Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1809868 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 53 54 55 56 57 58 59  ... 444

📖 Pagination options
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB fider

Problema e simpla: desi la RATB exista un centru de calcul si exista o droaie de calculatoare prin birouri, inclusiv la ETE, ei bine, nu pot sa calculeze in veci un interval de semicursa sau cate vehicule poate suporta o sectiune de traseu. Intotdeauna fac ceva de genul: se arunca un interval la plesneala si se ajusteaza din mers. Idem si la acces/retragere ture: nu se pot face intrari-iesiri pe sarite ci uneori se face pentru cate doua vehicule aproape concomitent ca sa nu ne mai complicam cu calculele. Despre dispecerizare nici nu mai vorbesc.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB DanCld

Calculele astea sunt destul de greu de facut in birou; problema pe care o vad e ca toate experimentele se fac "cu calatori". Cu un aparat GPS de pe piata puteau sa trimita in probe un tramvai 3 ore noaptea, 3 ore (2 curse complete) dimineata, inca 3 la pranz si inca 3 seara. Se determinau frumos niste date statistice (inclusiv pe segmente de traseu!), se adauga o marja de eroare, in primele zile se monitoriza situatia pentru a se vedea punctele nevralgice (gen Razoare care impune o limita fizica de 2 tramvaie la 2-3 minute)...

Cam astea ar fi asteptarile mele de la RATB.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB fider

Domnule DanCld, sunt de acord ca aceasta ar fi varianta mai precisa dar problema de fond ramane cea mentionata anterior: incompetenta si neutilizarea bazei informatice.

In aceeasi nota cum s-ar putea cineva cu o minima inteligenta gandi ca un interval de peste 70 de minute pe semicursa este acceptabil pentru 34 in formula Ghencea - Dudesti? trebuie sa fim dusi bine cu pluta sa scoatem un asemenea interval cand stiam precis cat se facea intre Dudesti - Banu Manta, calculam o viteza medie mai redusa pe Basarab din motiv de lucrari, in portiunea Basarab - Grozavesti - Bd. Timisoara se stia precis cat se face (de la linia 35) iar intre Bd. Timisoara si Ghencea aveam iarasi intervalul evident (de la linia 47). In concluzie: nu era nici o enigma cat putea sa dureze semicursa. Singurul traseu estimat era Banu Manta - Basarab si indiferent cat de prost era calculat tot nu iesea o abatere de 20 de minute. Asadar: toate aceste lucruri se puteau face lejer din birou. Verdict: incompetenta crasa. Fac pariu ca si la anul 1900 si tot se faceau mai bine repartizari si timpi de parcurs fara GPS si fara calculator. Bataia de joc de astazi nu are nici o justificare.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Lohengrin

Ca sa dau o mana de ajutor RATB-ului - intrucat o linie circulara e o distractie rara pentru bucuresteni - intervalele calculate (cu soft productie proprie) pentru semicursele complete ale liniei 1 sunt de circa 95 de minute. Nu difera foarte mult de valoarea de 92 de minute, avansata de d-ra Raeceanu la inaugurarea liniei.

Calculele mele se bazeaza pe masuratori empirice (cu cronometrul unui telefon mobil) si adunarea timpilor medii inter-statii astfel obtinuti. Evident ca exista portiuni pe care abaterile medii patratice sunt foarte mari - cu precadere cele care traverseaza semafoare.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Dominatrix

fider wrote:
Extrem de bine surprinsa problema aglomerarii inutile de pe Sos. Progresu. Pentru ca aceasta ruta a ramas singura varianta de a traversa orasul de la Razoare si pana la Viilor situatia este si va ramane total aberanta. De aceea a si fost studiata revenirea tramvaiului pe Panduri la care niste idioti s-au opus si totul s-a oprit pe cand la Titulescu desi s-au opus a iesit cum trebuia.
Ideea introducerii tramvaiului pe Panduri a fost pur si simplu o mare magarie din partea RATB, care in documentatia depusa la BEI vroia sa "modernizeze" un tronson inexistent! Si asta fara nici un fel de consultare publica. Deci riveranii au avut dreptate, cu atat mai mult cu cat directia prinicipala de transport din zona era spre centru via 13 Septembrie - Izvor/Libertatii, nu de-a lungul inelului central spre Basarab sau Pieptanari.
fider wrote:
Daca se refacea reteaua pe Panduri avea o imensa utilitate si refacerea legaturii Uranus - Chirigiu fapt ce normaliza toate legaturile posibile spre Sudul orasului si permitea multe rute eficiente: Bucurestii Noi - Pieptanari, Rahova - Piata Victoriei, Pajura - Piata Unirii. In varianta actuala nici daca se realizeaza legatura Berzei - Uranus tot nu se castiga mare lucru.
Daca se va reface legatura Chirigiu - Plevnei via Uranus, desi ma indoiesc, legaturile amintite (cu exceptia Pajura - Piata Unirii, care nu stiu cum s-ar putea realiza fara crearea unui ac de par la Chirigiu care ar implica demolari serioase) se pot realiza bine- mersi fie prin Viilor, fie prin strapungerea spre Trafic Greu programata a se realiza in faza a 3'a a proiectului diametralei N-S, care prevede prelungirea pana la Gara Progresu.

Re: Stiri, noutati, perspective Aron

V2A wrote:
Trasee RATB modificate cu ocazia concertului trupei Bon Jovi

Cu ocazia desfăşurării concertului „Bon Jovi“ în Piaţa Constituţiei, în perioada 10.07. (ora 10:00) - 11.07.2011 (ora 6:00), se restricţionează traficul rutier general pe Bd. Libertăţii.
Din această cauză, liniile de transport public din zonă vor fi modificate, la dispoziţia Brigăzii de Poliţie Rutieră, astfel:

Linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între „C.E.T. Vest Militari” şi intersecţia Şos. Pandurilor/Str. Dr. Rainer, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Dr. Rainer, Bd. Eroilor, Splaiul Independenţei (malul drept), cu întoarcere la Podul Izvor, prin Bd. Schitu Măgureanu, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei (malul stâng), Bd. Eroilor, Str. Dr. Bagdasar, Şos. Pandurilor, apoi traseul de ducere.

Autobuzele liniei 136 vor opri pe Str. Dr. Rainer şi Bd. Eroilor (în staţiile liniei 168), pe Splaiul Independenţei (în staţiile liniilor 104 şi 123), pe Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu (în staţiile liniei 122).

Linia 385 va funcţiona pe traseul de bază între „Platforma Valea Oltului” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Şoseaua Pandurilor, apoi pe un traseu modificat, pe Şoseaua Pandurilor, Str. Dr. Rainer, Bd. Eroilor, Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, Bd. Corneliu Coposu, Str. Sf. Vineri, terminalul „Piaţa Sf. Vineri”, cu intoarcere prin Str. Sf. Vineri, Bd. Mircea Vodă, Bd. Unirii, Bd. I. C. Bratianu, Str. Halelor, Splaiul Independenţei (malul stâng), Bd. Schitu Măgureanu, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei (malul stâng), Bd. Eroilor, Str. Dr. Bagdasar, Şoseaua Pandurilor, Calea 13 Septembrie, apoi pe traseul actual.

Autobuzele liniei 385 vor opri pe Şoseaua Pandurilor, Str. Dr. Rainer (Str. Dr. Bagdasar) şi Bd. Eroilor (în staţiile liniei 226), pe Splaiul Independenţei (în staţiile liniei 123), pe Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu (în staţiile liniei 122).
http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=158

Deja cred ca toata lumea stie cum este deviat 385 si 136 in conditiile in care in piata constitutiei este vreun concert....E deja traseul clasic :D

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Tom

Oare Bon Jovi nu vrea sa vada cu ce se plimba bucurestenii? :lol:

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB alchimistul

Am o nedumerire in privinta urmatorului aspect :

De pe ratb.ro eu inteleg ca traseul "tur" al liniei 1 este Posta Vitan via Obor - Pasaj Basarab. Conform graficului, ultimul tramvai care face turul ar trebui sa plece la 23:29. Luandu-ma dupa aceste informatii, am asteptat aseara la Grozavesti pe sensul catre Pieptanari de la 23:05 pana la 23:40 si nu a trecut niciun tramvai al liniei 1. Pe la 23:15 a trecut un 11 pe retragere - nu l-am luat, stiind ca va mai trece inca unul dinspre Giulesti. Urmaatorul 11 pe retragere a trecut pe la 23:40, pe care l-am luat pana la Liberty si ulterior taxiul.
Inteleg ca toti vatmanii, in absenta unui dispecer la Posta Vitan, s-au retras la depou ? Ori informatia de pe ratb.ro e eronata ? Pe sensul opus au mai trecut 2-3 tramvaie cu afisajul "Se retrage la Victoria"

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB adn2377

alch3mist wrote:
Am o nedumerire in privinta urmatorului aspect :

De pe ratb.ro eu inteleg ca traseul "tur" al liniei 1 este Posta Vitan via Obor - Pasaj Basarab. Conform graficului, ultimul tramvai care face turul ar trebui sa plece la 23:29. Luandu-ma dupa aceste informatii, am asteptat aseara la Grozavesti pe sensul catre Pieptanari de la 23:05 pana la 23:40 si nu a trecut niciun tramvai al liniei 1. Pe la 23:15 a trecut un 11 pe retragere - nu l-am luat, stiind ca va mai trece inca unul dinspre Giulesti. Urmaatorul 11 pe retragere a trecut pe la 23:40, pe care l-am luat pana la Liberty si ulterior taxiul.
Inteleg ca toti vatmanii, in absenta unui dispecer la Posta Vitan, s-au retras la depou ? Ori informatia de pe ratb.ro e eronata ? Pe sensul opus au mai trecut 2-3 tramvaie cu afisajul "Se retrage la Victoria"

Pai de ce sa mai lucreze daca pot sa se retraga si nu pateste nimeni nimic? Eu in locul tau as face o sesizare scrisa la RATB, cu data, ora, tot. De acord ca nu se va intampla mare lucru, dar daca sunt mai multe plangeri cine stie...
Mentionez ca nu am verificat si eu graficul de pe site, am citit doar ce ai scris :)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Dr2005

alch3mist wrote:
De pe ratb.ro eu inteleg ca traseul "tur" al liniei 1 este Posta Vitan via Obor - Pasaj Basarab. Conform graficului, ultimul tramvai care face turul ar trebui sa plece la 23:29. Luandu-ma dupa aceste informatii, am asteptat aseara la Grozavesti pe sensul catre Pieptanari de la 23:05 pana la 23:40 si nu a trecut niciun tramvai al liniei 1.

Ultimul e la 22:30 de la Poşta Vitan, respectiv la 22:03 pe sensul orar.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB andrei11

Sugestie : fara pretentia sa detin adevarul absolut, incercati sa folositi termenul de inel interior / inel exterior - e mai simplu. Si apropo de inele, pe vremea lui 26, inelul exterior beneficia de un tramvai in plus pentru ca avea un traseu mai lung, pe asamblu avand o raza mai mare fata de inelul interior.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Dr2005

Bine... exterior să fie (şi nu trigonometric).

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB macheta218

Pai pleaca la 23:29 de la Posta Vitan dar semicursa are 5 min si se termina la Piata Vitan dupa aceia vagonul se retrage.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Aron

Ati observat ca atunci cand a fost prelungit 34 pana in ghencea, pe site s-a updatat repede schimbare, iar acum cand e linia 1, acest lucru nici acum nu este pe harta.....
O fi vre-un semn?? :roll:

untitled.JPG (164.1 KB; downloaded 3262 times)

Go to page:  1  ... 53 54 55 56 57 58 59  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”