Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1808636 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 92 93 94 95 96 97 98  ... 444

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

aztec wrote:
Eu inca sper sa fie o greseala undeva.
(Cel putin) o greseala sigur este in acel comunicat , fiindca nu se spune nimic de liniile 221si N116 care nu cred ca se vor teleporta pe Valea Ialomitei dintr-o parte in alta a santierului de metrou. :twisted:
aztec wrote:
... am reusit dupa ceva telefoane sa aflu numarul de la serviciu circulatie. Sper sa fie si corect.
0213183401.
Momentan NU raspunde nimeni.
Daca aveti timp si nerv, si sunteti la fel de nemultumiti, poate insistati si voi, ca pana maine mai e timp.
Telefonul acela e VAX, eu va sugerez sa luati legatura cu dl. Ion Dedu, fiindca e o persoana de baza in luarea deciziilor. Si avand in vedere ca a lucrat ani de zile la RATB, sunt sanse sa ia in considerare si alte motivatii avizate, fiindca stie cu ce "se mananca" transportul public.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB linia 69

Candva ziceam ca la un moment dat prin anii 1985 - 1987 la Valea Argesului intorceau 4 linii de troleibuz si anume 65, 67, 69 si 71.

65 Valea Argesului - Lacul Tei
67 Valea Argesului - Baicului
69 Valea Argesului - Stadionul National
71 Valea Argesului - Gara de Nord

De azi sunt aproape aceleasi legaturi dar cu alte indicative:

69 Valea Argesului - Baicului
90 Valea Argesului - Stadionul National
93 Valea Argesului - Gara de Nord

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Axel

07.01.2012. s-a redeschis terminalul '' Depoul Alexandria '' (linii:91,96) insa se pare ca liniile 226,227,303,438 nu se mai doresc readuse inapoi si ele deoarece autobuzele numai au loc din cauza troleibuzelor, dar fantomele de 227,303,438 au destul loc sa intoarca deci astea 3 ar trebuii readuse inapoi si cu 226 e bataie de joc daca ramane la Piata Rahova asa mai bine l-ar trimite la Fortuna Residence si gata balciul cu 302 care il desfiintam. :twisted:  :roll:

Daca 122 merge la Latin de ce nu si 226 la Fortuna. :|
Aiurea rau conducerea asta. :?  :twisted:
DSC06616.JPG (69.58 KB; downloaded 2179 times)

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB WAYNEN

Din ce vad eu in poza,reiese ca troleibuzele care intorc in Depoul Alexandria fac dreapta in terminal,apoi dreapta inapoi pe Bulevard,incrutisandu-se cu sarmele de pe sensul celalalt,care intra in terminal.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB autob368

Asa este. S-a mai scris si la subiectul dedicat terminalului (nou) Depoul Alexandria, adica: viewtopic.php?f=18&t=2256

Re: Stiri, noutati, perspective bercenicity

bercenicity wrote:
Si cu 221 si N116 ce facem, sau sunt cantitate neglijabila?
Pe 303 si 438 le lasam si pe alea la Tacerii?

Sa-mi raspund la intrebari:
221 si N116 circula ca si pana acum pe Valea Ialomitei. Se pare ca devierile au vizat doar ce avea nevoie de dispeceratul de la Valea Ialomitei.

303 si 438, precum si 226 si 227 au ramas la locurile lor. Deci nu au batut campii cu comunicatul, doar cu traseele  :twisted: ...

Foarte buna solutia lui Axel cu 226 la Fortuna Residence si cu desfiintarea lui 302. Sunt 100% de acord, excelenta, mi-a placut, este exact ce trebuie pentru portiunea de la Depoul Alexandria "in jos" ... pana la Fortuna Residence.
Eu mai vad si urmatoarele modificari pentru zona aia :
438 - dus de la Depoul Alexandria prin Antiaeriana pana la Ghencea;
227+303= o singura linie (sa zicem 303) - Pecinisca - Cartierul Pucheni (Piata Pucheni - traseu actual 227) - Piata Rahova - Margeanului - Petre Ispirescu - B-dul Ghencea - Ghencea cu intoarcere pe acelasi traseu daca e posibil (nu cunosc zona Pucheni) daca nu, de la Piata Rahova pe Calea Rahovei - Sos Magaurele pana la Pecinisca. Si daca as fortza nota cu maxim 4 autobuze pe traseu as duce-o pana la Cimitirul Ghencea 3 si gata rezolv si 185.
Si asa multi coboara din 385 sau 173 la intersectia Cal. 13 Septembrie - Petre Ispirescu - Antiaeriana Drumul Sarii sa ia 139 sau 226 pana in Rahova (in mod special Piata Rahova) ca la cum vine 302 ar fi chiar o tampenie sa-l astepti + ca nu merge la Piata Rahova.      
Astfel se scapa de pretinsa aglomerare a terminalului Depoul Alexandria plus ca se renunta si la unii dispecerii de la capetele de linii (Tacerii, Piata Rahova si Piata Pucheni daca exista).

227 are multe stradute unde nu incap 2 autobuze, traseul a fost gandit sa mearga in multe zone din interioul Cartierului Rahova doar pe un sens. ;)  :ugeek:

Banuiam de asta am zis "daca e posibil". In cazul asta varianta cu Calea Rahovei cum merge 227 acum. Multumesc Axel pentru lamurire  :)

linia 69 wrote:
Banuiam de asta am zis "daca e posibil". In cazul asta varianta cu Calea Rahovei cum merge 227 acum. Multumesc Axel pentru lamurire  :)

Cu placere. ;)
Nustiu eu zic decat 226 sa fie prelungit. :roll:

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Gabi23

Va reamintesc ca cei care administreaza "Fortuna Residence" platesc o suma de bani pentru linia 302... Ganditi-va si voi ca sa aduci un 226 cu un numar muuuuult mai mare de ture, implicit o frecventa mai buna, ar necesita si o suma mai mare de bani care ar trebui virata pentru RATB. Asa ideea nu e rea, dar e vorba de bani la mijloc  ;).

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Dominatrix

Si in plus de ce zicea Gabi23, daca unesti liniile 226 si 302, ar fi o necesara o suplimentare destul de consistenta a parcului total pentru pastrarea aceleasi capacitati de transport pe traseul liniei 226. Deci implicit ar creste rulajul mediu zilnic realizat, si deci ar fi necesar un buget mai mare.

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective IK4

Incredibil de inteligenti au fost aceia care au gandit aceasta linie 668. Pai ce sa caute mai domnilor tovarasi sa intoarca inainte de Orizont, unde nici statie pentru transfer nu are cum trebuie? O fi vreun terminal intermodal acolo, o zona de mare interes? Aveti actiuni la saormaria de acolo si nu aveati clienti? Daca tot nu s-a putut pana la Rosetti, era chiar asa de greu sa mearga pana la Eroilor, unde este un nod important al capitalei, cu statie de metrou si in plus avea destul loc de intors si capat de linie amenajat? Sa nu mai zic de faptul ca in partea cealalta nu avea ce cauta la Valea Oltului si trebuia dus in Cart. Brancusi, comun cu fantomaticul 168, pentru a-i putea "satisface" si pe cei lasati in aer fara troleu din blocurile aflate in zona fostului capat de linie.
Cred ca si boschetarii din canalele din zona gaseau o varianta mai buna de traseu. Iar chestia cu liniile 71 -> 93 este fenomenala, buna de prezentat pe la simpozioanele pe teme de transport in pauza de ras.

S-au macelarit atatea autobuze functionale cu care puteau fi inlocuite chiar complet liniile de troleibuz desfiintate. Am lasat si lasam in continuare acest oras pe mana unor figuranti care nici tarabele din piata n-au fost in stare sa le administreze si iata, rezultatele nu intarzie sa apara. Degeaba au adus oameni tineri prin administratie, pentru ca majoritatea au o mentalitate mai comunista decat fostii comunisti. Mersul pe jos face piciorul frumos. Din BMW asa pare, nu-i asa?
Pacat!

Bun atunci de ce noile mici cartiere precum Cartierul Latin (linia 122), Cartierul Brancusi (linia 168), Cartierul Militari (linia 138) etc. au linie directa pana in centru si aceasta zona pana si de la Cartierul "Fortuna Residence" nu merita (linia 226) ? Credeti ca pe acolo nu sunt oameni care-si doresc sa ajunga in centru ?
Chiar daca 3 din aceste cartiere de locuinte sunt in Ilfov dar aproape de limita cu Bucurestiul, si nu trebuie sa mergi nu stiu cati kilometri prin judet ca sa ajungi la ele, nu mi se pare normal sa se plateasca niste bani suplimentari pentru asta, ca nu sunt linii preorasenesti. Cine are firma si vrea autobuz la scara da sa plateasca.
Si nu cred ca pentru cateva statii in plus (de la Depoul Alexandria) e nevoie de mai mult de 4 autobuze. Mai mult decat atat daca exista o frecventa buna asta nu e rau, sa nu-i dam in cap, ca si asa se incurajeaza lasarea masinii personale in favoarea RATB-ului. O frecventa mai buna merita si 122, 138, 168 desigur modificate putin traseele astfel incat sa nu se suprapuna pe distante mari cu altele (vezi 138 cu 137 si 168 cu 368). Chiar si cu parcul existent dar cu o gandire logica bazata pe cerintele calatorilor si cu o curatenie adevarata prin liniile existente se pot face atat lucruri pozitive in folosul cetatenilor cat si o eficientizare a transportului in comun din Bucuresti. Cu tot felul de vorbe, scuze si eschive se va perpetua situatia existenta iar RATB-ul va motiva mereu "NU AVEM AUTOBUZE, TRAMVAIE, TROLEIBUZE SUFICIENTE" de la caz la caz.      
Cu transbordari multe nu se vor convinge oamenii sa foloseasca RATB-ul, tot masina personala vor alege. NU ASA SE VINE IN SLUJBA CALATORILOR, CUM PRETINDE REGIA ...

Go to page:  1  ... 92 93 94 95 96 97 98  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463861 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”