MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5565 posts, 1206790 views

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 398

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Cum sa nu poti sa ajungi la Bazilescu de la GdN daca este linie directa ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex 3mil

Nu ai inteles contextul. Capcana e ca daca vrei sa faci transbordarea M1/M4 la gara, trebuie sa mai taxezi o calatorie desi daca te orientezi dupa harta (veche) transbordarea apare la fel ca la Basarab.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

Problema asta e e cand s-a deschis M4, in 2000. Mi se pare penibil ca nu a fost corectata in 11 ani. Niste harti actualizate din care sa rezulte clar ca Gara de Nord nu este punct de transbordare intre M1 si M4 se puteau realiza, daca exista bunavointa.

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Ma gandeam si eu. Este paza din BM-uri ceva normal? Ce alte orase mai au paza in vehiculele de transport urban? Eu unu' chiar nu le vad rostul. Mai ales la Berceni cand isi arata adevarata fatza. Isi scot telefoanele pun manele, urla ca urangutanii, inujura si scuipa IN TREN chiar daca mai sunt calatori, ca altfel nici n-as fi avut de unde sa stiu. Si nu numai o data, mereu cand am fost acolo!

Mai mult, te obliga sa bagi cartela din nou asta mi s-a intamplat si la Berceni (de mai multe ori) si la Republica. Tot timpul insa le-am spus ca regulamentul MRex NU prevede re-taxarea la statiile terminale atata timp cat n-am trecut de turnicheti.

Chiar daca regulamentul ar fi prevazut asa o idiotenie, la Republica n-aveau nici un drept sa-mi spuna asta avand in vedere ca nu Republica este capat de magistrala (desi ei asa o considera), ci Pantelimon.

Mai mult rau fac paznicii astia. Ce pazesc? Aurolaci sunt, IVEle sunt vandalizate si in locurile care intra in atributiunile lor, statiile sunt si ele vandalizate, se sare peste bariere in prostie. La Universitate cel putin ei se fac ca nu vad.

La Dristor insa am vazut ca nu-si fac treaba de loc. Intr-o zi la Dristor1 au coborat dintr-o IVA 2 puradei jegosi veniti, desigur, la cersit. A venit un 'echipaj' de 2 scorsezisti si i-a luat la intrebari, acestia i-au spus ca sunt singuri si au recunoscut ca sunt la cersit, apoi echipajul a plecat de langa ei razand si lasandu-i sa-si vada de treaba. La Dristor2 chiar la turnichetii de langa tampoane, un tigan (om in toata firea) a sarit bariera, casiera incercand sa-l opreasca. A tiuit vreo 10 secunde alarma in toata statia. Am stat acolo vreo 2 minute si n-a venit nici un paznic. Dupa vreo 30 de secunde a dat telefon tipand "de ce nu veniti?!" si a inceput sa-l descrie pe tigan (care fugise in statie). De obicei acolo era un paznic. Sunt intrari unde sunt si cate 4 paznici, si unele guri sunt nepazite.

Scorseze este o firma de nimic, si nu o spun numai din cunostintele 'palpitante' oferite de MRex, ci si de la liceul meu. Majoritatea sunt niste needucati, niste trantori care scuipa, injura si manca' seminte langa elevi. Multi nu s-ar putea pazi nici pe ei. Plus ca nu sunt capabili de a tine sub control si a face un plan pentru anumite situatii.. nu dau exemple acum.

Sa se faca ceva, eu ma simt in pericol langa asemenea oameni. Sa nu mai spun ca primesc diverse cadouri de la baietii veseli pentru a se face ca nu vad, stim preabine asta.

Re: Discutii diverse despre Metrorex alelanco10

sab wrote:
De ce era mai potrivita denumirea acolo numai ei stiu.. Daca desfiintau de tot denumirea (pe motiv ca este denumire "comunista") mai intelegeam ceva (desi este o discutie aici daca 1 Mai este comunism sau nu..), dar asa sa muti strazile dintr-o parte in alta este ABERATIE.

De acord, cam asta am vrut si eu sa zic, ca au redenumit bulevardul in cu totul alta zona dar statia de aici a ramas. Ca un pic de off-tpoic, din cate tin eu minte redenumirea a fost facuta de catre PNTCD, pe motiv ca bulevardul respectiv facea cumva legatura spre locul de nastere al lui Ion Mihalache, nu pentru ca era comunista...

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

Şi pe vremea comuniştilor s-a făcut staţia Industriilor în colţul opus al oraşului faţă de Str. Industriilor. Nu ar trebui să ne mai mire  :lol:

• sab
  • Posted:
  •  

Da, acolo este o ciudatenie, se stie ca statia trebuia sa se numeasca IREMOAS, dar probabil ca denumirea nu suna bine, nu avea "rezonanta" necesara acelor vremuri. De aceea am spus ca schimbarile de denumiri din Militari au fost facute cu cap, dar din pacate au fost singurele...

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Apropo de roza vanturilor, este prezenta si pe schemele noului PUZ pentru Ciurel - A1...

• sab
  • Posted:
  •  

De maine se scumpeste calatoria cu metroul ...si nu cu putin, cel putin la abonamentul limitat cu care ne-a fraierit Metrorexul cand l-a introdus cresterea este de aproape 30% ... . La fel si la cartela de 2 calatorii, crestere 30 %  :(
Raman neschimbate doar abonamentele nelimitate de 1 saptamana si 1 luna.
http://www.metrorex.ro/_read190-1

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Evident, totul se anunţă cu o zi înainte, la o oră la care majoritatea oamenilor s-au întors de la muncă sau sunt pe drum, nu cumva să îşi cumpere unii din timp un stoc de cartele la preţul vechi.

E interesant că cartela de 2 călătorii s-a tot scumpit, de a ajuns ca o călătorie să coste dublu faţă de una plătită cu o cartelă de 10 călătorii  :lol:
Poate ar trebui să punem un banner mare pe forum: ,,NU folosiţi cardul Activ pentru metrou, vă costă DUBLU faţă de cartela de 10 călătorii!"

ÎNCĂRCAȚI-VĂ CARDUL CÎT SE MAI POATE!!! misterr

sab wrote:
De maine se scumpeste calatoria cu metroul ...si nu cu putin, cel putin la abonamentul limitat cu care ne-a fraierit Metrorexul cand l-a introdus cresterea este de aproape 30% ... .
http://www.metrorex.ro/_read190-1

Mulțumesc de informație, a venit la fix! Tocmai am reîncărcat pentru luna septembrie. Problema e că sînt șmecheri și nu se poate încărca în avans pe mai multe luni, deși nu scrie asta explicit nicăieri. Eu aș fi încărcat pînă la sfîrșitul anului, încă 4 luni, că sigur nu se ieftinește!

reincarca.jpg (31.1 KB; downloaded 3028 times)

Dr2005 wrote:
Poate ar trebui să punem un banner mare pe forum: ,,NU folosiţi cardul Activ pentru metrou, vă costă DUBLU faţă de cartela de 10 călătorii!"

Cum să coste DUBLU???

• card ACTIV: 27 lei / 62 călătorii = 0,43 lei / călătorie
• cartela de 10 călătorii: 9 lei / 10 călătorii = 0,90 lei / călătorie

Deci cu cardul ACTIV e mai puțin de JUMĂTATE față de cartela de 10 călătorii.

Chiar dacă nu folosești toate cele 62 de călătorii, ci să zicem numai zilele lucrătoare:

27 lei / 44 călătorii = 0,61 lei / călătorie

tot e mai ieftin cu 30% decît cu cartela de 10!

Nu mai speria lumea!

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Abonamentul de 62 de călătorii poţi să îl iei şi pe cartelă clasică. Desigur, toată treaba e să faci 62 de călătorii într-o lună. Dacă faci 4 călătorii pe lună, cu ce te ajută?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: ÎNCĂRCAȚI-VĂ CARDUL CÎT SE MAI POATE!!! sab

misterr wrote:
Mulțumesc de informație, a venit la fix! Tocmai am reîncărcat pentru luna septembrie. Problema e că sînt șmecheri și nu se poate încărca în avans pe mai multe luni, deși nu scrie asta explicit nicăieri. Eu aș fi încărcat pînă la sfîrșitul anului, încă 4 luni, că sigur nu se ieftinește!

Inca un dezavantaj MAJOR al cardului ACTIV ;)... Eu mi-am luat 5 "cartoane" si pana in ianuarie nu mai am treaba..
Cam la fel am procedat si cand au transformat abonamentele nelimitate in cele de 62 calatorii, mi-am luat vreo 4 bucati la pret vechi si astfel am mai calatorit cateva luni "nelimitat".
misterr wrote:
Cum să coste DUBLU???

• card ACTIV: 27 lei / 62 călătorii = 0,43 lei / călătorie
• cartela de 10 călătorii: 9 lei / 10 călătorii = 0,90 lei / călătorie

Deci cu cardul ACTIV e mai puțin de JUMĂTATE față de cartela de 10 călătorii.

Exact, costa DUBLU.
Tu compari mere cu pere, adica o calatorie de pe un abonament (fie el si limitat, dar fiind "abonament" normal ca pretul este bun) cu o cartela de 10 calatorii (destinata calatoriilor ocazionale, deci pretul este mai mare). Presupune ca nu ai abonament si calatoresti ocazional. Compara astfel 10 calatorii "la liber" (adica din portofelul electronic) de pe "maretul" cardul activ (la 2 lei "bucata") cu o cartela de 10 calatorii Metrorex (la 1 leu "bucata") si ai sa vezi ca Dr 2005 are mare dreptate  ;)
Normal ca in cazul calatoriilor zilnice cu metroul iti iei abonament, ca doar nu esti "masochist" sa-ti iei cartele de 2 sau 10 calatorii, dar nu asta era cazul adus in discutie.

Re: ÎNCĂRCAȚI-VĂ CARDUL CÎT SE MAI POATE!!! misterr

Dr2005 wrote:
Dacă faci 4 călătorii pe lună, cu ce te ajută?

Dacă faci 4 călătorii pe lună, probabil nu te mai interesează că e 1 leu sau 2 lei, diferența e nesemnificativă. Problema costului ți-o pui atunci cînd faci multe călătorii.
sab wrote:
Eu mi-am luat 5 "cartoane" si pana in ianuarie nu mai am treaba.

Te invidiez sincer... Ajunsesem deja acasă cînd am văzut anunțul și mi-a fost lene să mă îmbrac din nou și să cobor la metrou...

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433671 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”