Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare și lărgire Centura București (DNCB)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1638 posts, 490091 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 117

📖 Pagination options
Re: CENTURA BUCURESTI gabriels

Acum era pus si stratul de uzura.Maine dimineata teoretic se poate circula pe banda de urcare.

Re: CENTURA BUCURESTI captiva

Nightwolf wrote:
Daca ai permis taie-i coltu si arunca-l .. e presemnalizare toata ziua aia ... la ce -- numai ei stiu ... iar intersectia aia numai giratie nu e ...

Am permis de 14 ani. Si am condus circa 250-300.000 km in acest interval, in vreo 20 de tari.
Uite, asta e intersectia de care se vorbea. Mie mi se pare ca e giratie toata ziua (provizorie, la fel ca semnul), dar poate sunt eu batut in cap... Sau poate tii tu neaparat sa confirmi prejudecatile despre politisti - te-o fi incurcat faptul ca nu e perfect circulara :D

Re: CENTURA BUCURESTI andrei11

Sti ca poti face un lucru de 1000 de ori si sa-l faci prost, aiurea, in doru lelii, bla bla bla, bla bla bla ? Sa fi luat examenul de circulatie pe spaga, sa nu fi in stare sa faci o depasire, o parcare, bla bla bla, bla bla bla.
Uite care e problema :
Pentru inceput trebuie sa precizez ca numai  #Dominatrix s-a prins din toti forumisti activi  ce am vrut eu sa spun.
Un sens giratoriu nu e obligatoriu sa fie sub forma de cerc ( in plan ), poate fi si triunghiular si trapezoidal si cu n laturi si o curba aleatoare inchisa, poate fi cum vrea muschii lui de giratoriu. Un giratoriu e un giratoriu daca apare semnul specific de giratoriu, un cerc albastru cu 3 sageti albe sub forma de cerc. Altceva nu ma intereseaza, poate fi si sub forma zaharului candela daca vrei. Semnul care ti l-am spus mai inainte indicafaptul ca se aplica prioritatea de stanga in intersectie, asta daca nu sunt alte semne specifice de reglare a prioritatii. Asta e important,prioritate de stanga.
Revenind la intersectia in cauza - semnul ala sub forma de triunghi cu 3 sageti in el indica faptul ca in urmatorii metrii - 50 -  100 metri, depinde, o sa intalnesc o giratie si trebuie sa casc bine ochii ca e prioritate de stanga in interiorul ei. Deci e un semn prevestitor cum ar veni. Si daca e prevestitor, unde mama masii dupa 50 - 100 metri e giratia aia adevarata ? Asta am intrebat si vad ca numai  #Domix s-a prins. Nu inteleg de ce voi ceilalti nu va prindeti.
Semnul ala pur si simplu nu are ce sa caute acolo.
Ce inseamna un semn de circulatie provizoriu ? Adica se aplica din cand in cand, ca e provizoriu ? Cat timp e pus undeva, un semn de circulatie se aplica. Nu exista semne de circulatie "provizorii".
12-17-2011 8-55-19 PM.jpg (25.78 KB; downloaded 2966 times)

Re: CENTURA BUCURESTI Dominatrix

andrei11 wrote:
Ce treaba are intersectia aia de sub pod cu drumul spre Ploiesti ? Tocmai ca nu are...
Are...ca prin intersectia aia va fi un trafic destul de mare spre si dinspre autostraada pana va fi gata penetratia pana in Petricani.

andrei11 wrote:
Sti ca poti face un lucru de 1000 de ori si sa-l faci prost, aiurea, in doru lelii, bla bla bla, bla bla bla ? Sa fi luat examenul de circulatie pe spaga, sa nu fi in stare sa faci o depasire, o parcare, bla bla bla, bla bla bla.
Uite care e problema :
Pentru inceput trebuie sa precizez ca numai  #Dominatrix s-a prins din toti forumisti activi  ce am vrut eu sa spun.
Un sens giratoriu nu e obligatoriu sa fie sub forma de cerc ( in plan ), poate fi si triunghiular si trapezoidal si cu n laturi si o curba aleatoare inchisa, poate fi cum vrea muschii lui de giratoriu. Un giratoriu e un giratoriu daca apare semnul specific de giratoriu, un cerc albastru cu 3 sageti albe sub forma de cerc. Altceva nu ma intereseaza, poate fi si sub forma zaharului candela daca vrei. Semnul care ti l-am spus mai inainte indicafaptul ca se aplica prioritatea de stanga in intersectie, asta daca nu sunt alte semne specifice de reglare a prioritatii. Asta e important,prioritate de stanga.
Revenind la intersectia in cauza - semnul ala sub forma de triunghi cu 3 sageti in el indica faptul ca in urmatorii metrii - 50 -  100 metri, depinde, o sa intalnesc o giratie si trebuie sa casc bine ochii ca e prioritate de stanga in interiorul ei. Deci e un semn prevestitor cum ar veni. Si daca e prevestitor, unde mama masii dupa 50 - 100 metri e giratia aia adevarata ? Asta am intrebat si vad ca numai  #Domix s-a prins. Nu inteleg de ce voi ceilalti nu va prindeti.
Semnul ala pur si simplu nu are ce sa caute acolo.
Ce inseamna un semn de circulatie provizoriu ? Adica se aplica din cand in cand, ca e provizoriu ? Cat timp e pus undeva, un semn de circulatie se aplica. Nu exista semne de circulatie "provizorii".

Inainte sa dai cu pietre (cata spaga am dat eu ca sa iau permisul, atatia bani sa mai castigi tu tot restul vietii  :twisted: ), mai bine:
1. invata sa scrii corect romaneste (stii, nu sti, sa nu fii, nu sa nu fi, semnul pe care ti l-am spus, nu semnul care ti l-am, spus);
2. Invata sa-ti folosesti mai bine neuronii(ul). Despre semnul asta:

legea spune ca "se amplaseaza inaintea unei intersectii cu sens giratoriu sau pe zona circulara din mijlocul intersectiei. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa acorde prioritate vehiculelor care circula in interiorul intersectiei."

Dupa cum se vede in poza, cei care intra in intersectie au prioritate. Deci cercul albastru nu avea ce sa caute acolo. Asa ca s-a ales semnul de presemnalizare a sensului giratoriu pentru a indica ca intersectia urmatoare este o giratie. Poate e o tampenie, dar care era solutia legala? Iar daca ar fi fost plasat mai in spate, nu cumva exista riscul sa fie trecut cu vederea de soferi? (Plus ca ma indoiesc ca putea fi asezat cu 50 de metri mai in spate, avand in vedere configuratia intersectiei de acolo)

Re: CENTURA BUCURESTI danutzu_2910

Eu tot nu pricep cum se va circula in nodul asta rutier.... (cu toate insulitele alea...) (care sunt sensurile de circulatie...)
Desi n-are legatura cu CB, ce ziceti de asta?:
E necesar semnul de atentionare animale domestice, nu?
303796.jpg (76.8 KB; downloaded 2884 times)

Sens giratoriu? misterr

andrei11 wrote:
Pentru inceput trebuie sa precizez ca numai  #Dominatrix s-a prins din toti forumisti activi  ce am vrut eu sa spun. [...] vad ca numai  #Domix s-a prins. Nu inteleg de ce voi ceilalti nu va prindeti.
Stai liniștit, am înțeles perfect ce ai vrut să spui. Numai că eu nu m-am agitat atît, pentru că știu foarte bine cum se face de obicei: cei de la „Drumuri” au în remorca din spate mai multe „table” (semne de circulație provizorii), pe care atunci cînd lucrează pe un tronson de drum le pun cum îi taie capul și cum le vine la îndemînă („Ocolire prin stînga” în loc de „Ocolire prin dreapta”, „Limitare de viteză la 5km/h” cînd de fapt ar trebui „40” etc.). Ca să nu mai zic că după terminarea lucrării „uită” să le mai ia de acolo (vezi puțin mai încolo, spre Tunari, unde au rămas semne de limitare de viteză, deși nu se mai lucrează de cîteva luni). În capul lor este că acele table au doar rolul de a avertiza șoferii că „se lucrează”, nu-și bate nimeni capul cu semnificația lor... Asta fiindcă nu-i controlează nimeni cum pun acele semne, spre deosebire de cele definitive, care au un regim mult mai strict.
captiva wrote:
Dupa cum se vede in poza, cei care intra in intersectie au prioritate.
Nu e așa. Trec zilnic prin intersecția aia și pot să-ți spun că cei care intră în intersecție (atît dinspre A1, cît și de pe breteaua care coboară de pe DN1) au „Cedează trecerea”. Tu probabil te referi la indicatorul „Drum cu prioritate” din partea de jos a fotografiei, care are sub el un panou explicativ pe care sînt figurate sensurile „spre A1” și „spre București”. „Prioritatea” spre A1 este evident un non-sens (pentru că cei care merg spre A1 nu se intersectează cu nimeni (nu au nici un conflict)), iar prioritatea „spre București” înseamnă tocmai că cei care sînt în așa-zisa girație au prioritate, iar cei care vin dinspre A1 au „Cedează trecerea” (la fel ca cei care coboară de pe breteaua care vine de pe pod (DN1)).

# captiva De acord cu greselile gramaticale, o sa fiu mai atent.
Cat priveste legile de circulatie, cred ca e o confuzie la mijloc.
Ti-am mai pus odata semnul cu pricina ca sa pricepi despre ce e vorba. Semnul cu pricina este un prevestitor care ne indica noua ca dupa 50 - 100 metrii urmeaza o intersectie cu giratoriu. In poza precum se observa nu e vorba de semnul albastru, e vorba de un prevestitor.
Daca te-ai simtit jignit imi cer scuze ( public ), nu am si nu am avut niciodata intentia sa jignesc un coleg de forum. Sper sa accepti scuzele mele.
marit.jpg (37.29 KB; downloaded 2881 times)

# misterr. Da, asa este, ai dreptate 100 %. Indicatoarele ce insotesc o lucrare sunt trantite acolo cu picioarele, in multe cazuri nu au nici o legatura cu realitatea.

Atenție...! misterr

Ca să nu fie confuzii: acel semn e provizoriu (e o „tablă” înfiptă între două borduri), deci în locul lui putea fi orice altceva („Atenție, lucrări”, „Atenție, crocodili”, „Atenție, șopîrle cu două capete” etc.).

P1020814.JPG (24.84 KB; downloaded 2874 times)

Re: CENTURA BUCURESTI iliutu

Andrei, nu scrie nimic la "decret"  :twisted:  despre distana la care sta semnul prevestitor de intersectie sens giratoriu , doar daca are tablita alba inscriptionata sub el .
Dar poate ca au vrut sa puna alt semn, si nu l-au avut, asa ca l-au pus pe asta sa dea bine la cantitate.
Si semnele provizorii sunt galbene !

Re: CENTURA BUCURESTI danutzu_2910

Tui` mama masi de semn... Maine o sa ma duc sa-l iau la intrebari cu un baros pe acel semn de circulatie.... cine e el si ce cauta acolo, si cat mai are de gand sa stea.... Si mai ales de ce nu e pe fond galben daca tot e intr-o zona in lucru... O sa vedeti voi...

Bravo  danutzu_2910 ! Excelent ! De multe ori uitam ca acesta e un forum de discutii si ne ambalam de pomana. Si replica lui misterr mi-a placut. Propun sa-i acordam un drept la replica si colegului # captiva, dupa care sa inchidem discutia.
# iliutu, ai dreptate si tu, nu cred ca scrie nimic la decret, dar am mers pe mana lui# Domix.

Re: CENTURA BUCURESTI Dominatrix

@andrei11: Sa mergi pe mana mea, ca Stapana stie ce spune. Uite dovada (e adevarat, nu una oficiala), dupa o cautare rapida pe "Goagăl":

http://www.banda1.ro/2011/presemnalizar ... giratoriu/

andrei11 wrote:
# captiva
Daca te-ai simtit jignit imi cer scuze ( public ), nu am si nu am avut niciodata intentia sa jignesc un coleg de forum. Sper sa accepti scuzele mele.

Imi cer si eu scuze ca m-am cam aprins.
Ca sa incheiem discutia despre indicatorul cu pricina, sunt absolut de acord ca nu este amplasat conform literei legii. Stiu, de asemenea, foarte bine in ce hal pun drumarii semnele in zonele in care se lucreaza si cum de multe ori astea se potrivesc ca nuca-n perete cu situatia din teren. Cu toate astea, mi se pare ca presemnalizarea de giratie din cazul de fata nu e chiar cea mai groaznica chestie - eu unul, cand vad un astfel de indicator, indiferent ca e la 200 de metri inainte de intersectie sau doar cu cinci metri inainte, devin mai atent, ma uit sa vad cum intru si pe unde ies din giratoriu, cine are prioritate si cine nu. Asa ca, pentru mine personal, presemnalizarea aia si-ar fi jucat rolul bine, indiferent ca nu e amplasata cum scrie la carte.

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 117

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare și lărgire Centura București (DNCB)  • 
Choose destination

Since our 2404 forum members have written 432364 posts in 5381 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”