Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1808566 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 77 78 79 80 81 82 83  ... 444

📖 Pagination options
La Mandravela... misterr

Așa, de la Mandravela (Piața Sudului) la Banditu' (Apărătorii Patriei) am copilărit... La Apărătorii Patriei era și o buclă de serviciu, unde mai întorceau tramvaiele (pe locul unde e acum Casa de Cultură).

Re: Stiri, noutati, perspective alchimistul

Dr2005 wrote:
32? Sau o fi 21?

Articulate pe 178... sunt pe jos de râs, să văd cum le întorc pe Ion Câmpineanu  :lol: şi cum se descurcă pe Virtuţii şi Grant dimineaţa. Mai degrabă pe 336 dacă ţin morţiş să le dea la Militari.

Vor intoarce pe Campineanu la fel de bine cum reusesc si troleibuzele articulate din Ploiesti sa se strecoare pe stradutele inguste de dupa statia Hale Catedrala. Important este ca strada sa nu fie impanzita de masini parcate aiurea.

In alta ordine de idei, imi amintesc ca linia 22 circula la un moment dat si in zona Bucur Obor, la sfarsitul anilor '80 ori inceputul anilor '90. Maica-mea il folosea pentru a ajunge la serviciu, deci sigur trecea pe la Sf. Gheorghe. Avea cumva traseul Sf. Gheorghe - Obor - Pipera (via Reinvierii) ?

In ceea ce priveste articolul postat de Dominatrix, n-as putea sa il contrazic in totalitate pe Adrian Crit in ceea ce priveste cererea de transport din Giulesti - pe rapoarte el vede ca lumea nu valideaza. Iar pe 162/163 nu prea se plateste, de ce sa nu fim corecti. Nici cei care au abonament nu il valideaza, insa acest aspect nu poate fi restrans numai la zona Giulesti.
Pentru ca rapoartele regiei sa fie concludente si cat mai corecte cu putinta, ar putea fi introdusa validarea obligatorie a cardurilor cu abonament. Cine este gasit cu abonament valabil, insa nu a validat cardul, sa plateasca in luna urmatoare o contravaloare a abonamentului cu 10-20% mai mare. Ce alta solutie am putea gasi pentru a determina calatorii sa isi valideze cardurile cu abonament ?

Re: La Mandravela... Dominatrix

misterr wrote:
La Apărătorii Patriei era și o buclă de serviciu, unde mai întorceau tramvaiele (pe locul unde e acum Casa de Cultură).
Bucla aceea avea o particularitate interesanta: era in interiorul curtii unei sere, si deci accesul tramvaielor se facea printr-o poarta, care evident era inchisa de obicei, fiindca sera nu era "domeniu public". Imi amintesc ca am vazut de 1-2 ori un tramvai "basculant" din acela cu boghiuri "EP" si cabina "rotunda" intrand acolo. Cred ca transporta pamant.
alch3mist wrote:
In alta ordine de idei, imi amintesc ca linia 22 circula la un moment dat si in zona Bucur Obor, la sfarsitul anilor '80 ori inceputul anilor '90. Maica-mea il folosea pentru a ajunge la serviciu, deci sigur trecea pe la Sf. Gheorghe. Avea cumva traseul Sf. Gheorghe - Obor - Pipera (via Reinvierii) ?
Asa este, 22 a circulat ca dublura pentru linia 21 doar intre bucla "Cartier Colentina" (desfiintata in 2007) si Sf. Gheorghe. A functionat o perioada foarte scurta in 1989 - 1990. In 1994 a mai fost infiintat un alt 22 pe traseul Cart. Colentina - Colentina - Reinvierii - Lacul Tei - Pipera. In perioada aceea, pe acest traseu se "probau" in primele zile de functionare vagoanele V3A-93 de la Colentina, noi pe atunci. Era un sistem asemanantor cu liniile 32 si 41 de azi la Alexandria, adica noile vagoane circulau cateva zile pe 22 la punerea in functiune, desi erau titulare pe 21. Pe 22 am vazut circuland prima data cu calatori vagoane ca 076, 062, 242, 350, "mandria" RATB'ului pe atunci...
alch3mist wrote:
In ceea ce priveste articolul postat de Dominatrix, n-as putea sa il contrazic in totalitate pe Adrian Crit in ceea ce priveste cererea de transport din Giulesti - pe rapoarte el vede ca lumea nu valideaza. Iar pe 162/163 nu prea se plateste, de ce sa nu fim corecti. Nici cei care au abonament nu il valideaza, insa acest aspect nu poate fi restrans numai la zona Giulesti.
Va rog sa observati ca initial era vorba ca DUBELE sa circule numai pe liniile de noapte, iar acum se spune ca vor circula si in Giulesti, pe "traseele cu solicitare redusa". Cred ca e destul de clar ca daca se vor achizitiona vor circula peste tot, nu numai in Giulesti, si ziua si noaptea. Cat despre "cererea redusa", ce сurul stanii de cerere sa fie pe linii care vin la 20-30 de minute?
alch3mist wrote:
Pentru ca rapoartele regiei sa fie concludente si cat mai corecte cu putinta, ar putea fi introdusa validarea obligatorie a cardurilor cu abonament. Cine este gasit cu abonament valabil, insa nu a validat cardul, sa plateasca in luna urmatoare o contravaloare a abonamentului cu 10-20% mai mare. Ce alta solutie am putea gasi pentru a determina calatorii sa isi valideze cardurile cu abonament ?
Problema reala e alta, iar Crit nu are nici un motiv sa o recunoasca deschis: RATB nu are nici un interes sa aiba o statistica exacta din care sa rezulte cati calatori transporta pe ce trasee, pe ce distante si in ce intervale orare. Pentru ca astfel poate pretinde in mod liber subventii, "nelimitate" sau mai bine zis necontrolabile, iar aceste subventii acopera si furaciunile si risipa din interiorul regiei. Cum altfel putem explica tariful "inexplicabil" de mic al calatoriei si faptul ca pensionarii circula gratuit si nelimitat doar cu talonul de pensie, si nimeni nici macar nu stie exact cati sunt?

Cererea și oferta misterr

Dominatrix wrote:
Bucla aceea avea o particularitate interesanta: era in interiorul curtii unei sere, si deci accesul tramvaielor se facea printr-o poarta, care evident era inchisa de obicei, fiindca sera nu era "domeniu public". Imi amintesc ca am vazut de 1-2 ori un tramvai "basculant" din acela cu boghiuri "EP" si cabina "rotunda" intrand acolo. Cred ca transporta pamant.

Așa e, la sera aia am prestat și eu „muncă patriotică” cu școala, la răsaduri... Și într-adevăr, vedeam acolo tot felul de tramvaie „ciudate”, de serviciu. Pentru mine era un loc fascinant, dincolo de poarta aia.
De fapt, acolo întorceau „pe bune” tramvaiele înainte de prelungirea liniei pînă la IMGB (acolo era capătul tramvaielor). După prelungire, a rămas buclă de serviciu, rar folosită. Ca să nu rămînă tot spațiul ăla neutilizat, au făcut acolo „pepiniera” aceea (a ADP-ului probabil), și a apărut „poarta”. Am remarcat încă de atunci cîtă grijă avea „partidul” să nu rămînă nici un metru pătrat nefolosit...
Pe locul acela, acum este Casa de cultură (sau Căminul Cultural...) Spiru Haret.

alch3mist wrote:

Aici sînt de acord, am mai spus-o. Trebuie să funcționeze principiul „cererii și ofertei”. Nu se poate pretinde „ofertă” atîta timp cît nu există „cerere”. Iar cererea o reprezintă numărul de validări pe un anumit traseu. Nu e nevoie ca validarea să fie obligatorie - oricum nu îi poți amenda pe cei care circulă cu un titlu de călătorie valabil, eventual poți să nu le permiți accesul (urcarea) în vehicul decît după ce validează (fac dovada titlului de călătorie valabil). Dar trebuie să înțeleagă că fiecare validare reprezintă „cererea” de capacitate pe respectiva linie și interval orar. E ca la magazin: fiecare produs cumpărat (luat de pe raft) reprezintă o comandă trimisă pe lanțul de producție/distribuție pentru producerea și aprovizionarea cu încă un produs. Cine știe cum funcționează mecanismele economice, înțelege ce vreau să spun. În rest, degeaba se tînguie unii și alții că „e pline autobuzele și tramvaiele, și vine rar”, din moment ce în sistem apar 0-1-2 validări. Deci, cine vrea „ofertă”, să nu se mai vaite, ci să aibă grijă în primul rînd să valideze, chiar dacă are abonament. E singura modalitate de a cuantifica „cererea”. În rest, nu stă nimeni din directorii regiei să se uite pe geam să vadă cît de pline sînt vehiculele, ei se uită pe rapoartele generate de SAT.
Dominatrix wrote:
Problema reala e alta, iar Crit nu are nici un motiv sa o recunoasca deschis: RATB nu are nici un interes sa aiba o statistica exacta din care sa rezulte cati calatori transporta pe ce trasee, pe ce distante si in ce intervale orare. Pentru ca astfel poate pretinde in mod liber subventii, "nelimitate" sau mai bine zis necontrolabile, iar aceste subventii acopera si furaciunile si risipa din interiorul regiei. Cum altfel putem explica tariful "inexplicabil" de mic al calatoriei si faptul ca pensionarii circula gratuit si nelimitat doar cu talonul de pensie, si nimeni nici macar nu stie exact cati sunt?

Aici ai pus punctul pe i, ca de obicei. Dacă s-ar dori cu adevărat s-ar face, am mai discutat despre asta. Pentru mine e clar că la ora actuală nu se dorește, ci doar se mimează. Dar asta ține de conducerea vremelnică, nu va fi veșnic așa (sper).
În fine, vina e ca de obicei împărțită: sînt de vină și călătorii, că nu validează, și atunci pe statistici nu apare cerere, este de vină și RATB, că nu a implementat un sistem coerent, cap-coadă, de modelare a cererii, deși are cu ce. Am mai spus-o aici, inclusiv pensionarii ar trebui să aibă cardul Pasiv, nu mai reiau acum toată discuția.

Re: Cererea și oferta linia 69

misterr wrote:
În rest, degeaba se tînguie unii și alții că „e pline autobuzele și tramvaiele, și vine rar”, din moment ce în sistem apar 0-1-2 validări. Deci, cine vrea „ofertă”, să nu se mai vaite, ci să aibă grijă în primul rînd să valideze, chiar dacă are abonament. E singura modalitate de a cuantifica „cererea”. În rest, nu stă nimeni din directorii regiei să se uite pe geam să vadă cît de pline sînt vehiculele, ei se uită pe rapoartele generate de SAT.

E cam greu sa educi toti calatorii sa valideze cardul-abonamentul. La urcarea in mijlocul de transport prima grija este sa ocupe cat mai repede un scaun, intre timp se aglomereaza de altii care la randul lor vor sa ocupe un loc in picioare cat mai confortabil. Deci din toti acesti calatori care sa zicem ca au abonament nu valideaza nici unul. Si tot asa ... Da sunt de acord ca daca pe SAT nu se vad validari sa tragi concluzia ca nu sunt calatori cand de fapt situatia reala e exact pe dos. Stiind ca de fapt asa sta situatia, pana una alta, domnii directori sa faca totusi bine si sa se uite si pe geam sa vada cat de pline sunt vehiculele. Imi pare rau ca am putin alta parere dar realitatea asta este. Daca ar fi sa ne luam numai dupa ce zice SAT-ul ar insemna sa desfiintam o mare parte din liniile actuale si sa bagam vehicule mai mici chiar si pe liniile grele, pline cu calatori care chiar sa vrea si nu ajung la un validator. Sigur ca e un cerc vicios asa ca nu e chiar asa !!!

Re: Stiri, noutati, perspective Fritz

Daca sistemul ar merge cum trebuie si anume imediat ce ai apropiat cardul ai validat atunci nu ar fi imposibil sa educi calatorii sa valideze. In Amsterdam de exemplu trebuie validat si la urcare si la coborare si toata lumea face asta. Pentru ca acolo ai dat cu cardul si esti sigur ca ti l-a validat. La noi trebuie sa stai perfect nemiscat cu mainile intr-un anumit unghi incat sa citeasca cardul... Bun sistem.

Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Axel wrote:
COMUNICAT
RATB va reorganiza traseele mijloacelor de transport din zona desfăşurării
Duminică, 09.10.2011:
Linia 124 va funcţiona pe traseul de bază între „Fundaţia Aisteda” şi intersecţia Calea Vitan/Şos. Mihai Bravu, apoi pe Şos. Mihai Bravu, Calea Călăraşilor, Bd. Corneliu Coposu, Str. Halelor, Splaiul Independenţei, Bd. Eroii Sanitari, cu întoarcere pe Bd. Eroilor, Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, Bd. I.C. Brătianu, Bd. Corneliu Coposu, Calea Călăraşilor, Şos. Mihai Bravu, Calea Vitan, apoi traseul iniţial.

Serviciul Relaţii Publice

ATENTIE MARE  (Pentru cei de la RATB) : Linia 124 NU CIRCULA duminica !!! ( cel putin asa zic baietii astia aici : http://www.ratb.ro/docpdf2/124%20PIATA%20OPEREI.pdf  Culmea, tot de la RATB...ce ciudat )

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective V2A

La fel scrie si la 181 ca nu circula in week-end,dar circula...

Re: Stiri, noutati, perspective florin

3mil wrote:
Oameni buni, o veste care s-ar putea sa va bucure :) :

Linia 47 va funcţiona între Ghencea şi Piaţa Unirii  

Ca urmare a solicitărilor primite pe adresa Regiei, pentru asigurarea unei relaţii directe de transport pe reţeaua de tramvaie între Ghencea şi Piaţa Unirii, începând din data de 08.10.2011, tramvaiele liniei 47 vor circula de la terminalul Ghencea, pe Bd. Ghencea, Calea 13 Septembrie, Şos. Progresului, Str. Dr. Constantin Istrate, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, până la Piaţa Unirii.
Abonamentele eliberate până în prezent pe linia 47 ramân valabile pe liniile 136, 221, 8, 11 şi 25, dar numai pe secţiunile comune de traseu.
RATB

În sfârşit, acum sper că o sa fie mai mult de 2 tramvaie! Ca unul care a trimis reclamaţii pe tema asta mă bucur! Deşi nu prea circul prin zonă. :D

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Asta e cea mai bună veste pe anul ăsta :!:

Re: Stiri, noutati, perspective autob368

Important ar fi sa avem cel putin 5 ture si un interval de cel mult 12-15 minute. Si ar mai fi o intrebare: 47 va ramane tot la Militari sau va trece la Alexandria / Giurgiului? Daca ramane la Militari accesul ar dura foarte mult si este ilogic.... dar chiar e o veste foarte buna asta.. inseamna ca cineva nu s-a sters undeva cu petitiile noastre...

Re: Stiri, noutati, perspective Lohengrin

Raman doua probleme nerezolvate: 1) linia spre CET Vest nefolosita, va deveni probabil parcare auto daca nu se reorienteaza rapid o alta linie acolo (46, dar la cate ture are in prezent...) si 2) aglomerarea de linii in Piata Unirii (32, 27, 7 si 47) care face improbabila suplimentarea lui 47, fie si pe seama scaderii frecventei liniei 25, careia RATB ii poarta vizibil sambetele. Iar daca noul 47 va merge tot cu Tatre single la frecventa de acum, e lesne de banuit cat de atractiv va fi.

Re: Stiri, noutati, perspective autob368

In cazul asta ar putea sa-l duca pe 25 la CET VEST (8,35 ramanand la Depoul Militari). Cat priveste aglomerarea de linii de la Piata Unirii este relativa, pentru ca doar 32 vine cel mai des si poate sa intoarca acolo fara stationare (ca o statie obisnuita) - stationarea sa o faca la Depoul Alexandria, iar celelalte linii 7,27,47 sa aiba cel mult 1-2 minute stationare... si gandeste-te ca la ce interval au acum aceste linii nu ar fi o problema prea mare....

Re: Stiri, noutati, perspective linia 69

Laudabila initiativa desi m-ar fi incantat mai mult 27, creea o legatura directa cu partea de est a orasului plus ca se evita aglomeratia de pe B-dul Regina Maria. Azi dimineata 27 a venit la P-ta Unirii cu 9 calatori si tot cu atatia a plecat (unul dintre ei eram si eu).  
Si ce daca va ramane nefolosita linia spre CET VEST ? Nu-i bai, oricum cred ca va fi temporar. Daca va deveni parcare auto nu-i nicio problema, vin "hingherii" imediat si se mai fac si niste bani cu ocazia asta.  
Sigur ca mai trebuiesc adaugate vreo 2,3 ture ca sa ne putem baza pe ea.
Ramane de vazut ce se va intampla la P-ta Unirii, parerea mea ca nu vor fi probleme chiar si la o frecventa de 10 minute. Probleme apareau daca frecventa era asemanatoare cu cea a lui 32.  
7 vine destul de rar, 27 cam la 10 minute iar daca se vor nimerii toate odata cu rabdare se va rezolva situatia.

Go to page:  1  ... 77 78 79 80 81 82 83  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463851 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”