Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Gunoiul din Sectorul 5

115 posts, 42541 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Re: Gunoiul din Sectorul 5 ViitorulPrimar

DanCld wrote:
A venit toamna, o luam de la capat  :|

Oare ce s-a intamplat, s-a terminat bugetul de curatenie pe anul asta?


Poate ar trebui suplimentat bugetul pentru politie,sa ii prinda pe cei care arunca gunoiul pe domeniul public.

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 DanCld

In zona Chirigiu intre Calea Rahovei si Tudor Vladimirescu sunt 4 strazi - 2 de latime normala cu sens unic si 2 strazi inguste. Pe cele 2 strazi inguste ("Petre Marinescu" si "Anul 1821") incap foarte greu masinile mici; de masina de gunoi nici macar nu cred ca s-a pus vreodata problema! Nu speculez asupra etniei locuitorilor; problema majora e ca acele case arata oricum sordid si nu am vazut niciodata, absolut niciodata pubele.

In concluzie am identificat sursa gunoiului raspandit prin zona (oricum e adus mai ales noaptea). Solutii serioase gen pubele/containere (golite periodic) la marginea strazii sau in zonele in care se acumuleaza oricum gunoiul?

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 ViitorulPrimar

DanCld wrote:
In zona Chirigiu intre Calea Rahovei si Tudor Vladimirescu sunt 4 strazi - 2 de latime normala cu sens unic si 2 strazi inguste. Pe cele 2 strazi inguste (
In concluzie am identificat sursa gunoiului raspandit prin zona (oricum e adus mai ales noaptea). Solutii serioase gen pubele/containere (golite periodic) la marginea strazii sau in zonele in care se acumuleaza oricum gunoiul?

M-am gandit si eu la asta.De ce nu lasa in zonele unde se arunca gunoi cate o pubela dasta mare care sa fie inlocuita periodic.

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 DanCld

De ce nu? Pai iti zic eu de ce daca nu stii deja: firmele care ridica gunoiul in Bucuresti sunt in primul rand entitati comerciale - adica fiecare kg de gunoi ridicat trebuie sa se gaseasca in contabilitate pe coloanele de cheltuieli si de profit. Gunoaiele aruncate aiurea pe strada sau in eventualele pubele speciale trebuie "decontate" de cineva si anume de primarie - o chestiune care se intampla in anumite sectoare insa aparent nu si in nr. 5. De ce oare? Putem specula...

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 DanCld

Prin Drumu' Taberei au pierdut macar 1 luna asteptand dupa autorizatia de taiere a copacilor pentru santierul de metrou. Ceva mai la sud nu ajunge nici garda de mediu, nici politia si nici adp-ul; nu mai bine incepeau extinderea retelei de metrou cu M7?
copaci_taiati_151011.jpg (262.69 KB; downloaded 4944 times)

 



Re: Gunoiul din Sectorul 5 DanCld

Eh, in Kabul se poate si mai rau  :roll:

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 Dominatrix

ViitorulPrimar wrote:
In Rahova se adopta modelul indian
http://3.bp.blogspot.com/-feopCtQMXaE/T ... _30213.jpg
Care model indian, ca si in Ferentari se arunca gunoiul in strada, ba chiar de la geamul blocului, in Zabrauti de exemplu.

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 Dominatrix

Aici se potriveste cel mai bine acest articol:

Oprescu vrea înfiinţarea Zonei Metropolitane a Gunoaielor

Colectarea, selectarea şi depozitarea gunoaielor din Bucureşti şi judeţul Ilfov ar putea trece sub comanda primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Proiectul privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ADI ECOSAL" se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va avea loc luni.

Potrivit expunerii de motive, viitorul organism, o asociaţie cu personalitate juridică, de drept privat şi de utilitate publică,  se va ocupa de colectarea, transportarea, sortarea şi depozitarea deşeurilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Municipalitatea doreşte să fie asociat-membru fondator, să pună bazele patrimoniului cu 250.000 de lei, să pună la dispoziţie un sediu situat pe strada Gheorghe Manu nr.18, sector 1, şi să-l facă pe edilul-şef, Sorin Oprescu, preşedinte al „ADI ECOSAL".

Trebuie să reciclăm molozul până în 2020

Primarul Capitalei precizează în proiect că înfiinţarea acestei asociaţii de dezvoltare intercomunitară este o obligaţie a României pe care şi-a asumat-o prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

Astfel, până în 2013, trebuie să colectăm, să reciclăm şi să valorificăm 60% din catitatea totală de ambalaje introdusă pe piaţa naţională. De asemenea, până la 2016, trebuie să reducem cantitatea de deşeuri biodegradabile municipale la 50% din cantitatea totală produsă în anul 1995. Iar, până în 2020, avem obligaţia de a recicla 50% din masa totală a deşeurilor menajere şi 70% din gunoiul provenit din construcţii şi demolări.

276 de milioane de euro pentru Zona Metropolitană a Gunoaielor

„Proiectul are ca scop atingerea intelor propuse până în 2016, deoarece ratarea acestora ar atrage penalităţi serioase din partea UE", a mai punctat Oprescu. De altfel, sursa de finanţare a Zonei Metropolitane a Gunoaielor va fi tot bugetul european, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, axa 2. Valoarea totală a investiţiilor propuse este de 276 de milioane de euro, fără TVA, din care 250 de milioane de euro se vor duce doar pe incinerator. Această instalaţie este, în opinia autorităţilor, „singura soluţie viabilă".

Sorin Velicu, directorul Romprest (compania care are contract de salubrizare cu Primăria Sectorului 1), a precizat că incinerarea este metoda din ce în ce mai puţin folosită în capitalele europene şi că nu îşi poate explica faptul că municipalitatea va investi exact în ceea ce este mai puţin important în viitorul proces de colectare a gunoaielor.  

Cotizaţie anuală de 250.000 de lei

Restul fondurilor (26 de milioane de euro) vor fi investite în echipamente pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile din Ilfov, în unităţi de compostare individuală, în două staţii de sortare şi într-una de transfer, tot pentru Ilfov.  

Banii vor veni însă şi de la autorităţile locale cuprinse în „Zona Metropolitană a Gunoaielor", precum şi de la contribuabili, beneficiarii viitoarelor servicii centralizate. În primă fază, este vorba despre o cotizaţie anuală obligatorie, ce s-a stabilit la 250.000 de lei pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pentru Consiliul Judeţean Ilfov, 20.000 de lei pentru oraşe şi 10.000 de lei pentru comune.

Se deschide robinetul la noi afaceri cu statul

Înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ADI ECOSAL" va presupune închiderea depozitelor de deşeuri neconforme, dar şi o mare oportunitate de afaceri cu statul. „ Dacă este cazul, se poate acorda sprijin beneficiarilor (autorităţile locale, prin Consiliul General, respectiv Consiliul Judeţean n.r.) în concesionarea serviciilor privind deşeurile. Vor fi finanţate atât proiecte majore a căror valoare de investiţii depăşeşte 50 de milioane de euro, cât şi a celor care sunt sub această sumă", se mai arată în proiectul municipalităţii.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 42895.html

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 ViitorulPrimar

DanCld wrote:
Eh, in Kabul se poate si mai rau  :roll:

Zonele de razboi nu se pun :lol:

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 Dominatrix

Scandal pe gunoaiele din Capitală

O nouă licitaţie pentru salubrizarea în sectorul 5 al Capitalei a fost organizată zilele trecute. De şase luni, în sectorul condus de Marian Vanghelie, s-a ocupat de curăţenie o firmă nouă, deşi exista un contract valabil cu REBU, după cum susţin şefii acestei companii. Recent, aceeaşi firmă a câştigat licitaţia, deşi REBU venise cu cea mai mică ofertă de preţ, după cum ne- au declarat oficialii societăţii.

Mai-marii firmei REBU nu înţeleg de ce, în primele şase luni ale acestui an, în sectorul 5 al Capitalei a acţionat ilegal o firmă de salubrizare, în timp ce societatea pe care o conduc avea un contract perfect valabil. "Contractul de prestare a serviciului public de salubrizare din sectorul 5 a fost încheiat cu firma noastră de Municipalitate, în 1997. Primăria Generală a preferat însă ca din ianuarie să plătească o altă companie pentru această zonă a Capitalei, deşi noi aveam contract, iar la REBU, să nu uităm, Municipalitatea e acţionar", ne-a explicat Radu Merica, director general RER, acţionarul privat din REBU.

Contract de milioane de euro

Primăria Capitalei se disculpă însă şi spune că nu avea în execuţie nici un acord cu firma REBU şi, la începutul acestui an, a atribuit (prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare) unei alte companii un contract de şase luni, privind salubrizarea sectorului 5, sub pretextul că iarna era în toi şi nu aveau timp pentru o procedură standard. Atunci, primăria a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Potrivit datelor pe care ni le-a pus la dispoziţie Municipalitatea, Primăria Capitalei a plătit firmei Romprest, pentru curăţenia în sectorul 5, din ianuarie până în iunie 2011, suma de 21.620.217 lei, deşi, conform contractului existent, firmei REBU ar fi trebuit să-i dea doar 17.539.069 lei.

Ciudăţenii şi la sectorul 1

Ciudăţenii au apărut şi în sectorul 1, mai susţine directorul REBU. Aici, societatea avea un contract în derulare, cu o valabilitate recunoscută de instanţă. Însă autoritatea locală a organizat o nouă licitaţie, încredinţând serviciul altei firme. "Acum, în sectorul 1 nu se plăteşte gunoiul menajer. Ceea ce nu se ştie e că primăria a încheiat cu actuala firmă de salubrizare un contract cu o valoare mare, suportat tot din banii cetăţenilor", ne-a mai declarat Radu Merica. Purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 1, Alexandru Ichim, susţine că licitaţia din 2007 e legală. "Dacă era vreo neregulă, până acum se sesiza Curtea de Conturi". Potrivit acestuia, valoarea contractului cu firma Romprest, responsabilă cu salubrizarea în sectorul 1, e de 180 de milioane de euro şi este încheiat pe o perioadă de 15 ani.

http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 60300.html

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 DanCld

Ultima noutate (pe langa ca Becali a scapat de acuzatia de sechestrare) e ca instanta a decis anularea tuturor contractelor de salubritate incheiate in Bucuresti.

ALERTĂ: Tot Bucureștiul a rămas fără serviciu de salubrizare

Contractele de salubritate încheiate între Primăria Capitalei, primăriile de sector și firmele private au fost anulate de Curtea de Apel București, la solicitarea Consiliului Concurenței. Instanța a obligat toate autoritățile locale să organizeze noi licitații, transparente, “în vederea asigurării liberei concurențe”.

(...)

Primăria Capitalei: Vom asigura serviciul de salubrizare până la desemnarea unui nou operator privat

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că decizia Curții de Apel nu îi va afecta pe bucureșteni. Astfel, instituția va asigura în continuare serviciul de salubrizare până la desemnarea prin licitație publică a unui nou operator privat.

“Legea oferă soluții pentru astfel de situații. Autoritatea contractantă (nr.r Primăria) are obligația să asigure continuitatea serviciilor. Vom găsi soluții pentru a asigura serviciul de salubrizare și nu vor fi probleme”, a declarat pentru B365.ro, Mădălin Dumitru, director general al Direcției de Infrastructură și Utilități Publice din cadrul Primăriei Capitalei.

(...)


( link )

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 DanCld

Curatenia de toamna. In cateva luni va fi exact la fel in lipsa unei solutii definitive pentru acest coltisor de oras.

curatenie-toamna-19-noiembrie-2.jpg (169.92 KB; downloaded 4597 times)


curatenie-toamna-19-noiembrie-1.jpg (182.39 KB; downloaded 4597 times)

 


Re: Gunoiul din Sectorul 5 DanCld

Curatenia de toamna la final. "Autorii" se pare ca sunt cativa dintre vecinii mei de bloc care s-au organizat, au pus mana pe lopeti, greble precum si pe o drujba - de asemenea au adus si un utilaj de cine stie unde - si au trecut la treaba. Ce a fost de strans a ajuns in saci mari pe marginea strazii, otetarii insa au avut parte de o soarta mai barbara dupa cum se vede...
curatenie-toamna-19-noiembrie-final.jpg (151.97 KB; downloaded 4575 times)

O fi bine, o fi rau? In absenta vreunei contributii din partea autoritatii locale se putea proceda in alt mod?

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433155 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use