De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Despre Serviciile Patriei Noastre

313 posts, 125127 views

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 23

📖 Pagination options
  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Tom

Enel Broscarel wrote:
Va informam ca se va intrerupe alimentarea cu energie electrica in vederea efectuarii unor lucrari de modernizare a retelei in comuna "Concordia" pe strada ......
ENEL MINTE!
Enel a oprit astazi lumina pentru a inlocui 3 console dela o retea de medie tensiune, pentru ca unul dintre fire sa nu treaca prea aproape de blocul unui PARVENIT, care l-a construit prea in strada. Cine i-a dat aprobare? Ai lui, evident. Vom reveni intr'o ora cu amanunte si cu fotografii in topicul "Judetul ilfov capitala romaniei" (cand vor merita vor primi si majuscule, dar ma indoiesc ca in acest secol se va intampla)!
P.S. Pentru ecologisti: cu ocazia asta au taiat si cativa copaci, din care unul era sa cada peste un gard.

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre DanCld

Ieri a fost o "avarie majora" in perimetrul de la rondul Cosbuc (piata Regina-Maria) - strazile spre Parcul Carol - pana sus la Chirigiu si chiar spre Rahova. "Avaria" s-a manifestat prin scaderea brusca a tensiunii de alimentare pana la 50-80 de volti si, ciudat, a inceput undeva inainte de ora 8 seara. La timp pentru a-l asculta pe inserat pe acel cantaret care a poluat fonic tot centrul orasului  :|  In cursul noptii situatia a revenit la normal...

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dr2005

De curiozitate, mai funcţiona ceva la 80V ?

Ce poluare fonică? S-a făcut cumva vreun concert de manele prin zonă?

Poluare fonica de la Bon Jovi  :|  S-a auzit foarte clar fiecare melodie in parte, in unele momente credeam ca isi sustine recitalul langa bloc. Bine, 1km de Piata Constitutiei... La Shakira s-au auzit doar sunetele joase ca un soi de bubuiala diforma, probabil ca instalatia ei nu a compensat acustica zonei cum s-a intamplat acum.

Cu tensiunea joasa - nu am ce raspuns sa iti dau. Eu am la tablou un releu tip "trece banda" (lasa doar tensiunile intre ~100 si ~270); am masurat realitatea trista cu multimetrul. La 80V sunt sanse bune sa functioneze incarcatoarele de mobile sau alimentatoarele.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Eu am la panou o siguranţe cu liţă home-made... siguranţa generală e chiar una ,,pentru iluminat" (cea mai subţire), dar tot cu liţă prin ea  :lol:

Ca să fiu puţin on-topic, acum vreo 2 săptămâni s-a postat la intrarea în bloc o notificare de la Enel cum că trebuie schimbate contoarele la câteva apratamente (inclusiv al meu) şi că neapărat să fiu acasă la ora H. Evident, ora H era ceva gen miercuri şi joi ora 10:30, aşa că au venit degeaba... într-un fel e mai bine, am observat că contoarele noi sunt electronice, deci nimeni nu garantează că nu sunt mânărite să arate mai mult decât trebuie.

Legat de BonJovi, dacă nu eram cu licenţa (de fapt, dacă aş fi ştiut că săptămâna 11-15 iulie înseamnă, în accepţiunea şefului nostru de catedră, ziua de 15) aş fi fost în piaţa aia (sau în apropiere). Nu cred că voi mai avea vreodată ocazia să-l văd pe Jon Bon Jovi cântând 3 ore.

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre fider

Dr2005 wrote:
De curiozitate, mai funcţiona ceva la 80V ?

Pentru domnul Dr2005 (sper sa nu va suparati ca folosesc aceasta adresare):
Spre exemplu pot spune cu siguranta ca mai functioneaza becurile cu incandescenta si unele aparate dar riscul de a se "arde" este foarte mare. In special recomand atentie la motoarele sincrone de curent alternativ, spre exemplu cel de la frigidere, pentru ca infasurarea se poate incalzi destul de mult ca urmare a supracurentului dar tensiunii insuficiente.

Contoarele electronice sunt utilizate doar pentru ca le este mai usor celor de Enel sa lucreze cu ele si in plus mai era nu stiu ce recomandare europeana sa se renunte la tipul vechi si sa fim mai "eco". In practica nu e mare diferenta. Singurul avantaj cert pentru furnizor este ca poate implementa asa tarifarea diferentiata pe paliere orare sau limite de consum. In plus am o vaga impresie ca intr-un viitor apropiat vor fi capabile sa tarifeze diferit in functie de factorul de putere, implicit sa coste si mai mult utilizatorii care au aparatura veche, cu defect, sau ieftina. Probabil va fi o maniera buna de a-i stoarce pe cei care nu sunt "eco" fie ca isi permit sau nu.

fider wrote:
In plus am o vaga impresie ca intr-un viitor apropiat vor fi capabile sa tarifeze diferit in functie de factorul de putere

Contoarele pentru curent trifazat au "ceas" si pentru energia reactiva care e taxata separat.

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre 3mil

Dr2005 wrote:
într-un fel e mai bine, am observat că contoarele noi sunt electronice, deci nimeni nu garantează că nu sun tmânărite să arate mai mult decât trebuie.

Sa stii ca e foarte posibil sa te trezesti cu un consum mai mare decat la vechile contoare. Explicatia ar fi ca la cele vechi se pune praf pe disc si nu mai au aceeasi sensibilitate ca la inceput. La astea electronice a disparut acest dezavantaj (pentru ei :twisted: ) si inregistreaza orice.

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre fider

Pentru DanCLD: Aceeasi tarifare dubla se poate face si pentru consumatorul domestic nu cred ca este imposibil. Costul energiei va deveni in acest caz mult mai mare. Oricum, daca este sa luam in discutie strategia ENEL, pe termen lung, este mai ieftin daca cumperi un transformator propriu de 10kV decat daca contribui lunar in buzunarul ENEL pentru acest "serviciu". Bine-inteles ca nu este atat de usor sa ai contract pentru furnizare electricitate in asemenea conditii dar problema ramane evidenta chiar daca ENEL a investit nesemnificativ in statiile si punctele de transformare cumparate. Tot asa, in Bucuresti, ENEL are cam monopol deplin asupra furnizarii electricitatii lucru care este cam dubios ca se tolereaza de atatia ani in timp ce in orase mult mai mici exista macar o minima competitie. Probabil ca a fost si asta o clauza in privatizarea "cu cantec" a fostei RENEL, in special a Electrica (SDFEE) Muntenia Sud.

Pentru Emil: sunt "prostioare" aceste zvonuri cu praful pe disc. In practica intregul aparat este capsulat si sigilat fapt ce face aproape imposibila devierea la cele cu disc. Eventuala imprecizie apare fie datorita verificarii metrologice proaste fie, mai degraba, datorita uzurii lagarelor diferitelor componente. In plus contorul inregistreaza prost, adica fluctuant, consumurile prea mici, fapt ce este cunoscut de mult timp. Cele electronice vor fi, in teorie, mai capabile sa masoare corect consumurile mici de cativa W dar asta nu va insemna vreo economie pentru utilizatorul final. Un alt avantaj pentru ENEL este ca noile contoare ar putea fi citite de la distanta desi nu este clar daca au montat asemenea modele sau nu.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Până prin 2003 am avut contorul rămas de când se construise blocul (adică 1978, doar resetat la zero când s-au mutat ai mei aici). Atunci l-au schimbat, electricianul care s-a ocupat de asta zicând ,,ăsta e sigiliul lu' tata", contorul având pe spate eticheta ,,Fabricat 1969", explicaţia fiind că în 1978 era mare criză de contoare, aşa că se reconidiţiona ce rămânea din alte părţi. După aia, nu am putut să nu remarc o creştere a consumului, deci e un sâmbure de adevăr şi în scăderea randamentului în timp.

• Tom
  • Posted:
  •  

De 2 zile se opreste curentul cate o secunda in jurul orei 9:20 si/sau 11:30.
Daca tot s'a creat un precedent legat de atitudinea fata de greva spontana a angajatilor RATB, iata ce voi spune eu despre firma de broscari ENEL:

Nu stiu daca din punct de vedere legal biletul/abonamentul RATB are valoare contractuala, insa contractul cu firma de broscari ENEL este un contract. Si cred ca (si aici asta sigur nu e off-topic) pot spune si eu ca daca in jumatate de luna Iulie s'a oprit curentul de 8 ori, deci in medie odata la 2 zile, daca prindeam si eu un angajat Enel pe aici il ologeam sau avea lumanare la cap. Si puteam obtine si eu un certificat medical si sa scap, totul legal. Pentru ca spre deosebire de RATB, Enel nu a facut greva, dar nu a facut nici macar cat a facut RATB, care si-a reinnoit parcul de autobuze, in timp ce broscarii inca mai trag fire pe stalpi, printre copaci si peste gardurile oamenilor. Sa se care in fundul Calabriei de unde au venit toti italienii si broscarii multinationali. ENEL = ZERO, iar daca broscarii vor drept la replica, o sa pun si lista cu intreruperile de curent. Pacat ca nu le-am pastrat pe cele mai vechi, nu incapeau pe o coala A4.

In ultimele 12 ore am avut "pauza de masa" tip Enel de 2 ori asa ca... mi-am luat un UPS pentru calculator  :geek:  Cand stateam in Dr. Taberei si lucram de acasa am mai avut unul care si-a dat obstescul sfarsit pe motiv de acumulator terminat insa nu tin minte sa fi fost nevoie de el in sensul de sa-mi fi salvat vreodata timpul si implicit banii. Acum zic ca macar sa am timp sa dau "save" din jocuri  :lol:

• Tom
  • Posted:
  •  

Incepand din 13 iulie nu a fost zi sa nu se opreasca curentul, macar 1-2 secunde. Broscarii sustin ca nu este niciun deranjament, ba chiar ma ameninta ca inchid telefonul daca tip prea tare la ei. Cand isi primesc salarii grase si curent mokka platit de mine, sa faca bine sa suporte si sa zica merçi ca nu le vorbesc ca Becali. Am pierdut ziua asta pana acum si iar voi sta sa lucrez pana noaptea tarziu din cauza lor, a acestei firme soioase de republicani calabrezi mancatori de broasca si pisica cu spaghete.
Acusi o sa vina broscarii sa vrea sa taie crengi din curtea mea pe motiv ca le ating lor cablurile instalate ilegal de ei. Daca vor incerca, vor ajunge ciorba si mancare pentru caini.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Apropo de veniturile Enel, ieri, pentru prima dată pe anul ăsta, am deschis uşa angajatului care citea contoarele, adică un tip într-un tricou roşu, transpirat cu ... un PDA în mână (!), care a notat în PDA indexul, apoi a făcut şi 2 poze la contor să fie sigur  :o

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 23

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”