Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Campanie de adunare de semnături pentru strângerea câinilor

171 posts, 47737 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 13
 
 

📖 Pagination options
Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Serban

Buzescu wrote:
Eu nu am auzit vreun ong din strainatate sa sustina existenta cainilor pe strada asa cum practica ong-urile de pe la noi.


Asta ai inteles tu, ca ong urile sustin existenta cainilor pe strazi?  :(

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Lasand la o parte beneficiile financiare pe care le au unele ong-uri datorita existentei cainilor pe strazi,putem auzi din gura lor expresii de genul:''trebuie sa existe 15000 caini pe strazi pentru a controla numarul de pisici".Siguranta cetatenilor ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 .Asa gandesc ong-urile din strainatate.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dominatrix

Prefectul Capitalei: "50.000 de persoane vor fi agresate de maidanezi în următorii cinci ani"

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, şi-a manifestat azi îngrijorarea faţă de planul Primăriei Generale de a rezolva problema câinilor fără stăpân doar prin sterilizare şi lăsarea acestora pe strazile oraşului.

“Am observat că directorul ASPA, Robert Lorentz, doreşte să rezolve problema câinilor fără stăpân ca şi până acum, adică deloc”, a spus prefectul Capitalei. “Dacă este o simplă atitudine personală a domnului Lorentz, este lipsită de importanţă. Însă, dacă această soluţie este strategia Primăriei Capitalei, atunci atragem atenţia că relocarea câinilor pe stradă, chiar şi sterilizaţi, nu va avea niciun efect asupra agresiunilor la care bucureştenii vor fi supuşi şi în viitor. Având în vedere că, în ultimii ani, media persoanelor muşcate de câini a fost de cica 10.000 persoane pe an, cu siguranţă că soluţia pe care o propune Primăria Generală va perpetua această stare de fapt. Mi s-ar părea normal ca Primăria Generală să suporte cheltuielile cu tratamentul celor 50.000 de oameni care vor fi muşcaţi în continuare. Deşi noua lege pune la dispoziţia primarului mijloace legale pentru rezolvarea problemei în interesul oamenilor, mă întreb de ce acest interes este ignorat?”, a mai spus Atănăsoaei.    

Potrivit Prefecturii Capitalei, datele statistice puse la dispozitie de Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Balş” arată că în perioada 2009-2011, la nivelul Municipiului Bucureşti au fost muşcate şi au beneficiat de servicii medicale un număr de 31.278 persoane, adulţi şi copii. Numai în perioada septembrie-noiembrie 2011 un număr de 1.805 persoane au fost muşcate de câinii fără stăpân.

În perioada 2006-2010, costurile serviciilor medicale pentru persoanele muşcate de câini au fost de 7.856.247,66 de lei, adică 1.870.535 de euro.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 38817.html

120.000 de semnături împotriva eutanasiei, depuse la Primăria Capitalei

Peste 120.000 de semnături împotriva eutansiei au fost depuse ieri la Primăria Capitalei de mai multe organizaţii non-guvernamentale pentru protecţia animalelor. Reprezentanţii organizaţiilor ar fi dorit să-i înmâneze semnăturile personal primarului Sorin Oprescu, însă acesta nu a mai ajuns la întâlnire.

Astfel, membrii  asociaţiilor au trebuit să se mulţumească cu o discuţie cu viceprimarul Victor Iovici şi cu directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Robert Lorentz.

Semnăturile au fost strânse de la începutul lunii în Bucureşti şi în ţară. În Capitală, peste 80.000 de persoane au semnat împotriva eutanasiei. Robert Lorentz a declarat la sfârşitul întâlnirii că semnăturile vor fi verificate. Directorul ASPA a mai anunţat că municipalitatea va continua imediat după 1 ianuarie programul de sterilizări, care îi va viza, în principal, pe câinii din incintele private din zonele de periferie, acolo unde numărul lor este foarte mare.

„Marea sterilizare” se încheie în mai 2012

Programul va include şi o campanie pentru conştientizarea opiniei publice în privinţa sterilizării câinilor care nu sunt de rasă şi care nu sunt destinaţi reproducţiei. „Cine are un câine, o femelă nesterilizată, vom încerca să-l convingem s-o sterilizeze, nu să o lase să facă pui şi apoi să dea drumul acelor câini pe stradă”, a spus Lorentz. Directorul ASPA a mai declarat că Primăria Capitalei intenţionează ca până în primăvara anului viitor să mai deschidă un adăpost de dimensiuni medii pentru câinii agresivi. Potrivit lui Lorentz, în Bucureşti sunt în prezent 40.000 de câini fără stăpân sterilizaţi, iar numărul celor necastraţi este de 8.000. Sterilizarea acestora s-ar putea încheia în luna mai a anului viitor.

Marcela Pîslă, preşedintele Asociaţiei „Cuţu, Cuţu”, a declarat după întâlnire că, dacă toţi câinii fără stăpân ar fi sterilizaţi în momentul de faţă, ar dispărea de pe străzi în cinci ani. ONG-urile îşi doresc o colaborare mai bună şi cu consiliile judeţene din jurul Bucureştiului şi au cerut municipalităţii să organizeze pe 10 ianuarie o dezbatere publică despre câinii fără stăpân, cu o zi înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale în privinţa legii adoptată de Parlament.  

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 8823.html#

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dominatrix

Curtea Constituțională a decis: eutanasia câinilor e neconstituțională

Instanța a hotărât că legea privind posibilitatea eutanasiei câinilor fără stăpân, în masă, este împotriva legii fundamentale a României.

Decizia a fost luată de judecătorii Curții cu un singur vot împotrivă. Vor putea fi eutanasiați doar câinii foarte bolnavi și cei foarte agresivi.

Curtea a decis ca sunt neconstitutionale articolele 6 si 8 din lege, adica exact cele doua articole care ar fi permis eutanasierea cainilor maidanezi. Decizia este definitiva.

Anuntul privind neconstitutionalitatea legi a fost primit cu urale de membrii organizatiilor de protectie a animalelor care miercuri protesteaza la Palatul Parlamentului, unde este sediul Curtii Constitutionale.

Iata cele doua articole respinse de CCR:

Articolul 6

(1) Dupa examinarea de catre medicul veterinar de libera practica, organizat in conditiile legii, cainii fara stapan care sunt bolnavi grav, incurabili, irecuperabili, cainii agresivi, astfel cum sunt definiti la art. 2 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, aprobata cu modificari prin Legea nr. 60/2003, cainii periculosi, cainii de lupta si atac, astfel cum sunt definiti la art. 1 lit. a) si b) din aceeasi ordonanta de urgenta, lasati in libertate, abandonati sau carora nu le poate fi identificat apartinatorul, se eutanasiaza in termen de 3 zile lucratoare, cu respectarea prevederilor legislatiei sanitar-veterinare in vigoare.

(2) Eutanasia este un act medical de sacrificare prin procedee rapide si nedureroase a cainilor prevazuti la alin. (1) ori care nu au fost revendicati sau adoptati in conditiile si in termenele stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta.

(3) Eutanasia este singura procedura admisa de suprimare a vietii animalelor care fac obiectul prezentei ordonante de urgenta.

Articolul 8

(1) In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati conform prevederilor anexelor nr. 4 si 5, acestia pot fi pastrati in adaposturi, returnati in teritoriu, eutanasiati sau o combinatie a acestora, conform hotararii consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa consultarea populatiei din raza unitatii administrativ-teritoriale respective.

(2) In perioada de cazare a cainilor in adaposturi se rezolva cu prioritate cererile de revendicare a acestora.

(3) Cainii nerevendicati in termen de 7 zile pot fi adoptati de persoane fizice si persoane juridice, precum si de catre centrele de adoptie special amenajate si organizate in acest scop, apartinand organizatiilor si fundatiilor pentru protectia animalelor, cu respectarea prevederilor art. 8 alin. (3).

(4) Cainii cu varsta de pana la 5 luni vor ramane in adaposturi pana la revendicare/adoptie, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 12 luni.

Judecatorii Curtii Constitutionale au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, facuta in 25 noiembrie 2011 de 70 de deputati PSD si 54 de deputati PNL.

Potrivit sesizarii, prevederile Legii de modificare si completare a OUG 155/2001 incalca articolul 61 alineatul 2 din Constitutie, intrucat forma in care a fost adoptata in 22 noiembrie de Camera Deputatilor difera fundamental de proiectul aprobat la Senat.

Totodata, legea incalca articolul 115 alineatul 4 din Constitutie, intrucat aceasta este o propunere de completare si de modificare a unei OUG si nu are la baza o lege speciala de abilitare, astfel ca nu este un caz exceptional care ar impune interventia Guvernului in adoptarea unei masuri urgente.

“Gestionarea cainilor fara stapan nu este o situatie exceptionala, care sa necesite masuri in vederea evitarii unei grave atingeri aduse interesului public. Fara a o desconsidera, problema cainilor fara stapan poate fi gestionata si rezolvata prin masuri eficiente de catre serviciile comunitare, politici publice coerente si alocarea unor resurse adecvate”, se arata in sesizarea deputatilor PSD si PNL trimisa Curtii Constitutionale.

In opinia deputatilor PSD si PNL, legea incalca si articolul 148 alineatul 2, raportat la articolul 11 alineatul 1 din Constitutie.

Problema eutanasierii si a conditiilor in care este dispusa aceasta este principala problema a legii, considera semnatarii sesizarii.

“Eutanasierea este o masura extrema, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internationale, reglementari comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede solutia eutanasierii, care se poate aplica curent, in masa, animalelor fara stapan, desi ar fi trebuit sa fie aplicata numai in anumite conditii limitate si stricte, cu caracter exceptional”, potrivit sesizarii.

Camera Deputatilor a adoptat, in 22 noiembrie, Legea privind cainii comunitari, care prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea realiza dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari de cartier si ca toti cainii vor fi “cipati”.

Conform legii, consiliile locale aveau obligatia de a infiinta, in functie de necesitati, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei legi, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan si vor trebui sa amenajeze si sa suplimenteze din fonduri proprii in functie de necesitati adaposturile publice pentru caini.

De asemenea, cainii trebuie tinuti in adaposturile infiintate de consilii timp de 30 de zile, cu exceptia celor revendicati de proprietari. In situatia in care dupa expirarea termenului de cazare cainii nu au fost revendicati sau adoptati, acestia pot fi pastrati in adaposturi, returnati in teritoriu, eutanasiati sau se poate gasi o solutie combinata, conform hotararii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, dupa consultarea populatiei din raza unitatii administrativ-teritoriale respective, se precizeaza in actul normativ.

http://b365.ro/news/curtea- ... tutionala/

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dominatrix

Oprescu: În câteva luni trebuie să strângem câinii de pe străzi

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis neconstituţionalitatea legii privind câinii comunitari, că rămâne la ideea de a construi adăposturi pentru aceştia, care trebuie strânşi “cât mai curând” de pe străzi, într-un termen de câteva luni.

Sorin Oprescu a subliniat că a găsit deja câteva soluţii, în colaborare cu ONG-urile, fără a folosi bani de la buget.

“Am vorbit şi cu primarii de sector, la 1 şi la 2 există deja adăposturi, ceilalţi stau cu mana întinsă, dar vom interveni noi. Construim acum un adăpost pentru 5.000-10.000 de câini. Viaţa în captivitate este scurtă, însă trebuie să îi strângem în cel mai scurt timp, câteva luni, de pe străzi” , a declarat primarul Sorin Oprescu, pentru MEDIAFAX.

Primarul Capitalei consideră că această problemă a câinilor comunitari “trebuia rezolvată ieri”.

Oprescu a precizat că adopţia acestor câini nu prea funcţionează, pentru că mulţi dintre cei care i-au luat, îi lasă pe lângă bloc, deci sunt tot pe stradă, şi, mai mult, nu îi hrănesc.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este neconstituţională Legea referitoare la câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia.

Judecătorii Curţii Constituţionale au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, făcută în 25 noiembrie 2011 de 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL.

Anunţul privind neconstituţionalitatea legi a fost primit cu urale de membrii organizaţiilor de protecţie a animalelor care miercuri protestează la Palatul Parlamentului, unde este sediul Curţii Constituţionale.

http://b365.ro/news/oprescu ... pe-strazi/

----------------------
Oprescu poate adăposti doar 90 de câini maidanezi în prezent

Primarul general, Sorin Oprescu, spune că în doi ani municipalitatea va asigura aproximativ 10.000 locuri pentru câinii maidanezi. Până acum însă, de la începutului mandatului său în 2008, nu a fost construit niciun adăpost. Mai mult, în acest moment Primăria Capitalei asigură doar 90 de locuri în adăposturi pentru câinii maidanezi.

Problema câinilor fără stăpân a revenit astăzi din nou pe tapet. Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea care ar fi permis eutanasierea maidanezilor. În aceste condiții, singurele soluții pentru București rămân adăposturile. Numai că în Capitală, în acest moment, sunt aproximativ 50.000 de câini maidanezi și doar 90 de locuri asigurate în adăposturile Primăriei Capitalei. Astfel, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, instituție subordonată municipalității, are în administrare două adăposturi: Theodor Pallady și Mihăilești. Cele două au o capacitate de cazare de aproximativ 400 de locuri. Numai că acum, jumătate din adăpostul de la Theodor Pallady este în carantină din cauza a 17 câini depistați cu leptospiroză, iar cel de la Mihăilești este în curs de modernizare și extindere și este temporar nefuncțional. Astfel, Primăria condusă de Sorin Oprescu poate asigura acum doar 90 de locuri, într-o hală din Theodor Pallady.

Edilul-șef spune însă, cu câteva luni de alegeri, că în doi ani în București vor fi asigurate 10.000 de locuri în adăposturi. Asta în condițiile în care, în aproape patru ani, Sorin Oprescu, nu a construit niciun adăpost nou.

“Am început pregătirile la un adăpost pentru un număr mai mare de câini. A rămas problema să îi adunăm când vom pune în funcțiune adăpostul mare. Am cerut sprijinul primariilor de Sector. În doi ani de zile să ajungem la capacitate 10.000 caini”, a declarat Sorin Oprescu la Realitatea TV.

Edilul-șef nu a vrut însă sub nicio formă să divulge locația noului adăpost și nici alte detalii despre noua investiție. Motivul: să nu apară vreun prefect de județ și să îi oprească proiectul.

Câini maidanezi, iubiți doar în campanie electorală

Câinii fără stăpân au devenit în ultimii ani o armă electorală. Autoritățile își aduc aminte de ei în special în preajma alegerilor. Teoria este demonstrată în Capitală. După ani în care, în Capitală nu a fost construit nici un adăpost, cu un an înainte de alegeri spiritele au început să se încingă pe această temă. În aprilie anul trecut, când a fost aprobat bugetul Capitalei pe 2011, democrat-liberalii (majoritari în Consiliul General al Municipiului București) i-au redus lui Sorin Oprescu la jumătate fondurile pentru câinii maidanezi. Astfel, bugetul pentru Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a fost redus de la 17, 2 milioane lei la 8,1 milioane lei. Sorin Oprescu a condamnat atunci public gestul consilierilor PDL.

Cu toate acestea, la sfârșitul anului s-a dovedit că edilul-șef nu a reușit să cheltuie nici măcar acel buget înjumătățit. Astfel, la rectificarea bugetară din noiembrie tot Sorin Oprescu a propus reducerea bugetului pentru ASPA cu încă 2,2 milioane lei. Edilul-șef s-a plâns însă astăzi de lipsa banilor pentru construcția de noi adăposturi.

Coincidență sau nu, exact înainte de alegeri s-au găsit ceva bani pentru extinderea adăpostului de la Mihăilești. La sfârșitul anului trecut au început lucrările. Când va fi gata, acest adăpost va avea o capacitate de 1.000 de locuri, spune directorul ASPA, Robert Lorentz. Valoarea investiției este de 858.000 euro.

De la 1 ianuarie și până pe 30 iunie, 6.712 persoane au ajuns la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș mușcate de câini dintre care 1.311 copii. Anul trecut, s-au prezentat la Matei Balș cu plăgi mușcate 13.220 de persoane, iar în 2009 12.830 de bucureșteni.

În București, se estimează că sunt 50.000 de câini maidanezi. Potrivit ASPA, 40.000 dintre ei sunt sterilizați.

http://b365.ro/news/oprescu ... n-prezent/

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Vad ca dreptul omului la siguranta nu este luat in considerare de catre curtea constitutionala atunci cand fost votata legea anti-constitutionala a lui Marinescu.

Cat despre Oprescu,primarul bestial a tot promis ca face si drege.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini DanCld

Am inteles ca legea ar fi fost respinsa pe un viciu de procedura, forma adoptata de Camera e prea diferita de proiectul initial trecut tacit de Senat. Bine, probabil ca zeci de legi au trecut de-a lungul timpului asa.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini telvanni

Eu vreau sa aud un candidat la primarie ca spune: Daca intr-un an de zile nu rezolv problema cainilor vagabonzi IMI DAU DEMISIA. Sa dea scris ca mandatul lui inceteaza daca intr-un an nu rezolva aceasta problema. Asa stiu ca voi vota pe unul cu coa*e.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini DanCld

Sa nu-si dea demisia (declarativ) ca stim noi cine. De caini vom scapa in clipa in care majoritatea populatiei va dori acest lucru; pana atunci nu vad de ce le-am plange animalelor de mila atat timp cat oamenii ies din hiper-super-giga market cu cosurile arhipline, evident cu mult mai multa mancare cumparata decat e omeneste posibil sa consumi pana la urmatoarea vizita  :twisted:

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dr2005

De câini vom scăpa când proprietarii câinilor de lux nu-şi vor mai descărca masculii în călduri în prima căţea maidaneză ieşită în cale.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini DanCld

Uite aici "solutia bolnava" de a scapa de cainii de pe strazi: 50ron per cadavru de caine dus la poarta crematoriului, fara intrebari sau copie dupa buletin. Cu paranteza ca daca animalul are microchip, urme de purtare indelungata de zgarda (lant) sau e in mod vizibil "de rasa" individul care il aduce e bagat intr-o lista neagra + primeste nuiele pe spinare  :twisted:  Un calcul economic rapid ne arata ca o suma in zona 1M euro e mai mult decat acoperitoare pentru un oras ca Bucurestiul.

Da' mi-e ca ne scot astia din UE  :lol:

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Serban

Probabil ai zis-o ca si o gluma, cu toate ca nu mi se pare nici macar amuzant. S-a incercat o chestie d asta prin nu stiu ce sat acum cativa ani, le dadea primarul 50 RON parca sau asa ceva...A iesit macel, toata plebea alerga dupa caini cu furci, topoare si ce aveau mai la indemna. Daca asta ti se pare solutie, cred ca ti ai gresit continentul.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dominatrix

Prefectul Capitalei va cere sancţionarea lui Oprescu din cauza câinilor vagabonzi

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a anunţat vineri că va cere inspectorilor sanitar veterinari să efectueze controale la Primăria Capitalei şi să-i aplice sancţiuni edilului Sorin Oprescu, pentru neaplicarea legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, relatează ziare.com.

"Primarul are o lege pe care nu o respectă de când a preluat mandatul. Legea 227/2002, privind gestinarea câinilor fără stăpân, prevede clar ce trebuie să facă autorităţile locale, în cazul nostru Primăria Capitalei. Şi aici mă refer la construcţia de adăposturi, eutanasierea câinilor bolnavi cronic sau incurabil, ţinerea lor în adăposturi 14 zile şi eutanasierea lor, dacă nu sunt adoptaţi. Că nu e de acord, moral, cu eutanasierea, asta e problema lui. Nu este pus să conducă moral oraşul. Legea în vigoare îl obligă, nu îi cere acest lucru", a spus prefectul.

Potrivit prefectului, sancţiunile pentru nerespectarea legii privind gestionarea câinilor fără stăpân aflată în vigoare sunt între 1.000 şi 2.500 de lei, cu menţiunea că inspectorii sanitar veterinari pot efectua controale şi aplica sancţiuni săptămânal, dacă va fi cazul.

"Se recomandă pentru a fi eutanasiaţi câinii care nu au fost revendicaţi sau care nu au putut fi adoptaţi. Eutanasia se recomandă, de asemenea, în cazul câinilor care prezintă boli cronice incurabile", prevede legislaţia în vigoare.

Atănăsoaei a precizat că, de trei ani, pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu a fost pus niciodată un proiect de hotărâre care să prevadă crearea de adăposturi pentru câini "pe Pământ sau pe altă planetă".

"O să auziţi de la ONG-uri că 'legea Marinescu' interzice eutanasierea. E o prostie fără margini. Este o lege cu caracter general, care se referă la protecţia tuturor animalelor - urşi, lupi...Într-o manieră perfidă, Marinescu a introdus câinii, deşi aceştia au o lege specială. Am o veste proastă pentru ONG-uri. Legea specială se aplică cu prioritate înaintea unei legi generale. Legea 227 nu a fost nici abrogată, nici declarată neconstituţională, ci este în vigoare şi trebuie aplicată ca atare", a explicat prefectul.

Acesta a mai spus că, prin noua lege privind gestionarea câinilor comunitari, declarată între timp neconstituţională, s-a încercat crearea unor metode europene, moderne şi democratice pentru abordarea acestei probleme, însă ONG-urile s-au opus în virtutea unei legi "mai dure", cum este cea în vigoare.

Legea câinilor fără stăpân se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale a României de miercuri, potrivit căreia articolele 6 şi 8 din actul normativ sunt neconstituţionale.

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 50226.html

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Pana acum consideram curtea constitutionala ca fiind cea mai serioasa institutie de decizie - dar vad ca m-am inselat, isi bazeaza deciziile pe sentimentalisme ieftine, nu pe constitutie.
Eutanasierea cainilor nu incalca nici un articol din constitutie. Nu se spune pe nicaieri "Maidanezul are drept la viata, la stabilirea teritoriului cum crede el de cuvinta, la aparare impotriva persoanelor care intra pe acest teritoriu, si la manifestatii zgomotoase pe timpul noptii".


In schimb, lasarea cainilor pe strada, incalca cel putin 5 articole din constitutie:

QUOTE
ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

QUOTE
ARTICOLUL 23
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.

QUOTE
ARTICOLUL 34
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

QUOTE
ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.

Asa ca domnii de la CCR ar face bine sa isi bazeze decizia strict pe ce scrie in contitutie, nu pe ce sentimente are unul sau altul, iar motivarea deciziei sa se faca cu trimitere la articolele din contitutie care au fost incalcate, nu cu trimitere la un camp de 200.000 de caini.

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 13
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2406 forum members have written 432394 posts in 5381 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use