MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723410 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 613

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect Dr2005

O linie ,,rapidă" între Drumul Taberei şi Băneasa ar fi un proiect mort din faşă, din cauza traficului. Mai de bun simţ ar fi ca 148 să circule la 10 minute (şi să circule şi în week-end, că e de râsul cailor să nu ai cu ce să mergi în Pădurea Băneasa sau la Zoo în week-end), că din Dr. Taberei spre Piaţa Presei există 41, care încă îşi face treaba bine, în ciuda stilului de condus de tip ,,melc" a unor vatmani de Alexandria.

Re: Stiri despre proiect Dany1984

Salut.
Sincer m-am entuziasmat destul de tare cand s-au semnat contractele si dupa aceea am vazut ca s-a inceput cu studiile geotehnice. Dar acum incep sa imi cam pierd din elan. Chiar incep sa ma intreb de ce nu au inceput inca sapaturile efectiv? Cam care ar fi pe scurt urmatoarele etape?

Re: Stiri despre proiect subway guru

Dany1984 wrote:
Salut.
Sincer m-am entuziasmat destul de tare cand s-au semnat contractele si dupa aceea am vazut ca s-a inceput cu studiile geotehnice. Dar acum incep sa imi cam pierd din elan. Chiar incep sa ma intreb de ce nu au inceput inca sapaturile efectiv? Cam care ar fi pe scurt urmatoarele etape?

Proiectele de devieri de circulatie, organizari de santier, de devieri de retele subterane, de defrisari...dupa care pot incepe proiectele de lucrari 'de baza'...
P.S.
Nu te lasa dezamagit, in realitate se duce o 'lupta aspra', doar ca nu e prea vizibila, se poarta 'in subteran'...

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect GAC

In ceea ce priveste reteaua de troleibuze ce va fi desfiintata odata cu inceperea lucrarilor la metrou, pot sa spun ca acest efect se va  indeplini oricum, chiar daca proiectul M5 ar fi abandonat azi, intrucat 2/3 din parcul de troleibuze se apropie cu pasi repezi de casare. Mai mult exista numeroase troleibuze care nu au mai pupat traseu de luni de zile, sau chiar ani, sau au ajuns donatoare de piese. Pestee acestea, mai sunt numeroase troleibuze care "supravietuiesc" de pe o zi pe alta. Deci in 2-3 ani vom asista cu siguranta la reducerea parcului cu vreo 100 de bucati (fie ca vorbim de casare efectiva, trecerea in parcul rece, dezmembrarea pentru piese, sau de "punerea pe butuci", in asteptarea casarii). In aceste conditii, pierderea a 100 de troleibuze este suficienta pentru a "goli" cel putin ramura de N din Drumul Taberei.

Deci daca vrem troleibuz, ne trebuiesc achizitii noi de troleibuze. De asemenea, este bine sa luam in calcul si intervalele jenante ale unor linii de troleibuz de exemplu 70, 79, 92, 90, 86, care din punctul meu de vedere trebuiesc indesite, pentru a atrage calatorii. Mentinerea intervalelor de succedare mari, determina calatorii sa renunte la acel mijloc de transport, asa cum a zis Dominatrix de zeci de ori pana acum. Chiar daca s-ar desfinta ramura de N din Drumul T., si toate cele 200 de ikarus ar fi reparate si ar merge struna, nu cred ca ar fi suficiente pentru a asigura un interval decent pe toate celelalte linii (prin redistribuirea troleibuzelor de pe liniile desfiintate).

Re: Stiri despre proiect Dominatrix

Atat timp cat parcul imbatraneste si nu se mai aduce nimic nou si in cantitatea necesara macar pastrarii actualei capacitati de transport, e clar ca transportul electric cu troleibuze nu mai are nici un viitor. De fapt, cea mai simpla metoda prin care se poate face sa dispara acest transport dintr-un oras sau chiar dintr-o tara este cea aplicata cu succesuri depline in numeroase orase ale patriei: nu se mai fac achizitii de vehicule noi, iar cele vechi dispar inevitabil de la sine. Nimeni nu va fi vinovat, caci consiliul local nu e responsabil pentru lipsa de initiativa in acest domeniu.  

Cat despre achizitia de troleibuze noi, Dr. Oetker batea campii ca s-au inceput procedurile de adjudecare pentru achizitia a 150 de troleibuze. Am mai amintit despre asta aici: viewtopic.php?f=13&t=275&start=14
O dezinformare crasa!

Re: Stiri despre proiect aztec

Posibil sa fie in legatura cu proiectul...
Se incercuia cu gard zona verde dintre Academia Militara si Razoare si parca se si lucra la ceva sapaturi in zona.. asta ce am putut vedea in "goana calului"...

Re: Stiri despre proiect shoppy

Normal ca cred ca incepe in septembrie ca doar august s-a terminat, si in septembrie o sa creada ca in octombrie si tot asa :) .
Bine in septembrie se intorc si oamenii din concediu cu chef de lucru si trebuie sa li se dea ceva de facut , sa vedem.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Goldmund

Astept si eu poze care sa ne convinga ca s-au apucat de lucru la acest important proiect bucurestean
Mersi lui Dorel pt. poze!

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect Utilizator anonim

Dominatrix wrote:
Etapele construirii liniei de metrou
Septembrie-Ianuarie  - Se intră în subteran, se sapă galeriile şi se finalizează incintele staţiilor.
Februarie-Martie - se aduc echipamente şi linii.
Aprilie-Iunie - se fac finisajele, automatizările şi se cumpără trenuri.

Asta poate in Trainz sau MSTS  :lol:

Utilizator anonim wrote:
Asta poate in Trainz sau MSTS :lol:
Evident. :lol: Singurul motiv pentru care nu am pus articolul la subiectul "Sa mai si radem" este ca estimarea lui Udriste cu PIF la sfarsitul lui 2014, mi se pare de bun simt. Asta evident daca se va lucra sustinut. Un ritm de 2 km pe an e unul acceptabil.

Re: Stiri despre proiect andrei11

În noiembrie, vor fi executaţi pereţii mulaţi până la Favorit şi Orizont, iar în decembrie tunelurile către Eroilor şi Militari.

Ceea ce am subliniat eu este un "detaliu de executie" - a compunerii. Tot articolul este o imensa aberatie. O sa se supere subway / Marian sau altii dar avem de-a face cu  un articol F. ( Fantastic ). Are dreptate Domix, mai degraba plasa articolul la capitolul " Sa radem cu nenea Udriste"

Nici subway, nici Andrei nu sunt "cazuti de pe luna" si nici nu sunt "cofetari" deci nu au de ce sa se supere. Articolul acela e scris dupa ureche, fiindca refuz sa cred ca Udriste a putut debita asemenea aberatii.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect Dr2005

GAC wrote:
bombe neexplodate din razvoi, TBM+orice fel de proiectil=intarziere de cel putin un an.

Ceea ce ai toate şansele să găseşti dacă sapi sub un câmp de instrucţie (că asta a fost Drumul Taberei până în anii '60)  :lol:
Sunt curios şi cum vor rezolva problema pânzei freatice de sub Str. Braşov (la linia 41 au picat în ea cu tot cu utilaje...).

Re: Stiri despre proiect subway guru

Dr2005 wrote:
Sunt curios şi cum vor rezolva problema pânzei freatice de sub Str. Braşov (la linia 41 au picat în ea cu tot cu utilaje...).

Bancuri bune de adormit copiii handicapatzi...Nu mai propaga 'legende urbane' lipsite de orice fundament... :cry:

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463917 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”