Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Transport public de noapte STB

786 posts, 390411 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 57

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Deja sunt cateva linii care au 3 ture intre 22:30 si 1:00 si 2 ture dupa.

Re: Transport public de noapte RATB Robert24

Noua harta "oficiala" a traseelor de noapte:
http://www.ratb.ro/maps1/Trasee_noapte.pdf

Aveti grija ca s-au modificat orele de plecare. Nu s-a anuntat nicaieri... De exemplu, in loc de 0:00 s-a plecat la 0:10.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Transport public de noapte RATB Dr2005

Da, dar câteva linii pleacă la fix în continuare.

De asemenea, s-a dat dispoziţie scrisă de la direcţiune ca şoferii să verifice personal dacă toţi călătorii au bilet, călători care vor urca EXCLUSIV pe la uşa unu, în caz contrar şoferul fiind OBLIGAT să îi dea jos, respectiv să nu plece din staţie până ce respectivii nu coboară. Evident, hârtia semnată de directorul general şi xeroxată prin toate maşinile nu are bază legală, neexistând HCGMB, deci orice călător dat jos astfel, dacă are un avocat bun, poate chiar să dea în judecată şoferul.

S-a mai impus şi aşteptarea maşinilor în anumite puncte pe traseu... de exemplu, N122 la Drumul Sării aşteaptă N121 din Ferentari, iar dacă N121 opreşte şi coboară oameni din el, trebuie să se asigure că respectivii nu vor să îşi continue drumul cu N122 spre Valea Oltului.

S-ar mai părea şi că între 1:00 / 1:10 (adică când ajung înapoi la Unirii maşinile plecate la 0 / 0:10) şi 3:30 nu se mai asigură transport de noapte.

----
Apropo, scrie în staţie la Unirii că unele linii pleacă la 00:10. Tot în staţie la Unirii există şi o budă ecologică deschisă tuturor doritorilor :!:

Re: Transport public de noapte RATB andrei11

Pana sa dea in judecata soferul ar fi bine sa-si plateasca calatoria. Cred ca respectivul nu are baza legala sa circule cu Mercedesul daca nu-si plateste deplasarea. Poate sa aiba omu' tau si pe mama avocatei Paula Iacob, ca nu castiga nici un proces.

Re: Transport public de noapte RATB George

Da exact, mi se pare foarte logic si de bun-simt ca un calator care nu are bilet sa nu aiba voie sa se urce in autobuz, ori sa fie dat jos. Pentru asta nu trebuie "baza legala". Trebuie sa ai bilet, acela e contractul de transport, fara contract, nu exista transport. Basta.
M-am saturat de tot felul de indivizi tupeisti certati cu legea care sunt tot ei cu gura mare si cu avocatul dupa ei.

Dincolo de asta, m-ar interesa daca exista o evidenta clara a traseelor si macar a orelor de plecare pentru aceste linii "clandestine" si carora, pentru a fi rentabile, trebuia sa li se faca multa publicitate, sa stie lumea cand si unde se poate baza pe ele.

Re: Transport public de noapte RATB alchimistul

Confirm cele scrise de Dr2005 pe linia N112, in noaptea de luni 9 ianuarie. M-am urcat la Straja sens Tineretului; soferul nu a deschis decat usa din fata, desi eram postat in dreptul celei din mijloc. Cand m-am urcat, m-a intrebat pe un ton oarecum rastit daca am "cartela", in caz contrar sa cobor. Contrariat, am scos abonamentul, l-am validat si i-am atras atentia ca nu are dreptul sa ma trateze ca pe un potential contravenient; de asemenea, in spatele masinii era si un om al strazii insotit de mireasma specifica "Diavolo by Antonio Banderas" :)  L-am intrebat pe dl. sofer, mai in gluma mai in serios : pe tipul din spate l-ati controlat, a platit calatoria ? Replica nu a intarziat sa apara : "Pe ala lasa-l, ca n-are de unde"  :evil:  Nu am mai continuat discutia.
In fiecare statie unde a oprit, soferul a procedat la fel, deschizand doar usa din fata; cu toate acestea, n-a putut sa opreasca 2 dubiosi sa urce la Secuilor. La Opris Ilie, un barbat postat in dreptul usii 2 a asteptat sa i se deschida, dar soferul a asteptat 10 secunde cu usa 1 deschisa dupa care a inchis-o si a plecat.

In concluzie, asta mai lipsea - sofer "multi-tasking" care sa faca si pe controlorul si pe politistul. Nu e suficient ca sunt linii unde soferul abia se poate incadra in timpul alocat semicursei. Rolul soferului este sa conduca si trebuie sa o faca cu mintea limpede, fara stres. Daca pe liniile de zi e practic imposibil sa fie introdusi taxatori la usa 1, la liniile de noapte e perfect aplicabil. Iar in caz de calatori recalcitranti, sa se apeleze la echipaje mobile de politie care sa se coordoneze cu soferii si sa se "intalneasca" cu autobuzul pe traseu.

Noile programe de circulatie sunt facute sa ii ajute in principal pe soferi.
Am obtinut telefonic orarul plecarilor de la Piata Unirii pentru 3 linii:
- N101 - 23:30; 0:10; 0:50; 3:20; 4:00; 4:40
- N105 - 23:30; 0:10; 0:55; 3:10; 4:00; 4:40
- N106 - 23:30; 0:10; 1:00; 3:15; 4:00; 4:40

Sa speram ca le afiseaza ASAP si pe site...

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Transport public de noapte RATB Dr2005

andrei11 wrote:
Pana sa dea in judecata soferul ar fi bine sa-si plateasca calatoria. Cred ca respectivul nu are baza legala sa circule cu Mercedesul daca nu-si plateste deplasarea. Poate sa aiba omu' tau si pe mama avocatei Paula Iacob, ca nu castiga nici un proces.

Ar cam putea să câştige pentru că şoferul nu are atribuţii legale de control. E ca şi cum m-aş urca în tren şi ar veni mecanicul să mă dea jos că nu am bilet. Pe de altă parte, tu poţi să apropii de validatorul ăla şi un card bancar, că nu bate privirea şoferului până la tine  :lol:

Re: Transport public de noapte RATB Axel

Soferul ala de pe N112 s-a mai incadrat in timp pe semicursa  :?:
Aiurea rau cu minutele pe semicursa. :twisted:  :?

O cursa nu mai are 60 de minute cu totul, ci 80...

N112 este (sau cel putin era) una din liniile la care semicursa se parcurge in maxim 20 de minute, chiar si cu opriri in majoritatea statiilor. Iar in seara respectiva era deja la Straja la 23:31, deci plecase de la Resita la 23:30 - si a ajuns la Tineretului la 23:42. Pe 9 ianuarie traseul nu era inca prelungit la Zetarilor (a se citi autobaza Ferentari :twisted: )

Re: Transport public de noapte RATB Victor92

Aseara am venit cu N116(Master S.A-Piata Unirii) de la Piata Unirii in Drumul Taberei. Din discutia soferului cu alti colegi de-ai lui pe care ii ducea acasa am inteles ca semicursa acestei linii dureaza 40 de minute. Linia apartine in continuare tot de Autobaza Ferentari, desi mai apropiata de capatul de la Master era Autobaza Militari..
N 116, Plecari Piata Unirii: 23:30, 00:10, 00:50, 3:20, 4:00, 4:40
Mentionez ca si alte linii (nu am apucat sa le vad pe toate pentru ca pierdeam autobuzul) au cam aceleasi plecari asemeni liniei N116.

Ceea ce nu s-a mentionat este faptul ca majoritatea liniilor (daca nu chiar toate) ajung intre 1:20 si 1:30 inapoi la Unirii. Dispecera mi-a confirmat ca toate pleaca la 1:00 - 1:10 dinspre cartiere inspre Unirii, dupa care se retrag la autobaze direct de la Unirii :roll:  Pe display-ul unora dintre autobuze era mentionata autobaza la care se retrag, cel mai probabil luand si calatori pe retragere; altele au schimbat afisajul direct in "RATB" pentru a nu fi deranjati de calatorii care, fiind obisnuiti cu ora 1:00 ca si ora de plecare, au rezistat cu stoicism in statie.
E pacat ca noul director al regiei isi da cu stangul in dreptul si instaureaza haos pe un segment care functiona chiar bine si obisnuise calatorii cu un anumit orar de circulatie. Iar asta cu retragerea de la Unirii, dupa bunul plac al fiecarui sofer, ne lasa inca o data de inteles, daca mai era nevoie, ca unele dintre principiile elementare de management inca ii lipsesc regiei :|

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 57

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”