MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489579 views

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex aztec

Teoretic cred ca se poate lucra si fara oprirea circulatiei metroului, doar inchiderea statiei pe perioada lucrari. Si o mica perioada totala.
Doar sa se poata face pt ca nu e asa simplu cum pare, mai aruncati un ochi pe planurile din zona si vedeti daca merge, fara afectarea cladirilor sau demolari la suprafata....
Aruncati un ochi si pe planul pasajului de la Romana in care se vad si unele detali despre metrou.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Ok, am revenit cu schitele promise. Cateva consideratii.
1) Schitele sunt schite, deci nu intrati in detalii de genul numarul de accese la peroane, numarul de accese in trenurile de metrou, etc. ( Desi cred ca numarul de accese in statie le-am "nimerit" )
2) Este o schita de intentie care cel putin teoretic se poate realiza, asadar nu am facut desene si cu vestibulul de acces ( nivelul turnichetilor ), dar problema este rezolvabila.
3) Dupa cum se observa noua constructie ocupa numai jumatate de bulevard.
4) Intreruperea circulatiei este relativ mica ( cateva luni ? ) necesare pentru conectarea liniei Victoriei - Universitatii la linia veche.
5) Despre pasajul pietonal / auto din Piata Romana. - Daca este necesar, noua statie spre Universitatii poate fi "translatata" spre Universitate cu 50 - 60 metri pentru ca linia noua construita sa urmeze acelasi traseu in zona viitorului pasaj pe care o are acum. Asadar ar fi 2 peroane "decalate" cu 50 - 60 metri, dar nu ar fi nici o problema.
In concluzie ceea ce am propus eu aici este doar o intentie si trebuie tratata ca atare.
11.jpg (35.09 KB; downloaded 3800 times)
12.jpg (41.65 KB; downloaded 3799 times)
13.jpg (184.9 KB; downloaded 3796 times)

Evident ca se poate construi noua statie tot cu peron dreapta, dar asa cum am spus, astea sunt deja amanunte. ( Unde sunt acum accesele pe peron sa fie linia si viceversa ).

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

aztec wrote:
Aruncati un ochi si pe planul pasajului de la Romana in care se vad si unele detali despre metrou.

O poza, un link.. ? ;)

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Ce zicetzi voi='fantezii'...
Nici macar 'teoretic' nu e fezabil...
Luati-o ca atare, n-am de gand sa dezbat subiecte Science Fiction...

A fost cineva la 'Ziua portzilor deschise'?
Ceva 'impresii'???
Just curious...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Gabi23

Da, bineinteles ca am fost mai multi pasionati, colegi ai forumului. Ne-am adunat la ora 10 in fata intrarii in dispecerat. In primul rand am fost uimit sa vad ca domnul director general Gh. Udriste a sosit ca un calator obisnuit cu metroul. Nu toata ziua vezi directori circuland cu ca si un calator de rand  :). In dispecerat se intra in grupuri restranse de 10-15 persoane, iar ca si ghid era unul dintre oamenii importanti din conducere si care se vedea ca a albit muncind la metrou. Din pacate nu-i i-am retinut numele. Din toate prezentarea dispeceratului si din raspunsurile dumnealui la intrebarile interesante puse de cativa dintre vizitarori au reiesit cateva concluzii:
- se incearca marirea capacitatii de transport printr-o frecventa mai buna a trenurilor in special pe magistralele 1 si 2
- statiile cele mai aglomerate din reteaua metroului bucurestean sunt Piata Unirii 1 si 2.
- s-a observat in ultima vreme in urma unor studii, o crestere a numarului calatorilor in anumite statii ca si exemple fiindu-ne mentionate statiile Universitate si Pipera
- trenurile IVA sunt depasite din toate punctele de vedere, fiind uzate moral si tehnic. In acest moment la ora de varf sunt in circulatie pe M3 13 TEM-uri. Vor fi retrase aproape in totalitate la sosirea noilor trenuri CAF, urmand sa le mai vedem cativa ani pe M4 unde vor putea fi inlocuite abia atunci cand vom avea M6 spre Otopeni
- nu putem avea un muzeu al metroului bucurestean, deoarece in primul rand Metrorex nu are o cladire in care sa aiba sediu central. Nici fonduri nu sunt pentru un asemenea muzeu...
Cu toate ca a fost interesanta aceasta prezentare a dispeceratului, care a durat cam 15-20 de minute, spre deosebire de anul 2009 cand s-a permis accesul efectiv in camerele dispeceratului (dintr-o camera sunt coordonate trenurile de pe M1 si M3, din alta cele de pe M2 si M4, alta camera este rezerva retelei energetice si multor alte sisteme auxiliare), anul acesta ne-au fost prezentate din spatele usilor de termopan. Speram ca o sa apucam peste ani sa vedem acest dispecerat extins cu tot mai multe camere in care sa fie coordonate tot mai multe magistrale  :P.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Intrebare simpla
Tanti Kelly de dinainte de 1989 era productie autohtona sau adusa din afara ? Nu ma refer strict la metrou, ci la orice Kelly care a lucrat in Romania inainte de 1989.

Pentru pereti mulati, inainte de '89 s-au folosit trei tipuri de utilaje, complet diferite intre ele ca 'alcatuire si tehnica de sapare':
- o instalatie frantzuzeasca numita CIS
- instalatiile Kelly, asimilate apoi si produse in numar relativ mare in tzara
- instalatii italienesti ELSE (astea erau considerate cele mai bune...)
Cam asta a fost...
P.S.
Denumirea vine de la 'kelly bar', adica de la tija patrata, nu de la cupa...(si in niciun caz de la o cupa de baut spritzul la bar...)  :lol:  
Instalatia de la Razoare nu e deci Kelly...e cu bena pe cablu...
Instalatiile romanesti aveau cupa greifer hidraulica si le plezneau furtunele hidraulice cand ti-era lumea mai draga, in rest erau destul de fiabile...

Re: Discutii diverse despre Metrorex francezu72

stiti ceva daca miercuri in ziua meciului din europa league al stelei se prelungeste programu la metrou ?
as fi interesat pt ca as vrea sa ma duc la meci si pe site la metrorex nu am gasit nimic

Are idee cineva ce se intampla in zona statiei Crangasi? De la un timp peronul liniei 3 (cel nefolosit pentru circulatie publica) a inceput sa fie umblut cu tot felul de chestii, aratand ca un centru de colectare fier vechi  :roll:. S-a mai delimitat si un spatiu inchis cu panouri de tabla. Nu ajungea faptul ca peisajul statiei este unul dezolant-infect-sinistru cu niste pereti cred ca n-au prins o zugraveala sau o curatare din 1984 la cum arata, acu trebuie sa mai apara si depozitul de fiare. In plus in zona de acces/tunicheti sunt depozitate tot felul de cutii in care se puneau ziarele de la "Ads" si liftul interior e de decor inca  :evil:.

Crangasi - 16.12.2011.JPG (365.91 KB; downloaded 4447 times)

Crangasi - 16.12.2011 (1).JPG (332.71 KB; downloaded 4443 times)

Crangasi - 16.12.2011 (2).JPG (297.15 KB; downloaded 4448 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

subway guru wrote:
Pacat ca n-are si Metrorexul asemenea 'paza' ca sa nu se mai 'mazgaleasca' ivele decat cu pretul unor injectii in burta anti-rabice... :lol:  :lol:  :lol:

Are nu-ti fa griji! Plimbandu-ma prin epava 163 sau 018 (nu mai retin care era cea sigitata cu scoci, in fine) mi-a iesit un caine negru in fata... oare asta-i semn rau? :lol:

Au facut curatenie pe peron la Crangasi  :o. Bine ca au luat fiarele alea vechi, ca venea "Mos Craciun" sambata si le vedea  :lol:.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

Continuarea discutiei de aici:
ontheroadsrl wrote:
Dominatrix wrote:
... la un stadion, unde regulile elementare de "transit planning" spun ca NU trebuie sa existe statie de metrou, si cu atat mai putin un terminus.  
.

De ce nu trebuie sa existe statie de metrou la stadion? Imi vin niste chestii in cap, dar toate par aiurea, asa ca as prefera un raspuns de cunoscator. Si ca sa va mai fac capul calendar cu exemple de aiurea, la Madrid exista statia de metrou Santiago Bernabeu din care iesi aproape pe stadion, nici macar peste drum, precum si statia Las Ventas, care e si denumirea prescurtata a celei mai mari arene de coride din Madrid (si e mare, stadionul Dinamo nici nu se compara).
Nu trebuie sa faci o statie in imediata apropiere a unui stadion pentru a evita evenimente nedorite din partea unor "suporteri prea infocati" si pentru a lasa mai mult spatiu pentru ca "multimile" sa se mai disperseze,. Sau daca totusi faci o statie in acest loc, atunci este bine sa o inchizi atunci cand este un meci sau un concert pe stadionul respectiv pentru a nu crea busculada si aglomeratie intr-un spatiu limitat. Nu stiu exact cum se procedeaza la Madrid in astfel de cazuri, dar probabil ca si ei inchid statia din imediata apropiere a stadionului. Daca mai tii minte si la noi cand a fost concertul Madonna in parcul Izvor, statia Izvor a fost inchisa, tocmai din aceste considerente.

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”