Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piata Presei Libere (INAUGURAT 19.07.2015)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1252 posts, 425936 views

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 90

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

Dominatrix wrote:
Pe hartie, termenul de executie este de 18 luni! :lol:

Ce mi-e opsh`pe ce mi`e douash`patru ... In Romania timpul este o notiune relativa :P S-ar intoarce Einstein in mormant daca ar auzit ce notiune au firmele de constructii in RO despre un interval de timp bine stabilit ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

bun, intarzieri ale constructorului, sau din cauza vreunui ong suparat pe lume din cauza unui gandacel care isi duce veacul intr-un parc din Stuttgart(pe bune, e adevarat!)mai intalnim si in Occident, iar majoritatea intarzierilor din tara, din cate stiu eu, nu tin neaparat de constrctor cat de 'arheologi', primari (v. si proiecul 'Pasaj Basarab' oprit de oprescu pt. un an!!)arierate, conducte subterane considerate 'osn'(care spre deosebire de 'ozn'-uri nu zboara ci sunt subterane!)Cat despre 'regii asfaltului'nu stiu daca doar ei sunt de vina pt. marile intarzieri pe A3 sau la Cenura Bucuresti Nord...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danielstan

Constructorii nu sunt vinovati, dar culeg roadele contractelor aditionale (care intotdeauna SCUMPESC si niciodata nu ieftinesc o lucrare publica) daca se 'descopera' pe parcurs nevoia schimbarii proiectului.
Nu am auzit de contracte aditionale de ieftinire a vreunei lucrari in perioada 2009 - 2011 cand, in plina criza economica globala, costul fortei de munca a scazut in Romania.

In alta ordine de idei, nu aud nimic in aceste zile de la ONG-ul 'Salvati Bucurestiul!', despre intentia miliardarului de carton Gigi Becali de a defrisa 4 ha din Padurea Baneasa (si promisiunea lui de a planta 20 ha in alta parte).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GeoAtreides

danielstan wrote:
In alta ordine de idei, nu aud nimic in aceste zile de la ONG-ul 'Salvati Bucurestiul!', despre intentia miliardarului de carton Gigi Becali de a defrisa 4 ha din Padurea Baneasa (si promisiunea lui de a planta 20 ha in alta parte).

Asteptam sa-i dea acordul Romsilva (ceea ce ma indoiesc ca o sa se intample). Dupa care se da in judecata Romsilva, Becali, etc.
In alta ordine de idei, unde erai tu cand se faceau mitinguri pentru salvarea spatiului verde? Ordonanta 114 iti spune ceva? Nu? Atunci sa lasam ong-urile in pace.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Utilizator anonim

In aceasta toamna incep si aici, azi o echipa de topometristi masurau si marcau toata piata si zonele adiacente, i-am intrebat daca pentru pasaj si au zis ca este in etapa de proiectare finala si elaborarea solutiei de lucru. Nu stiau sigur cand incepe santierul dar au zis ca pana in iarna oricum.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ANTENA

Azi venind dinspre Arcul de Triumf, chiar inainte de semaforul de la Piata Presei,
am vazut ca a aparut un panou cu sigla PMB, "Aici se va construi pasajul subteran Piata Presei Libere"
E clar, in curand incepe.
Norocul face ca avem si aici un webcam. Iata adresa: http://www.jurnalul.ro/webcam/pia-a-pre ... e-264.html

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Utilizator anonim

Azi am vorbit si cu factorii de decizie in cazul acestui pasaj. In prezent se trage tare pe partea de proiectare, luna viitoare vom vedea si utilajele pentru studiile geo. Apoi startul efectiv al lucrarilor imediat dupa ce sunt iesite toate autorizatiile si avizele. Ca sa nu mai sara dom' prefect ca se fac lucrari ilegale.

Re: Documentatie tehnica larus

telvanni wrote:
Sa inteleg ca vor disparea copacii de pe prima 100m din bulevardul Kisseleff...pacat!

Cred ca si copacii de deasupra parcarii subterane.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mircea45

Cred că am văzut și o echipă de filmare a televiziunii poporului în zonă.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dominatrix

mircea45 wrote:
Cred că am văzut și o echipă de filmare a televiziunii poporului în zonă.
In acest caz, eu zic sa luam camerele de filmat ale televiziunii poporului si sa le bagam in popoul lui Diaconescu, una cate una. :twisted:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului vancouver

Iata si cum as fi facut eu lucrurile: pasaj continuu sub Sos. Kiseleff, daca am avea bani suficienti:

harta pasaje zona Piata Presei - Herastrau v1c dimensiune redusa.jpg (690.87 KB; downloaded 3832 times)

si link pentru harta la rezolutie mai mare: http://img31.imageshack.us/img31/417...napiatapre.jpg

Legenda:
cu rosu - pasaj subteran pe sensul de intrare în Bucuresti dinspre DN1 (pasaj cu 4 iesiri pe Bd. Expozitiei, Str. Turda, Sos. Kiseleff dincolo de Arcul de Triumf, Bd. Prezan)
cu galben - pasaj subteran pe sensul de mers spre DN1 / spre Bd. poligrafiei
cu galben palid - pasaj subteran pe directia Str. Turda (tangenta vest) -> Bd. Prezan
cu verde deschis - pasajul de la Piata Charles de Gaulle

Avantaje:
- se rezolva problema ridicata de arhitecti legata de distrugerea aspectului Sos. Kiseleff prin construirea acolo a unui pasaj
- zona Bd. Kiseleff din dreptul parcului Herastrau devine linistita din punct de vedere al traficului => poluare redusa (fonica + noxe) - (totusi ramâne la suprafata traficul care vine de pe Bd. Poligrafiei si de pe Bd. Expozitiei, ca si traficul generat de riverani)
- fara probleme poate fi închis traficului Bd. Kiseleff intre Arcul de Triumf si Piata Presei pentru defilari sau alte manifestari culturale/sportive/festive/târguri
- trecerile de pietoni de pe Bd. Kiseleff devin mult mai sigure
- se rezolva descarcarea traficului ce vine de pe Tangentiala Vest (Brasov-Virtutii-Crângasi-Turda), mai ales in perspectiva prelungirii acestei tangentiale la sud sub forma unui semi-inel median (est-sud-vest)
- zona din subteran insensibila la ninsori abundente (economie la deszapezire)
- se pot mult mai usor proiecta piste pentru biciclisti in zona cu traficul principal mutat in subteran

Dezavantaje:
- pretul mare de constructie si intretinere
- in cazul unor accidente orice pasaj rutier subteran prelungit poate deveni o problema (tunel = zona inchisa, prost ventilata, prost iluminata, acces dificil vehicule de interventie)
- concomitent trebuie prelungit si Podul Grant peste Sos. Crângasi, pâna dincolo de Piata Crângasi, altfel tangentiala vest devine un ambuteiaj continuu

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Pe bune ai facut schita aceea ? Sau numai  asa, ca e week end si sa mai schimbam putin atmosfera ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului vancouver

Ce inseamna "pe bune"?

Adica daca am facut-o eu?
Da, eu am facut schita.

Dar daca intrebi daca are vreo legatura cu ceea ce se va face in realitate:
NU. E doar viziunea mea. Cel putin deocamdata intentia autoritatilor este sa faca un pasaj limitat, care, venind de pe DN1, sa iasa pe Kiseleff imediat dupa intersectia de la Piata Presei. Adica fix in trecerea de pietoni dintre Pavilionul H si capatul tramvaiului 41. Adica fix P**A. Plus ca vor taia toti copacii pe 100-120 m pe Kiseleff incepând cu intersectia Piata Presei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Adica daca ti se pare realist un pasaj de peste un kilometru lungime ( ! ) care ce sa faca ? Sa salveze niste copaci ? Asta daca am inteles eu bine. Copacii multi se vor taia la amenajarea parcarii subterane - strict necesare in zona, sper sa fie pe cel putin 3 nivele ( subterane ). Cum o parcare ( subterana ) mi se pare de bun simt in fata / pe lateralele  "Casei Scanteiei" ( sau cum s-o mai numi actualmente constructia - Casa Presei Libere mi se pare stupida, in sfarsit ). Nu au decat dupa ce vor amenaja parcarea sa replanteze copacii. Ma rog, sacrificii colaterale.
Si  apropo de "zona verde". Un spatiu care va fi masacrat in totalitate  va fi "Parcul Eroilor" - unde se va construi M 5. Sper ca acolo sa se pastreze parcul dupa ce se va incheia santierul. Pomi masacrati vor fi si in Dr. Taberei, dar si acolo sper la replantari "dupa", inclusiv refacerea Parcului Dr. Taberei.
Asta e , mai vorbim peste 30 ani cand totul ni se va parea mai usor '"de digerat".
Si in Parcul Izvor astept de ceva ani plantari masive, dar vad ca nimeni nu se sesizeaza.
Revenind la subiect, nu pasajul va fi generator de taiere de copaci ( multi ) ci parcarea.
De  aceea am facut trimitere la "Autostrada Suspendata" - proiect la fel de nerealist ca si pasajul tau de peste 1 km. Nu ca ar fi imposibil, dar costa extrem de scump.

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 90

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piata Presei Libere (INAUGURAT 19.07.2015)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463950 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”