Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1215392 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 59 60 61 62 63 64 65  ... 297

📖 Pagination options
  • rav
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect rav

Dominatrix wrote:
GAC wrote:
sau strapungerea Prelungirea Ghencea.
Prelungirea Ghencea se termina in centura, ce sa mai "strapungi"?

Cred că se gândea la «Prelungirea Timişoara» (CET Vest-Centură-Domneşti)...

Re: Stiri despre proiect telvanni

Pffff, a tresarit inima-n mine cand am vazut ca s-au reluat discutiile (pe forum) pe Ciurel....dezamagire. Nimic nou.

Re: Stiri despre proiect shoppy

Pai parca era azi sedinta de consiliu ce avea si puzu asta pe ordinea de zi, deci cine sta cu ochii pe siteul primariei, sa ne zica si noua :D .

Re: Stiri despre proiect Dominatrix

rav wrote:
Cred că se gândea la «Prelungirea Timişoara» (CET Vest-Centură-Domneşti)...
In PUG s-a mai prevazut la capatul prelungirii bulevardului Timisoara si o conexiune cu o artera noua care va face legatura cu prelungirea Ghencea, pe directia sud - est spre nord - vest. Ar degreva astfel si strada Valea Oltului, care acum e prima strada circulabila din oras paralela cu centura.
Revenind la subiect, PUZ respins din nou!

Re: Stiri despre proiect Nightwolf

Tre sa avem rabdare... sa se termine Pipera ... probabil dupa aia ...

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sss

Ntzz, asteptam din pacate alegerile  :cry:

Singurele lucruri care se vor mai aproba in Consiliu pana atunci vor fi rezultatul unei intelegeri de tip: noi cu banii in buzunarsi tu cu imaginea, este singura intelegere fezabila intre capra pdl-izda si varza sociala-democrata-liberala-conservatoare  :twisted:

Re: Stiri despre proiect Costin

Iar curatenie... daca's discutii, atunci la discutii s'au mutat...

Re: Stiri despre proiect Goldmund

shoppy wrote:
Chestia asta se mai vede la Viena unde e exact acelasi lucru. Daca Viena nu e o capitala europeana destul de civilizata, zi alta, si studiez.

Da, Shoppy, dar cam asa vad eu lucrurile:
1-Viena avea la inceput doar o autostrada care venea din vest spre Viena(in anii 80 era intr-un hal far' de hal!) si au lasat-ö la inceput sa intre direct in capitala austriaca.Pe la sfarsitul anilor 70, s-a construit o ocolire care de fapt era doar la vest de oras o ocolire adevarata(o alta autostrada practic)iar la sud autostrada intra tot prin....oras, dar la margine, cu noduri rutiere de periferie(uriase!)dupa care iesea din oras spre Aeroportul Viena. Din anii 90, acelasi secol pana azi se incearca 'scoaterea' uriasului trafic de tranzit(cel putin pt. acesta)si la sud de oras printr-o alta ocolire a metropolei.
2-daca eu vin din Pitesti si vreau sa ajung in nordul Capitalei sau Colentina, sau Pantelimon, etc., ce fac? Ce o sa fac cand si 'a doua strapungere' a lui A1 va fi gata? Tot prin Bucuresti? Pe CB ai vazut cum e si ce aglomerata este si va fi...Pe unde o sa o iau, chiar daca aceasta noua strapungere va fi gata si va costa enorm....?
(Aceeasi greseala edilitara care a fost la Viena pana prin anii 90-2000, a existat si la München, o autostrada veche(A8) care era prevazuta sa intre in oras! Cu timpul si-au dat seama ca strapungerile astea sunt o catastrofa(mai ales ca A8 continua spre Austria-Viena cat si spre Elvetia-Italia!)De zeci de ori am luat-o prin Dachau pe niste strazi primitive pana au construit ocolirea München, iar azi A99 este folosita si de majoritatea münchenezilor!)) Noi nu putem decat sa invatam din greselile altora, pt. ca nu putem face si strapungeri f. costisitoare, o CB de mantuiala(care si ea costa enorm!) dupa care revenim si facem si o autostrada care sa ocoleasca Capitala...(care va trece si f. departe de granitele Capitalei!)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului rosetti61

Cu asta sa vezi distractie, cum toti de pe A1 vor merge snur pe splai pana la A2, sa te tot tii ambuteieri si nervi. Splaiurile Dambovitei trebuie sa continue si ele cu ceva nu sa se termine brusc, la un capat cu Lacul Morii si dincolo, in camp la Catelu.
Troleibuzul care sa intre pe la Ciurel spre centru ar fi cireasa de pe tort. Zona incepe sa se dezvolte iar traseele existente de transoport ajung sa nu mai faca fata - metrou, tramvai, autobuz, cate o linie de fiecare. Cand va fi gata troleu/autobuz spre autostrada e cel mai indicat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Dominatrix

rosetti61 wrote:
Troleibuzul care sa intre pe la Ciurel spre centru ar fi cireasa de pe tort.
Voi chiar credeti fumigenele astea? Ati vazut voi ceva mentionat despre troleibuz in indicatorii tehnico-economici aprobati ai strapungerii, in PUZ'ul inca neaprobat sau in proiectul tehnic? Eu inca astept tramvaiul pe 13 Septembrie, Izvor si Hasdeu, intre Trafic Greu si Vasile Parvan, un proiect aprobat inca din 1996. :x

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Centura de nord este jumate la 2 benzi si lucrul pentru cealalta jumatate incepe la anul, teoretic. Cine o ia prin centru e ori habarnist ori masochist, si daca exista oameni dinastia atunci ei deja o iau prin centru pe Militari. Toate arterele care dau spre Unirii sunt deja saturate, traficul prin centru nu o sa creasca ca deja e la maxim, ce o sa creasca e perioada de asteptare de a trece prin centru, dupa care oamenii o sa se prinda ca mai bine o iau pe centura.

Problema e ca pe centura, intre Militari si Chitila, cale de 9km, nu e nici o strapungere(un record pentru centura care are o medie de cam 4km intre strapungeri), chestie care corespunde la 3.6km fara strapungere pe inelul exterior, intre Grivita si Iuliu Maniu (distanta ce ar fii redusa la jumatate daca ar exista strapungerea), performanta ce nu se ragaseste la Viena daca ne gandim la duetul A23-S1.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului danielstan

Eu sunt un pitestean care am de facut alegerea de a merge prin centrul Bucurestiului sau pe centura Bucuresti Nord cand ma duc la mare, deci de la A1 la A2.
Argumente pro-centura Nord:
- este in buna parte 2x2, evit traficul din centru cu semafoare, se circula cu viteza buna
Argumente contra:
- nu are pasaje in 2 puncte: la intersectia cu Bucurestii Noi - Mogosoaia si la intersectia de la Cernica
- este un traseu considerabil mai lung decat pe centura sud (39 km fata de 32 km)
Argumente pro centru:
- este un traseu de 26km fata de 39 km pe centura
- daca o iau pe Splaiul Dudesti si depasesc viteza legala dupa ultima intersectie cu Vitan, am circa 7km de drum drept cu 120 km/h, fara intersectii, deci este in 'regim de centura', ca sa-l parafrazez pe Boc.
Argumente contra centru:
- IN TIMPUL SAPTAMANII este aglomerat si se sta mult la semafoare.

In conditiile date, duminica la intoarcerea de la mare o iau pe centru, pentru ca nu e aglomerat ca in timpul saptamanii.
In timpul saptamanii o iau pe centura.
Daca se face strapungerea Ciurel - A1 este un motiv in plus de a tranzita centrul.

Ce astept ca sa evit centrul:
- largirea centurii Bucuresti Sud si pasaje unde e nevoie, in special la bariera Domnesti (Prelungirea Ghencea) unde e coada de camioane.
- autostrada de centura a Bucurestiului, care este gandita pentru tranzit, nu pentru traficul bucurestean

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Asta vroiam sa aud, prin centru se merita doar duminica seara, cand te intorci din concediu, si cu incalcarea legii...

Oricum, se pare ca o sa avem centura dublata si problemele de la Mogosoaia / Cernica rezolvate inainte sa se mai faca vreo strapungere ceea ce mi se pare in regula, doar sa se miste mai repede.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului sss

Impresia mea este ca se ajunge la o polarizare paguboasa! Trebuie gandit un sistem urban complet, care are nevoie atat de o centura in firea ei, nu o caricatura "cu profil de autostrada", vorba bokului, cat si de faimoasele strapungeri, ca sa se poata ajunge la centura, nu sa se traverseze orasul.

Deci, trebuie terminata centura, cu TOATE intersectiile denivelate, cu separatoare de sens si fara puncte de strangulare ( treceri de pietoni, schimbari de limita de viteza ) si facute strapungeri ( Giulesti, Ciurel, Timisoara, etc ). Va garantez ca 90% din romani nu sunt idioti si vor afla destul de repede ca este mai rapid sa iesi in centura din Militari, ca sa ajungi in Pantelimon, de exemplu, decat sa pierzi o ora prin oras.

Imi pare o prostie sa cedem ca exista o solutie unica pentru traficul din Bucuresti, fie ea strapungere, centura, sens unic, suspendata, incurajare sau interzicere a transportului individual. Cat timp nu apare un plan care sa integreze tot ce inseamna dezvoltare viitoare a infrastructurii, plan care sa se si implementeze, vom avea solutii de carpeala pe moment a traficului intr-o zona, care vor duce la blocaje in cartierul vecin... :(

Go to page:  1  ... 59 60 61 62 63 64 65  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”