Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviareVenice Simplon Orient Express

Topic: Trenul Orient Express în România - 2011

19 posts, 8900 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Re: Orient Express in Romania (2011) AlexCta

Probabil pentru ca acolo este cel mai inalt peron...anul trecut stiu ca au facut curat pe acolo .

Re: Orient Express in Romania (2011) Chev Celios

Dr2005 wrote:
Ce te face să fii sigur că marfarele pe care le vezi cu DA în Chiajna merg la Giurgiu şi nu schimbă locomotiva (sau pun una de ajutor) la Videle?

Eu auzisem ca cei de la compania care opereaza Orient Expresul au cerut doua GM , unu fiind pentru tractiune si unu pe post de generator pentru vagoanele trenului.

Re: Orient Express in Romania (2011) Gabi23

Pentru ca linia 14 este linia de "protocol" a Garii de Nord, fiind si prima care a avut acel peron la nivel cu usile vagoanelor. Acolo se poate asigura si o coborare mai linistita a calatorilor. Acolo nici nu "incurca" foarte mult sosirea/plecarea trenurilor de calatori. Legat de acea zona dinspre macaze intradevar si eu consider ca este foarte infecta, acolo ducandu-si traiul boschetari si femei "usoare". In general peisajul in gara nr.1 a tarii, este unul dezolant: mizerie, boschetari, terasament tandari si multe alte probleme. Din pacate asta este situatia in majortatea garilor Romaniei  :(.

Re: Orient Express in Romania (2011) shoppy

Nu compara mere cu pere, Da-ul 60 de la Marfa are toata puterea pentru tractiune, Gimi 65 alimenteaza si trenul, adica tot aerul conditionat si echipamentele de gatit din cele 3 (parca) vagoane restaurant, chestie care mananca cateva sute de cp din motorul ala, iar pe de alta parte un marfar are prevazuti niste timpi de accelerare mult mai lejeri decat un tren de persoane. OE a mai fost remorcat de un singur Gimi dar atunci nu era picat podul de la Gradiste iar in garnitura era si un vagon generator.

Peronul 14 al Garii de Nord se poate izola cel mai usor pentru primirea speciala a oaspetilor si mai e si primul / cel mai bine modernizat, ca ar fii trebuit spalat si cu detergent asta e...

Re: Orient Express in Romania (2011) iliutu

La 19:31 l-am vazut in Darste (inainte de Brasov).

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Venice Simplon Orient Express  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463862 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”