Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.AAutobuze

Topic: DAF SB220 Castrosua / Elbo / Hispano Carocerra (1994-2012)

808 posts, 298114 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 58

📖 Pagination options
Re: DAF Citelis5396

701 era duminica pe 453.

Re: DAF Axel

Citelis5396 wrote:
701 era duminica pe 453.

701(Cel mai bun DAF de la Alexandria) a revenit la traseu dupa ce a stat 2 saptamani defecta.

Re: DAF Chev Celios

Ieri toate Dafurile au fost bagate in garaj pentru ca au ramas fara frane, iar linia 422 a ramas in aeeeeeer. In urma acestei intamplari domnu Crit a venit pana in Floreasca pentru a vedea care este situatia.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: DAF Dr2005

Chev Celios wrote:
Ieri toate Dafurile au fost bagate in garaj pentru ca au ramas fara frane, iar linia 422 a ramas in aeeeeeer. In urma acestei intamplari domnu Crit a venit pana in Floreasca pentru a vedea care este situatia.

Poate l-am judecat greşit pe Criţ... poate omul pur şi simplu habar nu avea ce are în ogradă. Acum văd că se iau piese pentru Tatre, poate realizează Criţ - care, după posturile pe care le-a ocupat în trecut, ar trebui să fie inginer auto - că autobuzele şi tramvaiele nu merg cu aer.

Azi ce a circulat pe 422?

Re: DAF Chev Celios

Nu stiu.Probabil ca au fost carpite sa circule cat de cat cum trebuie.

Re: DAF Gabi23

Da, erau astazi DAF-uri pe linia 422, cel putin l-am vazut pe "celebrul" 669.
Nu stiu cum se face ca totusi la Militari, au fost puse cumva la punct de catre soferi si mecanici descurcandu-se decent. Probabil este si o ramasita din modul cum se ingrijeau cu ani in urma autobuzele Rocar, pe vremea cand nu aveam Mercedes. Dintre cele de la Militari este "disparut" la o vreme 872, care am inteles ca ar avea probleme cu motorul care se incalzeste rapid. In rest sunt zi de zi, in functie de turatie prin 162: 733, 734, 750, 755, 778, 836, 842, 860. Pe linia 421 de obicei le vedem pe 854 si 855, iar 861 este rezerva pentru ca sunt titularii ei in concediu de odihna. Cele 3 in principiu au "interzis" pe linia 162, pentru ca au acele licente.

Re: DAF SprinterXP

855 a fost zilele trecute prin 162, mai exact luni. :shock:

SprinterXP wrote:
855 a fost zilele trecute prin 162, mai exact luni. :shock:

In principiu nu au voie, dar daca aia a fost rezerva disponibila in acel moment in garaj...

Incepand cu 1 septembrie are licenta pentru linia 421 si DAF-ul 836. Astfel le vom avea pe 836, 854, 855, 861 pentru linia 421, iar cand sunt rezerve pot lucra si pe linia 162. Astazi de exemplu, il puteam gasi pe 861 pe linia 162.
Totodata le vom vedea tot mai rar, cel putin in urmatoarea perioada pe 842 si 872.

Re: DAF Victor92

Chev Celios wrote:

Pana la urma tot Dafurile circula pe 422 ?
Stateam si ma gandeam zilele astea de ce au fost preferate in locul autobuzelor Rocar. Nu stiu daca s-a mai discutat asta, dar faptul ca RCA-ul Casco ( daca se face ) sunt mai scumpe nu ar putea fi un criteriu pentru care s-a decis retragerea deodata a autobuzelor Rocar si pastrarea Dafurilor ?  :?

Re: DAF 3mil

RCA e una, CASCO e alta...
RCA-ul e obligatoriu la toate autovehiculele in circulatie.
CASCO e facultativa si acopera si daunele produse din vina proprietarului. Asta nu cred ca se face la autobuzele bucurestene, poate la Citaro, dar nu cred ca ar da regia bani pe asa ceva.

Si ca sa iti raspund la intrebarea on-topic, ieri erau DAF-uri pe 422.

Si la Militari vad ca tot se insista cu 842, care e o epava catre trebuia de mult casata, astazi fiind pe 162. Partea "senzationala" era ca statea fara calatori la Crangasi, probabil asteptand tractarea...  :evil:. Si in tot acest timp stau in conservare unele care ar mai fi facut fata mult mai bine.

Re: DAF alaska

De ce nu se pun in circulatie si rocar si daf? Facuta o selectie (exista baza de selectie, nu este ca la tramvaie), si puse in circulatie cele mai bune. Sper sa nu fiu pe dinafara cu intrebarea.

Pentru ca Rocarurile s-a dorit retragerea lor totala din circulatie, si nu vor mai reveni sub nici o forma. Iar la DAF-uri s-au reactivat, ce s-a gasit in stare de functionare prin Autobaza Ferentari. Problema reala e ca aceste aproape toate aceste autobuze sunt depasite in momentul actual, fiind uzate din toate punctele de vedere.

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 58

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463851 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”