Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32)

234 posts, 116096 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) omirica

Sub gazon trebuie asigurat un sistem de drenaj, stratul fiind permeabil. Altfel apar acumulări de apă care afectează profilul liniei.

La asfalt sunt suficiente niște rigole unde e cazul. Apa se duce la vale, nu intră în sol.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Albert

OK, soluția green track pare mai complexă, probabil și mai scump de executat. De asemenea, știe cineva dacă la varianta green track se poate schimba gazonul cu asfalt prin compactarea stratului de pietriș? Mă gândesc dacă nu cumva era o varianta fezabilă să fi făcut soluția green track peste tot și să fi avut flexibilitate. Să schimbe din gazon în asfalt și din asfalt în gazon în funcție de necesități.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) punmeister

Andrei98 wrote here:
Problema este ca pe absolut toate liniile care intră acum la modernizare se folosește aceeași  soluție tehnică cu linii asfaltate, chiar și pe Pallady, stricând tot aspectul liniei. Nu cred că vom mai vedea altceva în viitoarele proiecte.

Petricani ramane pe CF.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Misiekwas

Starea actuala a încrucișării la Jumbo pe Calea Rahovei. Nu mă pricep dar afara de uzură șinei, pare că cedează fundația:
PXL_20251026_060230746.jpg (1.75 MB; downloaded 3497 times)

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Aron

Jale... :popa:

Mersul cu tramvaiul în Bucureşti, sport extrem. Pe un traseu se circulă în "valuri"
Atenţie călători, linie de tramvai în valuri! Aşa ar trebui să sune anunţul vatmanilor care conduc pe una dintre cele mai circulate trasee din Bucureşti, între Piaţa Unirii şi Rahova. Pământul a cedat pe o porţiune de zeci de metri iar şinele nu mai sunt la acelaşi nivel. Călătorii se tem pentru siguranţa lor şi aşteaptă rezolvarea situaţiei.
"Suntem pe Calea Rahovei, aici unde linia de tramvai este în valuri pe o porţiune de zeci de metri. Cum se simte asta în tramvai? Ne-am urcat în tramvai. Este un tramvai nou care circulă pe această şină în valuri. Trecem pe această porţiune, se simte de parcă am fi cu barca prin Bucureşti", a transmis reporterul Observator Andreea Miliea.
S-a scos pământul pentru a se îndrepta, se lucrează la ea, dar per total asta nu se poate schimba imediat pentru că găzduieşte cel mai mare depou. Este complicat", susţine un vatman.

Când se apropie sau pleacă din staţia Petre Ispirescu, tramvaiele sunt nevoite să ruleze cu viteză mică. Chiar şi aşa, călătorii se tem că, oricând, poate avea loc o deraiere.
"O să sară de pe şine la un moment dat un tramvai, mai mult ca sigur. Zici că e ceva sub pământ", a povestit un călător.

"Să le rapare ca să fim şi noi protejaţi într-un fel. Adică te urci într-un tramvai nu trebuie să mori, trebuie să ajungi acolo unde ai nevoie, să te mai întorci şi acasă", a spus alt călător.

Vatman: Este periculos pentru noile tramvai.

Reporter: Este mai periculos pentru cele noi decât pentru cele vechi?

Vatman: Da, da.

Reporter: De ce?

Vatman: Pentru că au şi deraiat.

Problema a apărut după ce pământul, îmbibat în apă, s-a tasat, iar şinele au coborât şi ele câţiva centimetri. În timp ce pe astfel de linii periculoase circulă tramvaiul, pe linia 5, zisă şi linia corporatiştilor, încă nu s-a dat drumul la circulaţie deşi lucrările de modernizare sunt gata.

fdeewee-1000x600.png (426.84 KB; downloaded 2798 times)

https://observatornews.ro/eveniment/mersul-cu-tramvaiul-in-bucuresti-sport-extrem-pe-un-traseu-se-circula-in-valuri-640443.html

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) alchimistul

Nu este prea tarziu ca cei care au aprobat gazonul sa raspunda penal pentru distrugerile provocate de actiunile lor nesabuite si iresponsabile. Numele lor le stim cu totii. Cum putem sa ne implicam? Semnam cu totii o petitie? Nu demult auzeam o reactie plina de zeflemea si aroganta a PS5 precum ca nu e treaba lor sa refaca nimic, ca e treaba STB-ului sau a primariei generale etc. In mod normal, nu trebuie sa scape nesanctionati. Idem pentru Giurgiului si sos. Progresului.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) aztec

Am vazut o filmare pe tiktok in care pareau mai drepte.
Au intervenit miraculos asupra liniei in ultimele zile?

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Nenea_titi

Nu iau apărarea lui piedone dar deteriorarea pe Rahovei era cu ceva vreme înainte de a fi el primar. Știu  doar că am mers prin 2018 cu tramvaiul pe acolo și avea un balans de numa'.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Andrei98

Corect, gazonul a fost pus de cel de dinaintea lui al cărui nume îmi scapă.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) jiko_adiz

Doar Fapte Aka Daniel Florea .

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) moonteanu

Se va putea reveni la circulatie maine? Din ce am vazut, au avansat doar pana in zona Barca-Piata Rahova, pe sensul spre Depoul Alexandria. Sper sa termine pana pe 8 ianuarie, cand reincepe scoala si se revine la parc normal.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Gabi23

De mâine revin tramvaie pe linia 32. Lucrările vor continua în perioada următoare și vor exista anumite modificări la programul de circulație al vagoanelor care ies din Depoul Alexandria, asigurându-se un interval de timp mai mare pe timpul nopții pentru echipele de muncitori.
Spre exemplu pe linia 41, ultimele ture vor fi asigurate cu vagoanele de la Bucureștii Noi (garate în Victoria).

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Costin

Au aparut suficiente stiri si au fost scrise suficiente mesaje incat intentia de reabilitare a liniei de tramvai sa aiba propriul subiect, la “lucrari de infrastructura” - https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId

Acest topic ramane pentru discutii generale despre exploatarea liniei de tramvai, prezentari etc. Orice este legat de proiectul si lucrarile de modernizare va trebui scris in noul topic.

Re: Piața Unirii - Rahova - Depoul Alexandria (linia 32) Misiekwas

Încrucișarea pe lângă Jumbo este dauna totala.
PXL_20260502_150225282~2.jpg (1.6 MB; downloaded 392 times)

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463811 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”