Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Campanie de adunare de semnături pentru strângerea câinilor

171 posts, 47949 views

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dr2005

Când intri într-un bloc, intri pe o prorpietate privată deci, teoretic, cine îţi deschide la interfon trebuie să te apere şi de câine. Problema e că blocurile nu au curte (aşa-zisa curte e, de fapt, domeniu public), iar orice construcţie, chiar şi un coteţ, are nevoie de autorizaţie de construire, care e scumpă şi nu se poate obţine pentru a se construi la distanţă atât de mică de bloc, asta făcând abstracţie de regimul terenului.

Re: Cîinele de pază al demacroției misterr

Aha, deci problema va fi să găsim o strategie ca să ajungem pînă la interfon, și apoi să rezistăm acolo pînă coboară cineva. Evident, dacă cîinele își face bine treaba, nu avem nici o șansă...
Ok, deja mă simt în Europa...

Lăsînd gluma la o parte, se pare că unii încă nu înțeleg că un bloc de locuințe nu e același lucru cu stîna de unde au venit. La stînă, cîinii au rolul lor, bine definit (adună oile să nu se risipească, asigură alertarea cînd vin prădătorii (lupul) etc.). La oraș, acest rol nu mai există![/u:2qcqpsxh]

Re: Cîinele de pază al demacroției Buzescu

misterr wrote:
dacă fiecare asociaţie de locatari din oraşele ţării ar pune mână de la mână şi ar face sau ar construi un coteţ pentru un câine ce ar deveni paznicul credincios al fiecărui bloc, astfel lucrurile s-ar rezolva de la sine şi toată lumea ar fi mulţumită.
Și dacă vreau să intru în blocul respectiv, trebuie să mă dau bine pe lîngă cîinele blocului, să-i aduc niște salam, să-l iau cu binișorul...
Parcă totuși voiam să intrăm în Europa cîndva, sau nu mai e valabil?

Pai totul e inconjurat de gard inalt astfel incat cainele nu poate sari gardul.Iar gradina blocului e separata de intrarea blocului cu gard.Deci nici un pericol.

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Dr2005 wrote:
Când intri într-un bloc, intri pe o prorpietate privată deci, teoretic, cine îţi deschide la interfon trebuie să te apere şi de câine. Problema e că blocurile nu au curte (aşa-zisa curte e, de fapt, domeniu public), iar orice construcţie, chiar şi un coteţ, are nevoie de autorizaţie de construire, care e scumpă şi nu se poate obţine pentru a se construi la distanţă atât de mică de bloc, asta făcând abstracţie de regimul terenului.

Daca se da legea care permite crearea de zone cu gard pentru caini atunci autorizatiile nu mai sunt necesare.Ba chiar se poate da o lege in care locatarii sunt obligati sa creeze astfel de zone ingradite pentru caini astfel incat trecatorii de pe domeniul public sa nu fie agresati de haite.Nu cotetul e important(cainii sunt rezistenti la frig) ci gardul .Gardul va separa cainii de pietoni.
Iar primaria scapa de cheltuielile cu mancarea pentru caini.

Buzescu wrote:
Pai totul e inconjurat de gard inalt
Asta e valabil, într-adevăr, în cazul închisorilor!!! Dar eu mă refeream la perioadele cînd sîntem în libertate...
Într-o lume civilizată, la oraș, gardurile nu prea au ce căuta... Ce naiba, doar nu sîntem vite.

Re: Cîinele de pază al demacroției Buzescu

misterr wrote:
Buzescu wrote:
Pai totul e inconjurat de gard inalt
Asta e valabil, într-adevăr, în cazul închisorilor!!! Dar eu mă refeream la perioadele cînd sîntem în libertate...
Într-o lume civilizată, la oraș, gardurile nu prea au ce căuta... Ce naiba, doar nu sîntem vite.

Pai gardurile nu sunt pentru tine. :lol:

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Gardurile ar trebui să existe în jurul oricărei proprietăţi private, pentru a şti în ce te bagi, pentru a şti când nu mai eşti pe domeniu public.

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini andrei11

Ceea ce este in jurul unui bloc este o proprietate privata care totusi nu se poate confunda cu proprietatea privata din jurul unei case unifamiliare ( curti ).

Buzescu wrote:
Nu cotetul e important ci gardul
Ăsta e un summum al gîndirii! Trebuie neapărat publicat în Academia Cațavencu...
Dr2005 wrote:
Gardurile ar trebui să existe în jurul oricărei proprietăţi private
Asta dacă ne îndreptăm spre lumea-închisoare.
Eu visez să trăiesc într-o lume liberă. De exemplu, consider că o grădină frumos amenajată în jurul blocului e suficientă (fără garduri). Cam ce a încercat Piedone să facă în sectorul 4...
Buzescu wrote:
Pai gardurile nu sunt pentru tine. :lol:
Dacă ni le introducem noi, în lumea noastră, înseamnă că de fapt sînt chiar pentru noi, indiferent de ce parte a gardului ne aflăm (cîinii nu construiesc garduri). Știu, e subtil...

• Dr2005
  • Posted:
  •  

De exemplu, consider că o grădină frumos amenajată în jurul blocului e suficientă (fără garduri)

Off-topic: Da, grădină frumos amenajată şi fără gard, ca să doarmă şi să se uşureze boschetarii în ea. Şi după aia unul din ei să dea în judecată asociaţia de proprietari că a fost muşcat de câine acolo.

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dominatrix

Buzescu wrote:
Apropo,ce parere aveti de solutia asta?
http://generatianimanui.blogspot.com/20 ... anezi.html
Niste dobitoci. Nu ma mira foarte mult aceasta solutie "revolutionara" fiindca am auzit mai multe persoane pe care le credeam inteligente spunand ca e bine ca sunt caini vagabonzi in fata blocului, fiindca pazesc masinile de hoti. Fara comentarii.
Buzescu wrote:
Ba chiar se poate da o lege in care locatarii sunt obligati sa creeze astfel de zone ingradite pentru caini astfel incat trecatorii de pe domeniul public sa nu fie agresati de haite.
De ce sa ma oblige cineva pe mine - ca asociatie de locatari - sa ingradesc curtea blocului special pentru caini? Daca vreau caini, ii tin la mine in casa sau in curte (daca am). Nu pe scara sau in curtea blocului. Scara e domeniu privat. Daca ma musca un caine pe scara, cine plateste? Intreaga asociatie? Ti se pare normal sa plateasca toti locatarii (inclusiv cei care nu vor caini pe scara sau in jurul blocului) pentru cei muscati?

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini earthchild

Hai ca-mi place asta cu adunarea cainilor in spatiul verde al blocurilor de locuinte. In loc de verdeata sa avem pamant batatorit (sau noroi cand ploua) si rahat canin. Mai bine sa facem si niste cotete pentru gaini si eventual ceva porci, sa ne simtim ca in curtea de unde am venit la oras. Da-i in p.m. pe locatarii carora li se vor stramba nasurile fine, de oraseni; si carora le vor tiui urechile la 1 noaptea de latraturi si scheunaturi. Sa se care la padure daca vor liniste si ciripit de pasarele (cum era odata si in Bucuresti).

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Pai nu vrem sa fim muscati ,dar nici sa ii omoram.Atunci trebuie sa gasim solutii alternative.Concesii trebuiesc facute.Macar pana se rezolva situatia asta penibila.

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2417 forum members have written 433091 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”