MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722899 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

@andrei11:
Hai sa nu amestecam si sa incurcam lucrurile...
Noi aici nu discutam decat despre terenul de Bucuresti (in termeni Schengen, luam in considerare doar 'aluviunile' olandeze gen Amsterdam, nu si idiotzeniile 'granitice' finlandeze gen Helsinki...pe astia pur si simplu trebuie sa-i ignoram...ca nu ni se potrivesc 'la caracter'...)
Sa va fie clar, o data pentru totdeauna, 'solid rock tunneling' e cu totul alta gasca, in alta traista, decat 'soft soil tunneling'...asta cu 'rock' se aplica doar la sapat tunele prin Carpatzi nu la Bucuresti...
Restul 'consideratziilor' si pentru #andrei11 si pt #Georgepe maine-poimaine-raspoimaine, ca acum ma duc si eu la culcare, maine dimineatza ma asteapta o zi de lucru 'full'...

@andrei11 si George:
Productivitatea pe care am dat-o e prin comparatie cu lucrari de metrou in terenuri similare...
Cei de la Astaldi iau in calcul o productivitate cam optimista ce merge spre 40m/zi in traseu si de 20m/zi la intare/iesire din statii sau la translarea prin incinta statiei...om mai vedea...
Seara buna!

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate lilidrac

Lucrarile stagneaza inca...Am inteles ca se asteapta avize,aprobari etc,dar de unde se obtin?Si in Somalia s-ar fi miscat mai repede.Ori, daca ar fi inceput deja lucrarile, reuseau sa le termine inainte de termenul prevazut?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate sab

Au aparut noi "intentii" legate de M5. http://www.oar-bucuresti.ro/documente/s ... 011-01-19/
Avem schite ale statiilor Cismigiu (asta a mai "transpirat", dar acum parca este mai clar, vad ca aici sunt tentative de subtraversare a bulevardului, cu muulte iesiri, vreo 4 sau chiar 5 daca cea din centru-dreapta este tot gura de acces  ;) ) si Rosetti (in premiera), precum si o intentie de "strecurare" a unui pasaj rutier (probabil paralel cu M5) pe aceasta axa E-V prin ocolirea pasajului pietonal de la Universitate .
cismigiu.jpg (75.48 KB; downloaded 2988 times)
rosetti+pasaj rutier.jpg (62.06 KB; downloaded 2986 times)

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate bogdan_marius

Astazi am avut drum in zona Vala Ialomita si am trecut si pe la statia de metrou brancusi si nu s-a miscat nimic la acel santier

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

@ sab,  pozele tale reprezinta statia de metrou Cismigiu precum si un pasaj rutier pe axa E - W. Dreptunghiurile acelea mai inchise la culoare, in degradeu reprezinta rampele pasajului subteran. Din pacate in solutia aleasa pasajul pietonal de la Universitate este sacrificat mai mult decat jumatate, nefiind pastrate decat accesele  la statia de metrou de la Universitate si Teatrul National. Restul de 2 accese - Spitalul Coltea si Muzeul Bucuresti dispar. Pe cale de cosecinta logica M 5 va trece pe sub M 2 la Universitate, altfel nu are cum pentru ca se incurca de pasajul rutier.

• sab
  • Posted:
  •  

Parerea mea este ca pasajul rutier trece exact pe la nivelul M5, "paralel" cu metroul, sau poate chiar pe la nivelul pasajului pietonal pe care il ocoleste (deci "deasupra" M5),tocmai de aceea este acel  "S" nefiresc. Daca pasajul rutier si M5 ar fi unul sub altul in plan vertical (cu M2 intre ele), atunci pasajul rutier ar merge drept, fara curba. Ar fi cam ca la Victoriei , cu diferenta ca la Universitate ar mai exista si un pasaj pietonal deasupra celui rutier.
Imi exprim parerea ca acest pasaj rutier trebuia construit pe axa N-S odata cu M2, dar asta este... bun si pe axa E-V daca nu se mai poate pe N-S. Oricum nu este decat o propunere, parerea mea ca fara mari sanse, dar este bine ca cineva se gandeste ca in acea intersectie este mare nevoie de un pasaj rutier.
Nu au cum sa dispara cele doua guri de acces ale pasajului pietonal pentru ca astfel pasajul pietonal si-ar pierde utilitatea. Ar fi un mare esec (gen pasajul pietonal de la Victoriei, care in afara de acces la metrou nu prea are utilitate). Insa aceasta propunere de pasaj rutier trece exact pe sub cele doua guri de acces ale pasajului pietonal la care te referi, nu le "desfiinteaza".
Daca acele dreptunghiuri inchise la culoare sunt rampele de acces, inseamna ca in pasaj se intra la Cercul Militar ( inainte de Calea Victoriei) si se iese tocmai la Rosetti, exact deasupra statiei de metrou Rosetti (intre gurile de acces in statie). Nu stiu cum este tehnic posibil, insa cert este ca acolo unde este dreptunghiul gri este statia Rosetti de pe M5.
Problema este cu statia Cismigiu. Daca ramane asa cum este schitata, eu zic ca trebuie sa ne luam adio de la "nodul" Izvor. Ceea ce, in spiritul deciziilor luate in ultima vreme la metrou, nu m-ar mira deloc...
@bogdan_marius Nu are ce sa se mai miste pana la primavara. Gata, vine iarna....Doar nu credeati ca in anul in care se castiga licitatia se va si sapa si ca mini- M5 va fi gata in doi ani de la atribuire... ;)

Parerea mea este ca pasajul rutier trece exact pe la nivelul M5, "paralel" cu metroul, sau poate chiar pe la nivelul pasajului pietonal pe care il ocoleste (deci "deasupra" M5),tocmai de aceea este acel "S" nefiresc.

Nu prea are unde sa se incadreze pasajul asta paralel cu metroul, sa nu uitam ca paralel cu metroul e ditamai parcarea pe 2 sau 3 nivele subterane. Sau mai stii, o avea loc acolo si 20 metri latime statie metrou si vreo 16 metri latime pasaj, deci in total vreo 35 - 40 metri latime totala de la cladirea Universitatii la parcarea care este in curs de constructie.
Daca pasajul rutier si M5 ar fi unul sub altul in plan vertical (cu M2 intre ele), atunci pasajul rutier ar merge drept, fara curba.

Adevarat.
Nu au cum sa dispara cele doua guri de acces ale pasajului pietonal pentru ca astfel pasajul pietonal si-ar pierde utilitatea

e clar ca dispar, vezi desenul marit, celalalte 2 intrari gata cu ele, cancel, si-au trait traiul, si-au mancat malaiul.
Ar fi un mare esec

Asta e, victime colaterale. Lasa ca se face un pasaj pietonal normal la Romana, cine vrea sa se plimbe pe sub pamant se duce la Romana sa serveasca cafeaua underground.
...trece exact pe sub cele doua guri de acces ale pasajului pietonal la care te referi, nu le "desfiinteaza".

Repet, le desfiinteaza sigur, astfel le-ar fi notat in poza, ori in poza nu mai sunt, au disparut.
Daca acele dreptunghiuri inchise la culoare sunt rampele de acces

CATEGORIC, observa ca sunt in "degrade" colorate, ceea ce inseamna ca e rampa acolo, se trece "lin" de la un nivel la altul.
...inseamna ca in pasaj se intra la Cercul Militar ( inainte de Calea Victoriei) si se iese tocmai la Rosetti, exact deasupra statiei de metrou Rosetti (intre gurile de acces in statie)
ÎhÎ, Yes.
Nu stiu cum este tehnic posibil, insa cert este ca acolo unde este dreptunghiul gri este statia Rosetti de pe M5.
Singura varianta este sa fie "unul sub altul", adica metroul / statia sub pasaj, va fi ca la "Victoriei", banal de simplu. Avand in vedere acest aspect si plecand de la ideea ca pasajul si M 5 sunt la acelasi nivel la statia "Universitatii", mi se pare o mica contradictie.  Daca plecam de la ideea ca nu se demoleaza nici o cladire acolo, nu prea are loc metroul sa fie paralel la Universitate cu pasajul si la Rosetii sa fie peste pesaj. Nu prea e loc fizic de vreo panta acolo, s-ar ciocni metroul de pasaj.
Problema este cu statia Cismigiu. Daca ramane asa cum este schitata, eu zic ca trebuie sa ne luam adio de la "nodul" Izvor.

Evident, desi este o prostie de mari dimensiuni. Totusi probabil ca tehnic vorbind au preferat sa nu subtraverseze Dambovita cu un pasaj pietonal de corespondenta intre M 4 si M 1 ( ca aici e toata problema ). nu stiu, daca va binevoi subway sa ne explice, poate face lumina in acest caz.
@bogdan_marius Nu are ce sa se mai miste pana la primavara. Gata, vine iarna....Doar nu credeati ca in anul in care se castiga licitatia se va si sapa si ca mini- M5 va fi gata in doi ani de la atribuire...

Sunt perfect de acord cu tine.
Desi :
1) Ceea ce ne-a spus guru mai de mult sa stam linistiti ca se lucreeaza, eu sper acest lucru
2) " La Anul" sa nu fie la anul si la multi ani, avem exemple suficiente, nu le mai spun pe post, se cunosc de cei interesati.
Daca as fi intrebat pe ce varianta sa se parieze, eu as face fifty / fifty.
Oricum este imposibil ca pe 1 Ianuarie 2015 sa ne plimbam cu metroul prin Tabara.
Statia Universitate.jpg (36.91 KB; downloaded 2532 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Cu Cismigiul, probabil ca au preferat solutia simpla/ieftina, asa cum ne-am obisnuit. Insa buna nu este in nciun caz, in purul stil din ultima vreme, atata timp cat M4 nu va avea legatura cu M3 (iar in situatia actuala nu vad construindu-se doua statii M4, una la Lazar corespondenta cu M5 si alta la Izvor.). Dambovita nu mai este o sperietoare, atata timp cat este vorba de o albie betonata, se poate subtraversa mult mai usor.

Cu pasajul pietonal, atata timp cat il reduci la jumatate nu prea isi mai are rostul. In acest caz, avand in vedere ca intersectia se elibereaza mult prin constructia unui pasaj rutier, desfiintam de tot pasajul pietonal si facem pasajul rutier in linie dreapta, nu cu acea curba nefireasca. Putem pastra un "mini pasaj" pietonal doar ca sa treci de la Inter la Universitate, dar nu mai are rost sa fie atat de mare cum este figurat acolo. Ar trebui redus pana la linia neagra punctata care este mai evidenta, practic pana la peretele  galeriei de metrou sau ce o fi acolo . De acceea cred ca este ceva care ne scapa legat de pasajul pietonal si de adancimea M5...
Victoriei este un exemplu foarte prost de rezolvare a unei intersectii, atat rutier, cat mai ales pietonal sau metrou, deci in niciun caz nu ar trebui sa fie un exemplu.
In imagine, diferenta intre Rosetti si Victoriei ar fi ca la Rosetti par sa existe guri de acces in statia de metrou de o parte si de alta a pasajului rutier, de aceea nu imi dau seama daca/cum este posibil. Doar cu niste rulante foarte lungi.
Insa pe pagina OAR exista si un document care face rezumatul discutiilor. Iata ce scrie acolo....Daca pasajul rutier este peste metrou (deci la nivelul pasajului pietonal ??), iar cele doua guri de la pasajul pietonal dispar, ce logica mai are curba ? :? Doar ca sa salvam in intregime actualul pasaj pietonal  (dar cu doua guri de acces inchise) ?
Bineinteles ca ai nostri consilieri municipali , in loc sa dezbata subiectul, au batut campii,  cu traseu pietonal prin zona, fara masini , bla bla bla...
P.S. Sa stii ca eu chiar stateam linistit, pentru mi-am dat seama ca termenele M5 nu sunt realiste, ca dealtfel tot ce a debitat Udriste in ultima vreme (metrou pe la sate, 60 statii in 10 ani, nu stiu cate linii, etc). Nu stiu de ce unii "s-au surescitat", se bucurau la orice panou de tabla aparut in zona si se si vedeau curand cu metroul prin fata blocului.. mini-M5 se va face , dar 2015 este doar anul finalizarii structurii, nu si al darii in folosinta cu calatori.
adancime pasaj.jpg (39.74 KB; downloaded 2533 times)

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate bogdan_marius

Despre statia Brancusi 2 stie cineva ceva? S-amai msat ceva acolo?

Am fost eu acolo pe la ora 18,00, nimic. Nu te alerta, daca totul e in regula, cand va incepe, va incepe totul deodata. Si repede. - Deci pe toata magistrala, in toate punctele. "Startul" va fi la Razoare. Deci cu totii cu ochii pe Razoare. Pana ce nu incepe acolo, in celalalte puncte slabe sanse.
Si de ce "Brancusi2" ? Brancusi pur si simplu, nu exista 1 sau 2.

La statia Brancusi 'filmul' incepe cu episodul 'marea defrisare'...66 de arbori...dar hai sa mutam discutzia pe topicul 'dedicat' si sa rugam admin-ul sa-i scoata acel '2' ce incurca lucrurile...

Si sa putem face si comentarii, nu numai poze. Poate un singur subtopic pentru fiecare statie in parte - cand se vor deschide punctele de lucru - cred ca ar fi in regula. Oricum nu se vor putea face reportaje zilnice, nu pot fi schimbari spectaculoase de pe o zi pe alta. Asta e o parere proprie, poate nu cea mai buna.

Cine a zis ca nu putem face 'comentarii'???
Pozele sunt insa 'esentziale' atat pt urmarirea 'evolutiei' lucrarilor cat si pt sustzinerea 'comentariilor'...
Deocamdata avem doar trei subiecte 'active':
- Academia Militara (Razoare);
- Brancusi;
- Valea Ialomitzei.

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”