Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discuții după inaugurarea pasajului

1568 posts, 447964 views

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 112

📖 Pagination options
Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Cata MCMLXXXVII

Datorita pasajului ajungi de la Piata Victoriei in Drumul Taberei in aproximativ 10 minute. Inainte ar fi durat cel putin 45 de minute.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Radu Stanescu

@subway guru ai mare dreptate, problema a fost ca toata lumea l-a ridicat in slavi, si iata ca nu e tocmai solutia tuturor problemelor.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului 3mil

vancouver wrote:
- Cum mergea tramvaiul 1 pe pasaj?
- Cat facei cu tramvaiul la ora respectiva intre Banu Manta si sa zicem Razoare?

In aceeasi zi la care se refera colegul Udar si aproximativ aceeasi ora, m-am urcat in tramvaiul 1 la Apaca ora 18:47 si am coborat la Lizeanu la ora 19:07. Nici nu are rost sa comparam situatia dinaintea construirii pasajului cu cea din prezent.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Nightwolf

Udar wrote:
@subway guru ai mare dreptate, problema a fost ca toata lumea la ridicat in slavi, si iata ca nu e tocmai solutia tuturor problemelor.

Numai naivii au crezut ca va fi solutia tuturor problemelor ... de cand o imbunatatire procentuala de 35% e o solutie? Si da, merita ridicat in slavi pt ceea ce e si aportul adus traficului. Nu-ti convine, mergi pe centura ...

P.S.:Nu a fost nicio problema ca toata lumea L-A ridicat in slavi. Problema a fost ca toti au crezut ca e rampa de teleportare. Ca asa-i romanul ... in special specia BUCURESTEAN -- subspecia CONDUCATOR AUTO DE 09.00/18.00

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului nemo

Era de asteptat ca tot traficul de pe pasaj sa nu poata fi preluat de doua intersectii care si inainte erau foarte aglomerate (Leu si Apaca). Timp de cativa ani buni de acum incolo, pana se vor construi pasajele de la Piata Leu si de la Razoare strangem din dinti si rabdam. Ceea ce ma deranjeaza mai mult este faptul ca nu s-a modernizat linia de tramvai pe Bd. Vasile Milea timp de aproape 4 ani cat nu au circulat tramvaie pe acolo. Daca acea linie ar fi fost acum separata de trafic, alta ar fi fost situatia, cel putin din punctul de vedere al transportului public.

@vancouver : Pe sensul spre Titulescu, ieri la ora 16:30 coada de vehicule incepea din dreptul rampei spre Grivita. Traficul în faţa Garii de Nord este mult mai lejer decat inainte. Despre intersectia de la Grozavesti nu pot vorbi de bine, pe Splai pe sensul spre Unirii coada este mai mare ca inainte, deoarece semaforul indica verde un timp de ~21 de secunde, deci aproape ca inainte de constructia pasajului. Sunt multe vehicule care vireaza stanga de pe Splai spre Milea/Orhideelor, nu mai zic de aberatia cu ocolul pe str. Borneanu pentru a ajunge pe malul drept al Splaiului. Verdele pentru tramvaie dureaza 11-12 secunde, timp in care poate trece un singur tramvai (asta daca nu ramane vreo masina care nu apuca sa vireze stanga cu "fundul" in faţa tramvaiului, caz in care tramvaiul poate pierde acea faza de verde). Deci, per ansamblu, intersectia de la Grozavesti functioneaza mai prost decat inainte.

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului GAC

Din pacate acest pasaj intruchipeaza pergect zicala "la pomul laudat nu te duci sacul". Astfel ca urmare a faimei capatate, pasajul a devenit un magnet pt soferime, iar "capacitatea" acestuia a fost depasita. Totusi mi-as permite sa-l corectez usor pe colegul care a zis ca a fost depasita capacitatea pasajului. De fapt ceea ce a fost depasita a fost capacitatea primelor semafoare de dupa pasaj (respectiv la Apaca si Felix). Pasajul in sine poate mult mai mult....
Ce-i drept, motivul pt care am pledat pro-Basarab, a fost din cauza liniei de tramvai. Din punctul meu de vedere, deplasarea cu masina mica in centru (implicit si oprirea pt cumparaturi sau "parcarea" la locul de munca) mi se pare un efort masochist, care denota risipa, prostia si infumurarea celor ce au asemenea apucaturi. Numai gasirea unui loc de parcare este un stres si un efort in sine, fara a mai pune la socoteala ca acel loc e si platit la ora.

In ceea ce priveste statia, as putea spune ca e cam gata....nu inteleg ce mai asteapta.... azi am trecut si in acel timp, un muncitor sedea linistit si curata un ou de coaja, desi nu era ora pranzului. Per total in statia suspendata erau pana in 4 oameni, care nu faceau mai nimic.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului mihai_tomaro

nu privii totul de sus....sunt o gramada de firme caure au parcare proprie, si o gramada de oameni care pleaca de acasa iniante de 6.30. nu fac pledoarie pentru masina, dar sunt destule situatii cand masina n-ar trebui sa incurce cetateanul , ci sa-l ajute. De ce nu punem punctul pe "i", si sa recunosteam ca proiectul pasajului este extrem de rupt de realitate, e ca si cum pun o bucata de conducta de apa cu diametru de 5m cand restul conductei este de doar 1m. E clar, urmatorul pas e gandirea intersectiei apaca/(statuia leu de fapt) pentru un pasaj fie el sub sau suprateran. Linia 1 de tramvai, trebuie sa devina lina1 si pentru traficul auto, inel fara semafoare, format din pasaje ca micul si singurul basarab de azi :)

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului shoppy

Efectele se vad dar trebuie sa stii cand si unde sa te uiti, de exemplu dupamasa trebuie sa te uiti la Turda, inainte coada era dincolo de curba spre Mihalache, acum e la Parcul Regina Maria, spre Gara coada era pe Givita cam pe la trecerea semaforizata, acum e in fata la Mol, spre Chitila coada ajungea la semaforul cu Caraiman, acum sunt doar cateva masini pe Grivita.

Logic ca toate masinile astea trebuiau sa dispara undeva, de aceea dupamasa blocajul incepe pe Basarab din dreptul Sir - Bricostore si se continua pe rampa Milea pana la Apaca; daca nu cobori pe rampa Milea mai scapi putin da in scurt timp iei coada spre Leu.

Cine nu-i convine sa se duca pe centura, si daca e prea departe atunci se orpeste la jumatatea distantei, la zburatoare, daca s-o mai construii vreodata...

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului ioan

Mai trebuie luat in calcul si strada Buzesti care este blocata, o parte din trafic se ducea si pe acolo si era o alternativa de la Razoare pana in Piata Victoriei

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului DanCld

Inapoi la pasaj: statia de pe pod e aproape gata, daca strang mizeria si spala peroanele cred ca pot sa ii dea drumul.

Pe Grivita au mai avansat cu sitele metalice din partea de sus a peretelui de sticla, azi dimineata nu mai lipseau decat cateva, de asemenea se putea admira semnele statiei aprinse, aratau foarte bine in intunericul de sub pod.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Techno

Pe Vasile Milea nu stiu daca nu ar fi bine sa se delimiteze linia tramvaiului, sa nu se poata circula cu masinile pe acolo. Mai ales ca sus spre intersectia cu Iuliu Maniu multi vin pe linia de tramvai si inainte de statia acestuia, vor sa reintre in cele 3 benzi ba chiar sa faca la dreapta pe Maniu.

Da, Milea a ajuns fix cum era Turda inainte de metroul usor...

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului telvanni

Techno wrote:
Pe Vasile Milea nu stiu daca nu ar fi bine sa se delimiteze linia tramvaiului, sa nu se poata circula cu masinile pe acolo. Mai ales ca sus spre intersectia cu Iuliu Maniu multi vin pe linia de tramvai si inainte de statia acestuia, vor sa reintre in cele 3 benzi ba chiar sa faca la dreapta pe Maniu.

AM trecut si eu aseara pe acolo, linia de tramvai era ocupata pe mai bine de 100m iar inainte de statia de la Iuliu Maniu se bagau cu japca in fata "fraierilor" care au stat la coada. Coada pe Milea era de cca 50m de la sfarsitul rampei pasajului.

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 112

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463833 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”