noi am avut o discuție cu reprezentanții firmei care urmează să facă această livrare și le-am explicat care ar fi graficul de livrare pe care noi îl dorim. Ei au dorit să ne livreze încă din luna decembrie 2024 o parte din autobuze, dar noi nu am putut să le primim din cauză că nu am prevăzut în bugetul pe 2024 această sumă, așa că le-am propus ca din data de 10 februarie 2025, după ce avem și bugetul aprobat, să începem primirea autobuzelor și apoi să ne pregătim pentru recepția proiectului. Dar până să ajungem la recepție, trebuie să avem asigurată și infrastructura necesară, acele stații de încărcare” – a spus primarul Doru Dăncuș.
Un alt proiect care vine în completarea celui anterior vizează “Implementarea sistemului ITS, a infrastructurii TIC și modernizarea stațiilor de transport în comun.
Proiectul presupune 30 stații de autobuz ITS. Valoarea eligibilă a proiectului – 6.297.363 lei, valoarea neeligibilă fiind de 2.790.724 lei. Stadiul proiectului: Termen de depunere oferte – 27.01.2025. Finalizarea lui conform contractului este luna decembrie 2025

Link: Graiul Maramuresului

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Maramureș  • 
Choose destination

Since our 2455 forum members have written 436926 posts in 5455 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”