Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.AAutobuze

Topic: DAC 112 UD / UDM (1979-2008)

246 posts, 114584 views

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 18

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: DAC 112 UDM (ex) Dr2005

ByOnu wrote:
unde unii o sa aiba probleme daca apar poze cu Daf-uri, RdS-uri sau Iveco-uri in curs de casare.[/i]

Nu o să aibă probleme... din simplul fapt că nu prea s-au putut face poze din astea (există foarte puţine asemenea imagini din Bucureşti şi şi mai puţine puse pe net). E logic ca o instituţie publică, supusă Legii 544/2001 să ascundă tot ce are în curte, că doar nu suntem în Austria, Ungaria sau Cehia.
Sincer, mă doare sufletul şi mă apucă plânsul când mă uit la asemenea imagini... dacă aveam eu atunci zoom-ul de acum... dar trebuia să mă mulţumesc cu 2,8x, noroc că reuşeam să urc pe blocurile din zonă.
URAC-075.jpg (433.97 KB; downloaded 6945 times)

• CitaroAdrian
  • Posted:
  •  

Re: DAC 112 UDM (ex) CitaroAdrian

Câteva DACuri nu au fost vândute şi ele? chiar aşa casate în totalitate?  :o

Re: DAC 112 UDM (ex) dany

Dr2005 ai identificat cele 4 autobuze din poz postata?Daca da te rog sa mi le spui si mie.Multumesc.Paste Fericit tuturor

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Nu s-a dorit vânzarea lor, deşi au existat oferte.

dany wrote:
Dr2005 ai identificat cele 4 autobuze din poz postata?

URAC-075.jpg (495.63 KB; downloaded 6811 times)

Re: DAC 112 UDM (ex) ByOnu

Dr2005 wrote:
Nu o să aibă probleme... din simplul fapt că nu prea s-au putut face poze din astea (există foarte puţine asemenea imagini din Bucureşti şi şi mai puţine puse pe net).

Eu, ca fapt divers, n-am fost impiedicat de nimeni sa le fotografiez in toata splendoarea lor (in/out + detalii), si asta tot timpul.

Prin "unii o sa aiba probleme" ma refer strict la MA, care a inchis topicul respectiv acum mai bine de un an parca ... mai exact el NU VREA sa aiba probleme, si il inteleg. ;)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Mda, eu numai cu MA am fost şi urla de auzea tot cartieru' dacă scoteam camera din buzunar în zona de casări. Curios, când se casau doar Dafuri şi DeSimoane nu mai comenta...

• CitaroAdrian
  • Posted:
  •  

Dr2005 wrote:
Mda, eu numai cu MA am fost şi urla de auzea tot cartieru' dacă scoteam camera din buzunar în zona de casări. Curios, când se casau doar Dafuri şi DeSimoane nu mai comenta...

Apropo, cini-i "MA" ?
Uitându-mă pe internet, am găsit această rară frumuseţe:
dac_112udm-1.jpg (269.73 KB; downloaded 7320 times)

PS: Nu numai Dragoş şi-ar fi dorit aşa ceva, ci toţi de pe forum ;)
Şi cred că este un tip mai vechi pot spune, deoarece geamurile la călători sunt ca de Ikarus 260 sau ca de Ikarus 415 seria 51xx.

Re: DAC 112 UDM (ex) ByOnu

CitaroAdrian wrote:
Apropo, cini-i "MA" ?

"El prezidente" de MetrouUsor.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Ăla e prototipul, probabil produs în 1979 (deşi se pare că între 1979 şi 1982 s-au livrat doar atciulate, abia din 1982 începând livrarea pe scară largă a scurtelor). Geamuri din alea s-au mai pus şi la lotul pentru Bogota din 1993... care a fost refuzat şi a rămas în ţară, 10 autobuze ajungând la RATB (seria 28 - 37) şi cel puţin unul în alt oraş (sau la una dintre primele firme private de transport din ţară... oricum, nu a ajuns la RATB). Tot prin vremea aia au ieşit şi vreo 2 Roman 111 cu acelaşi tip de geamuri (deci nu transplantate geamuri de Ikarus de la casări).

• CitaroAdrian
  • Posted:
  •  

Domnule Dragoş, am înţeles că dumneavoastră aveţi o mare experienţă la aceste autobuze " DAC " . Am găsit pe site-ul dumneavoastră, o poză cu un DAC care mi s-a părut ceva suspect şi aş vrea să-mi spuneţi şi mi-e dacă acel căpăcel a fost funcţional vreodată. Probabil a fost un buton de deschidere a uşii, şi trecând pe la RK, i s-a desfiinţat. Aş dori ca dumneavoastră să-mi spuneţi mai exact ce este.
Poza originală am luat-o de aici: http://i304.photobucket.com/albums/nn19 ... 014pw4.jpg
Dac_112_UDM_Autobuz_img_35894.jpg (68.31 KB; downloaded 7251 times)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Acolo e un robinet de scoatere a aerului din cilindrii uşii (pentru a putea fi deschisă manual). S-a folosit pe larg la ultimele loturi de Rocar 112 UDM. Cum #2156, cel din poză, e fost autocar (în 2002 am circulat pe 245 cu el... scaune tapiţate, duble (nu avea scaune simple), fără cabină) e posibil să fi fost adăugate ulterior sau chiar să fi fost puse acolo din construcţie (cine ştie ce prototip refuzat de vreo IRTA sau refuzat la export o fi fost).
Autobuzul în 2005, înainte să fie stricat (scaune de lemn & co.) de URAC, foto: Cătălin Ghiţă

Robinetul cu pricina:
BZ-02-GAU-Dep-009.jpg (134.43 KB; downloaded 7253 times)

Re: DAC 112 UDM (ex) macheta218

Fostul autocar al autobazei Alexandria B 04 NBO in excursie pe Valea Oltului,vara 2003.
IMG.jpg (220.61 KB; downloaded 7157 times)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Adică #2474, adus la starea iniţială de autobuz urban prin 2005.

Re: DAC 112 UDM (ex) macheta218

Cred ca doar nr de imatriculare a ajuns pe alt autobuz.Daca ma intalnesc cu soferul  am sa aflu exact.

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 18

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”