Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534688 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 194

📖 Pagination options
Re: 3. Tronsonul: Calea Grivitei - Mircea Vulcanescu Dominatrix

mradulescu wrote:
@Dominatrix: Poate ne spui, daca stii, cum s-au gandit sa rezolve in zona de sud, intersectia cu Plevnei, Elisabeta, Splai? Mai ales ca avem Dambovita plus metrou in paralel, o sa le mai avem si pe M5(in curand) si pe M4(mai incolo) tot pe acolo...[/quote:16ibv42k]Proiectul e in curs de avizare, dar foarte pe scurt: conform proiectantului, podul Hasdeu se propune sa fie latit la un profil de 38 metri, cu 4 benzi pe sens + spatiu verde central, latirea strazii Hasdeu la 3 benzi/sens + spatiu median, sens giratoriu la intersectia cu Natiunile Unite, strada Uranus 2 benzi/sens intre 13 Septembrie si Sabinelor si 3 benzi/sens intre Sabinelor si Chirigiu. Posibil rezolvare cu pasaj la intersectia cu Kogalniceanu.
mradulescu wrote:
Daca se va face si strapungerea A1-Ciurel, splaiul va fi o legatura transurbana antre A1 si A2...[/i:16ibv42k]
Doar pentru masochisti... :lol: Cred ca ai mirosit prea mult saua de la bicicleta lui Nicusor Dan, fara suparare... ;)

Re: 3. Tronsonul: Calea Grivitei - Mircea Vulcanescu mradulescu

Dominatrix wrote:
mradulescu wrote:
@Dominatrix: Poate ne spui, daca stii, cum s-au gandit sa rezolve in zona de sud, intersectia cu Plevnei, Elisabeta, Splai? Mai ales ca avem Dambovita plus metrou in paralel, o sa le mai avem si pe M5(in curand) si pe M4(mai incolo) tot pe acolo...[/quote:5pnobum2]Proiectul e in curs de avizare, dar foarte pe scurt: conform proiectantului, podul Hasdeu se propune sa fie latit la un profil de 38 metri, cu 4 benzi pe sens + spatiu verde central, latirea strazii Hasdeu la 3 benzi/sens + spatiu median, sens giratoriu la intersectia cu Natiunile Unite, strada Uranus 2 benzi/sens intre 13 Septembrie si Sabinelor si 3 benzi/sens intre Sabinelor si Chirigiu. Posibil rezolvare cu pasaj la intersectia cu Kogalniceanu.
mradulescu wrote:
Daca se va face si strapungerea A1-Ciurel, splaiul va fi o legatura transurbana antre A1 si A2...[/i:5pnobum2]
Doar pentru masochisti... :lol: Cred ca ai mirosit prea mult saua de la bicicleta lui Nicusor Dan, fara suparare... ;)[/quote:5pnobum2]
Hai ca nu sunt fan Dan Nicusor...
Tot n-am inteles cum o sa traverseze axa asta noua pe Plevnei, Elisabeta si Splai (La Natiunile Unite si mai departe am inteles )... la nivel, subteran sau suprateran? Totusi nu e un detaliu neglijabil. Posibila rezolvare cu pasaj e cel putin delicata, ca trebuie sa tii cont de 3 linii de metrou si de Dambovita si de canalul colector de sub ea... Sa bagi pe Elisabeta in subteran ? mai bine nu... :mrgreen:

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia andrei11

Pod peste Elisabeta si Splai. E foarte clar. Oricum daca faci pod peste Elisabeta, trebuie neaparat si peste Splai. Ca sunt legate intre ele.
Si evident, ti cont si de metroul actual si de cele viitoare, ca suntem baieti destepti si ne descurcam !

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia mradulescu

andrei11 wrote:
Pod peste Elisabeta si Splai. E foarte clar. Oricum daca faci pod peste Elisabeta, trebuie neaparat si peste Splai. Ca sunt legate intre ele.
Si evident, ti cont si de metroul actual si de cele viitoare, ca suntem baieti destepti si ne descurcam !

Nu prea inteleg cum sa incapa un pod-pasaj pe 4 benzi pestre str. BP Hasdeu, intre Kogalniceanu si Splai. Ai 25 de metri intre cladiri - jumatate cata ai la Basarab/Titulescu...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Druida

Da, si eu voiam sa intreb ce se intimpla cu str. Parvan, mai ales bucata dintre bd. Kogalniceanu si Splai, care este ingusta. E adevarat ca acolo exista o casa veche, frumoasa, dar lasata in paragina si locuita ilegal, banuiesc eu, care ar putea fi sacrificata in extremis, dar inaintea ei este un bloc, pe colt.

Cat despre utilitatea bulevardului: sigur ca sunt 'parte implicata', ca stau la capatul lui dinspre Plevnei, dar dupa parerea mea drumul dinspre Piata Victoriei spre Splai/Piata Unirii este mult scurtat prin acest bulevard; asta stiu din experienta proprie :). Poate dinspre centru spre Piata Victoriei castigul sa nu fie la fel de evident, iar discutiile anterioare s-au axat mai mult pe acest sens al deplasarii. Doar ca acest castig risca sa se piarda daca nu se va rezolva blocajul permanent de la Piata Natiunilor Unite... inteleg din cele de mai sus ca exista solutii.

Blocajul este la Piata Natiunilor Unite sau la Piata Unirii ? Bine, coada e mare de tot, dar unde e buba, la Natiunilor sau la Unirii ?

Din experienta mea de calator cu autobuzele 104/123, si, si! Adica si la stopul de la 'cotul' de linga gemenii SITRACO, pina sa ajungi in statie, si la stopul de linga fosta Banca a Religiilor, la intrarea in Piata Unirii. Practic, sunt doua gatuiri.

Da, dar am impresia ca la gemeni nu poti ajunge din cauza Pietei Unirii. Evident ca ma pot insela.

Eu vorbeam de sensul dinspre Izvor spre Piata Unirii :), acolo sunt gatuirile! In sensul invers traficul e mult mai lejer si mai fluid.

Asa cum si mai sus vorbeam, in general, de sensul dinspre Piata Victoriei spre Splai...

Exact, la sensul Izvor - Piata Unirii ma gandeam si eu. Reiau. Esti sigur ca de Gemeni nu poti trece din cauza Gemenilor sau din cauza Pietei Unirii ? Adica coada de la Unirii e asa de mare incat blocheaza si Gemenii.

Sigura nu pot fi, cert e ca intersectia de la Natiunile Unite e supraaglomerata... acolo se unesc 2 artere, Splaiul Independentei si bd. Natiunilor Unite, se dubleaza brusc traficul, apoi, dupa acel stop, mai vin si masinile dinspre Calea Victoriei.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus LArSON

Robert24 wrote:
Intersectia Stirbei-Berzei e asfaltata, insa autobuzele inca sunt deviate. Azi a stat un dispecer in intersectie dupa ce cativa soferi de autobuz au luat-o inainte...

De ce sa revenim la normal cand putem sa ne batem joc de mii de calatori in fiecare zi? :roll:

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Victor92

LArSON wrote:
Robert24 wrote:
Intersectia Stirbei-Berzei e asfaltata, insa autobuzele inca sunt deviate. Azi a stat un dispecer in intersectie dupa ce cativa soferi de autobuz au luat-o inainte...

De ce sa revenim la normal cand putem sa ne batem joc de mii de calatori in fiecare zi? :roll:

S-a revenit la "normal" incepand cu aceasta dupa-amiaza...Vezi topicul "Stiri" .

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Utilizator anonim wrote:
NU va mai certati.

Forumu fara cearta e ca mancarea fara sare asa ca, pls, lasa-i in limitele bunului simt :)

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463908 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”