MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou

688 posts, 275678 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 50

📖 Pagination options
Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou andrei11

Eu sunt cel cu caruciorul in statia Unirii 1, numai ca sensul a fost invers, de la metrou in afara ( iesirea Horoscop ). Mi-am modoficat putin traseul ca sa vad cum se termina aventura, intamplarea facand sa cobor in aceasi staie cu persoana cu handicap si insotitorul acesteia.

Re: Am luat-o înaintea japonezilor! subway guru

misterr wrote:
subway guru wrote:
Poate asa vetzi intzelege ca nu trebuie sa facem nimic pt UE, singurele lucruri pe care trebuie musai sa le facem sunt doar alea strict pt noi

Acum lăsînd gluma la o parte, cred că știm cu toții prea bine că toate aceste lucruri care se fac pentru a ne alinia la standardele UE doar se mimează (așa cum se mimează și democrația), nu se fac „pe bune”, ca să poată fi folosite de cei care au nevoie de ele.
Când un drum cu metroul este o misiune imposibilă

Aici chiar ca ai 'sarit parleazul', din exces de zel...
Ne 'stucheshti' in nas cu un articol 'tembel' vechi de doi ani ca sa zici ce?
Nu am de gand sa 'dialoghez' cu tine pe aceasta tema decat dupa ce raspunzi la cateva intrebari 'banale':
1. cate escalatoare sunt acum in functziune la metrou (comparativ cu 1989);
2. cate lifturi sunt acum in functziune la metrou (tot comparativ cu '89);
3. cate statzii vor fi in final dotate cu lifturi, cf program in curs...
Daca nu cunosti raspunsul, concluzia e una singura: SIMULANTUL (cel care doar mimeaza) esti doar...tu...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou sab

Pe ce punem pariu ca daca nu era aceasta obligatie de a monta lifturi , nu prea se montau...  Altfel, repet, altele erau lucrurile care trebuiau facute cu prioritate, nu lifturile... Pana la urma este si un mod de ca unii sa castige foarte bine sub aparenta indeplinirii unei cerinte legale.
Dau un singur exemplu. S-au montat scari rulante la Unirii 1 (atentie, si cate doua la fiecare capat ;), cred ca este unicat ), toate bune si frumoase, asa ar trebui sa fie in fiecare statie.
Insa parerea mea este ca ar fi trebuit sa fie montate si la Unirii2 ca asa aiba cat de cat efect  (unde, in treacat fie spus, inaltimea de la peron pana la nivelul pasajului de legatura este aproape dubla decat la Unirii1, deci implicit efortul depus de oameni pentru a urca aceste scari este mai mare). Insa...pauza...nu mai sunt bani cica...O sa spui ca Unirii1 nu avea deloc scari de la peron, in timp ce Unirii 2 are scari in capatul dinspre Manuc. Ce folos insa pentru cei care schimba la Unirii (cred ca majoritatea pasagerilor).... Acele scari sunt facute...cu fundul..., pentru cei care parasesc statia...
Nu mai spun de aspectul absolut dezolant al statiei Unirii 2 pentru care nu se face nimic de ani buni (oare de ce ?), mai adaug iluminatul de la Izvor (in treacat fie spus in poza postata la topicul de "File de poveste" se vede clar ca mai exista un rand de neoane chiar la peretele dinspre Dambovita oare de ce a fost scos ?).
Despre largirea pasajului de legatura de la Unirii/construirea altuia nou nu mai spun, cred ca toata lumea isi da seama cat de necesar este..Insa, asteptam 2050 cu M7, in parteneriat public-privat, eventual si o taxa de strabatere a unui nou pasaj, ca doar privatul nu face acte de caritate...
Sau niste scari fixe/rulante direct de la peronul Unirii1 catre pasajul de corespondenta, nu sa ocolesti atata, oare nu sunt necesare ? Noi insa ducem M4 la Strand, sa facem o baie, cu banii cu care ar trebui sa facem niste lucruri mult mai utile...
Singurul lucru foarte util facut in acesti ani pentru majoritatea pasagerilor este noua corespondenta de la Victoriei, o incercare de a corecta un tembelism arhitectural datand de la constructie.
Si o statie Gorjului foarte necesara, dar care arata ca vai de ea, cu rahatul trecand prin mijlocul statiei. Ce o sa ne facem daca o sa ne trezim odata cu canalizarea in metrou ?
P.S. Ce folos ca s-au construit lifturi dupa 1989, daca ele nu sunt functionale ? :( Sau poate au fost reparate, dar o perioada lunga cele de pe M4 nu au functionat, un mobilier frumos care dota statia GdN, la fel ca si rulantele care mai mult erau "in revizie".

Nu te mai atinge de "M 4" - lacuri / strand / plaja / pescuit sportiv pentru ca o sa ti se demonstreze ca Strandul e un loc strategic de dezvoltare a metroului bucurestean.
Utilizator anonim wrote:
data : 14 iulie 2011
Astazi a inceput deliminatrea santierului in raza statiei iar Verta Tel deja a inceput sa sparga pentru utilitati. In cateva zile aspectul intregii zone se va schimba in atmosfera de santier.

Este vorba de statia "Brancusi" de pe M 5. Astazi Duminica 9 Octombrie situatia este neschimbata. Un gard pus sa fie care desparte un trotuar in doua, trotuarul din dreapta gardului si trotuarul din stanga gardului. Inca putin si se fac 3 luni de la "deschiderea santierului".
Asteptam vremuri mai bune.
Am scris acest post aici si acum sa demonstrez ca in loc sa se aloce fonduri acolo unde este necesar azvarlim bani pe platforme si lifturi daca nu complet inutile, cel putin dubioase.

Re: Am luat-o înaintea japonezilor! misterr

@subway guru
Nici eu nu vreau chiar deloc să ne „certăm” (vorba vine...) pe lifturi și scări. Sigur că așa e corect: să așteptăm să se termine lucrările, și să vedem după un an, doi, cîte din ele mai funcționează. Aici era nuanța pe care speram să o sesizezi: nu cîte lifturi și scări sînt sau vor fi pe hîrtie față de 1989, ci cîte din ele vor putea fi folosite de cei care au nevoie de ele, atunci cînd au nevoie. Așa, dacă ne apucăm să numărăm pe hîrtie, avem de exemplu scările de la pasaj de la Universitate, care sînt foarte frumoase, dar au funcționat doar în ziua inaugurării (știu că-s ale Primăriei, era doar un exemplu). Pentru asta trebuie un contract de mentenanță beton, la care numărul de ore de nefuncționare să fie indicator de performanță. Problema noastră e exact asta: la UE raportăm numărul de lifturi și escalatoare construite, deci cele de pe hîrtie (fără număr, ca și numărul de piste pentru bicicliști), nu cîte din ele sînt efectiv utilizabile.

Articolul ăla ar fi „tembel” într-un singur caz: dacă ar fi scris „la comandă”, din spatele tastaturii, fără ca personajele și situațiile relatate să existe în realitate.

Pentru statistica pe care mi-o ceri, o să fiu atent de-acum să le număr, dar ți-am zis că eu am damblaua să nu folosesc lifturi și scări, cît mă mai „țin balamalele”!

subway guru wrote:
Aici chiar ca ai 'sarit parleazul', din exces de zel...

Subway, n-ar fi rau sa iesi din birou si sa dai "o tura" prin lumea reala a escalatoarelor / platformelor / lifturilor metroului si sa vezi cate din ele si functioneaza. E chestie de nuanta subtila, recunosc. Unii raporteaza ca s-au construit dar UE probabil nu a specificat expres sa fie si utile.
Propun totusi sa lasam balta aceste dispute si sa ne concetram la "Razoare" unde cica se va intampla un eveniment. Nimeni nu stie cand precis si daca va fi intr-adevar folositor cuiva.
PS Habar n-am avut ca si misterr a raspins la ''provocare". Chiar asa, sti la ora actuala cate piste de biciclisti s-au "raportat" la "centu" in Capitala ? Si cate dintre ele sunt functionale / Cel putin in Piata Iancului iti spun eu cate sunt functionale :NICI UNA. Dar pe foaia de hartie exista. Drept cosecinta, o sa-ti dezvalui si un secret : la Piata Iancului / Vatra / Munci / Ferdinand / Obor au desfiintat inclusiv semafoarele pentru biciclisti pentru ca in mod evident nici un biciclist nu poate folosi pistele din zona fiind impracticabile. Culmea culmilor, auzi, sa pui pista de biciclisti pe trotuar unde nici pietonii nu incap toti pe acolo  :!:  Hai sa ne aflam in treaba si sa raportam piste ptr biciclisti / escalatoare / platforme / lifturi construitela misto.

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou subway guru

Vad ca 'insistatzi' in loc 'sa meditatzi' la ce v-am zis...
In privintza scarilor rulante de la metrou, programul actual fiind deja incheiat, 'statstica' e usor de facut, inclusiv care e procentul de 'nefunctzionare' (eventual comparativ cu situatia dinainte)...1-0 pt Metrorex, argument 'busted'...
Ce facetzi voi imi aminteste de o 'tehnica securistica clasica de dezinformare', luam scarile de la PMB, le amestecam cu ale MRex, adaugam pistele de biciclisti, platformele, si orice altceva 'ce nu merge' si concluzionam: lifturile sunt un proiect inutil??? Evident, nu! 2-0 pt Metrorex, argument 'busted'...
Cu articolul ala 'tembel' lipsa de logica e si mai grava...
Dupa ce descrie cu lux de amanunte o situatzie grava si anuntza ca MRex are in program rezolvarea ei concluzia care e??? Daca voi nu atzi 'sezisat' tenta 'politica' si minciuna 'bazata pe jumatate de adevar', v-o spun eu, concluzia articolului e taman pe dos si complet 'ilogica'...iar voi, in loc sa comparatzi 'profetziile' de Cassandra cu realitatea, le reluatzi 'pe negandite si nemestecate', dupa doi ani, timp in care viatza arata ca nu s-a mers in directzia profetzita, din contra...5-0 pt MRex, argument 'nul', desfiintzat 'la masa verde' pt incalcarea regulilor elementare de gandire...
In ce priveste asa numitele 'platforme', au fost din start 'un paleativ', dar nici aici n-atzi marcat macar un punct, MRex si-a reconsiderat pozitzia, greseala a fost rectificata cu solutzia corecta...lifturi...
PT #andrei11 am si eu o recomandare...vad ca esti 'surmenat' in ultima vreme, i-a o pauza si 'relax', ajuta la 'limpezirea' gandurilor...
Mai vretzi si altele ca raspuns 'la provocare'?...
P.S.
'Provocarea' a fost a voastra, nu a mea...
Toate bune...

• sab
  • Posted:
  •  

O poza de la Unirii2, facuta de la nivelul turnichetilor. Nu imi dau seama daca liftul va "face statie" si la nivelul pasajului de corespondenta (probabil ca nu :( )
Poate totusi pentru cei care schimba la Unirii se va monta alt lift, pe principiul "fara numar", dar asa cum am spus, despre persoanele cu handicap care vor sa schimbe... intr-un numar viitor... :lol:
Unirii2.jpg (55.09 KB; downloaded 4662 times)

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou bercenicity

Via simplybucharest.ro :

cu liftul în parc - http://www.simplybucharest.ro/?p=7035
lift-unirii-parc.jpg (60.01 KB; downloaded 4556 times)

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou subway guru

Pt acesti OAMENI trebuie facute lifturile...daca tot nu suntetzi convinsi ca 'merita'...cititzi aici...si poate 'revenitzi la sentimente mai bune'...
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 43419.html

• sab
  • Posted:
  •  

Adevarul este ca la cum arata statia Unirii1 acum, nu prea ai unde sa scoti liftul decat in parc. Bineinteles solutia corecta era sa fie reconfigurate gurile de acces, dar noi am ales-o, ca de obicei, pe cea ieftina...Vom bifa ceva indeplinit si...atat... Conteaza ca am facut ceva, nu si CUM... Exact cum scrie acolo in articol, lifturile se fac pentru ca trebuie facute...
L.E. Exista intr-adevar lucrari la suprafata, insa in statia de metrou nu este niciun semn de lift deocamdata. Probabil si acesta "pica"in spatiile tehnice..

Apărătorii Patriei misterr

Lucrările continuă, deocamdată doar pe sensul spre Unirii. Pe sensul spre IMGB mai durează, pentru că excavația va fi chiar în mijlocul șos. Berceni, și va trebui deviată circulația (va rămîne pe o singură bandă).
Urmează și străpungerea peretului pentru liftul care coboară de la trotuar la nivelul turnicheților (nu apare în pozele de azi).

Fotografie0245.jpg (189.84 KB; downloaded 4379 times)

Fotografie0244.jpg (214.41 KB; downloaded 4376 times)

Apărătorii Patriei misterr

Penetrarea s-a produs:

Fotografie0247.jpg (242.88 KB; downloaded 4307 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Stie cineva care este diferenta intre lift si platforma verticala ?

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464334 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”