MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1726970 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 613

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate sab

Dr2005 wrote:
Staţi să înţeleg şi eu... staţia Brâncuşi nu este după Valea Ialomiţei, în cartierul cu acelaşi nume?!

Nu, si nimeni nu stie de ce au numit aceasta statie Brancusi, sa provoace deruta.. :shock: Am vazut recent o schema mai veche a M5 in care statia respectiva se numea.... Targu Neamt. Cum s-a ajuns la Brancusi, mai ales ca este departe de cartierul omonim....nimeni nu a dat deocamdata vreo explicatie logica.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate George

Numele e fain  ;)  iar statia nu e atat de departe de cartierul cu acelasi nume, cam 15 minute.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Paul

subway guru wrote:
Paul wrote:
Abea astept sa mai evolueze cu lucrarea in Razoare. Am locuri in primele randuri si super locatie pentru poze. :D  :D  :D

Da-ne o mostra cu coltul cu pravalii dintre Trafic Greu si Razoare, ca sa ne putem bucura de update-uri cand incep sa dispara de luni incolo... ;)

Luni de dimineata o sa pun cateva poze.
Week-end placut tuturor!

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Si ca sa inchei prezentarea statiilor pentru M 5 - primul tronson :
2.jpg (142.02 KB; downloaded 2510 times)
1.jpg (222.55 KB; downloaded 2507 times)
sab wrote:
Nu, si nimeni nu stie de ce au numit aceasta statie Brancusi, sa provoace deruta..

Mai e mult pana departe... Vezi Pajura / Jiului ;  Laromet / Laminorului.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Pt Opera-Universitate...poate mai discutam un pic... :mrgreen:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate autob368

Cu tot respectul dar statiile, asa cum am mai spus-o mai de mult, sunt foarte dese. De exemplu as fi lasat asa: Raul Doamnei - Brancusi - (Valea Ialomitei) - Drumul Taberei (Parcul) - Favorit - Academia Militara - Eroilor - Cismigiu - Universitate. Distanta dintre statii este foarte mica (3-400 metri) iar costurile investitiei sunt mult mai mari. S-ar fi putut face reduceri masive de buget si timp de lucru - cateva luni. Dar traim in Rromania.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate dorel

Au calculat si ei in functie de densitatea celor ce locuiesc in zona. Am fost in vara asta la Atena, m-am dat cu metroul si am observat cam acelasi lucru: statii dese.

Acum asa e "trendul" - cu statii dese. Oricum pentru Dr. Taberei - Eroilor discutiile sunt inutile, jocurile sunt facute. Ca se va da drumul in 2014 - 2016 - 2020 - 2030 mai putin conteaza, statiile asa vor ramane.
In ceea ce priveste Eroilor - Universitate ( si sa ma leg de ceea ce avertizeaza guru)  nu prea e loc de intors, ori e varianta  desenata de mine (nu am nici un merit in elaborarea ei, eu pur si simplu am desenat-o ), sau este o varianta mai "austera" si - din punctul meu de vedere - mai logica, cu o singura "interstatie" intre Eroilor si Universitate - la Kogalniceanu si eventual statia "Universitate" plasata intre actuala Piata si Piata Rosetti. In acest ultim caz, legatura cu M 4 facandu-se evident la Kogalniceanu iar M 4 "venind" pe sub Schitul Magureanu. In orice conditii s-ar face M 4 si M 5 mi-e greu sa cred ca nu se va "bifa" si un transfer M 4 / M 5, avand in vedere ca - tot indiferent ce traseu va avea M 4 - la ora actuala nu se prefera si un transfer M 4 / M 1 ( M 3).
Evident ca ideal ar fi un "meganod" M 1 ( M 3 ) / M 4 / M 5 in zona Izvor / Kogalniceanu, dar deocamdata ideea nu este agreata. S-a discutat mult pe aceasta tema si nu s-a ajuns practic la nici o concluzie.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Gentoo

Sunt de acord cu ce au scris  Dr2005  si sab .....Denumirea statiei respective nu are nici cea mai mica legatura cu zona in care se construieste .Pina in zona ( cartierul) cu acelas nume -Brancus- mai ai de mers o statie de toleu .Am locuit in zona 22 de ani ....si nici acum nu stau f departe ...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Dominatrix

Daca vreti sa o luam asa, sunt si alte statii a caror denumire nu au nici o legatura cu zona in care sunt amplasate. De ex, ce legatura e intre Petrache Poenaru si zona Ciurel - Virtutii? Nu se putea denumi statia simplu si logic: Ciurel? La fel si statia Nicolae Teclu, care e la o distanta de 2 statii de tramvai de strada omonima. Idem si Anghel Saligny, care nu inteleg de ce nu a fost denumita Catelu. In alte parti, nu se fereste nimeni de denumiri traditionale, chiar daca par amuzante pentru unii.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Dr2005

Vom avea:
- Str. Constantin Brâncuşi în Cartierul Titan
- Cart. Constantin Brâncuşi pe Str. Valea Oltului
- Staţia de metrou Constantin Brâncuşi pe bucla Drumul Taberei
Hai să zicem că unii din noi (cei mai bătrâni ca mine) vor mai zice în continuare ,,Potcoava" pentru stradă şi ,,Bucla" pentru staţia de metrou. Dar cei care nu sunt din Bucureşti şi ajung prima dată în minunata capitală cum se vor descurca?

Dominatrix wrote:
In alte parti, nu se fereste nimeni de denumiri traditionale, chiar daca par amuzante pentru unii.

În Zalău există o mare staţie de autobuze numită... ,,Uz Casnic", ca să nu mai zic ,,Trei Alimentare" din Braşov (e drept, staţia se cheamă altfel, alimentarele nu mai există de mult, dar în comunicatele oficiale tot ,,zona Trei Alimentare" apare). Măcar Căţelu e numele unui sat. În schimb, avem măreaţa staţie ,,Piaţa Muncii", deşi piaţa de deasupra ei nu se mai cheamă de mult aşa. Sincer, aş fi preferat ca staţia Piaţa Muncii să devină odată Piaţa Eudoxiu Hurmuzachi (ca să nu mai încerce atâta lume), iar Linia de Centură să fi rămas linie de centură, că totuşi 1km mai încolo e centura.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate rosetti61

Valea Argesului era mai potrivita pentru Brancusi. Distantele dintre Drumul Taberei 34 - Favorit si Favorit - Orizont sunt mici, cat de la Lujerului la Piata Veteranilor, spre str. Dreptatii. Statia Favorit se putea incadra frumos intre intersectia cu Sibiu si Drumul Taberei 34, cu accesele spre aceste doua directii - conteaza accesele decat peronul propriu zis. La Drumul Taberei 34 se putea renunta - de ce vrem sa avem un nou "Titan" cu unul din capete care da spre parc, cand "Drumul Taberei Parc putea fi foarte bine asezata inainte de intersectie cu un acces la Parc & statiile Ratb de acolo si unul spre biserica de langa piata si DT34.
Putem sa scriem aici n pagini despre ce s-ar fi putut face, planurile sunt batute in cuie, cu 9 statii stabilite ca si pozitionare. De la Eroilor pana la Universitate nu vor mai fi decat Hasdeu si Cismigiu.

CArtierul Brancusi e dincolo de Valea Oltului, nici nu ajunge metroul la el.

Statia "Valea Ialomitei" a fost gandita sa (de)serveasca tocmai Cartierul Brancusi.
Apropos, daca e cineva din zona, cartierul Brancusi tine tot de "Drumul Taberei" ?

rosetti61 wrote:
De la Eroilor pana la Universitate nu vor mai fi decat Hasdeu si Cismigiu.

Nu se stie, vezi ce a scris  subway cateva postari mai sus :
subway guru wrote:
Pt Opera-Universitate...poate mai discutam un pic... :mrgreen:( asta apropos de cele 2 statii intermediare de la Eroilor la Universitate, poate chiar si statia Universitatii ( M 5))

rosetti61 wrote:
La Drumul Taberei 34 se putea renunta - de ce vrem sa avem un nou "Titan" cu unul din capete care da spre parc, cand "Drumul Taberei Parc putea fi foarte bine asezata inainte de intersectie cu un acces la Parc & statiile Ratb de acolo si unul spre biserica de langa piata si DT34.

Imposibil, exact pe acolo trece apeductul si nu te apuci sa faci ditamai statia cu apeductul deasupra. Ma rog, tehnic nu este imposibil, dar trebuie sa tinem seama si de costuri... Vezi anomalia de la unul din accese in vestibulul statiei "Parc..." cand de la suprafata cobori sub apeduct, il subtraversezi apoi urci cateva trepte pentru a ajunge in pasajul de legatura subteran ce da in statia de metrou sau statia lui 41.

Care a fost dobitocul care a plantat arbori pe mijlocul drumului in Dr. Taberei ? Oamenii astia nu gandesc deloc ? Ca sa nu fiu acuzat ca folosesc expresii deplasate, ofer si definitia cuvantului in cauza :
DOBITÓC, -OÁCĂ, dobitoci, -oace, subst., adj. 1. S. n. Animal patruped (domestic).2. S. m. și f., adj. (Peior.)(Om) care este lipsit de inteligență sau de bun-simț. – Din sl. dobytŭkŭ.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Cand am zis ca poate mai discutam un pic, m-am referit strict la amplasamentul statiilor, n-am 'batut' mai departe... :ugeek:

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463989 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”