Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

Topic: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii

43 posts, 9432 views

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii ByOnu

punmeister wrote here:
Dar ce-i cu rama aia de metrou Rusich acolo? :rofl:

shoppy wrote here:
Poate are unu o combinatie sa cumpere o rama de metrou folosita de la rusi

Sa nu ne pierdem in detalii, zau. Banuiesc ca nu este prima oara cand vedeti randari cu vehicule stock (eg. automotoarele de pe linia de tramvai din Prelungirea Ghencea). Este ceva normal. In realitate, foarte probabil vorbim despre un vagon de REM IVA.

Observatia cu localizarea turnului de observatie, insa, este foarte corecta. Ar merge cerut proiectul si venit cu propuneri punctuale.

*Eu as vrea un REM cu totul, nu doar un vagon. Si ar fi frumos sa nu-l picteze in cine stie ce minuni, ci sa aiba schema originala, ca pana la urma d-aia iei IVA si nu un banal container.

Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii Misiekwas

Nu trebuie cerut nimic pentru ca proiectul este disponibil pe site-ul Primariei:
https://www.primarie6.ro/primarie_sector ... i-zona-1

În ceea ce privește rama, au fost deja declarații ca vreau să pună IVA în parc. Și în ceea ce privește turnul, din proiectul reiese destul de clar, că o să fie sus, nu la baza dealului.
Screenshot_2024-10-18-13-29-32-309-edit_com.mi.globalbrowser.jpg (1.27 MB; downloaded 2051 times)

Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii shoppy

Turnul este sus fata de fundul debleului aleii, dar fata de varful dealului, care este la statia de metrou, este jos.

Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii Misiekwas

Da, aici poate sa fie discuția, dar per total nu mi se pare o poziționare destul de buna. Punctul cel mai înalt nu neapărat mereu este cel mai potrivit și diferența de înălțime nu este asa de mare. Bănuială mea este ca ideea in spate este sa asigure o privire buna deasupra întregului parc, iar deasupra metroului ar avea privire către zona închisă spre Șoseaua Grozavești (nu țin minte ce este acolo). Iar din poziția actuala, vei avea privire atractiva 360. Cred ca asta a fost ideea.
Ceea ce sper sa se întâmple este reamenajarea zonei pe lângă celelalte gurii de metrou, care nu este prinsa în proiect. Ceva a la Piateta Favorit în scara mai micro ar creste atractivitatea zonei.

Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii ByOnu

...
1742301204268.png (527.65 KB; downloaded 1643 times)

Pe terenul Politehnicii, la intrarea dinspre Economu Cezarescu a început să apară trotuarul decent. Nu știu a cui este lucrarea dar mobilierul urban este cel al PS6, iar soluția tehnică seamănă foarte mult cu ceea de la Grozăvești, unde avem acum lucrări de resistematizare. Nu știu nici de ce pavelele sunt in doua culori. :)
PXL_20250425_133352253.jpg (1.96 MB; downloaded 1487 times)
PXL_20250425_133315068.jpg (1.61 MB; downloaded 1489 times)

Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii cris_m

Prin tot campusul au inceput sa construiasca o serie de alei care anterior erau intr-o stare de degradare sau nu existau deloc (paralel cu corpul EB al Facultatii de Inginerie Electrica, paralel cu corpul BN etc). Intr-un fel e bine, pentru ca in multe situatii pietonii ajungeau pe carosabil, iar traficul in campus a crescut substantial in ultimii ani.

Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii rosetti61

Multe alei nu au existat de la inceput deoarece drumurile respective erau considerate ca fiind secundare, fara trafic. Aleea care exista initial in spatele corpului BN pe partea cu atelierele de la Inginerie Mecanica si corpul CE a fost transformata in parcare - ce au facut ei acum este prelungirea fireasca a aleii care duce in deal spre Automatica, pana acum acolo fiind un fel de suntare a fluxului pietonal, de ce a fost gandita asa in anii 70, nu stiu. N-am mai intrat demult prin Politehnica si nu stiu daca s-au apucat si de scarile care coboara de la Eletrotehnica si de la Automatica in vale (acolo e un fel de spatiu de odihna gen "masa tacerii"). Pavajul tricolor negru-bej-portocaliu a fost pus prin 2016-17, nu mai puteau sa continue in aceeasi maniera si pe trotuarele care dau spre sala de sport si iesirea in Economu Cezarescu? Unele alei pietonale facute in ultima vreme sunt cu pavele rosii cum e cea paralela cu corpul AN spre Rectorat (nu mi-a placut niciodata aia, preferam mereu pe marginea drumului). Trebuie sa umble si in "piata" cu Coloana Infinitului, sa inlocuiasca vechile carouri de asfalt - la vremea lui a fost un model decent. In urma cu aproape 20 de ani au inceput sa lucreze la terase si astfel au avut "pe stoc" dalele de beton de pe acoperis pe care le-au folosit sa paveze unele alei de pamant (unele desfiintate azi din motive evidente).

Impresia mea este că e lucrarea in colaborare cu PS6 și intr-adevar au apărut mai multe alei (inclusiv aceea cu Masa Tăcerii). In principiu e bine daca folosesc modelul similar cu cel al sectorului pentru că ar impune unitate vizuala: colaborarea legata de accesul pietonal în parc pare să meargă mai bine și este foarte benefic că terenul politehnicii sa fie accesibil pentru locuitori (in momentul de față este posibil să te plimbi prin parc practic de la bucla Drumul Taberei până Grozăvești). Planul este amenajarea zonei verde și peste Dâmbovița (de curând PS6 a aprobat proiectul de parculet și locul de joaca la Secția de Poliție Nr 3, pe terenul închiriat de la Electrocentrale).

Au refacut scarile si spre corpul EC/EB/EG (Inginerie Electrica) si cea dinspre corpul EF (Automatica). Ultima acum vreo 5-6 ani cred, iar cealalalta de maxim 2 ani.

Re: Parcul Grozăvești și Parcul Campusului Universitar al Politehnicii rosetti61

Aleea cu Masa Tacerii a fost amenajata prin contributia proprie a personalului de la facultatile din zona in anii '70, la fel si scarile amintite mai sus. Pe vremuri dealul era derdelus iarna (la Automatica - mai interesant, cu "hopuri", in spatele Electrotehnicii). Paralel cu EG mai e o alee cu scara spre Automatica, pe langa cladire, dar nu prea e folosita.

Am trecut pe langa Parcul Grozăvești și am văzut desfășurare de forțe de la ADP6 care tundeau vegetație și igienizau terenul.

In Parcul Grozăvești au început igienizarea. Abia după ce au tuns vegetație se vede câtă mizerie s-a strâns în perioada în care parcul a fost spațiu de facto abandonat. Sper că în timpul amenajării vor tine cont și de faună locala (sunt destul de multi fazani).
PXL_20250917_131158351.jpg (1.7 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_131100122.jpg (1.78 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_130236926.jpg (1.58 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_130331118.jpg (1.58 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_130254166.jpg (1.58 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_130945285.jpg (1.61 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_130522335.jpg (2 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_130154021.jpg (1.61 MB; downloaded 766 times)
PXL_20250917_130606664.jpg (1.59 MB; downloaded 766 times)

Fazanii isi fac veacul si prin campusul Politehnicii, mai ales vara cand este mai liniste. Astfel de pasari se gasesc si in campusul Agronomiei.

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2725 forum members have written 467034 posts in 5831 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”