Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 536686 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 105 106 107 108 109 110 111  ... 194

📖 Pagination options
Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia cornel001

Dominatrix wrote:
S-au pus cu barosul pe Hala Matache

Cam slabut! Luati niste baroase mai mari!

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia George

Povestea asta este o declaratie de forta (ca de principiu nu i se poate spune): nu ne oprim cand vi se pare voua ca aveti o cladire de patrimoniu de protejat. Putin ne pasa de lege.
Asa cum a spus si Dominatrix, dar nimeni din entuziastii barosului nu a bagat de seama, aici e vorba despre o chestiune de principiu, daca se aplica sau nu legea. Atat.
Discutiile de oportunitate (daca hala merita protejata sau nu, daca trebuia demolata si reconstruita pe alt amplasament etc.) sunt doar subsecvente.

Cine se bucura ca azi s-ar putea sa fie intristat de barosul de maine - nu se stie unde o sa mai loveasca

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Dominatrix

Asa cum ziceam:
Dominatrix wrote:
Bineinteles ca mizeria aia de hala, care de cand o stiu (adica de niste decenii bune) a functionat la limita salubritatii (ca sa ma exprim frumos), nu este si nu va fi niciodata monument istoric. Dar cu numeroasele incalcari ale legii comise de autoritati in cadrul acestui proiect cum ramane? Ca pentru PMB si "onor" Oprescu este mai convenabil sa adopte "tehnica strutului", cu capul in nisip, sperand ca nu li se vede ditamai posteriorul este de inteles. Dar faptul ca si majoritatea opiniei publice adopta aceeasi strategie, dupa 20 si ceva de ani de "democratie" este pur si simplu trist. Asta e adevarata problema, nu Hala Matache.
Daca Ceausescu ar invia si ar vedea "omul nou" de azi, pe care tot timpul l-a visat, cred ca ar mai muri odata de fericire. Pacat ca 50-60 de ani mai tarziu de la publicarea "operei literare" de mai jos, George Lesnea e mai actual ca niciodata:

"Partidul e in toate: e in cele ce sunt
Si in cele ce maine vor rade la soare
E in holda intreaga si in bobul marunt
E in pruncul din leagan si in omul carunt
E in viata ce vesnic nu moare”.

cam subtili domnilor si doamnelor ! va e frica de ceva ?
eu o sa va spun direct : nu stiti pe ce lume traiti. v-ati gasit sa trageti cu dintii de aplicarea legii taman pe ce merita mai putin. la restul parca nu erati asa inversunati.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia George

La mine a durat destul de mult sa-mi dau seama cat de bolnavi suntem de comunism si de complici cu societatea de atunci. Cei care colporteaza cel mai agresiv mentalitatea astea sunt tocmai cei tineri, carora in loc sa li se explice sau sa afle realitatea de atunci, vad filme de propaganda date pe post de filme de epoca si povestesc cat de bine era pe vremea lui Ceausescu (zau Franz?! ia sa va fi vazut la lumanare, sau la coada...)
Asta este - dar stim cat vrem sa aflam, iar ignoranta si prostia nu sunt scuzabile!

@cornel001: Mie nu mi-e teama decat de punerea in practica a zicalelor: "Unde merge mia, merge si suta" sau "Cine fura azi un ou, maine va fura un bou". Personal, de Hala Matache ma doare fix in pix. Dar modul de "operare" pe Buzesti - Berzei se poate aplica maine sau poimaine in cazul unor adevarate monumente istorice. De fapt, se si aplica, vezi numeroasele exemple de cladiri istorice lasate intentionat in paragina in ultimii ani pentru a se justifica ulterior demolarea lor spre beneficiul cui trebuie.

Eu stiu foarte bine ca se aplica de mult, de asta ziceam, de ce v-ati trezit taman acum cu inversunarea pe ce nu trebuie ?

Nu s-a trezit nimeni "acum", ci mai demult, dar s-a aplicat politica strutului, din motivele care s-au mai spus aici. Si daca tot ai amintit de inversunarea "pe ceea ce nu merita", cine stabileste ce merita si ce nu merita? Primaria, opinia publica, etc? Si mai ales pe ce criterii?

Ca daca lasam la liberul arbitru (adica judecand dupa ceea ce ni se pare), pai atunci, de exemplu, prin extensie putem sa incalcam si Codul Penal, care ne pedepseste daca furam, dar daca avem nevoie repede si n-avem bani, putem fura fara griji. Ajungem la o logica a absurdului.

LEGILE TREBUIE RESPECTATE, indiferent daca bune sau proaste. Altfel ajungem la anarhie si haos. Legile proaste pot fi schimbate in legi bune. Dar a tolera sau a scuza incalcarea legii este o ineptie indiferent de situatie.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Nightwolf

Nightwolf wrote:
Mircea G wrote:
" Potrivit Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi a mai multor arhitecţi de la Uniunea Arhitecţilor din România, din structura de rezistenţă a Halei Mataches-a furat aproximativ 40%"
...........hai baieti ca se poate , mai aveti putin si scapam de ea !

Ii mai dau doua luni :)

Au mai ramas 8 saptamani :D Se fura cu buldozeru aproape din Hala aia .. cred ca am fost optimist in prima faza cu termenul meu de 2 luni ... azi era ceva miscare intre Polizu si Grivita ...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Goldmund

Multumesc pt. raspunsuri. Asadar, exista inca santierul.
Am citit si am ramas si eu putin perplex de exrimarea domnului @cornel001, dar poate nu e decat teribilism si incercare de evadare din realitate direct intr-o lume mai buna, noua si intr-un fel e de inteles, insa daca  dispar omenia si spiritul respectarii legii intocmai, cornele, dispare si viitorul omului, crede-ma. Iar ce a postat @george va ramane antologic, macar la aceasta tema, pe acest forum si de aceea il repet si eu:
"Povestea asta este o declaratie de forta (ca de principiu nu i se poate spune): nu ne oprim cand vi se pare voua ca aveti o cladire de patrimoniu de protejat. Putin ne pasa de lege.
Asa cum a spus si Dominatrix, dar nimeni din entuziastii barosului nu a bagat de seama, aici e vorba despre o chestiune de principiu, daca se aplica sau nu legea. Atat.
Discutiile de oportunitate (daca hala merita protejata sau nu, daca trebuia demolata si reconstruita pe alt amplasament etc.) sunt doar subsecvente.

Cine se bucura ca azi s-ar putea sa fie intristat de barosul de maine - nu se stie unde o sa mai loveasca"  de  @george

Toate legile tarii trebuie respectate ca si toate drepturile omului trebuie respectate, altfel indiferent cate bulevarde pe zece benzi/sens vor fi construite...va fi jale! Iata unde s-a ajuns:
http://www.zf.ro/eveniment/ungureanu-a- ... rp-9396568

Io zic la sfarsitul saptamanii sa ne organizam, sa mergem sa luam si noi cate o caramida, sa dam ajutor, munca patriotica...
Plus ca va dati seama, ce valoare va avea cate o caramida d-aia din maretul monument istoric, ne imbogatim...
Goldmund te invit sa te muti aici si apoi o sa vorbim de "spiritul legii", pana atunci permite-mi sa ma pufneasca rasul...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Se sapa timid la cazma si tarnacop la Grivita/Berzei ... a aparut si o vola care nush ce incarca intr-o basculanta ... niste pamant ... in fine, din ce am ciupit de pe la muncitori cik pana in vara se da drumu la portiunea aia ... acum nu se stie care vara ...

P.S. Vb de portiunea intre Polizu si Berzei ...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Tavi

Nightwolf wrote:
... in fine, din ce am ciupit de pe la muncitori cik pana in vara se da drumu la portiunea aia ... acum nu se stie care vara ...

P.S. Vb de portiunea intre Polizu si Berzei ...

Ce kknari! Pai pentru cativa metri de linie si o fleashca de asfalt le-ar fi suficient 2 saptamani daca isi dau silinta. Da' nu-si dau! :evil:

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Mmm ... da si nu ... intersectia Berzei/Cal. Grivitei nu e balastata absolut deloc ...la cum vad eu lucrurile si din "experienta" Basarab numai balastarea intersectiei aleia ar lua aprox. 2-3 sapt ...

Go to page:  1  ... 105 106 107 108 109 110 111  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464042 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”