Transportul în lumeEuropaElveția / Schweiz / Suisse / Svizzera / SvizraZürich

Topic: Generalități

17 posts, 9232 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Re: Generalități punmeister

Oslo din ce povestea Costin si Tyrol in Austria.

Re: Generalități Costin

Din articol:
on the MAN Lion’s City E electric buses faults arose in connection with the running gear, door system and heating

Nu am auzit de asemenea probleme cu autobuzele electrice MAN in Oslo. Ce stiu e ca autonomia s-a dovedit a fi mai mica decat cea promisa de producator, si s-au inteles sa monteze un set de baterii in plus ca solutie.

Re: Generalități Nenea_titi

Din păcate, țările europene se află într-un proces de îmbătrânire, iar cei care făceau odată lucrurile de calitate, au cam ieșit la pensie sau au plecat dincolo. De asemenea, prețurile la energie și la materie primă au crescut semnificativ, deci menținerea unui standard de calitate ridicat, în condițiile de acum, au devenit dificile. China, are momentan resurse mai ieftine, materie primă mai ieftină, și a dovedit că poate oferi și calitate "europeană ", la preț mai mic. Am mai spus, eram foarte sceptic în ceea ce privește Yutong. După ce am mers cu ele, am văzut ce calitate au, și niciun minut nu mi-au dat senzația de "fabricat în China", mi-am schimbat radical părerea. Mai mult, am înțeles că nu au avut probleme deosebite, iar ce a fost, s-a remediat repede de către echipa tehnică a lui Anadolu Automobil Rom și de către asistența personalului de la producător.
Am mers cu Hess în Zurich, nu m-a impresionat cu nimic. Dacă modelele mai vechi mi s-au părut "de oțel ", noile modele nu mi s-au părut decât la nivel de...Otokar sau Karsan. Adică nu impresionează prin nimic. Am mers cu unul care zdranganea ca un DAC și scârțâia articulația aproape ca la un DAC. Nu știu dacă era din cauza calității sau a mentenanței, dar nu face cinste unei mărci de prestigiu.

Nici E-Citaro nu m-a impresionat cine știe ce, am avut senzația tot de...Otokar sau Karsan. Asta deoarece prețurile la materie primă, manoperă, energie au tot crescut. Se caută să se facă economie la tot mai multe detalii, la calitatea materialelor interioare, sunt din ce în ce mai complexe, electronică multă, riscuri mari de defecte.

E unul din motivele pentru care:
- Tot mai mulți producători de renume se mută cu producția în țările din Est sau în Turcia, China, Egipt, etc.
- Tot mai multe zone din Europa încep să își dorească să facă economie și să ia produse mai ieftine, motiv pentru care găsim în vest, dar și  în  est autobuze chinezești și turcești, care concurează destul de tare cu cei vestici.
- Calitatea la produsele chinezești și turcești a crescut foarte mult, au energie mai ieftină, și au posibilitatea de a oferi calitate la preț mai mic. Am văzut autobuze și autocare turcești (Otokar, Temsa, Isuzu) în vest, și calitatea diferea semnificativ față de ce este la noi. Am văzut producătorii enunțați pe firme de prestigiu, TransDev, RRReis, Veolia, FlixBus, ba chiar și în Ungaria la VolanBusz.

Apropo, în Polonia, deja Yutong îi face concurență lui Solaris, deoarece sunt destule orașe în care Yutong se bagă tare, iar în Cehia, la Praga, (care Cehia are Skoda, SOR) a luat...Bozankaya. Deci altă ruptură. La fel, Yutong a intrat destul de tare în Olanda. Mai nou, Budapesta așteaptă Yutong, am mai auzit de ceva prin Slovacia (unde iarăși SOR avea ceva monopol, alături de Solaris).

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Zürich  • 
Choose destination

Since our 2724 forum members have written 467229 posts in 5833 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”