MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou

688 posts, 274416 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 50

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou Utilizator anonim

Se bagă lifturi la metrou

Lifturile se vor utiliza atât la interior, cât şi la exterior, pe trasee directe de la nivel stradal la nivelul peronului. Toate sunt proiectate în vederea asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi, însă vor putea fi folosite de absolut toată lumea. „Vor exista fie turnicheţi la intrare sau la ieşirea din aceste lifturi, ori vor avea dispozitive de taxare. Depinde de spaţiu pentru că nu vor semăna (n.r. – lifturile) unele cu altele”, mai spune oficialul care adaugă că “în perioada imediat următoare vor fi puse în funcţiune lifturile de la Grozăveşti, Crângași și Izvor”.

http://b365.ro/news/47-de-l ... ul-anului/

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou sab

Ce exprimare la ziaristul acesta de doi bani.."se baga lifturi"..  Mi-am adus aminte de vremurile de dinainte de 1989 cand umblau zvonuri de genul "se baga branza la magazinul din colt".. :)
Trecand peste exprimarea de "mare om de cultura", nu inteleg cum, daca se introducea liftul la Izvor sau GdN inca de la constructie, erau necesare doar doua lifturi, iar acum este nevoie de trei..

Apărătorii Patriei misterr

Au prins viteză, gropile se înalță cu repeziciune, de la o zi la alta.

Ieri:

Fotografie0223.jpg (193.54 KB; downloaded 4161 times)

Fotografie0224.jpg (197.09 KB; downloaded 4158 times)

Fotografie0225.jpg (150.87 KB; downloaded 4159 times)

Azi:

Fotografie0226.jpg (249.07 KB; downloaded 4162 times)

Fotografie0229.jpg (204.82 KB; downloaded 4163 times)

Pozele au fost cu groapa din spatele intrării.
Mie însă nu mi-e clar ce e cu groapa din față, pentru că este exact deasupra peronului, și din cîte știu lifturile nu merg direct din stradă pînă pe peron, ci traseul este din două bucăți, între care se face validarea cardului. Oricum, la Apărătorii Patriei peronul e și așa îngust, un lift pe peron mai lipsea, să dai cu nasul în el exact după ce cobori pe scări (că exact acolo cade).

P.S. La Brîncoveanu a avut loc dezvelirea bustului (au fost date tablele la o parte, astfel încît acum se vede structura liftului de pe peron).

• sab
  • Posted:
  •  

Pana si tehnologia folosita pare sa fie alta la Aparatori, cu acele profile metalice ingropate...Iar lemnul pare sa fie acolo pentru cofrare..

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou subway guru

@sab:
Principial e aceeasi tehnologie. Terenul fiind mult mai 'consistent', in loc de coloane secante/tangente se folosesc piloti cu baza betonata in care sunt introduse profile metalice 'I' distantate, intre care se pun dulapi orizontali (pot fi de lemn, de metal sau prefabricate din beton armat). S-ar fi putut face si coloane distantate intre care sa se creeze 'bolte' orizontale torcretate...
Tehnologia din poze e in mod curent denumita in 'jargonul' de specialitate 'sprijinire hamburgheza'... ;)
@misterr:
A cata oara sa-tzi repet ca nici o groapa nu se 'inaltza', toate gropile se 'aprofundeaza'...prin 'adancire'...
Intr-un fel esti in situatie diametral opusa cu intreaga Romanie...esti pe 'drumul cel bun', doar directia e complet gresita...ai luat-o in sus in loc de in jos... :lol:  :lol:  :lol:

Să înălțăm o groapă! misterr

Am crezut că se subînțeleg ghilimelele, promit să le pun de-acum încolo!

Te asigur că știu, inclusiv că betonul se toarnă și asfaltul se așterne. Că altfel... e ca și cum ai spune: "mănînc un vin și beau o friptură"...

Stiu ca stii...
Dar am folosit prilejul de a mai schimba o replica 'umoristica' pt a mai iesi din 'tristul' cotidian...
Toate bune!

Constantin Brîncoveanu misterr

Ce vedem după dezvelirea bustului:

Nivelul peronului

Fotografie0230.jpg (104.33 KB; downloaded 4330 times)

Fotografie0231.jpg (94.24 KB; downloaded 4332 times)

Fotografie0232.jpg (88.05 KB; downloaded 4328 times)

Nivelul turnicheților

Fotografie0234.jpg (95.2 KB; downloaded 4330 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Au inceput lucrarile si la Unirii2. Liftul va fi montat in capatul statiei dinspre Hanul Manuc . Sunt curios care este solutia pentru liftul exterior, stiut fiind faptul ca pe langa Maganzinul Unirea (de fapt printre statie si magazin) trece pasajul rutier. Sper ca liftul sa nu dea in parc sau la Manuc. Sau in mijlocul strazii :)
Oricum si solutia pentru liftul interior este putin ciudata. Desi la Unirii 2 exista avantajul deschiderilor ample ( practic nu trebuie sa fie spart nici un "tavan"), liftul  este aproape lipit de scarile rulante si cred ca va trebui costruita o "alonja" a nivelului turnichetilor pantru ca sa nu pasesti "in gol" cand iesi din lift. Sau este ceva care imi scapa momentan..
Unirii2.JPG (208.44 KB; downloaded 4236 times)

Apărătorii Patriei misterr

Aici au dat peste liftul special, făcut de Securitate pentru Ceaușescu, și s-au apucat să-l spargă.

Fotografie0236.jpg (228.52 KB; downloaded 4168 times)

Fotografie0235.jpg (258.63 KB; downloaded 4167 times)

Haios! Asta chiar mi-a 'placut'! :lol:  :lol:  :lol:
Sigur nu e o componenta 'sicreta' a scutului 'De veselie'??? :o

Re: Apărătorii Patriei misterr

Uf, am răsuflat ușurat! Chiar am avut emoții gîndindu-mă cum o să răspunzi! Credeam că o să mă „pui la punct”, că de unde am mai scos-o cu lifturile lui Ceaușescu, că de ce mă iau după toate inepțiile care apar prin presă...
E bine dacă încă mai știm de glumă, înseamnă că nu sîntem atît de obosiți încît să avem nevoie de concediu... Deși n-ar prinde rău unul, lung de tot!

Pe de altă parte, mă gîndeam cum privești acum pozele astea, văzînd cum vin unii „europeni” să dărîme ceea ce tu ai făcut acum 30 de ani... Din moment ce te-ai ocupat cu proiectarea în zona aia, poate chiar știi ce e acolo. Deși, din cîte știu, tu ai fost cu tunelul Piața Sudului - Apărătorii Patriei, nu cu stația.

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou ByOnu

Fiti putin mai expliciti, wtf's that? :lol:

Daca este intr-adevar un lift, cel putin a vrut sa fie un lift, de ce nu s-a folosit vechea structura? :?:

@misterr:
Nu dragul meu, n-am de gand 'sa pun la punct' pe nimeni dintre colegii de discutii, scopul meu pe forum este sa discutam, sa dezbatem si sa intelegem 'impreuna' problemele...
Cat priveste un concediu 'prelungit', nici vorba, voi fi aici cu voi, si totdeauna cu 'un strop de umor'...
Care 'ieuropeni' mai europeni ca noi, dragule?
Ca noi suntem 'proto-europeni'...
Ai uitat vorbele din batrani?
La vremuri noi, tot noi! si...
Noi l-am facut, noi il omoram! (metroul, dar nu e deloc cazul, acum doar ne preocupam sa-l oblojim, sa-l ocrotim si sa-l imbunatatim, ca e abia 'la prima tineretze'! Cand o implini 100de ani, mai discutam...)
Cine ai vrea 'sa-i poarte de grija' daca nu 'parintzii'??? :mrgreen:
Ai dreptate, nu am raspuns de proiectarea statiei ci de a interstatiei, dar tinand cont ca 'locul meu de veci' e pe interstatie, la nici zece metri de linie, am vrut sa ma asigur ca nu scapati de mine nici in 'viatza de apoi', am sa supraveghez si ascult cum se respecta orarul de circulatie si mult 'dupa'...si am sa 'constat' dupa 'vibratzii' cum se comporta structura si calea de rulare...pe 'vecie'... :lol:
@ByOnu:
Nu te impacienta, nu e nimic secret...
Ai auzit tu de vre-un lift pe 'vremea cealalta'?
Coana Leana avea alte 'printzipuri': 'Amarastenii' sa faca bine sa-si care sacosele pe scari, ca un pic de miscare 'nu strica'...
Ala e un biet camin, fara mare importanta...
Numai de bine!

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463903 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”