Topic: Discuții diverse despre Metrorex
5666 posts, 1489866 views
📖 Pagination options
- mcosmin
-
Posted:
-
Re: Accidente / incidente
mcosmin
Pe AFER.ro nu am gasit nici o informare de anul acesta. Ultima este din 18.09.2017.
Pe AFER.ro nu am gasit nici o informare de anul acesta. Ultima este din 18.09.2017.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Ce vrea sa spuna este ca s-au gasit trenuri cu suruburi slabite pe la niste bielete, habar nu am pe unde au boghiurile bielete sau cum ar putea sa cauzeze o deraiere.
Ca ai gasit niste suruburi slabite nu ajunge la AFER decat daca ai accident sau daca vine AFER in inspectie si le gasesc ei.
Ce vrea sa spuna este ca s-au gasit trenuri cu suruburi slabite pe la niste bielete, habar nu am pe unde au boghiurile bielete sau cum ar putea sa cauzeze o deraiere.
Ca ai gasit niste suruburi slabite nu ajunge la AFER decat daca ai accident sau daca vine AFER in inspectie si le gasesc ei.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Mie mi-a lasat impresia ca au descoperit problema in Pipera, deci in timp ce trenul era in circulatie, ca altfel nu avea "2000" de oameni la bord. Deci a fost un incident...eu cel putin asa am inteles. Daca au ratat milimetric o deraiere, mi se pare ceva de investigat...
Mie mi-a lasat impresia ca au descoperit problema in Pipera, deci in timp ce trenul era in circulatie, ca altfel nu avea "2000" de oameni la bord. Deci a fost un incident...eu cel putin asa am inteles. Daca au ratat milimetric o deraiere, mi se pare ceva de investigat...
- sab
-
Posted:
-
sab
Se verifica trenurile la suruburi la fiecare cursa, ca la CFR (da unul cu ciocanul in roti)?
Se verifica trenurile la suruburi la fiecare cursa, ca la CFR (da unul cu ciocanul in roti)?
- mcosmin
-
Posted:
-
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Vrea sa spuna ca l-au gasit la retragere sau la pregatire de traseu, si s-ar fi putut intampla nustiuce.
Vrea sa spuna ca l-au gasit la retragere sau la pregatire de traseu, si s-ar fi putut intampla nustiuce.
-
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Discutii diverse despre Metrorex
subway guru
Cele doua posturi de director recent infiintate sunt juridic si respectiv comercial...destul de straveziu pentru ce meciuri se pregatesc...
Pe de alta parte rectificarea aia bugetara pozitiva la MT pare a fi destinata M5...
Cele doua posturi de director recent infiintate sunt juridic si respectiv comercial...destul de straveziu pentru ce meciuri se pregatesc...
Pe de alta parte rectificarea aia bugetara pozitiva la MT pare a fi destinata M5...
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Suma de care are nevoie Metrorex este de 188.353.748,30 lei. Pe de alta parte, conform slide-urilor prezentate de guvern, MT ar primi 170,5 milioane lei. Deci, e posibil ca banii sa fie pentru M5 si sa fi coafat suma prin taierea unor cheltuieli. Si poate ca or mai fi dat niste firmituri la podul Agigea, DN18 si eventual A3. Vedem.
Suma de care are nevoie Metrorex este de 188.353.748,30 lei. Pe de alta parte, conform slide-urilor prezentate de guvern, MT ar primi 170,5 milioane lei. Deci, e posibil ca banii sa fie pentru M5 si sa fi coafat suma prin taierea unor cheltuieli. Si poate ca or mai fi dat niste firmituri la podul Agigea, DN18 si eventual A3. Vedem.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
170 de meleoane e bani de ciunga in cazul M5....
Iar Veorica n-a suflat o vorba despre M5...

Pe de alta parte, nu avea de ce.
Va apucati de Eroilor-Iancului anul asta ?!?!...
Da-mi voie sa ma indoiesc pana la limita de rupere...
Iar rectificarea priveste strict Bugetul de Stat pe anul 2018.
Voi mai asteptati cu M5 pana dupa douazeci-douazeci (20-20). Mai degraba dupa 20-22....
(Asta daca nu disimulati M5 in simulator de zbor....
)
Clar este si A3, cel putin sectiunea Petricani-Popasului. Mobilizarea din santier din ultima vreme cam asta arata. Ca doar n-or fi aia de la Aktor ultimii prosti care construiesc ceva in Romania...
Dar la un plus total de numai 170,5 milioane pe tot MT-ul, ma intreb ce alte poiecte de infrastructura au fost taiate "la os/la sange"...
subway guru wrote:
170 de meleoane e bani de ciunga in cazul M5....
Iar Veorica n-a suflat o vorba despre M5...

Pe de alta parte, nu avea de ce.
Va apucati de Eroilor-Iancului anul asta ?!?!...
Da-mi voie sa ma indoiesc pana la limita de rupere...
Iar rectificarea priveste strict Bugetul de Stat pe anul 2018.
Voi mai asteptati cu M5 pana dupa douazeci-douazeci (20-20). Mai degraba dupa 20-22....
(Asta daca nu disimulati M5 in simulator de zbor....
Adrian Rosca wrote:
...poate ca or mai fi dat niste firmituri la podul Agigea, DN18 si eventual A3. Vedem.
Clar este si A3, cel putin sectiunea Petricani-Popasului. Mobilizarea din santier din ultima vreme cam asta arata. Ca doar n-or fi aia de la Aktor ultimii prosti care construiesc ceva in Romania...
Dar la un plus total de numai 170,5 milioane pe tot MT-ul, ma intreb ce alte poiecte de infrastructura au fost taiate "la os/la sange"...
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Te-ai grabit sa tragi concluzii, noi vorbeam de claimurile castigate de Astaldi in instanta.
MT a publicat un proiect de OUG pe tema asta: http://www.mt.ro/web14/transparenta-dec ... 8062018dtf
Mai e si problema subventiei pe trimestrul IV 2017 care nu a fost acordata, pe motive de deficit:
Oricum, mi se pare extrem de suspect ca Finantele nu au publicat inca proiectul de rectificare bugetara. Cred ca au probleme in coafarea cifrelor, da deh, minus cu minus trebuie sa dea plus.
Te-ai grabit sa tragi concluzii, noi vorbeam de claimurile castigate de Astaldi in instanta.
MT a publicat un proiect de OUG pe tema asta: http://www.mt.ro/web14/transparenta-dec ... 8062018dtf
Mai e si problema subventiei pe trimestrul IV 2017 care nu a fost acordata, pe motive de deficit:
având în vedere că în anul 2014 Asocierea ASTALDI S.p.A - FCC CONSTRUCCION S.A., DELTA A.C.M. 93 S.R.L., AB CONSTRUCT S.R.L. a formulat cerere de chemare în judecată împotriva pârâtei Metrorex S.A., solicitând ca prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună:
- Obligarea pârâtei Metrorex S.A. la stabilirea unei noi scadențe a obligației de finalizare a lucrărilor aferente Contractului de proiectare și execuție de lucrări nr. 10/14.03.2011, în data de 15.02.2016;
- Obligarea pârâtei Metrorex S.A. la plata sumelor suplimentare și daunelor interese suportate de Asociere și generate de întârzierile survenite în executarea Contractului din motive neimputabile Asocierii, respectiv suma de 106.080.840,14 RON, evaluată până la momentul promovării acțiunii și suma de 82.258.839,89 RON, calculată până la data de 15.02.2016 în conformitate cu dispozițiile contractuale;
- Obligarea pârâtei Metrorex S.A. la încheierea unui act adițional la Contract având ca obiect noua scadență a obligației de finalizare a lucrărilor și plata sumelor suplimentare și daunelor interese astfel generate.
Motivele acestei acțiuni sunt efectele intervenirii unor evenimente imprevizibile în derularea contractului cum ar fi:
- obținerea cu întârziere a acordului de Mediu;
- operaţiunile de mutare a staţiei de lansare Parc Drumul Taberei la staţia de lansare Academia Militară;
- modificarea proiectului tehnic;
- lipsa autorizaţiilor de demolare a unor clădiri aflate pe amplasamentele staţiilor Academia Militară şi Orizont;
- solicitări suplimentare din partea Autorităţilor Locale pentru devieri trafic;
- modificarea amplasamentului inițial al stației de lansare Academia Militară;
- descoperiri arheologice;
- condiții climaterice nefavorabile;
- impedimente privind exproprierile;
- insuficiența fondurilor de plată a lucrărilor la începutul anului 2013;
- impedimente privind alimentarea cu energie electrică a TBM-urilor.
Fondul cauzei a fost soluționat de Tribunalul București la data de 17.07.2017, soluția pronunțată prin hotărârea civilă nr. 4577/2017 fiind:
- Respinge excepţia prescripţiei.
- Admite acţiunea în parte.
- Obligă pârâta la stabilirea unei noi scadenţe a obligaţiei de finalizare a lucrărilor aferente contractului de proiectare şi execuţie lucrări nr. 10/14.03.2011 la data de 15.02.2016.
- Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumelor suplimentare şi daunelor interese în cuantum de 106.080.840,14 lei evaluată până la momentul promovării acţiunii respectiv suma de 82.258.839,89 lei calculată până la 15.02.2016.
- Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 14.068 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
- Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare care se va depune la Tribunalul Bucureşti.
Metrorex S.A. a formulat recurs, depus în termen legal la data de 26.01.2018.
Soluția pe scurt pronunțată de Curtea de Apel prin Hotărârea nr. 2570/2018 la data de 02.05.2018:
- Respinge recursurile ca nefondate. Respinge cererea recurentei de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 2.05.2018.
Având în vedere că hotărârile instanțelor de judecată sunt definitive;
Și ținând seama de Notificarea Asocierii ASTALDI S.p.A - FCC CONSTRUCCION S.A., DELTA A.C.M. 93 S.R.L., AB CONSTRUCT S.R.L., transmisă Metrorex la finele lunii mai 2018 cu privire la demararea procedurii de executare silită, ipoteză ce determină creșterea sumelor pe care Metrorex urmează să le achite și alte daune în legătură cu acestea;
Ținând cont că executarea silită a sumelor datorate conform titlurilor executorii prin înființarea de poprire pe contul de venituri proprii ale societății Metrorex poate bloca activitatea acesteia cu consecințe grave asupra activității de transport călători cu metroul, dar și de încetinire și chiar stagnare a ritmului de realizare a lucrărilor la Obiectivul de investiții Magistrala V, Etapa I-a Drumul Taberei-Universitate pentru realizarea lucrărilor ”Structură de rezistență”, Secțiunea Râul Doamnei – Hașdeu (Operă), se impune necesitatea instituirii unei reglementări (Ordonanță de urgență a Guvernului) care să permită acordarea societății Metrorex a unui împrumut în condiții de piață, în cuantum de 188.353.748,30 lei, din venituri rezultate din privatizare, astfel încât societatea Metrorex să își asigure resursele financiare necesare acoperirii sumelor impuse de instanțele judecătorești;
Și având în vedere că bugetul societății Metrorex pe anul 2018 aprobat prin H.G. nr. 225/18.04.2018 este cu un deficit de finanțare (pierdere) 95.363,98 mii lei și că la finele anului 2017 Metrorex nu i-a fost alocată subvenția pentru transportul de călători cu metroul aferentă trimestrului IV, în cuantum de 106.650,00 mii lei, sume ce urmează să fie solicitate la rectificarea bugetară pe anul 2018
Și luând în considerare că neplata obligațiilor instituite de instanțele judecătorești în sarcina Metrorex prin hotărâre definitivă poate duce la blocarea activității de transport călători cu metroul afectând astfel cca 600.000 de călători care utilizează zilnic metroul bucureștean și având în vedere că aceste elemente vizează interesul general public și constituie o situație de urgență și extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, în temeiul art. 115, alin. 4 din Constituția României republicată, se propune adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului prin care să se reglementeze acordarea împrumutului menționat, în cuantum de 188.353.748,30 lei.
Oricum, mi se pare extrem de suspect ca Finantele nu au publicat inca proiectul de rectificare bugetara. Cred ca au probleme in coafarea cifrelor, da deh, minus cu minus trebuie sa dea plus.
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Aha, uite aici "dovada":
Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat vineri că, înainte de aprobarea rectificării bugetare, va avea o discuţie cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluţii astfel încât să nu existe "sincope" în plata facturilor care vin de la primăriile din teritoriu pentru lucrările din Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
https://www.stiripesurse.ro/paul-stanes ... 81415.html
Deci, "e" ceva probleme in paradis, de se incearca gasirea unor "solutii".
Aha, uite aici "dovada":
Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat vineri că, înainte de aprobarea rectificării bugetare, va avea o discuţie cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluţii astfel încât să nu existe "sincope" în plata facturilor care vin de la primăriile din teritoriu pentru lucrările din Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
https://www.stiripesurse.ro/paul-stanes ... 81415.html
Deci, "e" ceva probleme in paradis, de se incearca gasirea unor "solutii".
- sab
-
Posted:
-
sab
Apropo de "lacrimatiile" sindicatului, cum ca nu s-au mai facut angajari si sunt, saracii, extrem de sufocati de volumul de munca...De ce s-a revenit la moda ca un "mecanic" sa supravegheze inchiderea usilor?
Apropo de "lacrimatiile" sindicatului, cum ca nu s-au mai facut angajari si sunt, saracii, extrem de sufocati de volumul de munca...De ce s-a revenit la moda ca un "mecanic" sa supravegheze inchiderea usilor?
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Am mai discutat despre asta, sunt mecanici noi la maneta si trebuie sa faca scoala. Presupun ca e mai bine sa fie inca o perechie de ochi in plus, mai ales daca nu se merge cu ATO.
Am mai discutat despre asta, sunt mecanici noi la maneta si trebuie sa faca scoala. Presupun ca e mai bine sa fie inca o perechie de ochi in plus, mai ales daca nu se merge cu ATO.
- sab
-
Posted:
-
📖 Pagination options