Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

540 posts, 144980 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 39

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului telvanni

Am vazut o masina de la CAMSERV pe acolo....daca e domnul Soare va merge treaba ca "unsa"

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

telvanni wrote:
A iesit din foame BETON SUD-ul cu lucrarea asta.

Pai dc? Betonul am vazut ca il aduc de pe Splai, de la balastiera lu Apolodor ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dominatrix

Ceva interesant pe site'ul OAR: http://oar.squarespace.com/concurs-piat ... itatii_ro/

Sugestie pentru admin/moderatori: mutati mesajele cu poze de mai sus la topicele lunare dedicate.

#dorel
Nu te aventura, sa vedem intai radierul turnat. De la radier, daca sunt baieti "muncitori" vor face un etaj in cca 10 zile calendaristice, adica 30 de zile dureaza din momentul in care avem radierul turnat.
Daca ii pun capacul la sfarsitul lui octombrie inseamna ca le raman 17 zile sa termine sapatura, sa monteze sprijiniri, filate si ce mai au pentru sustinerea malurilor, sa armeze si betoneze radierul...nu prea au timp. Estimez un 15 noiembrie ultima placa turnata.
Estimarea de mai sus e din burta, rog ziarele sa n-o ia de buna.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului vancouver

Eu cred ca va aventurati in estimari complet nerealiste.

Dupa parerea mea radierul va fi gata abia peste vreo doua luni, pentru ca deocamdata nici sapatura nu e gata. Imediat ce primul segment de radier e gata se apuca de peretii perimetrali. Asta cel mai devreme de azi intr-o luna. Iar ultimii pereti perimetrali se vor face la 2 sapt. dupa finalizarea radierului. Mai urmeaza diversi pereti interiori, case de scara, rampe, etc..., care nu se fac chiar asa repede. Apoi placa peste subsolul 2. Cand primele zone din placa peste P-2 vor fi gata, atunci se vor apuca din nou de pereti perimetrali la nivelul -1 (in cel mai bun caz aceasta etapa se poate sari, daca de la început fac peretii perimetrali pe doua niveluri). Apoi din nou pereti interiori, rampe, si in final dala peste subsolul 1, care este si capacul. Aceasta va avea o grosime considerabila, cel putin 40 cm, dar poate chiar si dublu, ca sa poate sustine traficul de la suprafata.

Total: minim 4 luni de lucru efectiv din acest moment, in cel mai optimist scenariu. Tinând cont de venirea iernii, as zice ca realist in mai-iunie la anu' se va lucra la refacerea spatiilor verzi, carosabilului si bordurilor la suprafata.

Deschiderea poate avea loc 2-3 luni mai târziu, dupa finalizarea finisajelor din parcare (electric, ventilatii, marcaje, etc...)

Dupa turnarea radierului cred ca vor avansa cu structura in felul urmator:
-diafragme si stalpi S2
-placa peste S2 inclusiv rampe si scari
-diafragme si stalpi S1
-placa peste S1, inclusiv rampe si scari
S2=subsol 2
S1=subsol 1

Nu se pot turna peretii perimetrali separat de sus pana jos pentru ca avem sprijinirile peretilor mulati. Aceste sprijiniri (orizontale) se scot pe masura ce treaba lor e preluata de placa si grinzile peste un nivel (care formeaza o "saiba")

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului George

Intrebarea unui "afon" complet in materie de constructii: exista o asemanare intre felul in care se lucreaza aici si etapele de care discutati, pe de-o parte, si lucrul la o statie de metrou, pe de alta?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

In linii mari e cam acelasi lucru, cu diferente de 'nuantze'...
Aceeasi Marie, cu alta palarie... :mrgreen:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

Va mentionez ca se lucreaza in regim 06-02 la parcarea subterana ... zici ca au intrat in transa ... nici la Basarab n-am vazutara atata desf. de forte ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dominatrix

E lucrare PPP, deci e explicabil. Daca nu erau "scheletii" si descarcarile arheologice care au taraganat treaba, probabil ca asa s-ar fi lucrat de la bun inceput.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

si aici curatenie generala, discutiile despre civilizatia romanilor, minoritatilor etc sunt la 'club'... dar daca va fi necesar, poate facem topic separat, ca vad ca subiectul a prins. seara buna 8-)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

Eu nu inteleg un lucru in pozele din data de 2/10/'11. Astia pun capacul intre etajele 1 si 2 inainte sa sape sau cum :?: Unde anume pot sa vad planul acestei lucrari  :?:

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Utilizator anonim

Cred ca am prins sistemul, ca sa nu se chinuie cu cofraje si alte minuni ca sa faca etajele, le toarna de sus in jos si apoi sapa, pamantul fiind pe post de cofraj  :?:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Nici vorba, e asa ca sa nu se chinuie cu spaitzuiri grele.

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 39

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433381 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”