Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 531600 views

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 128

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Adică RATB circulă la 60% din capacitatea pe care o avea înainte de Criţ (1100 de autobuze)...

Problema mare e la tramvaie... se doreşte ca Tatrele să dispară (chiar mai repede decât vă imaginaţi) odată ce se repară V3A-urile imobilizate prin depouri.

Re: Stiri, noutati, perspective Lohengrin

Transportul electric e jalea maxima a RATB-ului iar dl. Crit nu isi propune defel "insanatosirea sistemului". Cine ia de bune elucubratiile unui ziar cunoscut ca vuvuzela portocalie, sa mai stea o tura sa gandeasca. "Probele" fotografiate de EvZ si expuse cu mare tam-tam sunt de tot rasul pentru orice posesor de mai mult de 2 neuroni. Daca aia de la ziar taceau, asta e, filozofi ramaneau - numai ca filozofia nu tine de foame.
Era insa nevoie de o fumigena care sa ascunda probleme reale ale Regiei: bataia de joc de la orele amiezii, organizarea retelei de transport si a orarelor de circulatie astfel incat calatorii "sa se simta" si sa foloseasca mai bine metroul sau masina personala. Este un pas necesar in realizarea struto-camilei denumite AMTB, care sa deturneze grosul fondurilor care regia portocalie. Macar de s-ar face acolo si altceva in afara de SF-uri, ca pe hartie ne apropiem de Paris la numarul magistralelor de metrou.

Next on "Dallas": cand se termina tronsonul Dinicu Golescu-Calea Plevnei, 35 ajunge acolo, poate apare si 44, nu la frecventa la care chiar le-ar fi util amaratilor din Giulesti. La Basarab revine traditionelul 12, 25 intra in istorie. 27 la Ghencea in niciun caz, ca doar "nu se cere". Se va da atunci foc verde si pentru scoaterea sinelor pe Iancului, vagoanele de pe 46 si 55 pot merge la Militari. Tatre vor mai ramane cateva si pana la anul, in special pentru 35 si 47, poate si 44.

Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

Lohengrin wrote:
Se va da atunci foc verde si pentru scoaterea sinelor pe Iancului, vagoanele de pe 46 si 55 pot merge la Militari.
Din fericire, Iancului (si Pantelimon) au scapat deocamdata. Ca nu se va circula pe acolo 2 ani e alta poveste, dar nu se desfiinteaza. Prima sectiune vizata pentru desfiintare definitiva pare sa fie cea de pe Bucurestii Noi intre depou si Laromet, cum a zis si Kritzul intr-un interviu. Probabil ca "victima colaterala" va fi si ramura spre Damaroaia. Nu va faceti griji, acesta e doar inceputul. Vor mai urma cu siguranta si alte tronsoane, daca se continua politica din prezent.

Din ciclul 'alegatoriada'... subway guru

Cum se 'momesc' voturile:
Complex de natație în București cu bazin olimpic de 8 culoare și block start-uri VEZI PROIECTUL
29 sep, 15:43 / Cristina Macuc
Primarul Liviu Negoiță (PDL) îi face concurență colegei de partid Elena Udrea: construiește un complex de natație în valoare de 12,6 milioane de euro. Acesta va include un bazin olimpic de înot și polo, alături de un bazin de sărituri cu trambuline. Investiția, ce va fi asigurată din fondurile Primăriei Sectorului 3, a fost însă contestată de unii consilieri locali care au apreciat că Udrea “face scăldători şi minuni de genul ăsta”.
http://b365.ro/news/ba/
Stiri din viitorul luminos (dar umed) al capitalei...

Se construiește un nou adăpost pentru maidanezi cu 400 de locuri
29 sep, 17:33 / Nicoleta Vieru
Luna viitoare începe construcția unui nou adăpost pentru câinii fără stăpân. Mai exact, adăpostul de la Mihăilești va fi extins cu o nouă clădire în care vor fi disponibile 400 de locuri.
http://b365.ro/news/se-mai- ... de-locuri/
Ptiu dreace, asta nu e ala al Videanului? Ca parca noi 'independentii' aveam unul mare, frumos si 'gratis' taman la Busteni???

Chiliman a luat 125 mil. euro de la BEI pentru reabilitarea blocurilor din Sectorul 1
29 sep, 14:14 / Cristina Macuc
Contractul de împrumut dintre Primăria Sectorului 1 şi BEI (Banca Europeană de Investiţii) a fost semnat, joi. Finanţarea de 125 milioane euro urmează să fie folosită pentru reabilitarea termică a 365 de blocuri, adică aproximativ 20.000 de apartamente. Costurile de anvelopare vor fi suportate integral de administraţia locală.
http://b365.ro/news/chilima ... ectorul-1/
Aflam ca tin aproape si S2 si S6...dar la juma' de pretz...

Redevența pentru cabinetele medicale din Capitală, majorată de 50 de ori
29 sep, 11:27 / Nicoleta Vieru
Redevenţa pentru cele 48 de cabinete medicale aflate pe domeniul privat al Primăriei Capitalei va fi mărită de circa 50 de ori, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Până acum, medicii plăteau o redevență anuală de doar 1 euro/metru pătrat.
http://b365.ro/news/redeven ... 50-de-ori/
Asta-i cea mai mistooooo...Doctorii+pacientii lor nu vor mai vota 'independent', vor vota dependent de redeventza...ca altfel vad ei pe mama dreacilor...

Must şi berbecuţi la proţap în faţa Academiei Militare
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 44167.html
29 septembrie 2011, 17:25 |  Autor: Olivia Tulbure
Asta-i pt cetatenii turmentati ca mine, ce inca n-au aflat cu cine trebuie sa voteze...

P.S.
Nu luati nimic in serios, sunt doar foiletoane SF...

Re: News subway guru

Revenind la modul serios, iata si comunicatul oficial al BEI:
EUR 125 million for more energy efficient residential buildings in Bucharest

*  Release date: 29 September 2011
   *  Reference: 2011-141-EN

The European Investment Bank (EIB) is lending EUR 125 million to finance the energy efficiency refurbishments of 365 multi-storey residential buildings in the Sector 1 Municipality of the Romanian capital, Bucharest.The reduction of atmospheric pollution, particularly CO2 emissions, through energy savings in the refurbished buildings, will help mitigate climate change.

http://www.eib.org/projects/press/2011/ ... harest.htm

Tot pe acolo gasiti si informatiile privind celelalte imprumuturi acordate sau in curs de evaluare:
http://www.eib.org/projects/pipeline/2011/20110332.htm
http://www.eib.org/projects/press/2010/ ... harest.htm
http://www.eib.org/projects/pipeline/2011/20110079.htm

Re: Stiri, noutati, perspective andrei11

Dominatrix wrote:
...Din fericire, Iancului (si Pantelimon) au scapat deocamdata....

Stiu ca o sa-mi prezinti tot felul de PUZ - uri frumos colorate si desenata cu terminale si sensgiratorii, dar M 5 are prin Iancului / Pantelimon exact aceleasi statii ca si tramvaiul 55. Dupa parerea mea vor lasa asa tramvaiul pana se va incepe constructia lui M 5 si apoi adio tramvaie in Pantelimon. Poate va ramane eventual traseul actualului 36. In rest nu vad necesitatea tramvaiului in Pantelimon.

Re: News telvanni

Asta cu imbracatul bloacelor comuniste incepe sa mai infrumuseteze cat de cat Bucurestiul asta gri. Totodata costa foarte foarte mult (cam dublu decat face), dar macar bine ca nu platesc locuitorii (in mod direct, ca indirect prin taxe tot ei platesc).
Eu va sfatuiesc sa puneti la sertar poze cu fatadele blocurilor, asa cum erau ele inainte. Inainte de anvelopare era simplu: te uitai la fatada si-ti dadeai seama cat de darapanat e blocul, acum cu noua fatada te pacalesti mai repede.

De exemplu blocul in care stau eu nu e 'reabilitat', iar cu ocazia unor imbunatatiri in apartament am descoperit  ca pe la un colt sufla vantul de afara. Dupa ce am dat gletul jos am descoperit ca in spate era gol pana afara. E vorba de zona de imbinare a placilor prefabricate. Am si filmat pentru ca nu-mi venea sa cred.

Re: Stiri, noutati, perspective nemo

andrei11 wrote:
[...]  M 5 are prin Iancului / Pantelimon exact aceleasi statii ca si tramvaiul 55.

Nu este adevarat, se vor construi doua statii suplimentare de tramvai, una intre intersectia cu Bd. Chisinau si intersectia cu Sos. Morarilor (cam in dreptul oficiului postal), iar cealalta va fi in dreptul aleii care duce spre  biserica Marcuta (statia "Spitalul Sf. Pantelimon va fi mutata cu ~100m spre Granitu). Oricum, avand in vedere ca maxim 50% din traseul liniei 55 va fi dublat de (ipoteticul) metrou, nu vad de ce ar fi desfiintata aceasta linie.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: News Dr2005

Mai fericiţi vor fi cei din blocurile de pe Sebastian şi Năsăud, care au rămas cu un perete spre exterior lipsă (placa nouă s-ar fi pus odată cu scara următoare) şi făcut în grabă din BCA pentru a da în folosinţă apartamentele. Acolo într-adevăr, bate vântul. Şi în alte blocuri mai intră vântul, că sunt făcute în grabă (în ultimii ani am văzut că locatarii şi-au băgat spumă între plăci).

Un lucru nu îl înţeleg: vechile faţade erau făcute în grabă, iar multe stăteau să cadă. ,,Anveloparea" s-a făcut direct peste faţadele vechi. Dacă tencuiala veche şi cărămizile ornamentale încep să cadă, nu se duce naibii şi izolaţia?

Re: News DanCld

"Fatadele care stau sa cada" sunt o chestiune relativa; in primul rand s-au anvelopat in special blocuri comuniste iar aici nu avem inca probleme cu mortar plecat la plimbare dintre caramizi sau pomi crescuti pe marginea balconului. In al doilea rand o izolare executata bine blocheaza in primul rand accesul aerului si al apei la fatada originala a blocului prelungind practic durata de viata a constructiei. Marea problema e ca de multe ori anveloparea are doar valoare estetica polistirenul fiind lipit "romaneste" cu efectul nedorit insa inevitabil al igrasiei.

andrei11 wrote:
Dominatrix wrote:
...Din fericire, Iancului (si Pantelimon) au scapat deocamdata....

Dupa parerea mea vor lasa asa tramvaiul pana se va incepe constructia lui M 5 si apoi adio tramvaie in Pantelimon. Poate va ramane eventual traseul actualului 36. In rest nu vad necesitatea tramvaiului in Pantelimon.
Atat timp cat lucrarile se vor face, ma indoiesc ca se va atinge cineva de linia de tramvai  inca 25 - 30 de ani de acum incolo. Ar fi o risipa feroce al banului public sa se desfiinteze dupa cativa ani de exploatare.

Re: Stiri, noutati, perspective andreym24

In momentul de fata la cum evolueaza lucrarile la M5 sunt absolut sigur ca va dura 15-20 de ani pana ce M5 va ajunge sa fie functional in Pantelimon.  
Iar ca risipa a banului public am vazut multe la viata mea de facut decontari in infrastructura (cu toate ca sunt la inceput de cariera) asa ca nu cred ca e un argument forte ca nu il vor desfinta dupa cativa ani de exploatare.

In anul 1986 am asistat la un fapt incredibil de acest gen: reabilitarea completa a liniei de tramvai intre Apaca si Militari in lunile mai - august pentru ca 2 luni mai tarziu, in octombrie sa fie desfiintata din ordinul Tovarasului atat de rapid incat au uitat sa scoata inainte tramvaiele din Depoul Militari care ramasesera blocate acolo. Longrinele OR au fost refolosite pentru traseul nou de pe Bd. Timisoara.

Ma indoiesc insa ca vom asista aici la o situatie de acest gen, in primul rand pentru ca deciziile arbitarare sunt de ordinul trecutului (cel putin asa imi place sa cred), al doilea pentru ca solutia tehnica cu longrine de beton armat permitea montarea/demontarea exteem de rapida, spre deosebire de solutiile aplicate in zilele noastre la "modernizari", si in al 3'lea rand pentru ca un transport de suprafata mai mult ca sigur va ramane si dupa deschiderea metroului. De ce nu ar putea indeplini tramvaiul acest rol?

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Pe site-ul RATB se găseşte un stufos material lăudăros la adresa lui Criţ (scris chiar de către acesta): Raport de activitate al directorului general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti în primul an de mandat

Printre altele, la capitolul realizări se încadrează lăsarea a vreo 10.000 de oameni fără transport şi afectare altor câteva zeci de mii prin decuplarea Tatrelor şi reducerea numărului lor la traseu. Atenţie, toate astea s-au făcut prin ,,decizie a directorului general", deşi legea îi obligă să aibe hotărâre de CGMB şi pentru mutat staţia cu 1cm mai încolo.

Criţă wrote:
Alte realizări notabile ale perioadei, vizând dezvoltarea activităţii de bază şi reprezentând un feed-back la dorinţele utilizatorilor:
[...]
- reorganizarea transportului zonal prin revenirea la traseele de bază a liniilor de tramvaie 11, 35 (circula pe sub pasaj ) şi a celor de autobuze 105, 123, 133, 178, 282, 601, 635, 780, odată cu finalizarea construcţiei Pasajului Basarab precum şi a lucrărilor de infrastructură rutieră de la nivelul solului ;
- aplicarea deciziei directorului general privind scoaterea din circulaţie, începând cu luna ianuarie 2011, a vagoanelor Tatra, ceea ce a condus la o scădere semnificativă a consumului specific de energie electrică de tracţiune;
-pregătirea cadrului de exploatare pentru înfiinţarea primei linii circulare de tramvaie care tranzitează Pasajul Basarab pe traseul : „Poşta Vitan”, Calea Vitan, Şos.Mihai Bravu, Şos.Ştefan cel Mare, Bd.Iancu de Hunedoara, Şos.Nicolae Titulescu, Pasaj Basarab, Şos.Orhideelor, Bd.Vasile Milea, Bd.Timişoara, Şos.Progresului, Str.Dr.Constantin Istrate, Şos.Viilor, Calea Şerban Vodă, Bd.Gheorghe Şincai, Str.Nerva Traian, Bd. Octavian Goga, „Poşta Vitan”;

Mai sunt acolo şi altele din realizărili Tov. Criţ, gen traseele ecumenice (alea care nu circulă că e biletul prea scump), traseele de noapte şi depistarea unui consum nejustificat de motorină de 5300,01 RON. Evident, se mai face referire şi la Imperio, la sistemul de undă verde pentru ~230 de autobuze, ~30 de tramvaie şi ~30 de troleibuze (probabil e vorba de vehiculele defecte şi ţinute la gard, că n-am văzut să funcţioneze pe undeva) şi la alte baliverne.

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”