Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1479 posts, 353238 views

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 106

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mihai_tomaro

...e pierdere de vreme sa urmaresti stadiul lucrarilor in Romania. Din pacate. In alte tari asa ceva se face in 2 luni. Dupa ce iei o gura de aer putin mai vestic iti dai seama ca viata e facuta s-o traiesti altfel decat urmarind lucrari de infrastructura in Romania. Din pacare. desi e un hobby de-al meu :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului elloyy

couldn't agree more :D
imi dau seama ca e pierdere de vreme (sa nu mai vorbim de frustrari) dar nu ma pot abtine
din 25 aprilie ne mutam in calgary, AB. sunt curios cat ma mai tine patima pe forumul asta si pe SSC

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Serban

Mi se pare aberant sa spui ca acest proiect se putea realiza in 2 luni.

Serban wrote:
Mi se pare aberant sa spui ca acest proiect se putea realiza in 2 luni.

2 ani era mai realistic?
Sunt totusi catva sute de metrii de pod, nimic mai mult, admitand ca se reface canalizare, bla bla; ca sa nu mai zic ca este in inima orasului, adica deranjant. Si nu oricare oras, ci capitala tarii, deci prioritate maxima. Bun, fiind prioritate maxima resursele nu cred ca pot fi luate in discutie. daca le luam in discutie insemna ca vrem sa facem din rahat bici si mai bine nu ne apucam. Bun, avand resuse, tot ce limita finalziarea era solutia tehnologica. Aici recunosc ca nu ma pricep, dar logica imi spune ca tehnologia nu pare a fi rocket science, nu intratat in cat sa trecem pe acolo cu lunile si ochiul nostru sa nu vada nici un progres. pote nu 2 luni, ca poate nu se intarea betonul, 3-4 luni ar fi tot aberant? atunci insemna ca suntem in grafic :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dominatrix

mihai_tomaro wrote:
In alte tari asa ceva se face in 2 luni.

mihai_tomaro wrote:
Bun, fiind prioritate maxima resursele nu cred ca pot fi luate in discutie. daca le luam in discutie insemna ca vrem sa facem din rahat bici si mai bine nu ne apucam.
Daca in alte tari, un pasaj se face in 2 luni, si copiii se fac intr-o luna, nu in 9, nu-i asa? Nu te supara, dar tu in ce oras traiesti? Evident ca resursele sau mai bine zis lipsa lor, sunt un factor major al intarzierilor. Concret, pentru pasajul acesta, Primaria e in urma cu peste 100 de milioane la plati catre constructor, tocmai datorita bugetului redus de anul trecut. De aceea si suma alocata anul acesta (~130 milioane) pare la prim,a vedere exagerat de mare.

Despre prioritatea maxima a lucrarilor majore de infrastructura din Capitala, sunt multe de spus, dar realitatea poate fi admirata in toata splendoarea ei pe santiere precum Buzesti, Piata Virgiliu, Liviu Rebreanu.

@elloyy: Asteptam cu interes foto si informatii despre metroul usor din Calgary, un LRT adevarat, nu "vacsuielile" de la noi...

@mihai
S-a mai spus pe aici de catre oameni avizati (ingineri, constructori etc.) ca durata tehnologica ar fi fost pentru acest pasaj in jur de 10 luni (daca am retinut bine) si asta pentru pasajul propriu-zis (fara utilitati si lucrari conexe - daca ar fi fost facut pe autostrada de exemplu).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului bekxy

Hai să fim serioşi, că au frecat-o cu pasajul ăsta pe toată faianţa din baie!
Dacă, în loc să lucreze 10 Dorei la 10 pile, câte o lună pentru fiecare pilă - total 10 luni, ar fi lucrat 100 de Dorei timp de o lună la toate cele 10 pile... şi, la fel, la toţi ceilalţi paşi, în cel mult juma' de an lucrarea se putea da gata. Evident, numerele invocate sunt aleatoare, dar ideea e că mă scoate din minţi lentoarea de pe majoritatea şantierelor publice din ţara asta. Mai frumos zis... slaba mobilizare de resurse.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Nu au cum sa lucreze 100 dorei odata ca de obicei constructorul lucreaza cu o singura foreza, defapt aasta e singurul santier pe care am vazut 2 lucrand concomitent (chiar daca una era la lucrari adiacente), daca nu ai idee de domeniu intreaba, nu te arunca in concluzii dupa ureche.

Dominatrix wrote:
mihai_tomaro wrote:
In alte tari asa ceva se face in 2 luni.

mihai_tomaro wrote:
Bun, fiind prioritate maxima resursele nu cred ca pot fi luate in discutie. daca le luam in discutie insemna ca vrem sa facem din rahat bici si mai bine nu ne apucam.
Daca in alte tari, un pasaj se face in 2 luni, si copiii se fac intr-o luna, nu in 9, nu-i asa? Nu te supara, dar tu in ce oras traiesti? Evident ca resursele sau mai bine zis lipsa lor, sunt un factor major al intarzierilor. Concret, pentru pasajul acesta, Primaria e in urma cu peste 100 de milioane la plati catre constructor, tocmai datorita bugetului redus de anul trecut. De aceea si suma alocata anul acesta (~130 milioane) pare la prim,a vedere exagerat de mare.

Despre prioritatea maxima a lucrarilor majore de infrastructura din Capitala, sunt multe de spus, dar realitatea poate fi admirata in toata splendoarea ei pe santiere precum Buzesti, Piata Virgiliu, Liviu Rebreanu.

@elloyy: Asteptam cu interes foto si informatii despre metroul usor din Calgary, un LRT adevarat, nu "vacsuielile" de la noi...

In Bucuresti traiesc. Hai sa ne uitam pe lucrari de infrastructura realizate pe alte meleaguri, putem gasii termene, dimensiuni, de toate, publice si frumose. arat-mi tu copilu facut in 18 luni in tarile civilizate, dar daca nu te grabesti o sa-ti arat eu vreo 10 facuti intr-o luna, ca sa continui pe ironia ta banala. Eu am zis ca nu are sens sa piarda cineva timpul sa urmareasca aceste lucrari, la ritmul de melc in care se misca. Ca nu avem resurse?  Nu te supara, dar stii cat costa un Km de autostrada in Romania, pe campie, vorba aia, in comparatia cu o medie europeana? Normal ca- nu-s resurse daca dai cat nu face. Daca primaria nu are bani, mai bine nu se apuca. Eu daca nu am bani de casa, nu fac gropile pentru fundatie ca sa torn cand voi avea ce turna. logi, nu ? Mai mult de atat, daca nu are bani, nu izoleaza proprietati private (aka blocuri) si pune termopane moca; nu face contracte de salubrizare pe sume imense, nu inchiriaza sedii de primarii pe chirii exorbitante.

Dar toate astea sunt amanunte, nimic alteceva. Cine se uita de undeva de sus, vede ca la noi se misca treaba mai stangaci decat la altii. De ce? Poate nici nu contaza, poate ca asta meritam.

Si sa incepem cu ceva :
http://en.wikipedia.org/wiki/Incheon_Bridge
construit in ...4 ani...
Incheon_Bridge_under_construction.jpg (102.27 KB; downloaded 2498 times)

Eu nu contest faptul ca nu sunt o gramada de lucrari la care se depaseste mult termenul de executie. Dar mi se pare deranjant sa exagerati cu criticile la acest proiect, care chiar s-a miscat cel mai bine dintre toate. Tineti cont ca daca se putea lucra in ianuarie si februarie, tot proiectul ar fi fost gata fara nicio zi de intarziere. Si nu mai veniti cu aberatii de genul ca era gata in 2 luni, pentru ca, repet: tehnologic nu se putea asa ceva.

Incercati sa evitati formulari de genul: "In alte tari se facea altfel", "altii fac altfel", etc. Veniti cu exemple concrete: "in tara X, pasajul Y, asemanator ca lungime, localizare si tehnologie cu pasajul de Barbu Vacarescu, a fost facut in 2 luni si 3 zile". Ar fi mult mai credibil

uite unul putin mai dificil de realizat ca tehnologie, dar terminat in doar 3 anisori:
http://lirenwo.com/2010/12/nanpu-bridge ... -of-china/
5-nanpu.jpg (98.25 KB; downloaded 2488 times)

Nu-s deloc genul de om care critică, dar hai sa spunem lucrurilor pe nume dacă tot ne "atacăm" pe subiectul cum că vorbim fără să studiem, deci aiurea. E nimic mai mult decât un banal pod peste două străzi care in nici un caz nu are cum sa aibă termen de finalizare de 2 ani. Sa nu vină cineva cu argumente ca vezi doamne s-au făcut lucrări conexe care l-au întârziat pentru ca nimeni nu i-a forțat sa  creeze debandadă totală în zona cu lucrul lor all in one.  De ce n-a dat măcar drumul pe un sens, pe o banda, pe o ora, pe cum vor ei numa sa ajute zona, nu sa întindă pelteaua 2 ani.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Daca tot ai studiat, da si tu exemplu de un pasaj din oras de-a lungul si de-a latul a bulevarde care raman deschise cu tramvai si autobuze pe el, unde se incepe lucrul la mai multe pile concomitent, si nu dintr-o tara comunista unde le-a mai si picat anu trecut in timpul constructiei un pod cat Basarabu nostru.

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 106

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463839 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”