MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1491209 views

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 405

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

Aveţi grijă de unde luaţi cartoanele, că dacă le luaţi de la Unirii vi se dau valabile din ziua de X până în Y, nu de la prima validare. Sau cel puţin aşa era acum 2 ani când am luat ultima dată abonament. În schimb, din alte staţii mi se dădea cartela cu numele scris cu pixul pe spate şi valabilă 30 de zile de la prima validare, validare pe care aveam timp vreo câteva luni să o fac.

Re: Discutii diverse despre Metrorex cristi20

Dr2005 wrote:
Aveţi grijă de unde luaţi cartoanele, că dacă le luaţi de la Unirii vi se dau valabile din ziua de X până în Y, nu de la prima validare. Sau cel puţin aşa era acum 2 ani când am luat ultima dată abonament. În schimb, din alte staţii mi se dădea cartela cu numele scris cu pixul pe spate şi valabilă 30 de zile de la prima validare, validare pe care aveam timp vreo câteva luni să o fac.

Si la Eroilor si Romana te intreaba de cand sa fie valabil abonamentul

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Cum adica ? Cartela abonament are valabilitatea "teoretica" (adica data pana la care sa poti sa o folosesti prima data) inscrisa pe fata . De la data primei folosiri "curg" cele 30 zile.. Deci poti sa o folosesti prima oara in ultima zi inscrisa pe fata si sa o mai folosesti inca 30 zile. De fapt nici nu sunt 30 zile, daca o introduci pe data 10 este valabila pana pe 09 luna urmatoare, indiferent ca este februarie cu 28/29 zile sau august cu 31 zile.
Cum sa intervina factorul uman asupra acestei informatii inscrise pe banda magnetica ? :shock: Vorbim de vreo cartela speciala, eventual abonamentul pentru elevi/studenti ?

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

De la Piaţa Unirii se emit abonamente cu data de început imprimată pe ele, alături de nume, seria şi numărul buletinului şi cea a legitimaţiei de student (dacă e cazul). Nu cred că se aplică doar abonamentelor cu tarif redus, pentru că am cumpărat ulterior abonament redus de la Grozăveşti, unde mi-a fost scris numele cu pixul pe el şi valabilitatea era de 30 de zile de la prima validare (plus că toate datele mele au fost trecute la caiet ca pe vremuri, ba - neavând calculator - mi-a trecut seria abonamentului şi data emiterii pe carnetul de student... în rubrica ,,Examen TBC", ca cine se uită să creadă că am umblat prin sanatorii).

• sab
  • Posted:
  •  

Dr2005 wrote:
Nu cred că se aplică doar abonamentelor cu tarif redus,.

Ba cred ca da, n-am intalnit aceasta situatie decat cand eram student, dar nu imi scria pe abonament nimic, imi punea o stampila pe carnet sa nu mai pot lua altul pentru aceeasi luna.
Insa la abonamentele normale dai banul si iti da cartela, nimic deosebit.  Si eu am luat 4 odata, chiar de la Unirii. :)

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Intrebare
TBM -  urile de pe M 5 - sau indiferent de unde - cum fac sa treaca de viitoarele statii ? Este absurd sa puna "inele' si pe teritoriile viitoarelor statii, sau cand ajung in dreptul lor gasesc deja "o mare gaura" ? Multumesc pentru raspuns.

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

'Principial' sunt trei posibilitati:
- cand ajunge la capatul x sa-l 'extragi' si apoi sa-l 'lansezi' din nou la capatul y;
- daca statia e deja excavata, si are 'gabaritul necesar' pana la planseul intermediar, sa-l 'tarai' prin statie fara sa montezi inele (varianta optima);
- daca statia e neexcavata, sa montezi inele provizorii (demontabile) care se elimina la excavarea finala a statiei.
Functie de 'graficul' exact de executie, vom vedea care sunt solutiile 'concrete' ale Astaldi&Co...

• sab
  • Posted:
  •  

DocOctavius wrote:
Eu unul, pe harta asta, salut dispariția "corespondenței" de la Gara de Nord.

Ati remarcata ca hartile noi din ramele de metrou  (acelea cu linii punctate, incluzand si viziunea unora pe urmatorii 10 ani sau cum ar spune unii "vise, taica, vise".. ;)  ) continua sa prezinte statia GdN ca o statie de corespondanta intre magistrale?
Parca "rezolvasera" problema, insa se pare ca numai pe site-ul propriu, la "tipar" au dat altceva .  Bine ca au pus in schimb roza vanturilor, mama lor de  "competenti"... :lol:
Aaaa, inca un aspect... Se remarca maiestria cu care au desenat viitorul racord M5. I-au pus o bucla asemanatoare cu cea spre  Ghencea astfel incat nici nu iti dai seama "ochiometric" ca cele doua statii au disparut subit, desi faceau parte dintr-un proiect aprobat de finantatorul extern si de guvern...

Si daca tot e sa discutam despre TBM - uri, cam cat de lunga e masinaria ? ( aproximativ, si evident m-ar interesa strict TBM - urile pentru metrou... ) De "lata" si "inalta" nu poate sa depaseasca diametrul tunelului ( vreo 7 metri parca ) dar de lunga cat o fi de lunga ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

andrei11 wrote:
... cam cat de lunga e masinaria ? ...

Depinde de numarul de sanii pe care le tracteaza, iar numarul de sanii e functie de echipamentele din dotare...
Poate sa ajunga si la 120m toata 'râma' complet echipata...
Pentru 'cazul nostru', cand am sa am niste date 'concrete' am sa-ti zic 'exact'...
Toate bune!

Re: Discutii diverse despre Metrorex cornel001

Ultimele dati cand am mers cu metroul la servici, am ajuns cam nadusit. Si in statii se poate mai bine, dar cel mai rau e in garnituri. Ventilatie aproape zero. Ramele Astra mai aveau macar geamuri culisante pt curent "natural". Halal incurajare a transportului in comun. Se aude Metrorex ?!

• sab
  • Posted:
  •  

Pe ce se mai duc banii Metrorex...

Cum a ajuns Metrorex sa cumpere energie scumpa de la Petprod
http://economie.hotnews.ro/stiri-energi ... etprod.htm

Metrorex va achizitiona energie electrica in valoare de 13,6 milioane de lei, fara TVA, de la trader-ul de energie Petprod, in perioada 1 septembrie - 30  noiembrie, potrivit unui comunicat al companiei. Potrivit Metrorex, firma Petprod a fost selectata dupa o procedura fara anunt de participare, criteriul de  atribuire a contractului fiind pretul cel mai scazut. Metrorex sustine ca inainte de aceasta procedura a organizat alte doua licitatii in vederea  achizitionarii de energie electrica, ambele anulate din lipsa de competitori. Pretul oferit de Petprod este de 303,59 lei/MWh, aproape dublu fata de pretul  mediu de pe piata. Astfel a ajuns sa incheie un contract cu Petprod care este detinuta de omul de afaceri Jack Cutisteanu, acesta fiind considerat  unul dintre "baietii destepti" din energie.

"Dupa doua licitatii anulate din lipsa de competitori, Metrorex a recurs la a doua procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de  participare pentru achizitionarea de energie electrica. Criteriul de atribuire al contractului a fost pretul cel mai scazut", sustine Metrorex.

Metrorex sustine ca inainte de aceasta procedura a organizat doua licitatii in vederea achizitionarii de energie electrica, ambele anulate din lipsa de  competitori (prima licitatie in data de 18.05.2011, cea de-a doua in data de 04.07.2011).

La a treia licitatie s-au inscris in competitie 4 companii: CEZ Companii, Tinmar-In, Transenergo si Petprod. "Compania castigatoare a fost desemnata SC PETPROD SRL care a oferit un pret de 303,59 lei/MWh. In data de 24.08.2011 a fost incheiat cu SC PETPROD contractul nr. 57 in valoare de 13.509.755 lei (fara TVA) avand ca obiect furnizarea de energie electrica pentru o perioada de 3 luni, respectiv 01.09- 30.11.2011", sustine Metrorex.

In urma acestei selectii, Metrorex continua, practic, sa cumpere energie de le Petprod. Contractul initial cu Petprod a durat un an si a expirat in luna mai.  Apoi, contractul a fost prelungit pentru inca trei luni pana la sfarsitul lui august. Insa, contractul initial a fost incheiat la un pret mult mai avantajos  decat cel de acum: 247,4 lei/Mwh fata de 303,59 lei/Mwh in prezent.  Aceasta in conditiile in care pretul mediu pe bursa energiei-OPCOM este de circa 170 lei/mwh. Potrivit Metrorex, valoarea contractului initial a fost de 40,8 milioane de lei, fara TVA.

"Pretul mentionat in contractul dintre Petprod si Metrorex, respectiv 303 lei/MWh include, pe langa pretul energiei electrice, si tarifele reglementate de transport si distributie, care revin operatorilor de transport si distributie", explica producatorul de energie Hidroelectrica.

Potrivit comunicatului, Metrorex a achizitionat energie, din 2003 pana in prezent, de la Grivco, Electrica Muntenia Sud, Enel Muntenia Sud, Buzmann si  Petprod. Metrorex este cunoscut a fi unul dintre cei mai mari consumatori din Municipiul Bucuresti, consumand circa 180.000 MWh anual.

In cursul saptamanii urmatoare, Metrorex va demara o procedura de licitatie deschisa cu faza finala de licitatie electronica, avand ca obiect achizitionarea  unei cantitati de circa 180.000 MWh energie electrica, necesara in perioada 1 decembrie 2011 - 30 noiembrie 2012.

Petprod mai furnizeaza energie electrica si catre RATB.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Asta e firma aia cu sediul intr-o garsoniera si trecuta pe numele mamei omului, o babuta din Cucuiatii din Munte care aproape sa faca infard cand s-a trezit cu presa la poarta...

Subway, cu noua tehnologie "TBM"  vor dispare definitiv statiile cu peron lateral ? Mie - mi placeau, creau o variatie in "peisaj". Parca te plictisesti, tot pe stanga, tot pe stanga. Evident este o parere strict personala.

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”