MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Lucrări în 2023-20xxM6 • Tronsonul 1 Mai - Tokyo

Topic: DISCUȚII Stația Pajura

46 posts, 8105 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
DISCUȚII Stația Pajura Costin

Puneti aici

Re: DISCUȚII Stația Pajura satanistu

Au ingradit si aici,

Aici era si afis, si container, si paznic, WC, generatorul care functiona (probabil sa se incalzeasca paznicul?).

Atasez si o schita cu gardurile cum erau desfasurate - marcate cu rosu.
schitapajura.PNG (1.71 MB; downloaded 2233 times)

Re: DISCUȚII Stația Pajura Costin

Interesant cat de aproape de blocuri e limita santierului. Empiric as zice ca e mai aproape decat in Drumul Taberei. Insa din poze vad ca nu doar e aproape, dar e si pe partea cu intrarile. Deranj maxim...

Re: DISCUȚII Stația Pajura cris_m

Eu mai degraba mi-as face griji in privinta rezistentei cladirii la un eventual cutremur. Blocul este si asa destul de vechi (inceputul anilor '60), solul este cum este.... Eu in locul proprietarilor mi-as cam face bagajele...

Re: DISCUȚII Stația Pajura Adrian Rosca

No worries, blocurile sunt destul de departe de incinta statiei si au intrari si pe partea cealalta, dinspre strada Baiculesti.

Aici au demontat locul de joaca si bancutele de langa din spatele blocului, in rest nimic.

@cris_m  se pare ca nu esti singurul care isi face griji:

Pe usa de intrare a blocurilor pe langa afisul din partea Metrorex cum ca se va construi o statie de metrou si ca isi cer scuze, a aparut si un afis din partea unui/unor locatar/i pentru semnarea unei petitii pentru oprirea construirii statiei de metrou datorita faptului ca sunt ingrijorati de integritatea blocului.

Re: DISCUȚII Stația Pajura subway guru

Ordinea de prioritate a stațiilor e dinspre Tokyo spre 1 Mai nu invers!
:)

Re: DISCUȚII Stația Pajura shoppy

Da, si cum o sa pice blocul? De la vibratii?, este nisip, nu se sapa cu "vibratii"; ca "fuge pamantul"?, statia nu este sapatura deschisa, este cu pereti mulati si top-down, ar trebuii sa se prabuseasca dupa ce au terminat constructia, cand structura este terminata si cea mai puternica, daca o luam asa atunci nu mai construim nimic; de la vibratiile trenurilor?, trece M800 pe acolo dinainte de construirea blocului.
Bine ca fac petitii acum cand s-au rezolvat toate problemele, trebuiau sa faca acum 5 ani cand s-a anuntat traseul.

Cei din Pajura s-au manifestat si pe FB pe pagina Metrorex impotriva liniei de metrou, spunand ca n-au nevoie... Postez cele 2 poze cu comentarii.

z1.PNG (32.57 KB; downloaded 1689 times)
z2.PNG (34.87 KB; downloaded 1689 times)

Alta postare - niste poze privite de sus - https://www.facebook.com/groups/60110123 ... 1599539/

Am gasit in schimb ceva si mai interesant tot pe Facebook - https://www.facebook.com/groups/60110123 ... 85092011 - postarea lui Leonard Pandrea

Metrou în Pajura ? Ar fi bună o analiză, o hartă și câteva aspecte argumentate.
Orice proiect vine cu parți bune dar și cu părti rele, pentru unii ofera sperante, pentru alții oferă deznădejde.
Avem tendința naturală de a privi dintr-o perspectivă egoistă și de-a rezuma totul simplist - e bine, să facă ! sau - este o prostie !
Orice schimbare ne obligă sa ne adaptăm și ne oferă noi perspective. Depinde de fiecare sa vadă jumatatea plina sau goală a paharului.
Iată câteva aspecte argumentate:
1 – ca bucureștean, mi se pare absolut normal să existe o legătură de metrou între aeroportul Otopeni și Gara de Nord
2 – ca locuitor al cartierului Pajura, îmi dau seama că această linie tangențială cu acest cartier o sa deschidă perspective pozitive, o să înlesnească transportul cu metroul, multor oameni, apoi toată configurarea rețelei rutiere se va schimba (o să apară în sfârșit Strada Băiculești – stradă paralelă cu calea ferată ce trebuie să facă legătura între Podul Constanța și Podul Jiului, o alternativă la Strada Pajurei pe care toată lumea se înghesuie acum), toată zona abandonată dintre blocul A3 și Metropolis Rezidence (Pod Constanța) o să fie privită cu alți ochi. Mi se pare pozitiv că o să existe o legătură cu zona Expoziției (la sud de calea ferată), mă gândesc că există perspective de realizare a unei stații de tren – dacă rețeaua de trenuri suburbane prinde contur (și alegem oameni competenți cu viziune la primărie). Cu siguranță vor apărea și alte oportunități. Această zona (mă refer exact la blocurile A3, A2, A1, A13, B13) era relativ izolată în Pajura, lucrurile se vor schimba – altfel vor funcționa fluxurile de oameni și mașini in Pajura, după deschiderea acestei stații. În plus, valoarea acestor proprietăți și a chiriilor din această zonă o să crească.
3 – ca locatar în blocul A2 (Băiculești nr 7) – sunt dezamăgit că o parcare imensă de peste 100 de locuri o să dispară, că locul de joacă cel mai apropiat s-a desfințat, că fâșia de vegetație (paralelă cu calea ferată) nu o să mai existe. Mă îngrijorează că șantierul este relativ aproape de blocuri, mă preocupă că vor exista înteruperi în urma devierilor și reconfigurării rețelelor de utilități (apă, gaz etc). Privesc cu precauție termenele de realizare ale acestui proiect, mi se pare o perioadă mare de timp (până în martie 2027) în care noi cei din aceste blocuri, adiacente lucrării, trebuie să îndurăm un șantier ce vine la pachet cu diverse forme de poluare (emisii de noxe, zgomot și vibrații, deșeuri și materiale de construcții).
Și cu toate acestea, consider că este un pas pentru o viață mai bună, pentru un cartier mai primitor și mai civilizat. Totul are un preț – iar prețul acestei stații o să fie plătit și de locuitorii acestor blocuri – A3, A2, A1, A13, B9 și B13. Este normal să existe teamă în rândul oamenilor, la fel cum normal ar fi fost ca autoritățile (Primăria, Ministerul Transporturilor, Metrorex, Constructorul) să vorbească, să explice în primul rând acestor oameni și mai ales să dea asigurări că orice problemă ar putea să apară o să fie rezolvată cu maximă prioritate. Dar politica adevărată și respectul față de oameni este încă departe.
La noi în bloc a fost afișată o hartă în care este un desenat un punct cât tot cartierul în care scrie (Aici construim stația de metrou PAJURA). Vă atașez și eu un plan prin care să se vadă clar, zona efectivă de lucru (planul de amplasament), limita șantierului (conform proiectului aprobat), să se vadă cele 3 puncte de acces (A,B si C) – aceste puncte de acces și gurile de ventilație vor rămâne efectiv la suprafată, la sfârșitul proiectului.
Am realizat acest plan pentru a înțelege mai bine acest proiect.
Toate bune tuturor.
- Leonard Pandrea pe Facebook

Atasez si o schema facuta de dumnealui, foarte interesanta, daca deranjeaza cu ceva ca am postat-o aici, o pot sterge.
pajuralp.jpg (726.17 KB; downloaded 1689 times)

Re: DISCUȚII Stația Pajura punmeister

Noroc ca proiectul este pe FIDIC Galben, deci poate sa fie modificat din mers.

Sa vedem daca o sa fie scandal si la M5.2, ca acolo procedura este pe FIDIC Rosu datorita PTului pus pe masa de Metrans-3TI. FIDIC Rosu nu permite modificarea proiectului.

De ce? Pentru o gașca de cretini locali?

Adevaratele sondaje de opinie se fac ochi în ochi și față în față nu pe frecibuci…

No comment https://www.facebook.com/groups/60110123 ... 2023899/

z3.PNG (39.71 KB; downloaded 1636 times)

Si mai sunt inca pe atatea pe acel grup de pe FB. (Cartierul verde. Pajura in imagini - ONG)

Later edit: am gasit si comentariul zilei:

z4.PNG (27.42 KB; downloaded 1623 times)

Acești pensionari retardati vor dispărea în mod natural nu pentru ca cineva le-ar dori răul dar asta-i viața.
Noi trebuie să ne gândim la viitorime.
Pe tineri nu-i întreabă nimeni???
Ei nu contează?

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Tronsonul 1 Mai - Tokyo  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433746 posts in 5399 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”