Zona metropolitană București → Istoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Validatoare electromagnetice galbene - anii '90

5 posts, 510 views
Validatoare electromagnetice galbene - anii '90 PaulIP

Sursa: arhiva Peter Hautzinger
Mai multe vehicule RATB aveau un model de validatoare electromagnetice galbene la finele anilor 90 și începutul anilor 2000: 415T, V3A-93M-FAUR și -EPC, posibil și V2S-T 3001.
Știe cineva cine le fabrica și cum arătau mai de aproape?
7144_terhautz.jpg (306.7 KB; downloaded 560 times)
7144_terhautz.png (610.44 KB; downloaded 556 times)

Re: Validatoare electromagnetice galbene - anii '90 shoppy

Pe panoul vertical aveau o fanta orizontala in care introduceai biletul pe lung, langa fanta era un LED verde(parca) care se aprindea in timpul imprimarii, si fanta si ledul erau inconjurate de o garnitura neagra, nu tin minte a fi avut instructiuni sau alte marcaje.
Se imprima data si ora, imprimarea era rapida, cam o secunda, parca se auzea si un sunet care sa marcheze terminatul imprimarii. O problema era ca puteai destul de usor sa il faci sa imprime de doua ori si daca textele nu se suprapunea bine atunci controlorii puteau spune ca s-a taxat de mai multe ori la date diferite, trebuia sa inveti miscarea. Problema mai grava era ca cerneala nu adera foarte bine si, daca aveai rabdare, cu o guma o puteai sterge si refolosi biletul de 2-3 ori in felul acesta (dupaia incepea sa se stearga si cerneala originala a biletului si devenea evident pentru controlori ce se intampla).

Re: Validatoare electromagnetice galbene - anii '90 Costin

Imprimarea era matriceala, si scotea un bazait destul de puternic, urmat de un bip scurt. Erau prin multe (poate chiar toate?) vagoane V3A FAUR. Am incercat mai devreme sa vad daca avem imagini istorice cu interiorul unui V3A FAUR dar nu am gasit nimic in timpul pe care il aveam la dispozitie, dar poate altcineva are mai mult timp si sapa prin topicul respectiv...

Re: Tramvaie Bucur 1 (V2S-T si V2A-T) PaulIP

Am luat eu la rând tipurile de tramvaie și am găsit asta:
ADK wrote here:
3001 a avut inițial numărul 3394, câteva poze cu el (...)

Sursa: arhiva STB

Re: Validatoare electromagnetice galbene - anii '90 Nenea_titi

Erau foarte butucănoase, ocupau loc destul, erau cazuri când nici nu marcau. Se auzea sunetul specific dar nu marcau...am.luat și amendă din cauza lor. Eu refoloseam biletul, se ștergea ușor cerneala. De câteva ori nici nu l-am șters, l-am capsat direct. Nu am primit amenzi.

Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2751 forum members have written 469151 posts in 5852 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”