MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5565 posts, 1206722 views

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 398

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex ontheroadsrl

La motive asemanatoare ma gandisem si eu. La Madrid, nu stiu cum o fi cand e meci pe Bernabeu (senzatia mea cand am vizitat si nu era meci a fost ca statia a fost special conceputa pentru stadion; asa reiesea tocmai din pozitionare), dar la corida am fost. Si tot puhoiul de spectatori, intre care si eu, ne-am varsat cu spor si intr-o minunata inghesuiala fix in metrou, statia nefiind inchisa.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Slasher1985

M4 are planificata pe viitor o trecere prin Piata Constitutiei, conform cu cel mai nou plan MTI (poate sunt in urma). Banuiesc ca la fiecare concert de pe acolo statia va fi inchisa.

Continuand discutia de unde s-a ajuns aici, orice statie langa Giulesti sau Stefan cel Mare este net inferioara unei statii langa Ghencea, dat fiind ca arena stelista are capacitate mai mare. Dar in viitor orice stadion poate fi largit, sunt planuri pentru stadionul din Giulesti din cate am inteles

In cazul in care suporterii echipei Dinamo (cunoscuti prin numarul lor foarte mic/meci :D ) decid sa mai vina in numar mare la meciuri, respectiv se construieste statia Giulesti, respectiv chiar statia Ghencea (lucru improbabil in contextul in care se vrea M5 la Domnesti), atunci este foarte simplu sa inchizi aceste statii la evenimente cu numar mare de oameni (dupa modelul enumerat - Madrid). Viitoarea statie Stadionul National de pe M5 este ceva mai departe de stadion, dar sunt sigur ca se vor lua masuri de precautie in cazul unui eveniment major pe Arena Nationala.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Mircea G

Consider o aberatie sa nu faci o statie pe motiv ca in anumite momente poate fi supraglomerata .
Problema poate fi rezolvata usor , cu un al doilea rind de turnicheti montat la intrare in statie , turnicheti la care poate fi setata frecventa , adica incetinita intrarea sau chiar opriti daca se considere ca statia este prea aglomerata . Este de preferat ca aglomerarea sa fie in afara statiei si nu in spatiu inchis .

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

O statie de metrou se construieste pt traficul cotidian, nu pt 'evenimente exceptionale', asa cum a explicat #Domix a-propos de Stefan cel Mare...
La 'evenimente exceptionale' se iau 'masuri exceptionale'...

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Intrebare :
Tunelul din imagine, cu ce "cartita" a fost construit / Una "normala'' sau una "anormala" ? Mai degraba varianta a II - a, nu prea pare diametrul tunelului de 6,5 metri... Poza originala a postat-o colegul bercencity si o gasiti la topicul despre Mama Rusia
1-8-2012 2-15-31 PM.jpg (133.07 KB; downloaded 2553 times)

Cu o scula 'similara' cu cea folosita aici:
Metrou_Basarab.jpg (79.64 KB; downloaded 2543 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Pacat ca I-Love-Bucharest (campania care a pictat GdN1 si a aus zebrele la PV1) nu a mai continuat colaborarea cu Metrorex. La Aviatorilor puteau picta pe mozaic ceva cu o tematica aeriana. La Aurel Vlaicu puteau picta frumos toata tabla si asa mai departe.

Mai exista sanse oare?

Re: Discutii diverse despre Metrorex mihai_t

Dominatrix wrote:
Nu trebuie sa faci o statie in imediata apropiere a unui stadion pentru a evita evenimente nedorite din partea unor "suporteri prea infocati" si pentru a lasa mai mult spatiu pentru ca "multimile" sa se mai disperseze,. Sau daca totusi faci o statie in acest loc, atunci este bine sa o inchizi atunci cand este un meci sau un concert pe stadionul respectiv pentru a nu crea busculada si aglomeratie intr-un spatiu limitat. Nu stiu exact cum se procedeaza la Madrid in astfel de cazuri, dar probabil ca si ei inchid statia din imediata apropiere a stadionului. Daca mai tii minte si la noi cand a fost concertul Madonna in parcul Izvor, statia Izvor a fost inchisa, tocmai din aceste considerente.

Ai dreptate, si legat de asta pot sa-ti dau doua exemple, unul de la "ei" si unul de la noi.

In primul exemplu, de la "ei", e vorba de O2 Arena din Londra. Am fost acum 2 ani acolo la un concert Bon Jovi, eram 20.000 de oameni cu statia de Underground  fix langa arena. Vreau sa zic ca de la momentul terminarii concertului a durat cel mult 10 minute pana eu si nevasta-mea am ajuns pe scaunul unui vagon de metrou. Asta s-a datorat faptului ca la iesirea de la concert totul era organizat atat de bine (stewarzi care te ghidau, culoare mari de trecere etc.) incat pur si simplu nu prea avea ce sa mearga rau. Culmea culmilor, nimeni nu incerca "s-o ia in fata", "sa taie randul" si alte chestii specific romanesti.

Al doilea exemplu e de la noi. Prin 2006 am fost pe fostul 23 August/Stadion National la un derby Steaua - Rapid. Dupa terminarea meciului eu rapidist fiind am iesit pe la iesirea de la Electroaparataj si dupa 15 minute de evitat borduri si masini parcate pe trotuar am ajuns la Metrou Iancului. Aici, surpriza, urmatorul tren care a venit era plin cu suporteri stelisti, care il umplusera la Metrou Piata Muncii. Logic, acei suporteri stelisti vazand suporteri rapidisti pe peronul de la Iancului s-au dat jos si au inceput sa-i ia la fuga, norocul meu fiind ca n-aveam fular cu emblema Rapidului la gat. Nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi intamplat daca ar fi existat o gura de metrou fix la iesirea din stadion si respectivii (in numar si in conditii de risc mult mai mari) s-ar fi apucat sa se incaiere acolo...

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Intrebare :
Dupa ce s-a dat drumul la magistrala 1 pe directia Republica - Petrache Poenaru ( Semanatoarea ), unde erau parcate trenurile de metrou, avand in vedere ca "Ciurelul" are numai 6 sau 7 linii ? De precizat ca dupa vreo 2 luni de la darea in folosinta a tronsonului Republica, deja circulau numai rame formate din 4 vagoane ( TEM - uri formate din 2 REM - uri ). Asadar, unde erau parcate trenurile noaptea ?

In Ciurel... :lol:  :lol:  :lol:
si 'remiza' Republica...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

Cel putin incepand din 1981, cand s-a extins magistrala pana la Republica, se parcau trenuri si la Eroilor pe cele 2 linii de garare din spatele "peretilor", dar si pe linia 1 (viitoarea -la acel moment - linie dinspre Militari), care nu era folosita pentru exploatare comerciala.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Daca tot s-a deschis subiectul " secretelor " Redescoperite de pe la metrou ...
In anii 90 cautam " ceva " intre Academia Stefan Gheorghiu si statia de metrou Politehnica si am ajuns in statia de metrou  :o .   Dupa aprobarile de rigoare am putut patrunde in subteran . Imi aduc aminte de un mare nivel si spatiu nefolosit aflat la adincime mica , dar si de faptul ca am coborit pe o scara , undeva la mare adincime , unde am dat peste niste spatii imense .  Acolo ar fi trebuit sa se faca o centrala telefonica pt cazuri de urgenta / razboi .
Intrebarea mea , ce s-a intimplat cu aceste spatii ? Sint in continuare pline de apa , parasite , sau s-a facut ceva ?
Exista un plan " pe nivele " al statiei ?

Toate spatiile sunt la locul lor, nu s-a furat nimic! :lol:  :lol:  :lol:
La un moment dat luasera 'mare avant' tot felul de discutii abracadabrante despre legendele urbane, dar cred ca era pe alt forum...
Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte simple si clare:
-daca e ceva cu adevarat 'secret', atunci orice cetatean onest are obligatia morala si legala 'sa nu dea nimic din casa' indiferent daca a aflat ceva 'intamplator' si oricat l-ar 'roade' curiozitatea...
-daca nu e ceva secret, atunci dispare subiectul si ramane doar 'flecareala'...
Regula asta se aplica si la jurnalisti.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Cu alte cuvinte , sa-mi vad de treaba . OK.

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433668 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”