MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1738085 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate George

Eroilor va ramane clar la urma, dupa ce se vor sapa statiile in directia cartierului, cel putin asa mi s-a parut ca rezulta din ce a spus subway. Poate nici nu va mai exista a treia "cartita", ci se va "refolosi" una din cele doua, ajunse la Raul Doamnei. Ar fi o chestiune interesanta de aflat.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

andrei11 wrote:
Asadar, astazi 15 Martie 2012 - la inchiderea editiei, la aproximativ 6 luni de la inaugurarea lucrarilor,  2 puncte de lucru de pe M 5 au ramas neatinse : Eroilor si Parc.

Alea mai 'arboricole'... :mrgreen:

Apropo de "arboricole":
1) Statia Eroilor 2 va fi pe care parte a Dambovitei? Cu Eroilor 1? Sau acolo unde au amenajat astia parculete de curand, langa Opera?  :mrgreen:  Imi cer scuze daca s-a mai discutat chestiunea...(tin minte vag ceva)

2) TBM-ul poate sapa sub copaci, fara sa trebuiasca sa fie taiati?

1. Mal drept nu Rive Gauche (dreapta/stanga la un rau e totdeauna cum te uiti in directia de scurgere a apei)
2. Da! :mrgreen:  Nu uita ca am trecut cu tunelele pe sub Gradina Botanica si nu s-a taiat/uscat nici macar un pomisor!!! :ugeek:

Multam fain!  :)  Ma uitam azi la parculetele alea de langa Opera, atat de proaspete  :lol:  si la pomii din zona...e bine ca scapa, desi probabil TBM-urile vor face o mica bucla pe sub ele, cand vor inainta spre Universitate...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

1) Sper ca schema sa fie suficient de clara.
2) "TBM" - ul lui Ceausecu a trecut pe sub Gradina Botanica la adancime destul de mica si totul a fost ok. Sa nu alerge acum # guru dupa mine, vezi ca am pus TBM in ghilimele, era ceva destul de rudimentar. Deci daca acela a putut, poate si actualul sa treaca pe sub pomi fara sa-i deranjeze.
Eroilor.jpg (169.54 KB; downloaded 2056 times)

George wrote:
... Ma uitam azi la parculetele alea de langa Opera, atat de proaspete  :lol:  si la pomii din zona...e bine ca scapa, desi probabil TBM-urile vor face o mica bucla pe sub ele, cand vor inainta spre Universitate...

Nu scapa, in fata Operei ar trebui sa iasa TBM - ul care sapa Academiei - Eroilor ca sa-l intorca deandaratelea sa se duca pe celalalt sens inapoi spre Academiei.
Si cumva sa rezolve si legatura M 1 / M 5, pentru ca asa cum a spus si  #guru legatura nu se va sapa deschis. Daca nu se sapa deschis, inseamna ca se sapa "inchis", poate or "reconditiona" vreo scula de pe timpul lui Ceasca ? Habar n-am, am dat cu presupusul.

@George:
Dar va trebui construit acolo PSS Opera...asa ma 'nerveaza cand se arunca bani si panselutze 'horticole' pe fereastra in scopuri 'electorale'...sa nu-mi zici ca Chilimanu' n-are habar de PUZ-uri si Hotarari de Guvern...dar il doare-n 'pix'...

@Andrei11: multumesc, acum e clar si pentru un "afon" ca mine!
@Subway: nasol...dar asa a facut si Poteras, care punea de zor pansele chiar toamna trecuta pe scuarul central la Favorit, nu??

Intrebare: daca s-ar licita in timp util tronsonul II, n-ar putea pleca TBM-urile din PLS Academia Militara, ca sa nu se mai faca alt tambalau la Opera?

NU, ABSOLUT NUUUU!!!
Cam cati ani vrei sa astepti ca sa circuli cu metroul pana la Eroilor???

Vreo 3, maxim... :mrgreen:  multumesc!

Acum mi-a picat fisa, ca ardeleanului: PSS - put scoatere scut??

George, ca sa fie clar, vor defrisa jumatate din Parcul "Eroilor Sanitari",dar :
1) Multi copaci de acolo sunt deja imbatraniti, bolnavi, unii chiar si uscati.
2) Nu mai plangeti dupa ei, se vor replanta  copaci tineri / sanatosi.
Luati aminte pentru cei care nu cunosc ca toata zona aceea de la Opera pana la Podul Cotroceni a fost santier, defrisata total odata cu constructia lui M 1,  acum e verde, nici prin cap nu-ti trece ce este la 5 - 10 metri sub pamant !
Vad ca a postat si # guru si vreau sa-i explic lui George mai pe inteles :
Asadar TBM - urile vor fi "alimenentate" cu "inele" pe  la "Academie". Ca sa se deschida tronsonul Dr. Taberei - Eroilor, la Academie trebuie inchis santierul si data in exploatare statia.
Trebuie reinfiintat un nou punct de introducere al TBM - urilor / alimentare cu inele, care punct va fi ori PLS Opera, ori PLS Iancului, depinde de ce vor decide proiectantii.
Asadar sau PLS Opera si PSS Iancului sau viceversa.
Sa nu va aud ca vreti sa infiintati un PLS sau PSS la Universitate pentru ca este imposibil, cum sa pui / scoti 2 brontozauri acolo ?
Legenda, desi s-a mai scris
PLS   Punct  lansare scut
PSS   Punct scoatere scut

Chilimanu', Poterashu' si tot restul gashtii...tot un dreaq! :evil:
Nu stie stanga ce face dreapta si nici nu vrea sa stie, n'aude, na'vede daca nu e in interesul lor 'personal', nu conteaza ca ne dam la 'gioale' singuri si nesilitzi de nimeni, ca e doar pe banii si pe nervii nostri nu ai lor... :twisted:  :twisted:  :twisted:
@andrei11:
No Objection!!! :D
Sau la PLS Stadionul National?

subway guru wrote:
Sau la PLS Stadionul National?

E mai logic, dar e vorba de inca o statie in plus, Toma Caragiu, cam la jumatatea distantei intre "Delfinului" si "Iancului".
Si daca avem PLS la "Stadion", ma rog, sa nu inteleaga lumea gresit, undeva unde se intalnesc Iancului cu Pantelimonul, inseamna ca la "Opera" vom avea un PSS.
De fapt  daca ma gandesc eu bine, la Opera vom avea un PSS care se va transforma in PLS chiar in prima faza a proiectului, aflat in plina desfasurare la ora actuala.
Inseamna ca la Opera dupa ce se termina prima faza ( Dr. Taberei - Eroilor ) cel mult trebuie sa se infiinteze ceva provizoriu ( bancute si o fantana arteziana ) pentru ca peste ceva ani ( sa speram ca nu foarte multi ), va fi din nou agitatie acolo.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate aztec

In urma unor intrebari trimise catre metrorex cu amplasamentele, am primit urmatorul raspuns.
Dupa cum am mai spus trebuiesc cerute informatii, usor-usor poate se vor obtine....

Stimate domnule ......(aztec),

Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată cu numărul M.01/31xx/12.03.2012, vă comunicăm următoarele:

În zona Drumul Taberei 34 se desfăşoară lucrări de deviere a reţelelor edilitare (termice, electrice, telecomunicaţii) precum şi lucrări de deviere a circulaţiei rutiere. Amplasamentul staţiei nu se va modifica.

În zona Academia Militară, Proiectul Tehnic Preliminar a prevăzut iniţial construirea, concomitent cu staţia de metrou, a unui pasaj rutier subteran. Proiectul pasajului rutier este coordonat şi susţinut de către Primăria Municipiului Bucureşti. La această dată, Primăria a sistat lucrările la pasaj. Amplasamentul staţiei a fost mutat pentru a permite construirea ulterioară a pasajului rutier.

Informaţii actualizate despre stadiul prezent şi evoluţia ulterioară a lucrărilor la obiectivul de investiţii Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon vor fi puse la dispoziţia publicului pe   site-ul  Metrorex , http://www.metrorex.ro.

De asemenea, în zona Parcului Drumul Taberei va fi amplasat un punct de informare care va pune la dispoziţia locuitorilor cartierului Drumul Taberei şi nu numai, date tehnice precum şi termene legate de lucrările ce se vor desfăşura în zonă.

Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL,  

ing. Gheorghe UDRIŞTE

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2706 forum members have written 464341 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”