Topic: Construcție centura Miercurea Ciuc
2 posts, 1075 views- orex
-
Posted:
-
Construcție centura Miercurea Ciuc
orex
CNAIR a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea VO Miercurea Ciuc de către autoritățile publice locale
CNAIR a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea VO Miercurea Ciuc de către autoritățile publice locale
Miercuri, 12.01.2022, CNAIR a semnat cu Primăria Miercurea Ciuc protocolul de colaborare pentru relanssarea proiectului VO Miercurea Ciuc de către autoritățile publice locale
Unitățile administrativ teritoriale ce urmează a fi traversate de Varianta de ocolire Miercurea Ciuc sunt comunele Siculeni, Sâncrăieni, Ciceu și Racu.
Potrivit protocolului semnat astăzi la sediul CNAIR, Primăria Miercurea Ciuc urmează să deruleze procedurile de atribuire a unui contract pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate, precum și pentru elaborarea Proiectului Tehnic și a Documentației pentru obținerea autorizației de construire. Scopul protocolului încheiat vizează și elaborarea documentației de natură tehnico – economică.
Precizăm că acest proiect este în conformitate cu strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere asa cum a fost aprobată prin HG 1312/2021 ca parte a Planului Invetițional.
Sursa de finanțare pentru etapa de proiectare provine din fondurile europene alocate în cadrul POIM 2014-2020, iar execuția lucrărilor va fi finanțată prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.
Elaborarea documentației se va realiza cu suportul tehnic permanent al CNAIR SA prin structurile dedicate fluxului de dezvoltare a unui proiect de infrastructura rutieră. Documentația în forma sa finală va respecta rigorile de finanțare a unui proiect cu finanțare nerambursabilă.
VO Miercurea Ciuc reprezintă un alt exemplu de bună practică pentru implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, în temeiul prevederilor OUG 88/2020, prin implicarea unităților administrativ teritoriale în scopul dezvoltării acelor obiective care intră pe raza administrativă a acestora.
- orex
-
Posted:
-
Re: Construcție centura Miercurea Ciuc
orex
Proiectare (Reactualizare SF, elaborare PT si DTAC) pentru Varianta de ocolire Miercurea Ciuc
Proiectare (Reactualizare SF, elaborare PT si DTAC) pentru Varianta de ocolire Miercurea Ciuc
“Proiectare (Reactualizare SF, elaborare PT si DTAC) pentru Varianta de ocolire Miercurea Ciuc”
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus, in data de 05.05.2022 Cererea de Finanțare pentru proiectul “Proiectare (Reactualizare SF, elaborare PT si DTAC) pentru Varianta de ocolire Miercurea Ciuc” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE - sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T globala.
Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienta economica a retelei de transport din România. Obiectivul operational specific este de a aduce îmbunatatiri în ceea ce priveste viteza de calatorie respectiv fluidizarea traficului în orasul municipal Miercurea-Ciuc. Acesta varianta va separa traficul principal, trafic national si european ce se desfasoara pe axa majora de circulatie, respectiv pe DN 12 (E 578), de traficul local din Miercurea-Ciuc, Ciceu si Siculeni.
Rezultatul asteptat al proiectului este reactualizarea Studiului de Fezabilitate, elaborarea Proiectului Tehnic si a DTAC.
Valoarea totală a proiectului este de 25.247.597,72 lei și va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 10.092.550,04, 15% contributia proprie – 1.781.038,24 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
Durata proiectului: 17 luni.
Cod proiect 155436
Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.