Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1214707 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului danielstan

Locuitorii din zona respectiva folosesc Iuliu Maniu ca sa ajunga in centru, deci contribuie cu prisosinta la poluarea si aglomerarea celor ce locuiesc in Militari. Si in Militari nu exista panouri antifonice sau bulevard subteran.
Cand se pune problema ca sa se degreveze Iuliu Maniu si sa se aglomereze intru catva Ciurel - A1, hopa, sar ecologistii cu poluarea.
Faptul ca in zona s-au construit case noi si scumpe nu e nici o scuza, pentru ca acolo s-a construit haotic:
- terenul agricol a fost vandut pentru constructii si dezvoltatorii imobiliari au lasat spatii inguste pentru stradute care trec pe langa constructii, fiindca stradutele au fost contruite pe metri patrati scumpi, deci pe bani pierduti
- a iesit o inghesuiala de stradute fara trotuar, cu o banda ingusta pe sens

La o asa inghesuiala demolarile sunt inevitabile. Si sunt un pret platit pentru avaritia celor ce au parcelat terenurile.

Stiu ce ii doare pe proprietari: au cumparat terenuri scumpe in anii 2007 - 2008 si acum terenurile sunt ieftine si vor fi despagubiti pe noua lege care limiteaza drastic sumele acordate.

Ideea ca noua strapungere va atrage trafic suplimentar de tranzit al Bucurestiului - probabil ca asa se va intampla, dar trebuie contrapusa FAPTULUI ca iesirea din Bucuresti pe A1 se ingatuie pe 2 benzi pe sens cat are Bd. Pacii.
Desi cred ca automobilistii tranziteaza si acum A1 - Bucuresti centru - A2.

Ideea ca se va muta aglomeratia dintr-o zona in alta:
- in fapt aglomeratia MARE de pe Iuliu Maniu se va distribui si pe Ciurel - A1 rezultand o echilibrare a aglomeratiei totale (Maniu + Ciurel)
- cand se va penetra Bd. Timisoara - A1 se va redistribui si mai bine aglomeratia pe 3 strapungeri spre A1.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Soseaua de centura trebuie largita la doua benzi pe sens, facute si alte strapungeri, si dublata cu alt inel in regim de autostrada adevarata, cu asta sunt de acord. Eu ultima data am incercat sa ajung la A1 de pe centura iar la Chitila era deja coada de camioane spre A1, si nu se misca.
Daca se pune problema unirii autostrazilor prin centru asta e deja realizat, dar ca tot traficul e pe Militari.

106 pe Uverturii face juma de ora de la teatrul acela (Masca, Odeon, nu mai stiu cum ii zice) pana la Lujerului, practic acolo stau zilnic de la 7 la 12 4 autobuze goale blocate intre camioane, ca toate masinile o iau pe Apeductului si fac stanga ilegal. Tu diminuezi mult amploarea si cauzele evenimentului, nu sunt doar niste nesimtiti care nu au rabdare sa stea la stop, e un act de disperare si este trecut cu vederea de politie ca aia e, nu se poate face nimic.

Si apoi mai e o idee ingrijoratoare spusa de tine, ca este parc industrial la Pacii dar toate firmele si-au facut sediu la Pipera. Nu ar trebuii sa ne intrebam de ce? Nu cumva nu vrea nici o firma sa isi faca sediu de birouri langa Militari, care e un bulevard blocat majoritatea zilei?

Am trait s-o aud si pe asta:
incalcarea regulilor de circulatie nu este nesimtire, ci un act de disperare!!!

Regulile de circulatie nu sunt facute sa impiedice circulatia, ci sa optimizeze PENTRU TOTI circulatia.
Smecherii care incalca regulile (din disperare!?) isi usureaza problema lor si ingreuneaza circulatia soferilor civilizati.

De ce autobuzele RATB merg incet si o calatorie dureaza mult? Pentru ca smecherii fac slalom intre benzi si autobuzul nu.

Mi s-a intamplat in Bucuresti ca, mergand pe trotuar, sa fiu claxonat puternic pentru ca un smecher 'descoperise' ca poate face dreapta la semafor mai repede daca o ia pe trotuar!!!

-------------
Pe de alta parte un belgian mi-a spus cum s-a rezolvat problema la ei:
- prin anii '80 a crescut foarte mult parcul auto in Belgia si orase ca Bruxelles nu au mai facut fata traficului in centru, ambuteiajele devenind ceva permanent
- in 20 de ani oamenii au inteles ca viata lor la volan include ca premiza ambuteiajul in centrul orasului si isi iau o rezerva mai mare de timp cand au o intalnire.

Cand ai 1-2 acolo da, e nesimtire, cand fenomenul e generalizat adica ai pe constant pe Apeductului coada de 6 masini care urmeaza toate sa faca toate stanga ilegal la semafor nu mai e nesimtire, e alierea tuturor impotriva primariei care lasa oamenii sa se inghesuie iresponsabil intr-un cartier dar apoi nu le poate oferii solutii de trafic si impotriva politiei rutiere care nu poate oprii un fenomen generalizat de incalcare a legii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului fider

shoppy wrote:
Cand ai 1-2 acolo da, e nesimtire, cand fenomenul e generalizat adica ai pe constant pe Apeductului coada de 6 masini care urmeaza toate sa faca toate stanga ilegal la semafor nu mai e nesimtire, e alierea tuturor impotriva primariei care lasa oamenii sa se inghesuie iresponsabil intr-un cartier dar apoi nu le poate oferii solutii de trafic si impotriva politiei rutiere care nu poate oprii un fenomen generalizat de incalcare a legii.

Primaria nu a obligat, cel putin dupa 1989, pe nimeni sa locuiasca undeva. Mai ales in cazul ultimilor veniti, in conditiile in care problema nu e nicicum de ieri de azi, nu cred ca le gasesc o scuza pentru a se manifesta in acest fel. Daca erau chiar atat de nemultumiti puteau sa bombardeze primaria cu scrisori si sesizari pana coalizau tot cartierul. Pana la urma s-ar fi facut ceva macar de ochii lumii. Asa se revolta si ei contra cui pot, adica impotriva "fraierilor" care sunt, de fapt, corecti. Tot asa soferii "disperati" nu au nici o scuza cand intra cu nesimtire pe trotuar ca sa ajunga in fata iar pietonilor nu le mai ramane nici un loc pentru ca trotuarul este si parcare ilegala. Din punctul meu de vedere am loc de parcare inchiriat, parchez numai acolo iar daca e aglomerat nu am vreo justificare sa circul ilegal.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului cilau

shoppy...problemele de la Virtutii/Uverturii sunt urmatoarele:

1.blvd. Uverturii are 2 (doua) benzi pe sens. Una este ocupata de masini parcate. Ar trebui rezolvata problema asta intai. Sunt multi nesimtiti care parcheaza inclusiv pe trecerile de pietoni sau pe colturile intersectiilor, lucru deosebit de periculos. Nu ai idee cate accidente au fost pe acest bulevard cauzate de lipsa de vizibilitate a celor care vin de pe strazi secundare;

2.Cei care vin pe langa pasajul Lujerului, dinspre CORA vin pe cedeaza trecerea, in acest fel fiind un flux continuu de masini care umple Virtutii, blocandu-i astfel pe cei care vin dinspre Uverturii si fac stanga spre Crangasi;

3.trecerea de pietoni de la Orsova TREBUIE desfiintata. Este o ciuma a traficului in zona respectiva. Aceasta trebuie transformata in pasaj subteran ca la Crangasi.

Nu stiu de cand nu ati mai fost pe Iuliu Maniu dar in ultimele luni (cel putin pana la deschiderea pasajului Basarab care aglomereaza zona Leu-Apaca) traficul este mai lejer. In zona autogarii Militari sunt probleme cauzate de dubari care, desi au o autogara unde sa gareze, nesimtitii blocheaza in continuare statia RATB si imprejurimile. Daca acesti idioti ar fi sanctionati drastic, crede-ma ca s-a simti diferenta in acea intersectie. O artera care aglomereaza foarte mult Iuliu Maniu este Valea Cascadelor care aduce traficul de pe bd. Timisoara spre A1, de aceea strapungerea bd. Timisoara-CB ar trebui facuta prioritar.

Ar trebui facute intai proiectele care se pot realiza cu un minim de efort si impact asupra zonei si populatiei, observat ce se schimba si cum, apoi daca mai este nevoie de imbunatatiri sa se puna in aplicare proiectele grandioase ale unor dezaxati (ii numesc asa pentru ca niste profesionisti ar gandi altfel). Acest proiect distruge foarte mult din zona lacul Morii-canalul Arges, zona rezidentiala si mai verde decat restul cartierului, care nu este construita chiar asa fara cap cum se afirma. Recunosc ca pe alocuri este nevoie de imbunatatiri dar acestea se pot face si fara acest proiect imbecil (vezi bd. anul 1864 care a fost asfaltat anul trecut).

Un alt aspect mentionat de mine, cateva postari inainte, este multitudinea de centre comerciale construite in jurul A1 la care vine tot orasul, nu merg numai cei din Militari. Daca aveti curiozitatea sa vedeti fluxul de trafic in acea zona, mergeti intr-o sambata dimineata la iesirea pe A1 si observati cati isi continua drumul catre Pitesti si cati merg la centrele comerciale.

Din punctul meu de vedere, parcul industrial Preciziei are mult mai multe de oferit decat faimoasa zona Pipera. Accesul se face cu mult mai multe mijloace de transport in comun, printre care metrou/tramvaie/trolee/autobuze. Iar cine vrea sa ajunga in acea zona cu masina mica traficul nu prezinta un grad de aglomerare mai mare ca in alte zone. De ex. zona Dimitrie Pompiu este un infern pe langa Iuliu Maniu.
Un motiv pentru care au fugit toti ca niste orbi in Pipera a fost mostenirea zonei ca zona Hi-Tech si pretul redus la chirie.

Eu unul daca as veni dinspre A1 si trebuie sa merg pe A2, 100% as lua-o pe centura orasului unde nu am semafoare, treceri de pietoni, restrictie de 50 km/h...samd, indiferent de starea centurii, care, daca suntem realisti, de la A1 in N este f OK iar apoi din N in E iarasi este OK. In nici un caz nu as traversa orasul.

Eu cred ca un factor important care a contribuit la scaderea traficului in Bucuresti si in tara este pretul benzinei (5,35 RON cel mai ieftin la PETROM) combinat cu criza economica, din care nu am iesit cu desavarsire.

Am impresia ca pe forum sunt si o parte din soferii care nu respecta regulile de circulatie si se amagesc singuri ca 'regulile nu sunt bune, deci nu trebuie respectate'.

Constiinta este cea care nu te impiedica sa faci un lucru rau, dar te face sa regreti fapta.

Unde am scris ca a obligat? Am scris ca a lasat, deci a permis, uite, pe strada Drenajului sunt case cu un perete in strada si celalalt pe malul canalului...

Pai aici consta geniul intunecat al primariei, primaria nu zice "NU E VOIE", ca altfel ar venii toti in fata primariei si ar da cu pietre, primaria e ca la promotiile in limita stocului disponibil, iti zice "E VOIE" si iti da o strada deja sufocata de trafic, si de aceea noi toti, in loc sa percem primaria ca dujman si sa ne razboim noi cu primaria, noi ne percepem ca dusmani noi intre noi si ne razboim noi intre noi.

Problema care se pune este: cum iesim din situatia asta?

danielstan wrote:
Eu cred ca un factor important care a contribuit la scaderea traficului in Bucuresti si in tara este pretul benzinei (5,35 RON cel mai ieftin la PETROM) combinat cu criza economica, din care nu am iesit cu desavarsire.

Da, ai dreptate, am uitat de pretul benzinei de cand a venit vara.  :D

shoppy wrote:
Problema care se pune este: cum iesim din situatia asta?

Problema majora pe Iuliu Maniu, inspre A1, este in zona autogarii Militari si dupa. Intersectia de la autogara preia atat traficul de pe IM cat si cel de pe Valea Cascadelor. Daca s-ar realiza penetratia bd. Timisoara-CB, o buna parte din traficul spre A1 de pe Valea Cascadelor s-ar muta pe acest segment. In felul acesta IM s-ar mai decongestiona pentru cei care vin dinspre Cotroceni,Crangasi, centru.

O solutie complementara ar fi sa se realizeze o penetratie din Giulesti in CB (care bineinteles ar trebui modernizata), care ar prelua traficul din Crangasi,Ion Mihalache, etc. Sunt convins ca daca s-ar realiza aceste lucrari IM va fi mult mai liber.

In acest mod s-ar evita cheltuieli exorbitante cu exproprieri,poduri S.F, s-ar evita distrugerea unei zone intens locuita si s-ar distribui poluarea in mai multe zone, nu s-ar concentra doar pe o zona.

Parerea mea.

Asta ca parcheaza aia aiurea la Pacii tine doar pentru iesirea din Bucuresti, nu si pentru intrare, si nu ajuta cu nimic blocajul de la Lujerului, Apaca sau Cotroceni, ca degeaba te duci glont pe 3 benzi daca dupaia stai juma de ora la 3 stopuri pana ajung la Splai.

Re: Stiri despre proiect shoppy

Are cineva idee cum se desfasoara aceasta dezbatere publica? Doar asa, zice orice orice ii trece prin cap? Ca vad ca nu supravegheaza nimeni, mai ales ca s-au apucat unii si au postat de 5 ori la rand. Si apoi ce se face, cum se ia decizia? Daca nu sunt 50% de nu atunci se face?

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului sss

cilau wrote:
In legatura mea cu zona de nord folosesc in proportie de 80% metroul (~35-40 min incluzand mersul pe jos pana la statia Pacii) 15% bicicleta (cand permite vremea, ~40 min +/- depinde de chef) iar restul timpului masina proprie (~ 25-30 min) in perioadele cand traficul in oras este redus.

cilau wrote:
Eu unul daca as veni dinspre A1 si trebuie sa merg pe A2, 100% as lua-o pe centura orasului unde nu am semafoare, treceri de pietoni, restrictie de 50 km/h...samd, indiferent de starea centurii, care, daca suntem realisti, de la A1 in N este f OK iar apoi din N in E iarasi este OK. In nici un caz nu as traversa orasul.

Cu parere de rau, necunoasterea asumata din primul citat te duce la o concluzie total gresita...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

cosstin wrote:
Vorbind despre consilierii d-lui Oprescu faci o eroare care poate fi aparuta din nestiinta sau din rea-vointa. Pentru a pune lucrurile la punct ar trebui sa trimiti un mail-erata in care sa precizezi ca de fapt este vorba despre consilierii d-lui Basescu, ai d-lui Boc, ai dnei Udrea, ai PDL-ului in general.

Asa e! Dati in aia care au inceput marile proiecte de infrastructura pt. Bucuresti. Ies bine, Dr. Oetker e mare si destept, foc! Nu ies, PDL e de vina(sau ma rog, PSD, PNL, pe cine avem noi acum pica)

Scuze pt. off-topic, dar Adevarul e mai presus de nasul meu

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463820 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”