Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

540 posts, 143826 views

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 39

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

Totusi ar fi putut sa o faca mai lunga + au pierdut cateva locuri bune de parcare facand capetele curbare.. zic eu!

De ce s-au oprit aici? Puteau sa mai mearga max 10 metri lejer... :geek:
foto: dorel
69809.jpg (125.4 KB; downloaded 3152 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

subway guru wrote:
Nici vorba, e asa ca sa nu se chinuie cu spaitzuiri grele.

Adica? Fi mai explicit... ce se face practic acolo??

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Nu se intampla nimic special acolo, e clasica metoda 'Top-Down'...
Am vrut doar sa subliniez ca planseele nu se toarna direct pe pamant pt economie de cofraje ci pt economie de spraitzuri...
Se creeaza saibe orizontale care sa preia impingerile pamantului de la peretii mulati...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului dorel

ByOnu scrie:

De ce s-au oprit aici? Puteau sa mai mearga max 10 metri lejer...  

Unde zici tu ca puteau prelungii parcarea, in viitor,banuiesc, va fi una din gurile de acces pentru metrou.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mihai_atanasiu

Doamne ajuta sa mearga lucrarea asa pina la terminare !
Sa nu-i deoache cineva ca lucreaza intr-un ritm sustinut.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Pai si mai departe cum se lucreaza? Scot pamantul de sub planseul asta si apoi il armeaza si toarna pe cel de la nivelul inferior?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Exact asa!
...si asta-i principalul 'inconvenient' al metodei, sapatul sub plansee...dar mai sunt si altele...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

Apropo dar aceasta parcare nu trebuia sa aiba 3 iesiri , adica una pe interior dinspre biserica si restu la extremitati ? Unde pot accesa planul exact al acestei investitii ca sa evitam inchipuirile despre cum va arata aceasta lucrare ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Sursa : http://www.buesoinchausti-rein.com/
Adresa a postat-o primul Utilizator anonim in cadrul acestui topic, numai ca trebuie sa stiti unde sa cautati !
U 1.jpg (66.31 KB; downloaded 2908 times)
U2.jpg (81.73 KB; downloaded 2908 times)
U 3.jpg (81.41 KB; downloaded 2908 times)
U4.jpg (96.13 KB; downloaded 2908 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dominatrix

Luigi Snozzi, presedintele juriului la concursul de arhitectura pentru Piata Universitatii: "Pentru mine, majoritatea proiectelor au fost, daca nu slabe, oricum in afara adevaratei probleme urbane puse in discutie"

Cat de bune au fost proiectele inscrise in concursul pentru amenajarea Pietei Universitatii? Ce aspect a contat cel mai mult in alegerea castigatorilor? Ar fi fost mai bine ca Primaria Capitalei sa fi organizat concursul pentru amenajarea Pietei Universitatii inainte de inceperea lucrarilor la parcarea subterana? Cum a influentat proiectul parcarii, deja facut, solutiile de amenajare ale locului? Raspunsurile la aceste intrebari le aflati de la presedintele juriului, arhitectul elvetian Luigi Snozzi.

Continuarea aici.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

:lol:  :lol:  :lol:  Nu stiu cat de bun e tipul, e fosila sigur, in idei. Asta e clar. Nu neaparat anii de vechime e o garantie a calitatii...
Ok, tot respectul daca e o personalitate, habar nu am, dar as fi vrut si niste pareri de tineri arhitecti.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Utilizator anonim

Vin si eu cu cateva poze mai incolo  ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului cornel001

De aici:
viewtopic.php?f=168&t=1132&start=70#p80898
Multe vor parca sigur, daca vor fi si impiedicate sa mai parcheze pe trotuar sau aiurea.
Dar stai putin, parcarea aia de 1000 de locuri cui apartine ?? Eu stiam ca era a statului ?
Si mai era nu departe cladirea CICLOP parca, cu parcari supraterane, aia iarasi (pt zona ei) a cui este ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului sage

In articolul de pe Hotnews Doctorul declara senin ca parcarea de la Inter e prea scumpa si ca aici tariful de parcare o sa fie aproximativ 0.38 euro pe ora. Pe langa faptul ca mi se pare o tampenie sa spui ca o ora de parcare in centru este scumpa la un tarif de 2.5 lei/ora (unele surse spun 3 lei) cred de asemeni ca suntem mintiti.

Aceasta investitie a fost realizata cu fonduri private. Deci nu e charity, deci cineva vrea sa scoata bani din ea. Asadar sa calculam:

0.38 euro/ora x 420 locuri x 10 ore/zi x 365 zile/an = 580 000 Euro (cu aproximatie) - Adica sunt un optimist incurabil care crede ca 10 ore pe zi parcarea e full sau  se vand 4200 de ore pe zi. Sper ca m-am facut inteles.

Din acesti bani24% reprezinta TVA.  Adica ramai cu470 000 Euro

Costuri anuale de intretinere 70 000 Euro. Nu am idee la cat se ridica, dar trebuie platiti oamenii, curentul, intretinerea echipamentelor, consumabile etc.

Si uite asa ramai cu 400 000 Euro pe an.

Nu platesti impozit pe profit ca acoperi investitia si esti pe minus, dar platesti cu siguranta dobanda la banca pentru banii imprumutati. Uitam de asta ca nu ma pricep la dobanzi.

Investitia initiala a fost de 12 milioane Euro. Asta inseamna ca in 30 de ani (give or take) ti-ai scos banii. Super afacere! :roll:

Ce lacomi austriecii aia cu 3,20 Euro/ora.

Daca am gresit ceva, va rog sa-mi spuneti ca sa ma pot lansa si eu in biznisul cu parcari.

Sursa Hotnews
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10777479-video-cum-justifica-primarul-oprescu-parcarea-universitate-conditiile-care-apropiere-exista-alta-parcare-aproape-goala-avea-tarif-mai-mic.htm

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 39

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433201 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”