Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1812188 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 444

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Dr2005

Iată câte autobuze vin dinspre Ghencea spre 13 Septembrie în 2 ore (cu excepţia lui 122, am prins tot parcul; nu am pus la socoteală cele două autobuze preorăşeneşti). La prim avedere arată frumos, la a doua se observă că majoritatea au venit în trenuleţe de 2 - 3 bucăţi. Interesant şi că media intervalelor de succedare a ieşit puţin mai mare decât intervalele afişate pe site. Probabil dacă făceam statistica pe un interval orar mai mare (deşi aş fi înnebunit pozând toată ziua doar Citaro) abaterile ar fi fost şi mai mari (de exemplu, pe sensul opus erau frecvente trenuleţele de 2...3 x 385).

Şi când te gândeşti că am fi putut avea tramvaie...

A... 47 circulă oficial la 38 de minute, neoficial la 35 - 50 de minute, având doar cele trei ture (că tutul mic s-a scos odată cu 34), făcute din #3308, #3310 şi #3335.
autobuze_ghencea.png (16.87 KB; downloaded 2759 times)

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Robert24

Ai prins exact intervalul cu pauza de masa. E normal ca intervalele medii sa fie un pic mai mari.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB alchimistul

OK, poate nu m-am exprimat eu clar in privinta liniei 1. Inelul exterior sau sensul invers acelor de ceasornic este Piata Vitan - Bucur Obor - Basarab - Pieptanari - Posta Vitan. Scrie clar pe ratb.ro ca aceasta ultima cursa pleaca la 23:29 luni-vineri si 23:24 sambata si duminica. Poate inteleg eu gresit, dar ar trebui sa faca inelul COMPLET, nu ? Ori eu am asteptat vineri la Grozavesti sens spre Pieptanari de la 23:05 la 23:40 si nu a trecut niciun tramvai al liniei 1, nici vreunul pe retragere la Dudesti/Victoria.

@macheta218 : Nu inteleg ce spui prin semicursa de 5 minute. Eu din ce stiu, RATB nu trece pe site decat orele la care pleaca ultima cursa COMPLETA, nu si cele de pe retragere.

Itinerariul este gandit in stil RATB....
Adica semicursa 1 incepe la Piata Vitan, trece prin Bucur Obor - Pasaj Basarab - Viilor si tine pana la Posta Vitan.
Semicursa 2 incepe la Posta Vitan si tine o statie pana la Piata Vitan.
E clar acum? :))
Pe hartie, apare aceasta a doua semicursa ca dureaza 5 minute, desi se face in mai putin de un minut, apoi urmeaza stationarea ca doar s-a terminat o cursa completa.

Daca te uti si pe site, o sa vezi ca la 22:03 pleaca ultimul tramvai ca sa efectueze o invarteala completa: http://www.ratb.ro/docpdf2/1%20POSTA%20 ... ASARAB.pdf

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB bercenicity

Robert24 wrote:
Adica semicursa 1 incepe la Piata Vitan, trece prin Bucur Obor - Pasaj Basarab - Viilor si tine pana la Posta Vitan.
Pe hartie, apare aceasta a doua semicursa ca dureaza 5 minute, desi se face in mai putin de un minut, apoi urmeaza stationarea ca doar s-a terminat o cursa completa.

Daca te uti si pe site, o sa vezi ca la 22:03 pleaca ultimul tramvai ca sa efectueze o invarteala completa: http://www.ratb.ro/docpdf2/1%20POSTA%20 ... ASARAB.pdf

Din cate inteleg de acolo un program e pentru sensul orar (http://www.ratb.ro/docpdf2/1%20POSTA%20 ... ASARAB.pdf ) celalalt pentru sensul anti-orar (http://www.ratb.ro/docpdf2/1%20PIATA%20 ... ASARAB.pdf ) - interesant, pe hartie intervalele de succedare difera (intervalul 13-18 orar 9 min, antiorar 10min, intervalul 21-24 orar 31min, antiorar 23min) :))

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB alchimistul

Robert24 wrote:

Explicatia ta e logica, dar de ce l-ar interesa pe calator ca prinde un ultim tramvai la 23:39 pentru o statie ? Trebuie sa recunosti ca prezentarea liniei de pe pagina RATB induce calatorul in eroare, daca nu acceseaza si subpagina cu graficul detaliat. La prima vedere, se intelege ca ultima invarteala completa in sens antiorar pleaca la 23:39...

Exact. Nici nu am spus ca e OK ce face RATB-ul... In stilul clasic, unora de acolo le place sa-si bata joc de calator.
Accesati de curiozitate programul lui 20 la Banu Manta: http://www.ratb.ro/docpdf2/20%20BANU%20MANTA.pdf
Ups! Le-a scapat un "10" pe acolo :) - informatie confidentiala de altfel cu privire la numele de cod "zece".

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Tom

Am avut ocazia sa merg ieri prin centru. Pe malul garlei era foarte aglomerat, iar in fata se vedea un autobuz al liniei 104. M-am strecurat dupa un taxi si am ajuns undeva la intersectia cu Schitu Magureanu, am trecut de semafor si dupa statuia lui Kogalniceanu, surpriza: un autobuz al liniei 104 pe bulevard. Merge 104 pe acolo sau a ramas afisajul din spate pe linia 104?

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Chev Celios

Am vazut pe afisajele lui 104 ca circula pe Bulevardul Mihail kogalniceanu.Am impresia ca si 123 circula la fel.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB DanCld

Acum un numar de zile Splaiul era un mare santier intre podul Izvor si podul Hasdeu (sensul spre Eroilor). Probabil pana la toamna termina  :roll:

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Citelis5396

Au dat si stire pe R.A.T.B.ro, ca intre 1.07 - 1.09.2011, Autobuzele vor circula pe un traseu deviat pe sensul spre 'Piaţa Operei', de la intersecţia Splaiul Independenţei / B-dul Schitu Măgureanu, prin B-dul Schitu Măgureanu, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, apoi pe traseele de bază

De maine se trece la program de vara. Se reduce parcul.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Gabi23

Pai la "program de vara" nu s-a trecut acum o luna la jumatatea lui iunie? Bine stiu cel putin ca anumite garaje au scos ceva ture la 15-20 iunie si le-au bagat la loc la 1 iulie. Tare curios sunt ce parc vom avea in septembrie la traditionala "marire de parc"  :roll:.

Stiu ca s-a scos doar cate un tur-doua. Acum insa cica iar se scot ceva ture.

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463970 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”